Chiar avem nevoie de asa ceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Asa-ti trebuie, daca te plimbi cu numarul fiarei in posetaCe, ai crezut ca-i de gluma ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Daaaaa ... ()...

~~~~~~~~~~~~~~
Mami de poznas ...
~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Selene_Bunny,m-ai lasat masca...cum pt care Testament se construieste catedrala???

Da,cred ca e monstruos ce-i la noi: cu cit mai multe biserici, cu atit mai multa ignoranta, m-apuca groaza, sincer.

Katya, eu am cel putin "un coltz" impotriva religiei. In cazul de fata, se construieste Catedrala Neamului. Adica a Neamului Roman, nu? Care, in momentul de fata, apartine de mai multe confesiuni. Adunate sub "cupola" crestinismului. Crestinismul a inceput odata cu Iisus Christos. Crestinismul inseamna viata lui Iisus Christos, invataturile lui Iisus Christos. Ca o fi fost El Fiul lui Dumnezeu, ca o fi fost doar o fiinta extrem de elevata spiritual, ramane de vazut. Crestinismul, in opinia MEA, nu are nimic de-a face cu Vechiul Testament, in care ne este prezentat Dumnezeul evreilor, acel Dumnezeu care, hm, isi sustinea adeptii in comiterea de diverse... pacate grave, in special crime.

Mie, personal, imi este peste poate sa cred ca o fiinta ca Iisus Christos poate fi fiul unui asemenea Dumnezeu. Adica eu, ca Tata, intruchipez urgia absoluta, pe cand el, ca Fiu al Meu, intruchipeaza iubirea absoluta. Si, ca tot suntem pe DC... unul ucide copiii fara sa clipeasca, altul spune "lasati copiii sa vina la mine, caci a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor". Pai ce puii mei...

Ceva nu se leaga.

In acelasi timp, imi este peste poate sa pricep Sfanta Treime. Ori sunt toti 3 unul si acelasi, in diverse moduri de manifestare, caz in care fazele cu "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit" si "Tata, las' sa treaca de la mine paharul acesta" sunt complet lipsite de sens, ori sunt persoane separate.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Selene, mna bucur ca citesti Biblia si faptul ca ai intrebari nu face decat sa arate interesul care il ai de a intelege mai mult si mai bine.
Isus are legatura cu VT mai mult decit crezi. Sute de profetii despre Isus sunt scrise in VT.

Cineva explica Trinitatea facand analogie la "apa". Apa este sub forma:solida, lichida si gazoasa. Asa si Trinitatea sub forma de D. Tatal, D-Fiul, D-Duh Sfint.

Nu peste tot in VT , D-zeu este rau, crud...omorind popoare,numai cine citeste superficial poate avea ideea asta.
D-zeu este drept si iubitor...El stie mereu ce face, El stie viitorul. Daca citesti Psalmi vei vedea cat de frumos vorbeste David despre Dumnezeu si Solomon. Sau citeste Iov, Isaia.

Iti pot explica chiar la subiect decate ori credem ca Dumnezeu a fost crud si rau ca a avut dreptate sa fie asa (vorbind de Canan, egipteni..etc.)

michelle

michelle, religia poate avea multe scopuri.

Pe mine nu ma ajuta sa mi se spuna ca Dumnezeu are mereu dreptate si ca El stie mereu de ce face un lucru sau altul. Trebuie sa stiu si EU.

Fatza de Dumnezeu simt, in primul rand, respect. Dumnezeu = Iisus Christos, in cazul meu. Pe Iisus Il vad ca pe o fiinta completa. Respectul se castiga in doua moduri: prin frica sau prin iubire.

Eu o prefer pe a doua. Restul, cum credeti.

Revenind on-topic.

Catedrala Neamului. Neamul = poporul roman. Care se presupune ca este crestin. Crestin ortodox. Crestinismul a inceput odata cu Iisus Christos, mi se pare. In directia asta ar trebui sa se mearga. Viata, faptele, invataturile lui Iisus. Daca DOAR despre asta s-ar vorbi la biserica, m-as duce si eu. Daca s-ar spune "Dumnezeul crestinilor este Iisus si punct", ar mai fi ceva. Dar asa ceva nu se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

michelle, religia poate avea multe scopuri.

Pe mine nu ma ajuta sa mi se spuna ca Dumnezeu are mereu dreptate si ca El stie mereu de ce face un lucru sau altul. Trebuie sa stiu si EU.

Fatza de Dumnezeu simt, in primul rand, respect. Dumnezeu = Iisus Christos, in cazul meu. Pe Iisus Il vad ca pe o fiinta completa. Respectul se castiga in doua moduri: prin frica sau prin iubire.

Eu o prefer pe a doua. Restul, cum credeti.

Revenind on-topic.

Catedrala Neamului. Neamul = poporul roman. Care se presupune ca este crestin. Crestin ortodox. Crestinismul a inceput odata cu Iisus Christos, mi se pare. In directia asta ar trebui sa se mearga. Viata, faptele, invataturile lui Iisus. Daca DOAR despre asta s-ar vorbi la biserica, m-as duce si eu. Daca s-ar spune "Dumnezeul crestinilor este Iisus si punct", ar mai fi ceva. Dar asa ceva nu se poate.

Stii ce ma face pe mine sa cred ca Dumnezeu are mereu dreptate? Dumnezeu stie totul si stie trecutul, prezentul si viitorul. El poate fi oriunde si oricand. El este atotputernic.Dumnezeu nu este limitat fizic.Dumnezeu este acelasi, cu un caracter neschimbat.
Deci toate aceastea ma fac sa am incredere in Dumnezeu si mai putina incredere in mine -ca om cu limitele mele.
Respectul se castiga si cunoscand persoana si integritatea persoanei respective.

De multe ori in viata personala nu am inteles de ce sa intimplat ce s-a intimplat...dar timpul mi-a aratat ca totul a avut un scop, pe care Dumnezeu l-a stiut dinainte.
Nimic nu este la intimplare. Si ca ne place sau nu, credem sau nu ...Dumnezeu este in control.

Sa stii ca sunt biserici care vorbesc despre asta. Ar trebui sa le cauti.

On-topic: Deci se va construii sau nu aceasta catedrala?

michelle

Mergi la inceput