Mar.Apr(161)-Bv Ruxandrada!Bv Roxy!Bv Cristina-ph!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Simonelu ai grija de tine ca saptamana viitoare trebuie sa tii inca un bebic in brate !
Anaxena trateaza-te cat mai repede ca saptamana viitoare vine buburuza!
Madutza ce fetita frumusica si cuminte!Eu zic ca ea o sa fie ajutorul mamei.
Laura bine ai venit printre noi !

Feli cu Miriam in burtica 39 +
AMR Aproximativ 7 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisucmic

Madutza, ce frumusete de fata aveti!

Vroiam sa te intreb pe tine si alte deja mamici - dupa cat timp le taiati unghiutele?

Si mai vroiam sa va intreb cate ceva: din lista de lucruri de luat, ce va e util si ce model (intreb fiindca peste 1-2 saptamani vreau sa inchei si eu cumparaturile):
- sterilizator biberoane (banuiesc ca numai daca folosim biberoane, dar vad ca totusi macar 2 tot folositi)
- pompa electrica (totusi sunt sau pot aparea situatii in care sa fie necesar sa te mulgi ca sa-i dai, si vad ca asta din primele zile)
- cateva (nu multe) biberoane: cu ce tip de tetine? ce capacitate (am vazut de 110-120 ml, dar si mai mari)
- ati luat cadita din aceea cu suport de corp inclus (adica de plastic)?
- pe ce puneti cadita la baie? aveti suport special, sau pe pat...
- ati luat cantar de bebe?
- protectie mameloane - de care?
- unde ati gasit un sutien bun de alaptare?
- ce medicamente aveti acasa pentru bebe?

Sper sa aveti timp de raspuns si va ultramultumesc de pe acum!!!
+

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! s34 cu un dragalas

AMR 6 saptamani!!!

multumim

sterilizator - este folositor nu doar pt biberoane, stewrilizez suzetele, mameloanele de silicon, pompa de san
pompa de san - imi va fi folositoare cand voi pleca de acasa. Pana acum am folosit-o o singura data cand simteam sanii cam tari
biberoane, am 2 de 125 ml, Avent cu tetine de la 0+
cadita - cea mai buna e cea simpla
suport de cadita - am cumparat impreuna cu cadita de la OK Baby
sutien de alaptat - am luat de la Mothercare, scump dar f bun
medicamente - betadina si baneocin pudra pt buric, vigantol se da incepand cu a 7-a zi cate 2 picaturi zilnic, ser fiziologic pt curatat ochi, nasuc, comprese sterile, glicerina cu stamicin pt limbuta daca este incarcata, adik albicioasa, sab simplex dar inca nu l-am folosit

viss - pt scos din maternitate eu am avut : Body cu maneca lunga +pantaloni cu piciorus+sosete+costumas intreg+fas. Cand am iesit din spital erau cam 0 grade.
in casa - body maneca lunga+sosete+pantalonasi. la inceput au circulatia periferica proasta si tb musai sosete. Eu ii mai pun fetei si o bluza peste boby pt ca are manutele reci . Dupa ce se mai ingrasa putin, am sa renunt la bluza.

Povestea nasterii

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

felicitas

Povestea nasterii

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

multumesc madutza. ca sa stiu ce pregatesc barbatului in geanta, care s-o aduca la externare. asta dc nu aduc nasii tot. s-au hotarat sa ne viziteze duminica asta ptr.prima data in sarcina, si prima data pe 2010-2011sa vedem ce vom vorbioricum eu aveam niste idei,iar tu m-ai lamurit pe deplin

35 SA+ viitoare mami de 2 buburuze:

AMR 2 SAPT.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinora77 spune:

Buna burtici,

bubu e in burtica inca. Nu vrea sa iasa, chiar daca m-am saturat sa-l tot rog sa iasa . Dupa cum da din talpite si fund, nu prea cred ca are de gind sa apara inainte de termen. Cica bebelushii cind sunt pe cale sa iasa sunt foarte si foarte linishtiti. Cred ca ies la o plimbare de minim o ora...poate urc nishte scari pe undeva prin parc....nici nu shtiu ce sa mai fac....Vreau sa naaaasc!!! Sper sa nu ma luati de nebuna .

Miki bebelina e super bine, fii sigura. Sunt mamici care nu-shi simt bebelusii aproape deloc pe tot parcursul sarcinii si bebeii ies super sanatosi si bine. Zilele trecute am vb cu o mami proaspata care povestea ca a nascut la 39 de saptamani, iar bubulina nu crescuse de la 34 de saptamani deloc. Fetita e sanatoasa, iar in 9 saptamani dupa nashtere a crescut 10 cm shi a adaugat a proape 3 kg. Sunt ambele super bine. Te rog sa nu te mai gindeshti la rau...bebe e super bine!!! Astept vesti miine de la voi !

Strumpf carutul superb, sa-l poarte bebe sanatoasa!

