salariu minim studii sup.

salariu minim studii sup. | Autor: monicabo

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am si eu o intrebare la voi, cei care cunoasteti legile...

Cat mai este salariul minim brut (banuiesc ca asa este trecut in actele normative, si nu netul) pentru un angajat cu studii superioare?
Specific ca este vorba de mediul privat.. Ca la stat stiu ca s-a introdus legea salarizarii unitare si poate lucrurile stau diferit...

Multumesc!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intrucat minimul brut este 670 lei si coeficientul pt studii superioare este 1.5 rezulta 1.005 lei daca functia este pentru studii superioare.

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Merci frumos!
Da, functia este pentru studii superioare. Si omul are si el studii superioare, normal.

Da, uite ca salariul minim brut stiam ca este 670 ron (proaspat marit de la 600), dar nu stiam de acei coeficienti

Merci inca o data!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

coeficientul este 1,5 pentru studii superioare de scurta durata (colegiu) si 2 pentru studiile superioare de lunga durata (facultate), in consecinta salariul minim din 2011 pentru o persoana cu facultate absolvita si incadrata pe un post corespunzator pregatirii este 1340 lei pentru norma intreaga de 8 ore.

Mergi la inceput

Da asa este .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Din cate stiu eu, coeficientii de salarizare cf ctr colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010, au expirat la 01.01.2011. Acolo era coeficientul 2 pt studii superioare.
Pentru anul 2011, e un proiect privind noii coeficienti, dar inca nu stiu sa se fi publicat, prin care:

"Potrivit dispozitiilor art. 40 alin. (1) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2011 – 2014, salariul de baza minim brut pe ora, negociat, va fi de 4,118lei/ora,
respectiv 700 lei pentru un program complet de lucru de 170 de ore pe luna.

Strict pentru anul 2011, se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:

a) muncitori:
1. necalificati – 1;
2. calificati – 1,1.

b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala – 1,1;
2. postliceala – 1,15;

c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri – 1,3;
2. studii superioare de scurta durata – 1,3.

d) personalul incadrat in functii pentru care conditia de paregatire este cea de studii superioare – 1,72.
(3) Coeficientii de ierarhizare de la alin. ( 1) se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
(4) Salarizarea personalului incadrat conform alin. (1), se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.

Daca, conform grilei de salarizare, salariul brut este rezultatul inmultirii salariului minim cu coeficientul de ierarhire corespunzator postului ocupat, vor fi modificate toate salariile ca urmare a modificarii salariului minim.

Prevederile Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2011 – 2014 se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2011, astfel ca, salariile vor fi majorate incepand cu aceasta data. Contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate se va modifica in conformitate cu prevederile Contractului colectiv de munca unic la nivel national."

Repet, nu stiu sa se fi publicat noii coeficienti, dar nici sa mai fie valabili cei de anul trecut.

Mergi la inceput

Deocamdata nu este publicat - iar cel pt anul 2010 isi produce efectele si in anul 2011 pana la publicarea noului contract, in caz de nepublicare nu mai mult de 12 luni deci maxim pana in 31.12.2011.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Deocamdata nu este publicat - iar cel pt anul 2010 isi produce efectele si in anul 2011 pana la publicarea noului contract, in caz de nepublicare nu mai mult de 12 luni deci maxim pana in 31.12.2011.

Uite, asta n-am stiut, decat ca cel vechi a expirat.
Poti sa-mi dai un text de lege in care se specifica asta?

Mergi la inceput

CCMN 2007-2010 art.4 alin.2

Il gasesti la mine pe site integral

Mergi la inceput

Merci! Am citit acum.

Mergi la inceput