Copilasi de Iulie - August 2004 * 67

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Daca zice Ioana ca vine primavara, eu o cred !

Daria.
(ce floricele frumoase la gradinita voastra!)
N-am cum sa pun poze, e ca o ciorba cu taietzei si nuci deasupra...hehehe
Alice, Mitzu, ma bucur de rezultatele bune la analize.
Lia, nu te mai stresa pentru altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Daria - uite aici reteta si poza cu mucenicii de la aici din zona...
Eu am adus la servici din aia moldovenesti, insiropati, facuti de soacra-mea - sunt un "hit major" in fiecare an!

Cristalina - multa sanatate fetelor!!
Mitzule - drum bun si distractie palcuta in Polonia!
Kim - acum nu ma pricep la asta de niciun fel - dar poate vi s-a parut? Unde ati vazut si atitia copii la stadiul ala de la pediatrie? Eu sper totusi sa nu fie nimic grav!
Lia - nu stiu ce sa-ti spun, doar ca ar trebui sa gasesti undeva putin ajutor, poate cineva de specialitate care sa te indrume, sfatuiasca? Iar in ceea ce priveste copiii - eu pot doar sa-ti dau un sfat pe care l-am aplicat pe mine - accepta situatia asa cum e si nu mai fa comparatii. Copiii sunt diferiti, cu evolutii diferite, cu boli diferite, comportamente si probleme diferite. Acel "normal" la care faci tu referire nu e neaparat un normal care trebuie sa se regaseasca peste tot - nu stiu daca ma fac inteleasa. Cred ca trebuie sa acceptam ca suntem diferiti in toate modurile - si bune si rele si sa nu mai tinjim dupa ceea ce nu avem... Asta, pentru mine, a fost singurul mod prin care am putut face fata numeroaselor - hai sa le zic "intimplari" - din viata mea; altfel probabil m-as fi sinucis de mult!

Si, da si eu astept primavara - in fiecare dimineata ma uit sa vad cit au mai crescut florile, daca se vad umflati mugurii la pomi, arbusti...dar cica in weekend in Bucuresti vor fi 16 grade!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Olivia, sper sa fie bine Luca, am auzit si eu despre problema asta la o prietena si stiu ca s-a rezolvat (daca nu ma insel au coborat singure mai tarziu??)Eu am o idee care ma macina de cateva zile de cand m-a pus naiba sa citesc despre retinoblastom, Eva are ochii foarte mari si ceva mai in afara decat mine de ex. Cand se uita intr-o parte si irisul vine langa nas, in celalalt colt al ochiului pe partea alba se vad niste umbre gri care sunt toate la acelasi nivel, ca un fel de linie verticala, la ambii ochi. Ai intalnit asa ceva??
Puteti sa-mi dati idei de carti de copii frumoase in care se foloseste un limbaj obisnuit? Am incercat sa-i citesc Evei Petre Ispirescu si a zis ca e foarte frumos dar ea nu intelege ce spun... am vrut sa citim Ciresarii... aceeasi problema. E clar ca Eva nu stie romana ca un copil care traieste acolo, asa ca ma gandesc ca poate or exista carti interesante in romana care sa foloseasca cuvinte mai uzuale sa pricepem si noi ceva.
Uitasem ceva, maine mergem sa probam diverse instrumente si sa ne inscriem la un curs pt la toamna. Pt 7 ani nu avem de ales decat intre cursuri suzuki de pian, vioara, flaut (astea sunt de fapt pt 5-6 ani)sau curs obisnuit pian, vioara, violoncel. Chitara se incepe la 9 ani, Eva vrea tobe dar din fericire pt nervii nostri e doar de la 10 ani. Am citit mult despre metoda suzuki dar pare putin cam tarziu la 7 ani, deci o sa luam un curs normal. E greu tare sa aleg, dupa mine ar trebui sa le faca pe toate pana sa se decida la un instrument... violoncelul imi suna tare bine mie, dar stiu si io? mi-e frica sa nu aleg gresit si sa-i distrug tot cheful pt instrumente muzicale pe viitor cum am facut cu keyboardul la Mara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Corina, grea alegere, dar tu acolo macar poti alege si nu e neaparat pt toata viata, mai puteti schimba, nu ?
Giulik iar si-a amintit de vioara ... iar eu mi-am amintit cum a stat ea acolo`asha si am zis pas

