De ce nu scrie de pe tabla?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Voi raspunde pe categorii, sa spunem

Dislexie: nu are pt ca citeste f bine si rapid in romana si in engleza, scrie f bine si rapid in romana cand e ceva interesant, ca de ex un eseu sau orice. In engleza abia incepe sa scrie acum.

Vedere: am fost cu ea de 2 ori la oftalmolog, vede perfect.

Personalitate: o da, puternica exact ca a maica-sii, nu are chef sa faca lucruri inutile. Eu o admir ca invata asa de repede si de bine, ca gandeste logic si structurat, chiar n-am chef sa o bag la sertarul cu eticheta, nu e deloc genul meu. Vreau doar sa fie integrata, nu confundata cu restul.

Formarea scrisului si caligrafie: asa o tampenie! din punctul meu de vedere, copilul trebuie sa scrie corect gramatical, sa aiba un vocabular dezvoltat si sa scrie inteligibil. Atat! Eu nu am nicio alta pretentie. E inuman ca la cls 2 sa fie necesar sa scrie de mana repede, frumos, corect si complet. Let's get real, nici noi n-am fi in stare de asta!

Caiete scrise cu rosu: nu ma deranjeaza pe mine, ma gandesc insa ca n-o fi o placere sa deschizi de fiecare data caietul si sa vezi ca ti s-a facut observatie... Si pe mine m-ar descuraja si sunt adult.

Metoda: sunt de acord ca metoda e de 2 lei. Nici un fel de incurajare cand scrie tot, dar dat cu batul cand nu scrie. Invatatoarea nu e severa, nu e acra etc, dar nu are metode moderne deloc. Anul trecut avea (scoala privata in Buc) 2 invatatoare, amandoua tinere: una era inerta, a doua (cea principala, sa-i spunem) tipa la ei tot timpul si daca nu scria doar ne atragea noua atentia ca n-a scris. I-am si zis ca eu nu am studii de psihopedagogie si nici bagheta magica sa o fac sa scrie...

Presiune: da, cred ca incep sa cedez eu presiunii exercitate de un sistem tampit. Trebuie sa-mi reamintesc zi de zi ca vreau sa cresc un copil independent si care gandeste, nicidecum unul submisiv si atat!

Multumesc mult de raspunsurile pe care mi le-ati dat. M-au ajutat si ma ajuta, ca de obicei.

Concluzia ar fi ca oamenii sunt diferiti, ca atare ar trebui metode diferite... dar nu sunt. si copiii sunt copii, nu roboti. Si nici nu trebuie sa fie.

Deja de ieri i-am zis ca eu nu voi mai mentiona rosul din caietele ei nescrise decat daca vrea ea sa discutam. In schimb ii voi aprecia stradania depusa.

Asa ca mi-am propus sa ii spun in fiecare zi cel putin cate un lucru bun despre activitatea ei scolara asa cum reiese din caiete, teste, lucrari, proiecte etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ignorand aspectele negative, ai sa dai impresia ca nu sunt importante. In consecinta pot fi lasate deoparte, ignorate ca asa am vazut la mama. Insa cum regulile nu functioneaza dupa cum vrem noi apar esecurile inevitabil. Note mici, calificative mici, examene cazute. Inevitabil esecurile de acest gen sunt un rezultat, sunt consecinte. Simple si reci. Insa efectele nu sunt greu de banuit.
Personal cred ca ar fi bine daca ai gandi un pic mai putin furtunos si mai realist. Nimeni nu va datoreaza nimic asa incat daca nu ne adaptam la ceea ce altii ne cer asa cum ne cer, rezultatele asa cum spuneam vin implacabil. Si aceleasi.
Nu va mananca ceea ce faceti bine, ci mai degraba ce Nu faceti bine. Merita spus Ok pt ceea ce este bine facut , dar atata vreme cat Nu se corecteaza ce Nu este bine facut, aceste Nu vor cobora rezultatul final, uneori dramatic, uneori ireversibil. Nu e cazul acum - insa o casa se construieste de jos in sus.

Cred ca ar trebui sa spun cumpatare mult mai mult decat succes!

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Marius, un copil cu rezultate academice bune nu are de ce sa stea ca fraieru dupa sistemul idiot.

in viata in da cu plus numai dacaesti impacat cu tine insuti.

Eu prefer un copil care nu e prefect in sitem, dar e perfect cu el insusi, deci fericit

daqca pe fata mea arderanja-o ca nu poate sa scrie de la tabla, as exersa cu ea scrisul si as ajuta-o sa treaca peste problmea.
daca nu o deranjeaza, fac in asa fel incat sa fentez sistemul ca sa indeplineasca oarecum cerinta si gata, nu dau importanta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Sabina, din pacate sistemul nu poate fi fentat la infinit. Toate aceste "fente" se vor intoarce impotriva copilului de azi, si cel mai grav va fi cand se va intoarce impotriva adultului de maine, si el nu va intelege de ce nu-i mai merge.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

nu stiu ce sa zic. In educatia institutionalizata, cel mai important e sa acumulezi cunostinte si sa faci bine la examene/evaluari.
Amanunte din astea de genu cat si in ce fel scrii de pe tabla sunt secundare.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

DAr ca adult la lucru va conta cel mai mult cat esti de integrat, cum "executi" ordinele, si alte asemenea amanunte secundare. Nu va conta ca tu ai IQ 180, daca tu faci numai cum te taie pe tine capul (vorbesc de 90% din joburi).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

de obicei astia care sunt contra sistemului nu prea ajung sa asculte ordine:P., ei dau tonu.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, cunosc sintagma - eu voi fi bogat si fericit cand voi fi mare pentru ca sunt destept.
In 98% din cazuri ajung vai de mama lor - dar prea tarziu. Apoi se chinuie sa faca o scoala, ceva, numai ca nu prea le mai iese socoteala, ca au prea multe gauri, care au adus alte gauri si alte gauri. Greu sa mai construiesti ceva pe atatea lipsuri.
Si atunci auzi chestii clasice:
- sistemul e tampit, eu sunt destept numai ca nu ma intelege nimeni.

Dar parca e facut - nimeni nu ii prea baga in seama. Si raman cu ideea asta pana incepe sa-i friga la stomac. Incet, incet ar schimba ceva de voie de nevoie. Hmmm...

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si eu cred ca societatea progreseza datorita unora care au curajul sa faca si altceva decat sa execute ordine. De asta vreau sa am un copil independent si care gandeste.

Evident insa ca vreau si un copil integrat in societatea in care traieste, care sa nu fie nefericit din cauza ca e marginalizat sau etichetat ca fiind "altfel".

Calea de mijloc, imparateasca, este probabil si aici cea mai buna.

Mergi la inceput

io mai bine ma sinucid decat sa cresc copilu ca sa se integreze la multinationala

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput