Depresie sau doar suparare?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

maru, io nu vreau sa o parasesc. E salvata de pe strada, deparazitata, sterilizata, e a noastra. Si e o scumpa si-o frumoasa.

crisspy, nush, no, nush ce sa zic. Nu stiu orarul mamei mele, azi stiu ca a avut 6 ore, tocmai ce am vorbit cu ea la telefon, a cazut in curtea scolii si si-a bulit nasol un genunchi.

Stii cum simt eu Singeorzul? Cum simte Doru Braila. Ca imi sta pe cap, aia simt. E mort oraselul ala, mort. Cum n-am aici cu cine schimba o vorba, ma refer la cineva de varsta mea, in afara cumnatei, acolo nici atat n-o sa am. Ca toti si-au luat zborul. Doar am locuit acolo din 2005 si pana in 2007.

E mic oraselul, toata lumea se stie cu toata lumea, statutul social conteaza mult. Adica io... ma duc acolo... ca suplinitor... cu interventia mamei... sa "suflu" postul nu-stiu-cui... ca n-am putut sa stau cu barbatul unde-mi era locul. Cam asta va fi atitudinea, chiar daca nimeni n-o va arata fatis.

Referitor la lucruri, ma tem ca n-o sa luam mai nimic cu noi. Stiu cum a fost cand am plecat din Galati la Cluj si mi-am dus si lucrurile, am platit 350 de lei pe transportul lor. Cu Cargusul. Si n-au fost atatea cate sunt acum.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Ce sa spun :) imi pare rau dar degeaba te plangi, cand iti ajunge cutitul la os, te doare undeva de ce zice lumea.

Ca te stie lumea undeva e mai putin relevant, ce e relevant e ca tu zici ca nu castigi din traduceri, ok, pune mana si gaseste altceva de lucru, eu cu studii superioare in ro, pana mi le-am echivalat aici am lucrat ca vanzatoare in magazin de haine, ce sa spun...ca ma jena undeva de vecina ce zice de mine, important era sa-mi cresc copilul nu sa stau sa ma vaiet toata ziua.

In stilul asta de pretentii nici nu stiu ce astepti de fapt si de la cine. Ma rog, treaba ta, cert este ca poate nu iti este atat de rau de fapt, pentru ca oamenii cu adevarat disperati ca nu au ce da de mancare la copil nu stau asa fara sa faca concret nimic. Si refuz sa cred ca ai incercat destul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mie imi lasati impresia ca parca dinadins cautati detalii de care sa va agatati pentru a-mi demonstra cat de... altfel decat voi sunt. Si parca va deranjeaza ca aceste detalii exista. Acum ati gasit vinovatul pentru situatia mea financiara: pisica! Asa este, pisica e de vina ca si domeniul traducerilor a fost afectat de "criza".

Daca va intereseaza, de cateva ore caut oferte pe Internet si trimit CV-uri si scrisori de intentie. Pentru amandoi. Am trimis inclusiv pentru muncitor necalificat intr-un depozit farmaceutic. De-ala de cara cutiile cu medicamente de ici-colo. Cam atat de fitzosi si cu pretentii suntem.

maru, se intampla si dintr-astea, da, cand ma satur sa o tot vad ca tine mortis sa faca cum vrea ea. Sper sa nu iasa la analize vreo infectie urinara, cum a mai avut. Si acum face intr-una pipi, nush de ce. Si de dimineata se plangea ca ii e umflat ganglionul ala.

Mergi la inceput

Pai nu e un detaliu, face parte din cheltuiala ta zilnica, adica daca tu ii dai sa zicem 2 felii de paine si o farfurie cu lapte pe zi, asta face 1 paine si 2 cutii de lapte pe saptamana, bani de care ai putea sa te folosesti in alt mod, ca tot te palngi ca te costa transportul in comun, una-alta, sau pur si simplu sa faci altceva cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

fata draga, eu am copil de 15 ani si nu s-a intamplat niciodata. Si am lucrat in tara in invatamant 18 ani, cu toate gradele date, mentor, trainer, si iar nu mi-am agresat elevii asa cum faci tu cu copilul propriu!
Ce treaba are pisica cu traducerile? si criza?
se emigreaza in Canada in draci, din Braila si Galati (stiu, ca de acolo vin) si traducatori nu sunt f multi. Dar de, e treaba serioasa si trebuie sa fii autorizat!

ce vina are copilul ala? cum sa il tarasti de haine si sa il ameninti cu datul afara? daca iti face o depresie de stai in psihilog cu ea toata viata? incearca sa te controlezi, pana la urma viata ta nu e foarte ocupata sa nu poti avea rabadare cu un sufletel de nici 3 ani!
E vina ta ca nu avea fata sosetute in picioare, nu a ei ca tu stai cu chirie intr-o casa cu gresie pe jos!

