Depresie sau doar suparare?
Raspunsuri - Pagina 27
Selene_Bunny spune:
Pentru ca, PE MOMENT, speranta e cea care a disparut. Spun PE MOMENT pentru ca si eu imi doresc ca starea asta sa dispara.
(Acum urmeaza intrebarea: "dar faci ceva in directia asta?")
Cand am facut, o sa spun.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Ilinca_M. spune:
Eu cred ca Selene ar face bani buni daca s-ar apuca sa scrie povesti. Sau sa inceapa un roman, eventual cu povestea vietii ei. Pe bune, se pare ca timp sa scrie are kklau, are un stil destul de atractiv de a scrie, povestile ei suscita interes, clar...eu una as da bani pe cartea ei, va zic drept! Unele intamplari sunt halucinante (acum 6 ani o fetitza a intrat in casa si a jefuit-o sub ochii bunicului, Selene a intrat in shoc anafi...aaaa, pardon, cultu...aaaa, pardon- material si a fugit in lume sa se calmeze. Nu s-a mai intors in Cluj ci a ajuns la gandacii din Braila cu care are a love/hate relation).
Da' pe bune iubi castiga 1600 de lei?! Eu saptamana viitoare ma intorc la scoala si salariul imi va fi mult mai mic decat inainte de a intra in CIC...850 de lei. Sotzu' e actor cu contract de colaborare si mai mult de 500 pe luna nu face, acum isi cauta un job part-time. Si a dracului sa fiu daca tarai fata pe jos ca sta in picioarele goale pe gresie.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Eu cred ca Selene ar face bani buni daca s-ar apuca sa scrie povesti. Sau sa inceapa un roman, eventual cu povestea vietii ei. Pe bune, se pare ca timp sa scrie are kklau, are un stil destul de atractiv de a scrie, povestile ei suscita interes, clar...eu una as da bani pe cartea ei, va zic drept! Unele intamplari sunt halucinante (acum 6 ani o fetitza a intrat in casa si a jefuit-o sub ochii bunicului, Selene a intrat in shoc anafi...aaaa, pardon, cultu...aaaa, pardon- material si a fugit in lume sa se calmeze. Nu s-a mai intors in Cluj ci a ajuns la gandacii din Braila cu care are a love/hate relation). Da' pe bune iubi castiga 1600 de lei?! Eu saptamana viitoare ma intorc la scoala si salariul imi va fi mult mai mic decat inainte de a intra in CIC...850 de lei. Sotzu' e actor cu contract de colaborare si mai mult de 500 pe luna nu face, acum isi cauta un job part-time. Si a dracului sa fiu daca tarai fata pe jos ca sta in picioarele goale pe gresie. |
Citeste mai bine ce am scris, referitor la episodul respectiv.
De ce anume detalii mai ai nevoie ca sa te mai pocneasca uimirea ca in viata mea se pot intampla atatea?
Si eu, cand am citit povestea LaureiNicole sau cand am ajuns sa cunosc povestea Leditiei, cu toate cate li s-au intamplat, am zis ca asa ceva nu se poate, nu se poate ca un singur om, intr-o singura viata, sa se confrunte cu atatea. Dar uite ca se poate.
Si reactia ta n-am avut-o.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Leditia spune:
Selene,eu am trecut printr-o depresie majora,cumplita..si crede-ma ca nu aveam chef sa stau la calculator,nu puteam da explicatii,eu nu puteam explica ce am,ce simt..pt ca nu mai simteam,murise sufletul in mine la propriu..e o senzatie cumplita,te simti ca o carcasa asa umblatoare..plangeam intr-una si nu vorbeam cu nimeni.Daca ma intrebai ceva iti spuneam ca sunt ok,apoi ma duceam undeva sa pot plange..era o durere fizica,psihica cumplita,de nesuportat si ma rugam doar sa treaca o data ca nu mai suport,sa se termine cumva,oricum,dar sa se termine..Nu mai gandeam,nu mai eram capabila sa gandesc rational..si multe altele..
Insa eu nu aveam un copil atunci,aveam multe esecuri in spate si mai presus de toate ,esecul unei casnicii de 8 ani.Nu eram sustinuta de nimeni,de absolut nimeni,nu stia nimeni prin ce trec si am avut si ganduri negre..Insa m-am ridicat fir;ar,desi iti zic ca nu aveam motive,nu aveam copii,nu mai aveam nimic,m-am trezit dintr-o data ca nu facusem nimic,ca ramasesem fara nimic si ca sunt singura pe lume,ca nimeni nu ma sustine..Si am luat-o de la capat,am plecat,am muncit..am luat-o de la zero,pt ca numai eu ma puteam ridica...Dupa aia efectiv am inflorit..ascultam muzica,ma duceam la munca,inflorisem,eram o alta femeie..am slabit(nu ca aveam nevoie,dar nah..)Si acum imi aduc aminte cum plecam dim la munca cu castile de la tel in urechi si mergeam cu tramvaiul,vedeam soarele si=l simteam si in sufletul meu..
Eu cred ca in noi sta multa putere..crede-ma,prin starile alea nu am mai trecut si nu as dori nimanui sa treaca,sunt niste sentimente pe care nu le pot descrie...