Maduta merci pentru grija ! Se lasa bebe asteptat. Dar miine mergem iar la medic si el mi-a zis ca daca vreau ma poate interna pentru inducere. Sa vedem cum stau miine cu emotiile si poate ma hotarasc pentru cu toate ca eu as cam fi impotriva. Mi-am dorit intotdeauna o nashtere cit mai naturala.

pisuc eu nu mi-am luat sterilizator biberoane fara sa shtiu daca voi putea sau nu alapta. Se poate cumpara shi dupa daca va fi nevoie. Biberoane am luat shi eu 2 sa le am in casa pentru a putea face rezerve de laptic.
2. pompa mi-am luat manuala de la avent.
3. Biberoanele le-am luat de la avent. Pe tetine e indicat pentru ce virsta a bb sunt.
4. Cadita am luat-o simpla suport si fara suport pentru bebe. Vom folosi 2 scaune si noi.
5. protectie mameloane tot avent.
6. cantar pentru bebe nu am cumparat.
7. medicamente pentru bebe nu am luat inca. In primele zile dupa nashtere voi primi vizite de la moasa si imi va zice ea de care-mi trebuie.

pe toate! Fug afara!

Dino 39+

AMR 4 zile!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

multumesc fetelor pentru incurajari!deea, cami, anaxena, madutza, simo deocamdata incerc sa tin raceala asta in frau cu spirt, ceaiuri si gargara cu lamaie pentru gat. mie doctorita mi a spus ca am voie sa iau paracetamol simplu doar in cazul in care fac febra 38, din fericire nu e cazul. parca imi e o idee mai bine decat ieri, sa vedem cum evolueaza...

pisuc, eu sterilizator, biberoane, tetine si pompa am luat de la avent. tetinele vin pe dimensiuni si deocamdata am luat primele 2 categorii. am luat cate una din fiecare asa separat pentru ca biberoanele lor la set oricum vin cu tetine, si am zis ca vad pe parcurs de ce am nevoie, oricum inceputul e mai mult decat asigurat. pompa am luat manuala, cele mai multe mamici coincid in parerea ca manuala e mai buna decat electrica. nasa mea de exemplu isi cumparase electrica si s a stricat, cand a descoperit pompa manuala a avut o revelatie, putea sa se mulga mult mai rapid se pare...dar stiu ca mai au unele care au si functie manuala si electrica.

cadita nu am cumparat inca dar o sa iau una de la firma okbaby, le-am vazut in premaman, costa parca 120 lei. e mare si are doua forme in ea (facute din materialul cazii, incadrate fix in cada) , prima de la 0 la 4 luni, a doua de la 4 inainte. mi s-a parut modelul cel mai practic din tot ce am vazut pana acum. cadita o sa stea in baie pe un suport, cred ca o sa cumpar de la ikea masa cea mai simpla de infasat si cadita o pun peste, deocamdata e solutia optima ca spatiu in baia lui...

cantar de bebe nu am luat, o sa il primesc de la nasa mea. daca nu il primeam nu cred ca as fi cumparat, am auzit ca exista riscul sa o dai in paranoia tot cantarind copilul :)) pe langa asta, daca ai un pediatru care sa urmareasca evolutia lui bebe constant, nici nu cred ca e necesar...

protectie de mameloane sau sutien de alaptat inca nu am luat, am vazut in schimb ca au mai multe modele la mothercare...mai caut

iar medicamente, cand o sa te externezi in mod sigur vei primi de la neonatolog o lista cu tot ce ii trebuie si le poate cumpara sotul pe loc. eu nu o sa cumpar nimic inainte sa am okul de la doctor. in schimb de la farmacie o sa ii iau produsele de ingrijire, ser fiziologic, spirt, fase sterile, lucrurile de genul asta.

ah, am vazut cateva produse medela in sensiblu din dorobanti, dar nu mai retin exact ce anume...

Luca, AMR 8 saptamani pana sa te tin in brate :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSABrya spune:

Citat:

Madutza, ce frumusete de fata aveti!

Vroiam sa te intreb pe tine si alte deja mamici - dupa cat timp le taiati unghiutele?

Si mai vroiam sa va intreb cate ceva: din lista de lucruri de luat, ce va e util si ce model (intreb fiindca peste 1-2 saptamani vreau sa inchei si eu cumparaturile):
- sterilizator biberoane (banuiesc ca numai daca folosim biberoane, dar vad ca totusi macar 2 tot folositi)
- pompa electrica (totusi sunt sau pot aparea situatii in care sa fie necesar sa te mulgi ca sa-i dai, si vad ca asta din primele zile)
- cateva (nu multe) biberoane: cu ce tip de tetine? ce capacitate (am vazut de 110-120 ml, dar si mai mari)
- ati luat cadita din aceea cu suport de corp inclus (adica de plastic)?
- pe ce puneti cadita la baie? aveti suport special, sau pe pat...
- ati luat cantar de bebe?
- protectie mameloane - de care?
- unde ati gasit un sutien bun de alaptare?
- ce medicamente aveti acasa pentru bebe?

Sper sa aveti timp de raspuns si va ultramultumesc de pe acum!!!
+

Pisuc Mic

AMR 6 saptamani!!!

Pisuc sa iti impartasesc din experienta mea:

- unghiile le-am taiat prima data cand am iesit din maternitate, in rest le taiam de fiecare data cand ii cresteau, parca la 3 zile, acum depinde si de cate ori cresc. Din cate stiam si auzisem, unghile la bebe se taie drept, insa eu i le-am taiat dupa forma lor si nu am avut probleme cu colturi in carne sau altele de genul asta.

- sterilizatorul l-am folosit pt biberoane, suzete, lingurite, pompa de nas si absolut tot ce poate fi sterilizat. in functie de cati bani vrei sa dai pe el iti poti lua si unul pt microunde sau unul electric. la Bryanna am avut pt microunde, acum mi-am luat si electric, ambele de la Avent.

- biberoane am folosit numai de la Avent si cred ca 2 sunt suficiente si din acelea mici de 120 ml. Nu are rost sa cumperi mai multe. Poate nu le folosesti nici pe acestea. Poate doar daca esti plecata fara bebe si sa ii lasi laptic acasa.

- pompa nu mi-am luat electrica pt ca mi se pare f scumpa si m-am descurcat f bine si cu una manuala, normal tot de la Avent . Mie mi-a fost f folositoare pt ca m-a ajutat sa imi desfund canalele, imi goleam sanii cand bebe nu papa tot si cu pompa mulgeam si laptele pt pastrare.

- cadita cea mai buna mi s-a parut Onda de la OK Baby. Eu am cumparat-o cu suport pt cada mare din baie. Dar la inceput ii faceam baie in camera si puneam cadita pe masa de calcat. A mers la fix pt ca masa de calcat o potriveam exact la inaltimea mea.

- i-am luat si cantar electronic, undeva pe la 3-4 luni l-am cumparat si chiar l-am folosit, acum depinde daca vrei sau nu vrei, dar nu este indispensabil

- protectie mameloane deasemena de la Avent si mi-am luat si niste scoici protectoare pt sani tot Avent

- sutien de alaptare mi-am luat din carrefour, parca 18 lei, dar l-m luat mic si dupa ce am nascut sanii au expoldat asa ca nu l-am folosit. In schimb am folosit sutienele mele normale fara burete pe care le puteam lasa sub san fara probleme. Eu zic ca ai putea sa faci o proba cu ale tale sa vezi cum e.

- medicamente pt bebe :
- betadina si baneocin pudra pt buric
- supozitoare cu glicerina pt constipatie
- panadol
- glicerina boraxta pt afte in gurita
- comprese sterile si betisoare de urechi
- ser fiziologic pt ochisori si nasuc
- supozitoare cu novocalmin pt febra
- picaturi pt colici

pe acestea mi le aduc aminte.

Sper ca ti-am fost de ajutor

daca imi mai aduc aminte de ceva te anunt.

Bryanna 02.06.2009 si ...o noua fericire 32+ , adica Ayanna Stefania

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

Din proprie experienta, va spun ca pompa manuala (Avent) mi-a facut crampe la maini - dar eu nici nu aveam mult lapte...
Cantarul mi-a folosit la ambele fete pentru proba suptului (fetele au avut icter 3 saptamani din cauza incompatibilitatii de grupa si mancau putin).
Desi aveam cadita, in primele saptamani le-am spalat in chiuveta, mi-a fost mult mai usor si nu ramanea sapunel pe corp.
Pentru sterilizat biberoane eu am avut in maternitate solutie de la Chicco, acum am luat tot de la ei niste pastile care se dizolva in apa, le voi folosi in maternitate, cu apa plata, intr-un castron.
Pentru sterilizat tetine, suzete, jucarii etc. am luat servetele pentru sterilizat tot de la Chicco, mi se par excelente, pentru ca le folosesti instantaneu, nu se mai pierde timp.
Si, nu in ultimul rand, indiferent cat de pregatite ne credem in ceea ce priveste cumparaturile, tot mai apare cate ceva pe parcurs, asa ca nu e nicio problema, cine cumpara ceea ce apare in ultimul moment, poate lua si restul medicamentelor, lucrurilor etc. ce lipsesc.

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 34+, bineinteles tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSABrya spune:

Citat:

Ssabrya - foarte buna ideea cu Medela, singura problema e ca nu am vazut deloc Medela prin oras (farmacii, Miniblu, Carrefour). Oare unde se gasesc aceste produse (adica nu pe net)
Stiti cumva?

Pisuc Mic

AMR 6 saptamani!!!

am vazut numai la farmacii si pe net. Parca la Dona si la Pharmalife, farmaciile de la Medlife.
Oricum eu cred ca fac comanda pe net.

Bryanna 02.06.2009 si ...o noua fericire 32+ , adica Ayanna Stefania

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

A facut vreuna dintre voi exercitii de reeducare perineala dupa nastere (cu electrostimulare)? M-ar interesa foarte mult unde se pot face, cu rezultate bune (totusi, dupa tei sarcini, la mine sigur va fi cazul). Stiu ca in alte tari sunt suportate de asigurarea de sanatate, la noi sper sa existe o clinica, ceva...

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), din nou 34+, bineinteles tot

Mergi la inceput