Dovleceii cresc cu spor!(sept-oct 2009) *10*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Azi ati avut zi de petrecut in doi de nu ati dat pe la noi ?
Fetele,tema de gandire :
Citeam pe un topic cum o mamica acuza pe alta ca nu ii da destul de bine sa manance la fetita ,pentru ca doarme prea multe ore la pranz. Paul mananca mult,des, tot timpul rontaie cate ceva. Seara adoarme la 22-23 ,se trezeste dimineata undeva intre 8si 9,uneori ne apuca si 10 dormind,dar mai rar. La 13-14 adoarme si se treseste dupa 3-4-4.5 ore .Doarme prea mult? Cat e treaz nu sta locului o clipa,tot timpul e in miscare,se joaca,alearga,se urca pe picioarele mele,ma ajuta la curatenie, nu prea e tipul de copil care sa stea intre jucarii si sa aseze cuburi unul peste altul. Deci astept pareri sincere. Sa ma ingrijorez? Sa ii schimb alimentatia?

El mananca asa :
Imediat ce se trezeste, lapte,cam 250-300 ml,
dupa vre-o juma de ora micul dejuna constand intr-un snitel si painica cu unt ,
sau omleta dintr-un ou ,branzica si marar
sau paine cu cascaval si unt,

la pranz,inainte de somn, ce mananc si eu, adica ciorbita,sau felul doi, absolut orice avem noi de mancare ( nu gatesc cu delikat,prajeala ,carne prea grasa)

Cand se trezeste mananca un fruct,sau placinta ,sau biscuiti cu iaurt, lapte batut .
Pe la 7-8 masa noastra de seara,ce mancam si noi mananca si el,adica mancare gatita.
Fructele stau la discretia lui,ce vrea imi aduce sa ii curat,tai si mananca .Ce nu trebuie curatat( mere,pere) le mananca singur,gasesc cotoarele in subufer .

Mai da iama in pufuleti,ciocolata de casa ,biscuiti cu crema,mapolitane,dar rar,ca nici noi nu prea mancam.

Va pupic,ne bagam la baie ca ni s-a umplut cada cu apa.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 14+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor,

Scriu repede ca tre' sa spal baietii. MONICA vroiam sa-ti raspund tie. Bine ca ai inceput sa iei antibiotic. Si sa nu il mai intrerupi. Faptul ca ai luat antibiotic doar 3 zile inrautateste situatia. Ca altfel corpul tau devine imun la antibiotic. Deci sa iei cel putin 7 zile fara sa mai intrerupi. Ptr ochii fa-ti spalaturi cu infuzie de musetel. Si nu uita sa te hidratezi foarte foarte bine. Ca de la febra pierzi multe lichide si daca nu bei destule lichide te duci la vale cu potasiu,sodiu,etc. Ti-ar prinde bine acum niste saruri minerale. Off nu stiu ce sa-ti mai spun. Naspa de tot ca te simti rau. Nici nu ma asteptam sa povestesti frumos de Milano ca mie dupa cum ziceam nu mi-a placut deloc si nici nu gasesc ceva interesant in el in afara Duomului.

Ok, fug!!

Suntem o familie super. Mami Dana si tati Alin cu 3 muschetari Alessio Michele (2 ani si 9 luni) , Mattia Gabriel(1 an si 4 luni) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (11.02.2011) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

am revenit si noi la domiciliul conjugal am petrecut ziua de azi la salina, la Slanic. zuuuuper zuuuper Carol s-a plimbat cu tati cu bicicleta prin salina, a alergaaaaaaaat o minunatie.

acum va zic

Mergi la inceput

Buna dimineata dovlecime!
Ioana sa va fie de bine plimbarea ,ma bucur ca lui Carol i-a priit miscarea si aerul de salina.

Monikus cum mai esti mamicule? uite,Dana ti-a dat niste sfaturi foarte bune.

VA pup.

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Buna dimineata,

Dana multumesc frumos pt ajutor. O sa iau antibiotic mult si bine acum. Azi o sa merg totusi si pana la dr sa ma asculte la plaman.

Inca tusesc foarte mult pana dau in voma. Nu pot sa mananc nimic. Au inceput sa ma doara bratele rau de tot. Am niste secretii tare urate in gat si nas si imi fac sila si mai tare. Si uite asa. De dormit nu reusesc sa dorm deloc de vreo 4 zile si colac peste pupaza aseara Rares s-a ars iar la manuta. Am incalzit apa pe aragaz si el a pus mana pe grilajul ala cat eu am luat apa si am dus-o in baie. Acum sa vedem cum s-o rezolva. Nu e atat de grav ca data trecuta dar tot il ustura.

Lali am vazut si eu filmuletele cu Paul. Minunat danseaza.

Ioana ce bine ca puteti iesi la final de sapt sa va distrati. Poate ca odata cu vremea buna, o sa mergem si noi.

O zi minunata tuturor.

