Rau rau!

Rau rau! | Autor: cristina_a_t

Link direct la acest mesaj

Sunt in saptamana a 7-a de sarcina si mi-e tare rau.
Cand spun rau nu ma refer la greturi ci la rau cu varsaturi continue.
Nu mananc nimic si nici apa nu pot sa beau.
Am slabit deja cateva kg.

Mai trece cineva printr-o asemenea stare?
Incep sa-mi fac griji ... mai ales pentru dezvoltarea copilului.

5 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

cristina: din pacate si eu am trecut , cu mici pauze, prin stari din acestea. de la inceputul sarcinii si pana acum. tu trebuie neaparat sa mergi la dr. pt ca daca nu poti bea nici apa, trebuie ca macar o data pe saptamana sa iti puna perfuzii pentru hrana si hidratare. te inteleg perfect cum iti este, uneori spunema ca nu mai pot, insa haide ca nu mai este mult. eu am invatat in timp sa maninc ff putin, numai dimineata pana in pranz, pt ca dupa amiaza imi era mie f rau (acum iar au inceput vomele la mine). si cel mai mult m-am tinut cu cereale cu lapte sau cu iaurt. ele imi produceau cel mai putin rau dintre toate alimentele.
in concluzie se poate sa fi avut noi sarcinile aceste mai dificile, insa tu mergi la dr tau si spune-i ce simti, ca sa faci niste perfuzii.
sa mai scrii si sa-mi psui cum ai rezolvat.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

acum am citit mai cu atentie (intelesesem ca esti in luna a 7-a:) scuze. pai in saptamana a 7a eram la pamant. da...vomam si ce nu mancam. in zilele in care nu mancam nimic vomam ceva de la fiere, f amar. a fost infioarator, si eu am slabit atunci. deobicei trece cam prin luna a 4a raul asta, insa eu nu am avut acest noroc. trebuie sa incerci s avezi ce alimente iti fac cel mai putin rau...pe incercate. copilasii nu au de suferit, si eu m-am intrebat atunci acelasi lucru. oricum eu am luat vitaminele porescrise de dr (si alea imi faceau rau, insa ma gandeam la bb). dupa ce vomam, ma simetam o idee mai bine, asa ca nu ma abtineam de la a voma.
oricum mergi la dr, da?

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_a_t spune:

Monas, multumesc mult pentru raspuns(uri).
Am fost la doctor si am avut de ales intre metroclopramid injectabil sau perfuzie. Am ales metroclopramid injectabil si ma simt mai bine ... pot sa mananc cate ceva. De varsaturi nu am scapat dar oricum e mai bine ... arat si eu a om, inainte eram stafie :)
Ma bucur ca nu e afectat bebelusul si isi ia el ce-i trebuie din organismul meu.
Sunt mult mai supla acuma ... decat inainte sa stiu ca sunt insarcinata.
Acuma mananc cartofi taiati feliute subtiri pe gratar

si mai beau si apa.
Tu cum te mai simti?

7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Cristina , hai la odiseea cu mamici de septembrie octombrie! O sa vezi ca mai sunt si alte fete carora le e rau .

Oana 9+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GORGY spune:

Buna Cristina, ma bucur ca esti mai bine, sper sa treci repede peste perioada asta! si eu sunt tot in 7 saptamani, ca si tine dar eu nu am stari de greata, ma dor ovarele putin si cam atat deocamdata. La ce medic mergi tu?

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

cristina, Gorgy va asteptam la Puiuti de sept-oct2011

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 12+ cu .
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

cristina, inteleg perfect prin ce treci...
la prima sarcina am trait din plin aceste senzatii si le-am trait pana in ziua in care am nascut. am povestea la semnatura. pe mine metoclopramidu nu ma ajuta, imi dadea reactii adverse, cu frisoane si alte tampenii...asa ca singura mea mancare timp de vro luna au fost perfuziile si nu exagerez. Am slabit cam 10 kg... Eram varza, nu puteam lega 2 cuvinte...dar au trecut toate. Bine ca te ajuta metoclopramidul injectabil. perfuziile sunt bune dar cel mai important este ceea ce intra pe gura (mancare si multe lichide) asa imi zicea medicul insa nu reuseam nimic, imi vomam si propria saliva.... Bine ca poti cat de cat sa mananci...Dar daca simti ca nu mai rezisti merci la perfuzie, nu neglija asta. iar bebe e bine, isi ia tot necesarul de la tine

--------------------------------------------
Marina26+ & ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_a_t spune:

Buna fetelor.
Speram ca starea mea sa se imbunatateasca simtitor dupa metroclopramid injectabil dar ... nu e asa.
Nu se poate sa treaca o zi lasata de Dumnezeu fara sa nu fac naveta la baie.
Slava Domnului nu imi este foarte rau in fiecare zi. Sunt zile cand ma deranjeaza si propria saliva ... numai spun de altele. Vars incontinuu ... de multe ori ma intreb ce?!

Multumesc pentru invitatia pe forumul pentru mamici de septembrie si octombrie.

GORGY medicul meu este un arab din Iasi. Are un cabinet partcular si nu lucreaza in spital.

7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Incet incet vei descoperi singura ce te ajuta sa depasesti starile de rau. Din experienta altor mame de pe DC poate sa fie: un mar rece de la frigider, apa cu inghitituri mici, la mine castraveti acri cu tona pana mi se strepezeau dintii, covrigei sarati sau suc rece.
Totusi, am avut la a doua sarcina o perioada destul de lunga de rau rau la care n=a functionat nimic. A culminat cu trei zile in care n-am putut pune in gura nici macar o picatura de apa fara s-o vars. Am ajuns la perfuzii iar cand asistenta mi-a dat borcanelul pentru un sumar de urina am asigurat-o ca nu pot produce nimic pentru ca sunt stafidita de sete. Abia peste vreo 20 de ore i-am putut da un degetar de urina.

Concluzia: e greu, nu sta daca vezi ca ai doua zile consecutive in care nu-ti mai revii si nu te poti hidrata, mergi la medic. E foarte important sa te hidratezi. Vestea buna e ca trece

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna Cristina, si eu am fost in situatia ta intre 5 si 9 saptamani,aproximativ. Nici nu pot sa spun ce anume nu imi facea rau,ca imi faceau rau cam toate mirosurile,pana si miscarea, daca ma ridicam brusc de pe spate in funs,sau in picioare,ma facea sa vars. Incearca,chiar daca e greu,sa mananci cate putin,si in special chestii pe care daca le versi s nu te usture pe gat,gen biscuiti cat mai nearomati,banane , cartofi fierti sau copti cum ii mananci tu, incearca fructe ,ceai,apa minerala,orice sa iti ramana in stomac macar 1-2 ore dupa ce mananci. Versi,stai putin si incerci sa rontai ceva,orice,sa papi iar. Dupa cateva zile vei reusi sa mananci mai bine. Inca ceva,dupa ce mananci incearca sa te misti cat mai in reluare ,adica sa te intinzi,sa nu faci efort,sa nu te apleci. Daca iti vine rau cand treci dintr-o camera in alta i-ati de mancare in pat,mananca,stai intinsa ceva timp. Sper sa te ajute cu ceva sfaturile mele, pe mine m-au ajutat mult .
Ps ,scrie mai multe mesaje unul dupa altul,dupa mesajul 10 sau 12 nu mai esti moderata si iti apare mesajul imediat .

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 12+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput