Chiar avem nevoie de asa ceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 9
ari spune:
Asa-ti trebuie, daca te plimbi cu numarul fiarei in poseta
Ce, ai crezut ca-i de gluma ???![]()
Selene_Bunny spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui michelle-usa
Selene, mna bucur ca citesti Biblia si faptul ca ai intrebari nu face decat sa arate interesul care il ai de a intelege mai mult si mai bine. ![]() Isus are legatura cu VT mai mult decit crezi. Sute de profetii despre Isus sunt scrise in VT. Cineva explica Trinitatea facand analogie la "apa". Apa este sub forma:solida, lichida si gazoasa. Asa si Trinitatea sub forma de D. Tatal, D-Fiul, D-Duh Sfint. Nu peste tot in VT , D-zeu este rau, crud...omorind popoare,numai cine citeste superficial poate avea ideea asta. D-zeu este drept si iubitor...El stie mereu ce face, El stie viitorul. Daca citesti Psalmi vei vedea cat de frumos vorbeste David despre Dumnezeu si Solomon. Sau citeste Iov, Isaia. Iti pot explica chiar la subiect decate ori credem ca Dumnezeu a fost crud si rau ca a avut dreptate sa fie asa (vorbind de Canan, egipteni..etc.) michelle |
michelle, religia poate avea multe scopuri.
Pe mine nu ma ajuta sa mi se spuna ca Dumnezeu are mereu dreptate si ca El stie mereu de ce face un lucru sau altul. Trebuie sa stiu si EU.
Fatza de Dumnezeu simt, in primul rand, respect. Dumnezeu = Iisus Christos, in cazul meu. Pe Iisus Il vad ca pe o fiinta completa. Respectul se castiga in doua moduri: prin frica sau prin iubire.
Eu o prefer pe a doua. Restul, cum credeti.
Revenind on-topic.
Catedrala Neamului. Neamul = poporul roman. Care se presupune ca este crestin. Crestin ortodox. Crestinismul a inceput odata cu Iisus Christos, mi se pare. In directia asta ar trebui sa se mearga. Viata, faptele, invataturile lui Iisus. Daca DOAR despre asta s-ar vorbi la biserica, m-as duce si eu. Daca s-ar spune "Dumnezeul crestinilor este Iisus si punct", ar mai fi ceva. Dar asa ceva nu se poate.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny michelle, religia poate avea multe scopuri. Pe mine nu ma ajuta sa mi se spuna ca Dumnezeu are mereu dreptate si ca El stie mereu de ce face un lucru sau altul. Trebuie sa stiu si EU. Fatza de Dumnezeu simt, in primul rand, respect. Dumnezeu = Iisus Christos, in cazul meu. Pe Iisus Il vad ca pe o fiinta completa. Respectul se castiga in doua moduri: prin frica sau prin iubire. Eu o prefer pe a doua. Restul, cum credeti. Revenind on-topic. Catedrala Neamului. Neamul = poporul roman. Care se presupune ca este crestin. Crestin ortodox. Crestinismul a inceput odata cu Iisus Christos, mi se pare. In directia asta ar trebui sa se mearga. Viata, faptele, invataturile lui Iisus. Daca DOAR despre asta s-ar vorbi la biserica, m-as duce si eu. Daca s-ar spune "Dumnezeul crestinilor este Iisus si punct", ar mai fi ceva. Dar asa ceva nu se poate. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Stii ce ma face pe mine sa cred ca Dumnezeu are mereu dreptate? Dumnezeu stie totul si stie trecutul, prezentul si viitorul. El poate fi oriunde si oricand. El este atotputernic.Dumnezeu nu este limitat fizic.Dumnezeu este acelasi, cu un caracter neschimbat.
Deci toate aceastea ma fac sa am incredere in Dumnezeu si mai putina incredere in mine -ca om cu limitele mele.
Respectul se castiga si cunoscand persoana si integritatea persoanei respective.
De multe ori in viata personala nu am inteles de ce sa intimplat ce s-a intimplat...dar timpul mi-a aratat ca totul a avut un scop, pe care Dumnezeu l-a stiut dinainte.
Nimic nu este la intimplare. Si ca ne place sau nu, credem sau nu ...Dumnezeu este in control.
Sa stii ca sunt biserici care vorbesc despre asta. Ar trebui sa le cauti.
On-topic: Deci se va construii sau nu aceasta catedrala?
michelle

...