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Si eu sper sa ne inselam dar sunt slabe sperante..am inebunit si copilul...se autocontroleaza.
Corinai se pot fixa singure dar deja la 7 ani ..doar daca-s retractile (ceea ce nu cred ca este cazul lui Luca ) sunt sperante de rezolvare de la sine..'
in fine astept un nume de medic chirurg pediatru..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

multumesc de vorbele incurajatoare, Gabi, Alice, Monica, tuturor...nu apelez la psihiatru pt ca nu vreau sa ma umfle cu xanax (stiu cum e)...cat despre consiliere, cea mai buna o primesc de la voi, chiar daca nu credeti/stiti/intentionati...Normal ca stiu si eu ce-mi spuneti voi, dar cand o citesc spusa de voi, pica altfel.

copiii mei is mandri ca au iesit si ei printre castigatori la primul lor concurs din viata, oficial, aici la DC, concurs de desene "lupta cu raceala si gripa"

sa avem o zi linistita

ps: am facut primul chec din viata mea si prima prajitura congoleza, vreau ca pana la vara sa invat sa fac si un tort pt copii, nu foarte sofisticat dar bun, pentru ca cei mici nu mai mananca deloc din tortul ce-l tot comand pt zilele lor, au devenit tot mai fade si artificiale gusturile, frisca nu mai e frisca, fructele sunt tot mai putine...si atunci ma gandesc pt ce sa mai comand tort daca ei nici nu mai gusta a doua lingurita ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Lia -
M-ati innebunit cu prajitura congoleza...ce e aia????

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabi, e o reteta foarte simpla "pescuita" de pe forumul de la bucatarie, se face atat de repede si de usor si e si aratoasa, de gustoasa nu mai zic. E un fel de aluat de briose. Dar daca e sa tii la silueta nu e indicat s-o faci decat daca ai vointa sa nu mananci cot la cot cu ceilalti:)

reteta o scriu aici, nu mai stau sa caut link, se gaseste la bucatarie pe undeva, eu mi-am notat la caiet:)
-2 oua se bat cu 200 gr zahar pudra (eu am pus 130 ca nu-mi place prea dulce)
-3 linguri de miere
- un zahar vanilinat
- un praf sare
- 150 ml lapte caldut
- 300 gr faina in care s-a adaugat bicarbonat jumate de plic stins

se toarna in tava (eu am pus in forma de tarta, care arata ca o forma de briosa uriasa), se coace la foc mediu, cam 20 de minute

-glazura : 7 lg lapte, un pachet de unt, 50 gr cacao (eu am pus nesquick), 300 gr zahar (eu am pus doar 200), se dau in fiert si se lasa la racorit

Se taie blatul copt si racit felii, cubulete, cum vreti, eu am facut in forma rotunda deci am scos niste triunghiuri mai mici, care le-am tavalit prin glazura, am pus pe deasupra nuca de cocos ca mi s-a parut mai fain si gustos asa si gata, la rece la frigider. A doua zi glazura era intarita, si au un gust deosebit, arata si bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Vreau si eu o felie-triunghi, ce bine suna

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Daria, daca ai locui usa-n usa cu mine sau cel putin in acelasi oras chiar te-as chema la mine sau ti-as aduce un pachetel :) Insa stiu ca tu esti experta in doua lucruri cel putin, sunt mai multe ele dar acum fac referire numai la asta: tricotat si torturi...asa ca mi-ar placea sa ma supervizezi la facut torturi si mi-ar placea sa-mi faci si mie o caciula tricotata chic, contracost, care sa nu mi se ridice pe varful capului si nici sa nu arate ca un dovleac de haloween cu am tot vazut prin magazine. Una din aia buna s-o trag si pe urechi, lasata pe ceafa de culoare, nu stiu ce culoare, ceva care sa mearga la mai multe :P
Glumesc si eu, stiu ca esti ocupata destul pana peste cap, mi-ar placea sa stiu si eu sa tricotez, dar nu am habar decat sa tricotez un fular, model simplu, una pe fata, doua pe dos:)

Mergi la inceput