Copilasi de Iulie - August 2004 * 67
Raspunsuri - Pagina 18
szivarvany spune:
La mine functioneaza de minune terapia asta: tricotez, mai ales noptile cand ma trezesc coplesita de griji legate de finante si rumegatul de prajitura :-))) Giulik are cred fro douaj`de caciuli Mie mi-am facut una
Adevarul e ca m-am lenevit, fac checurile simple cu visine si mai trag cate un tort de crema de zahar ars. Acum sambata am facut ciocolatosu` ca am prins de ocazie, dar nu ma mai bag la experimentat, dar la degustat as veni glont
Aici e asa un soare fain, de dimineata incontinuu, dar un frigggg, brrr.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roxanaz spune:
buna dimineata
eu cred ca primavara nu stia ca trebuie sa vina si aici... a fost un viscol azi noapte.. pana pe la 4 a nins si a batut vantul ca in miezul iernii.
congoleza asta e fosta "tavalita" din cate imi dau eu seama, dupa reteta. ce de nume funny inventate pentur prajitura asta
ma duc la munci
pupici tuturor!
leeloo2004 spune:
Tocmai vroiam sa zic si eu ca Roxana - ca suna ca prajitura tavalita - reteta pe acre si eu o aveam din Banat. Asa e, e super-buna, dar nu am mai facut de multa vreme, multumesc Lia ca mi-ai amintit de reteta!!
Ba eu sper sa vina primavara...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
g_ioana spune:
Neatza
Roxi trimitem primavara de la ieshi...este soare si placut afara,nu foarte cald dar miroase a primavara
Dau un capuccino cu multa cioco milkaterapie antistres si antigriji!
Corina si mandra mea vrea sa invete sa cante la tobe...io zic ca ati putea sa incepeti cu vioara....btw de carti,vrei sa-i citesti Evei carti de povesti in limba romana?...
hai sa avem o zi excelenta
alice2004 spune:
Buna dimineata !
Se pare ca vine primavara aceea after all, si aici e soare si incepe sa fie mai cald (termometrul a sarit mai sus de zero in sfirsit) !
Lia, multam de reteta, am notat-o si eu, dupa denumire ma asteptam la cine stie de inventie de praji ?!
O zi faina tuturor !
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion
corianai spune:
Neata,
Da, vreau carti in limba romana, nu neaparat povesti, ar merge si ceva mai interesant, o povestire despre copii de varsta ei de ex. Nu stiu daca exista asa ceva, asta vara in Ro am fost atat de preocupata sa-mi cumpar cati pt mine incat nu mi-a trecut prin cap sa caut si pt ea Din pacate fetele mele au probleme cu romana, Mara intelege orice cuvant (aproape!) dar ii este greu sa citeasca singura si nu are rabdare. Ma chiunui de numa sa-i bag pe gat La medeleni si ciresarii dar fara mare succes pana acum. Eva in schimb intelege cuvintele simple pe care le folosim noi in casa am incercat Harap-alb si tinerete fara batranete in we si a fost esec total... adevarul e ca au niste cuvinte care si mie mi-e greu sa le citesc cateodata. Am intrebat in Ro daca exista Amintiri din copilarie rescrisa intr-o varianta moderna sa poata citi si copiii de azi si am primit numai critici pt ideea asta... sunt de acord ca originalul are valoare si e superb dar daca cupilu meu nu pricepe... povestea in sine ar interesa-o cu siguranta!! In fine, Andersen a fost reactualizat si tradus in toate limbile si nu si-a pierdut cu nimic valoarea...
carmenp spune:
corina, la medeleni nu e greoaie pentru ea? hai ca vorbesc cu ionut sa vad care i-au placut lui si poate ai de unde alege
edit, acum am vazut ca pentru eva vrei
bunny spune:
Cine dadea azi cafeaua de dimineata? Vin si eu ?!
V-am citit toate zilele astea, v-am raspuns in sufletul meu ...sa vedem cit imi mai amintesc
Alice- ma bucur ca ati trecut cu bine peste scarlatina
Olivia- ce sa zic... mai facut sa ma uit si eu la copil, el isi face dus singur si ma lasa doar sa-l spal pe spate - dar sa il mai si controlez . Sper sa nu fie nimic si doar un stagiu de dezvoltate Bafta!
Gabi - felicitari ptr scolar - sunt sigura ca ati ales bine si o sa fie bine.
Daria- ai o fetita minunata ...i-am vazut declaratia Ce mai vrei? Ei de suparat o sa ne mai supere, ne ramin in memorie numai lucrurile frumoase oricum
Lia- copilul mu nu a mincat niciodata torturile de la ziua lui ... unul a fost de show si altul de mincat. Si aici au un gust...bhleea
Si ref la cum sunt altii - nu te mai supara ca nu are nici un rost. Fiecare avem probleme , unele avem curajul sa le spunem aici , altele nu ... copii se dezvolta fiecare in ritmul lor , nu se fac comparatii. Ai 2 copii frumosi si sanatosi - bucurat-te de ei si fii fericita.
Corinai - barbatii nostri stiu sa ne dea de furca, nu des dar si cind vai de noi. Sa iti zc ca al meu la logodna noastra a venit la mine la birou cu sampanie...a i-a sarit dopul drpet in ochi ( poarta lentile de sticla) ...iti imaginezi ... noroc ca eram la 5min de spiatlul de ochi din Lahovari. A trecut
Ref la carti ptr copii - eu am 2 cutii imense Ikea ... aduse de acasa, unele ptr 3ani,altele povesti clasice, reviste - cum zici si tu . Sunt grele si ei isi pierd rabdarea. Eu am incercat sa-i citesc ...se uita ca curca la mine si nu arata nici un interes. Am incercat cu povestile de aici traduse acasa 'mica printesa' , henry & dinosaurii' ... macar ca le stie de aici dar nici asa.M-am lasat pagubasa...am ramas in urma rau cu limba romana la el , intelege dar nu vrea sa vorbeasca. Si citeodata ma gindesc ca si asa are atitea pe cap de la 41/2ani ... o sa invete, usor usor.
La restul ...multe flori si o primavara frumoasa....
roxanaz spune:
mie una nu imi plac povestile clasice repovestite pentru copii. prefer sa le citesc cand le inteleg ei.
dar de citit seara noi avem o culegere de 365 povestioare scurte - pentru fiecare zi din an, cu animalute www.litera.ro/carti-pentru-copii-81/365-de-povesti-590" target="_blank"> asta e
si basmele fratilor Grimm le intelege Patrick fara probleme.
bunny spune:
Roxi- in cartea 365 sunt povesti simple, nu cele clasice prescurtate? Asa ceva citeste si aici in EN , plus cele de scoala - care sunt simple, hazlii, timpitele sa ii tina antrenati . Merci mult... ma uit dupa ea cind vin acasa. Vreau sa-l antrenez in limba materna - dar se pare ca cele de EN l-au captivat.
Aici sunt baieti in clasa cu Alex care li se citeste Narnia si Harry Potter or basca unii citesc chiar ei. Eu nici la film nu l-am lasat si el singur mi-a zis 'mami cred ca o sa vreau sa vad filmul cind o sa ma 8 ..poate 9 ani ?'. M-am bucurat enorm , ca o sa aibe destul timp ptr ele. El e inca cu ursuletii, pisicute, chiar ca la scoala i-a luat tare - verbe, adj, are tema de cautat si notat din carti cite idei importante despre 2 animale - si a ales 'emporer pinguin' si 'platypus'.
Sa va laud ca am fost la sedinta cu parintii - aici sunt individuale 10 min ( din care 9 min vorbeste invatatoare si 1min daca ai timp sa pui o untrebare ) . Am fost placut surprinsa cit de mult lucreaza in clasa, cite caiete au si cit de mult scrie - nu ma mir ca nu le dau tema ptr acasa. Cuvinte de lauda dar si unlele aspecte la care trebuie sa mai lucreze - dar per total sunt fff multumita!