Depresie sau doar suparare?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

colaborez doar cu o agentie la traduceri de acte, am fost la ei si am stampilat si semnat fro 50 de pagini, se duc cu ele la notar si gata. dar in general nu asta traduc, ci proiecte mai mari. pt ca am adaptat in asa fel oferta mea, "cu cat imi dai mai mult de tradus, cu atat iesi mai ieftin"

si poate o sa fiu eu lupul cel rau, dar eu in locul tau nu as sta sa caut pe net hainute de la aramis sau mai stiu eu ce chestii pe care nu mi le permit, ci as cauta altceva. (eu cumpar copiilor majoritatea haine sh, pt ca sunt de copii, deci in stare excelenta si pt ca ma doare inima sa dau n lei pe chestii pe care le pateaza, strica, asta fiind treaba copiilor, sa se joace si sa murdareasca/strice haine.)

si da, trebuie sa ai in vedere oricare job. eu ca orice eventualitate, dupa ce s/a termiant proiectul, m-am inscris si pe menajera.ro, sau cautamenajera.ro, nu mai stiu, si am fost si solicitata, si daca mai era cazul ma duceam. asta e viata.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Daca tot ai pomenit de hainute, cred ca peste 50% dintre hainutele Dariei sunt de la SH, cu 1,5, pana in 3 RON/bucata. Hainutele de la Aramis sau hainutele noi, primite cadou, le pastrez pentru plimbari mai... oficiale, pentru vizite (rare, ce-i drept, dar macar cand mergem la mama/la Cluj), pentru mersul la doctor, chiar si pentru gradinita.

Soacra stramba din nas de fiecare data cand vede ca ii dau haine de la SH, ea nu suporta ideea de a purta ceva deja purtat de altii. Eu tac si fac.

Iar acea comanda de la Aramis a fost platita integral de catre mama mea. Noroc ca are o singura nepoata.

Eu, de la o vreme, numai de la SH ma imbrac.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

ladyJ, stiu ca sunt dusa cu capul, da.

Atat ai retinut tu din mesajul meu?

Ok. Tot e ceva. Retine, pe langa asta, ca ´´dusul cu capul´´ se poate repara, remedia, schimba. Ai sansa de a vorbi GRATUIT cu psihologi care te pot ajuta. Eu zic sa profiti, pentru binele tau si al familiei tale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

ladyJ, stiu ca sunt dusa cu capul, da.

Atat ai retinut tu din mesajul meu?

Ok. Tot e ceva. Retine, pe langa asta, ca ´´dusul cu capul´´ se poate repara, remedia, schimba. Ai sansa de a vorbi GRATUIT cu psihologi care te pot ajuta. Eu zic sa profiti, pentru binele tau si al familiei tale.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Nu asta am retinut din mesajul tau, dar, cand vad... anumite chestii, asa reactionez.

O sa le scriu, doar sa termin cu CV-urile si scrisorile de intentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Daca tot ai pomenit de hainute, cred ca peste 50% dintre hainutele Dariei sunt de la SH, cu 1,5, pana in 3 RON/bucata. Hainutele de la Aramis sau hainutele noi, primite cadou, le pastrez pentru plimbari mai... oficiale, pentru vizite (rare, ce-i drept, dar macar cand mergem la mama/la Cluj), pentru mersul la doctor, chiar si pentru gradinita.

Soacra stramba din nas de fiecare data cand vede ca ii dau haine de la SH, ea nu suporta ideea de a purta ceva deja purtat de altii. Eu tac si fac.

Iar acea comanda de la Aramis a fost platita integral de catre mama mea. Noroc ca are o singura nepoata.

Eu, de la o vreme, numai de la SH ma imbrac.

Pai inseamna ca nu ai probleme financiare cu adevarat, daca ai haine "cumparate" special pentru ocazii. Oamenii care nu au deloc bani, primesc, nu isi permit luxul de a avea haine de duminica cum se zice la tara in Romania.