AAA cat despre mancat si somn.... eu as vrea sa doarma mai mult dar el nu vrea, as vrea sa manance mai mult dar iar nu vrea. Concluzia, fiecare copil e unic si nu e o lege care sa se aplice la toti. Nu vad de unde atata stres cu somnul mult. Eu ii duc dorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata!
Monikus, tot bolnaviori?? Tare rau imi pare, sper sa iti revii cat de curand!
Ioanna, sa va fie de bine iesirea, e f bine pt Carol sa mearga la salina. Si noi l-am dus pe Rares la Praid asta vara.
Lali, ce mai face burtica? Si eu am o cumnata insarcinata in 30 d saptamani si ieri au fost la cumparaturi de hainute si am avut "vizionare"mici, dulci, roz!!!
Delicat subiectul cu alimentatia. Copiii sunt atat de diferiti. Rares cred ca mananca un sfert din cat mananca Paul si cu toate astea ia in greutate, e vesel, uda/murdareste pampersi. Cred ca astea ar fi criteriile. Eu un fix am: sa manance zilnic macar 3 fructe crude si un pic de cereale. In legatura ca ciugulitul, nu vreau sa o iei ca pe o critica, eu nu ii dau dulciuri pana nu se va spala bine pe dinti si clar, fara cacao. In rest pufuleti, rondele, mai rar o bucata de covrig. Nu ii indulcesc nicio mancare, sare ii pun dar fff putin, noi suntem mai bbelusi in ale mancarii
Daca Paul se spala pe dintisori(pt ca are si ce spala) cred ca ii mai poti "scapa" si una alta.

Eu iar trebuie sa investesc in body-uri/tricouri, nimic nu ii mai vine, iar la body-urile de la Auchan(fff avantajoase ca pret) am dpasit marimea cea mai mare (94 cm), nu ca ar avea atat, ci asa-s croite. Din weekend vine primavara, abia astept, si ca sa ma "laud" singura, am inceput sala pe 16 febr si am scapat deja de aproape 5 kgEvident ca si mancarea e mai supravegheata si tabu dupa ora 18. AMR 17kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Cata felicitari pt cele 5 kg date jos. Tot atatea am dat si eu fiind racita 2 sapt si fara mers la sala. Probabil ca daca as fi mers la sala nu as fi dat atata. Asta e partea buna a racelii daca poate exista una.

Legat de ciugulit... eu zic ca ar fi o problema daca nu ar manca bine la mesele principale. Daca mananca ok cele 3 mese principale atunci nu vad unde e problema cu ciugulitul. Eu evit dulciurile si cacao pt ca oricum e agitat si nu doarme altfel.... i-as da cateodata mai ales daca le fac eu in casa.

Mergi la inceput

Nu X-ggg ,cum sa o iau ca pe o critica ! Poate doar una constructiva . E,nu iti imagina ca ciuguleste toata ziua,si ca ciocolata si pufuletii sunt la ordinea zilei. Il spal pe dinti, mai greu ce-i drept ca tot mananca pasta ,daca nu ii pun se supara si nu ma lasa sa ii bag periuta . Dimineata mai ratam spalatul,ca sare direct pe canita cu lapte,dar seara,dupa baita, asta urmeaza,si s-a invatat deja. Cand se satura de balaceala se intinde dupa periuta. Una o tine el in mana ,si o mai baga si in gurita,habar nu am e reuseste sa spele,dar cu una il spal eu,sa fiu sigura . Chestia cu mesele ,de ce v-am intrebat. Acea mamica acuzatoare spunea ca nu are destula energie fetita care dormea mult la pranz ,si anume 4-5 ore,uneori chiar 6 ore legate. Bine,ea doarme si mai putin noaptea,decat Paul,adoarme mai tarziu,se trezeste mai devreme. Si anume,energia ii lipseste din cauza ca nu iida mamica ei mancare destula,sau ii da ce nu trebuie desi mie nu mi s-a parut. Si cum PAul imi doarme ziua aproape ca si ea, ma gandeam ca sunt si mai denaturata decat ma cred .
Merci de raspunsuri.
Monikus, cu toata zila,tot incearca sa mananci cate ceva,sa bei cate ceva, ca te darami de tot.Hai ca trece si asta .

Danuta pe unde o fi? Sau Iuliapapusa? CElelalte fete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Lali, altii se roaga sa le lege puii 2 ore de somn, nu 3-4. 6 mi se pare si mie cam mult. Rares nici noaptea nu doarme 6 ore si mananca aer cu tzitzi si 3 molecule de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

azi ne bucuram de tati acasa pana dupa-masa asa ca

noi iesim cu Carol in fiecare we pe undeva. asa facem de cand s-a nascut. l-am scos in lume cat de des s-a putut. si we este timpul nostru impreuna avand in vedere ca in timpul saptamanii tati lucreaza mult asa ca stoarcem tot ce se poate mai frumos din el

Mergi la inceput