Mergi la inceput

Criza este peste tot in lume si in orice domeniu economic, chestiunea se pune asa: ce fac eu sa imi fie bine? :) intelegi ideea?

Dar daca suferi de depresie, uite foloseste banii aia in excedent care ti-ar ramane daca ai renunta la una-alta, si du-te la terapie, si dupa terapie o sa te simti mai bine, viitorul angajator o sa vada o persoana optimista, echilibrata si te angajeaza imediat.

Eu le spun fetelor de la HR ca e foarte important ce oameni intra in firma, eu una n-as suporta sa am o angajata care se vaicareste doar, inseamna ca ea nu e apta pentru a munci in colectivitate. Si ca mine gandesc si altii. Deci daca tu esti asa de nemultumita de mult timp, e grav, du-te la doctor (si fara bani) si sa-ti prescrie ceva.

Stiu ca se da spaga :), dar uite eu a naibii cum sunt, nu am dat (in Romania), as fi putut si totusi nu am dat si m-au tratat normal. Dar tu l-ai luat pe NU in brate si gata, orice sfat ti se da, tu o tii doar pe a ta, de-asta nu cred ca te intereseaza cu adevarat solutii ci doar sa te plangi si atat.

Fii atenta cu atitudinea asta, ca nu da bine la interviuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Selene, citeste cu atentie link ul dat de Alinuk. Poti beneficia de ajutor terapeutic gratuit prin intermediul asociatiei respective(la cluj)
Ai nevoie de ajutor psihologic, stii asta. Si nu doar pentru depresie.

Deocamdata, te invarti in cerc. Stii si asta.
Suna-o pe matusa ta, faceti bagajele si plecati la Cluj.Ia si pisica cu tine.
Plecarea asta va va face mult bine. Daca nu faceti ceva ACUM, va puneti in pericol relatia dintre voi(tu si iubitul tau) plus relatia dintre tine si fiica ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Apoi si voi, din toata treaba asta fix pe biata pisica ati scos-o vinovata...daca scapa de pisica redevine totul roz...Selene nu vrea sa faca nimic sa iasa din rahat, scuzati expresia, isi gaseste tot felul de scuze si voi aruncati mitza moarta chiar in ograda pisicii, ca sa zic asa:)))
O fi in depresie, nu zic, dar cred ca e o depresie care dureaza de cel putin doi ani, ca de cand am citit-o prima data pe forum tot asa o stiu, dar nu vreau sa zic mai multe ca iar devin "lupul rau".Mai bine ti-ai invinge "temerile" si-ai da niste meditatii cat sa scoti bani sa duci fata la doctori, daca tot vorbesti de ceva ganglioni si urinat des...N-are nicio legatura faptul ca sta descultza cu asta, nu e o legatura de tip cauza-efect! Si fiica-mea (1 an si 10 luni) sta numai descultza, cum ii dau sosetele in maximum 5 minute scapa de ele si lipaie asa inclusiv pe gresia din bucatarie sau baie si n-are nici pe naiba...Lehamitea ta de viatza nu poate fi un pretext sa-ti tratezi copilul in halul ala. Si nu stiu cum ar putea fi mama ta MAI perfectionista ca tine in ordine si curatenie cand tu-ti puneai fata sa doarma 6-8 ore la pranz(!!!!!!) ca altfel nu puteai face curatenie si mancare cu ea prin casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
O fi in depresie, nu zic, dar cred ca e o depresie care dureaza de cel putin doi ani, ca de cand am citit-o prima data pe forum tot asa o stiu, dar nu vreau sa zic mai multe ca iar devin "lupul rau".

Si eu am remarcat chestia asta, in absolut toate postarile lui Selene (mai putin cele de la Umanitare). Sunt curioasa daca si live este asa sau doar pe forum are aceasta atitudine. In fine, poate sunt si persoane asa ghinioniste in viata, care sa fie permanent dezamagite de cei din jur, cum este Selene.

Insa Selene, daca a ajus pana si Leditia (care are probleme serioase, si grave si stii si tu la ce ma refer) sa iti spuna ca nu asta este atitudinea pe care trebuie sa o adopti in viata, apoi mie mi-ar crapa obrazul de rusine. Dar asa sunt eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ilinca, sa fim seriosi, tu chiar crezi ca un copil de nici 2 ani, cat avea Daria atunci, poate fi obligat sa doarma atatea ore in timpul zilei?

Daria a avut o perioada, in care dormea singurica, nu obligata, 6 ore la pranz, nu 8.
Si ea a deschis acel topic, tocmai pentru ca nu considera normal, nu pentru ca ar fi obligat-o ea, ca sa faca curat.

Si ce treaba are starea Selenei de acum, cu somnul de amiaza al Dariei de acum juma de an?

De ce trebuie sa dezgropam subiecte vechi?

Tu esti ok, dar totusi te incapatanezi sa pari "lupul cel rau"

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

maru, unele dintre utilizatoarele acestui forum sunt persoane care isi contureaza un profil de mame perfecte, care nu ridica tonul la copil, nu il cearta, nu il pedepsesc, nu se infurie, nu striga, nu urla si, cu atat mai putin, nu isi lovesc copilul. Si reusesc sa faca asta in permanenta, sunt in permanenta linistite, calme, cu zambetul pe buze, ce mai, mame perfecte, asa cum scrie la carte. Reusesc sa nu se lase infuriate de nicio nazdravanie mai deranjanta sau mai periculoasa a copilului, reusesc sa gaseasca, in permanenta, metode pasnice de corectare a comportamentului copilului. Sunt supraoameni, ce mai, sunt calmul si linistea intruchipate, chiar si atunci cand o situatie sau alta nu depinde de ele, tot ele sunt vinovate, ca sunt mame si n-au putut fi prezente pentru a evita situatia respectiva.

Eu NU sunt asa. Si nici nu am fost vreodata.

Sunt autorizata de MJ (Ministerul de Justitie, nu Michael Jackson), dar autorizatia asta nu este valabila in afara Romaniei.

Normal ca e vina mea ca i le-am pus in secunda 1, in secunda 2 si le-a dat jos si in secunda 3 nu i le-am pus inapoi in picioare. Supraomul, supramama care NU sunt nu a reusit sa i le puna inapoi in picioare in secunda 3.

saskia, sa stii ca m-am gandit si eu la ce spui tu, cum ca nu sunt facuta sa muncesc in colectivitate. Doar de trei ori in viata mea am fost la interviuri, la unul, una scria in anunt si alta se cerea de fapt (scria assistant-manager, care stiu si eu cu ce se mananca, si ei vroiau, de fapt, om care se mearga pe teren si sa le vanda lor produsele), iar la altul, pfuai, acceptata din prima, eu, super-incantata, ma ia partenerul roman in brate, ma pupa si... imi spune: "sa-ti aduci si pijamaua, ca vei face ore suplimentare aici, cu mine..." Bleah... Pe al treilea interviu iar l-am luat, era vorba despre un birou de traduceri, am stat acolo doua luni si jumatate, mi-a spus sa plec pentru ca, vezi Doamne, i s-a parut ei ca o lucrez pe la spate... Mda...

ladyJ, stiu ca sunt dusa cu capul, da.

Ilinca_M., de ce iti place tie sa exagerezi? N-o puneam eu, mai fata, crezi ca o fortam sa doarma, ii dadeam somnifere sau ce ma-sa? Asa dormea ea, asa era programul ei atunci, si l-a reglat singura, in timp... Si m-ai citit tu inainte de subiectul cu cheltuielile, ca nu mai stiu...

Iar alea 8 ore le-ai scos tu din burta, era vorba de un program normal de 4 ore, la care se adaugasera, in acea perioada, inca 2 ore, rezultand 6. Eu ma stresam pentru alea 2 ore in plus, voi imi reprosati ca 4 ore este exagerat. Uite ca n-a fost.

Iar cu curatenia si ordinea, cui ii place sa i se incurce copiii printre picioare cand trebuie sa pazeasca oalele de pe aragaz, n-are decat, mie nu-mi place. Sau nu-mi placea, ma rog, ca acum m-am adaptat si la asta.

Ieri a facut Daria mancare dintr-un kg de orez, o jumatate de kg de gris si niste sare. A fost plin de orez amestecat cu gris si cu sare si cu apa si in bucatarie, si in camera. Dar nu m-a mai deranjat.

Mergi la inceput