Si de fapt iar ai intors-o ca la Ploiesti, si l-ai luat pe NU in brate, probabil iti place sa te citesti singura.

Cat despre interviuri iarasi povesti, pai tu probabil esti ca olteanul care se consider mereu barfit, vorbit pe la spate. Adica tu in viata ta, nu stiu ce varsta ai, dar ok, doar la 3 interviuri ai fost si gata stii tu TOT despre piata muncii. Pai atunci nu te mai plange, nici ca nu te angajeaza nimeni, nici ca nu ai bani destui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

super tare topicul asta, eu tot stau sa ma intreb daca e real sau nu :D

no, ca mie nu mi-ar fi traznit v'odata prin cap sa stau acasa, sa astept (ce??) si sa fac filozofie gandindu-ma pentru ce sunt eu facuta sau nu sunt facuta (nu sunt facuta sa ma scol zilnic la 7, pe bune ca nu sunt, si totusi o fac, bleah) sau cel mai tare sa ma gandesc ca as depinde de ajutorul lui x si y.

selene, sincer acum, tu pe mine ma faci sa plang. nu ai idee cat pot sa traga de ele unele din noi tocmai ca sa nu ajunga in situatia ta. si ce greu ne este uneori si ce inseamna aia depresie cu acte in regula si tratament. unele au numai un copil, ci mai multi, si servici, si casa de intretinut si rate si parinti de ajutat si asa mai departe. si fara nici un ajutor in jur, asta asa, ca cireasa pe tort :)

concret ce as face eu in locul tau:

in primul rand: daca ma banui de depresie ma duc la medicul de familie si ii zic tarasenia, cer trimitere la psihiatrie, caci in romania e gratuit (da stiu ca e nasol si ca se fac greu programari, insa totusi EXISTA aceasta posibilitate GRATIS, nu peste tot e asa)

si apoi as face orice as putea sa castig bani, traduceri pe bani mai putini, meditatii, as cauta job, ORICE, intelegi? tu ai studii si posibilitati pe care altii nu le au, e imposibil sa nu le folosesti

na, ce sa zic, eu iti urez succes si sanatate, insa sa fii foarte constienta ca faptul ca tu crezi ca "nu esti facuta pentru job" sau ca "iti e teama" etc nu te califica in nici un caz pentru ajutor social, si chiar si daca esti diagnosticata cu depresie tot apta de munca esti, exceptand o perioada limitata de timp, si asta in cazuri mai grave. cel putin asa e pe aici, nu stiu in romania sa fie altfel.

si mult atentie cu fetita, ea nu are pentru ce plati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Ai sansa de a vorbi GRATUIT cu psihologi care te pot ajuta.

serios? aici numai psihiatrul este acoperit de asigurari, psihologul il platesti din propriul buzunar, chiar daca un medic considera ca ai nevoie de terapie

Mergi la inceput

A primit iubi raspuns de la Resurse Umane Primaria Cluj-Napoca si nu putem deschide documentul... Ne da eroare, puii mei...

Cum era cu ghinioanele?

Mergi la inceput

Rea mai poti fi, saskia, zau asa... N-am ce sa fac in fatza rautatii, zau...

Restul: ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Rea mai poti fi, saskia, zau asa... N-am ce sa fac in fatza rautatii, zau...

Restul: ...

Cu ce anume sunt rea faptul ca ti se explica cum stau lucrurile in realitate, este altceva. Realitate pe care de altfel tu o negi.

Eu vorbesc din punctul de vedere al cuiva care nu avea de mancare in frigider, ce vorbim aici de orez si altele, asta era vis frumos :). Eu aveam 2 euro din care cumparam o paine si oua sa zic si gata, dar luptam ca o leoaica sa trec peste perioada aia.
Asa ca faptul ca tu vii cu tot felul de argumente ca sa te simti tu mai bine, este strict problema de care iti zic eu ca suferi. Fantazezi prea mult, viata e o lupta si tu stai si astepti sa vina altcineva sa lupte pentru tine. Si mai ai si un copil in grija!

Mergi la inceput