Nah,putine persoane stiu de chestia asta,f putine,dar trebuie sa intelegi ca totul sta in tine si ca tu trebuie sa lucrezi cu tine,ca se poate merge mai departe,ca exista bucurie in multe lucruri marunte si ca doar zambetul unui copil te face sa te ridici si sa lupti cu absolut orice pe lumea asta.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Si reactia ta n-am avut-o. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Nu ai avut reactia ei pt ca si la Laura si la Leditia sunt drame puternice, reale. Ori la tine, ma scuzi, dar chiar nu e cazul ...
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny cunosc povestea Leditiei, cu toate cate li s-au intamplat, am zis ca asa ceva nu se poate, nu se poate ca un singur om, intr-o singura viata, sa se confrunte cu atatea. Dar uite ca se poate. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
sa fim seriosi, nu exista termen de comparatie, nu este cazul.
Tu ai un copil perfect santos dar NU VREI sa faci nimik, la Ledi este alta situatia....si bag mana in foc ca daca ar fi in locul tau, nu ar sta pe net sa se planga si sa aiba timp de ironii cu alti useri.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.
sa il ajutam pe Bibi
Faceti shopping- ajutati copii speciali
Poze Mos Craciun DC
daniela_b spune:
Selene, eu mai incerc o data: Atitudinea ta in fata a ce ti se intimpla este incorecta. Lucreaza la ea.
De 27 de pagini ti se tot spune ce ai putea face si tu pierzi in continuare timpul raspunzind "rautatilor".
Bird tocmai a scris, si ea, cum ti s-a mai scris si in primele pagini: NIMENI nu poate trai in locul TAU. Nimeni nu poate schimba situatia in locul tau. TU trebuie s-o faci cumva, cu conditia sa fii PREZENTA in propria ta viata.
Gindeste-te: in timp ce tu esti ocupata cu munca de convingere a noastra ca NU poti si NU vrei sa faci nimic din ce ti se propune (* din diverse motive) viata TA trece.
Iti tii viata pe PAUSE.
Da odata PLAY si mergi mai departe, altfel vei plati scump fiecare clipa pierduta.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
alex_andra spune:
Starea aceasta depresiva difera de la o persoana la alta, de la un tip de comportament la altul.
Nu mi se pare relevant si nici normal sa-i spui unei persoane ca de fapt e lenesa, pentru ca, de fapt, starea de depresie "arata" altfel.
A, da, poate sa nu fie depresie, intr-adevar nu se da un diagnostic aici, pe forum, poate fi doar o tristete adanca, dar oricum...sa acuzi de lene, doar de dragul de a te baga in seama, mi se pare mizer.
La 24 de ani, proaspat divortata, paream in ochii celor din jur foarte ok.
Radeam, zambeam, paream extrovertita, sociabila, mereu cu oameni pe langa mine, galagioasa, etc....
In realitate eram altfel decat ma vedeau toti.
Ma trezeam dimineata umflata de plans, cum ramaneam singura, in secunda 2 imi curgeam lacrimi siroaie, cum aparea cineva in camera, radeam imediat.
Nu aveam vlaga in mine, nu mancam, eram praf- tandari.
A durat luni de zile.
Tin minte, odata, eram la o prietena de-a mea, era cu prietenul ei acasa, stateam pe balcon si fumam, toate bune, vara afara, buna dispozitie.
A inceput o melodie....am inceput sa plang cu sughituri, nu mai stiau ce sa-mi faca....au ramas socati, a fost prima si singura data cand m-a vazut cineva asa, pentru ca eu aveam reactiiile astea doar singura.
Mi-am revenit, usor, usor.
Durerea este aceeasi, fiecare sufera in felul lui, fiecare are o scara a lui de valori.
Daca X are o drama mare, nu inseama ca-mi taie mie dreptul de a suferi, pentru o drama mai mica.
Fiecare simte durerea lui.
cand mi-a murit prima pisica, am suferit ca un caine. Mi-am luat liber de la servici, ca sa o inmormantez in fata blocului.
Pentru multi, acest lucru poate parea o tampenie.
Multi ar spune: da-o dracu de matza, pentru asta plangi?... eu am pierdut 2 sarcini, ce sa mai zic??
Nu e asa...fiecare sufera dupa pierderea lui.
Nu e corect, normal si relevant sa comparam tragediile fiecaruia.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
alex_andra spune:
Selene, eu imi mentin parerea ca daca reusesti sa-ti gasesti un serviciu, dar afara din casa, nu sa lucrezi acasa, problemele tale s-ar rezolva.
Socializezi, ai si bani, faci altceva.
Trebuie doar sa te aduni putin si sa vezi ce compromisuri vrei si poti sa faci.
Pentru Daria, pentru tine si pentru D.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Gabi_K spune:
Selene, sincer, ce vrei de la noi?
Sa-ti trimitem o invitatie din partea unei firme, in care sa se roage de tine, sa lucrezi?
Sa-ti luam copilul de manuta, sa-i punem sosetute in picioare, si s-o ducam la gradinita?
Sa-i dublam salarul sotului tau?
Sa-ti scoatem epilatorul din WC, sa nu mai ai motive sa tipi la biata fetita la 2 noaptea?
Sa-ti ucidem gandacii?
Sa-ti spunem in cor: vai draga mea, esti depresata rau, hai ca facem toate astea in locul tau?
Zi te rog CONCRET: de cand ai lansat subiectul asta, ce ai facut ca sa-ti fie tie mai bine? Ce ai facut in plus pentru fata ta, fata de saptamanile trecute?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert