Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (65)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor,
am vesti ..deci au venit rusii vineri pe la 4-5 dupa masa, fara dureri , fara avertismente, fara nimic, doar foarte abundent...ce sa zic parca nu eram eu' si am zis asa ca o fata ce vrea sa fie bine informata sa ma duc azi sa-mi fac fsh-ul, pt ca e ultima zi....oricum pe muchie si ajung la synevo, unde mai facusem fsh-ul si in 2010....si ma intreaba daca am mancat sau baut cafea...logic ca da...pusca mea si imi zice sa influenteaza analiza, n-am mai facut-o...eu tot timpul m-am dus mancata si cafelita la analizele de hormoni....acum mai astept o luna....sper macar la monitorizare sa prind loc ca tre sa merg sambata sau duminica, o placere sa ma duc la doc in weekened....
mi-a venit la 31 zile , voi ce ziceti e ok? nici nu mai stiu ce e bine sunt tare zapacita, m-am apucat sa beau ceai de galbenele cu sunatoare si sa iau silimarina ...poate ma mai detoxifiez putintel...
si dupa ce termin cu sangerarea ma apuc de vitamine si tincturi ca s-au terminat si n-am apucat sa le cumpar...intrebare voi cumparati complexuri de vitamine si minerale sau le luati separat in doze mai mari...eu asa am facut cu calciu si vit c...dar nu stiu cum sa le iau pe restu..de exemplu cetebe are vit c doza mare si zinc sa iau asta?
riki si eu am avut histopatologic la 21 zile de la operatie...eu stiu ca se cam face analiza
lelu la multi ani
va pupuppe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Didi,mie albu mi-a zis ca nu conteza ca esti mancata/bauta,ca sunt hormoanale...dar insa cei de la synevo zic pe site sa fii nemancata si la receptie zic sa fii si nebauta....eu cd le-am facut la ML ,macar o gura de cafea tot bausem inainte
mi-au iesit analizele de z2:
FSH= 7,27 ( inainte de laparo era 9,77)
estradiol= 32
LH=3,83
fT4=1,06
Prolactina=8,31
testoteron =0,49
TSH=1,0569
DHEAS=259,3
ATPO<1
Credeti ca e posibil sa imi scade FSH atat de mult dupa laparo??
mai am sa astept sa imi iasa AMH de la synevo...
la toate fetele

Mergi la inceput

lyly daca fsh-ul daca scade este de bine, inseamna ca mai ai ceva acolo si oricum e normal la tine...la mine a iesit mare tot timpul fsh-ul, nu stiu zau cu mancatul asta, dar era prb si cu cafeaua....nu mai tin minte la bios ce mi-a zis...iar la synevo nici n-am mai intrebat ca stiam eu asa din amintiri ca n-are treaba una cu alta, stiam de cand mi-am facut tsh-ul , ca poti manca...
cat despre amh, cred ca-l voi face luna viitoare ca acum nu mi-am propus cheltuiala asta....mi-am cautat vacanta pt la vara si trebuie s-o platesc pana pe 30.04 , deja ma streseaza de numai pot analizele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

Didi, eu am facut progesteron luna trecuta si, dezamagita fiind de rezultat (in limite, dar spre limita de jos), m-am documentat "la sange" si se zice asa: recoltarea se face intre 8.00 si 10.00 dimineata si daca mananci inainte de recoltare poti modifica rezultatul cu pana la 50% (cel putin in cazul progesteronului). Acuma nu stiu daca cu 50% in jos sau in sus.
Bineinteles ca si eu mancasem. Si normal ca luna asta voi reface analiza ca la carte.
Eu zic ca 31 de zile e ok.

Pup toate fetele!
La multi ani!
Sa aveti o primavara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Va doresc o primavara minunata plina de vesti bune...

Va doresc tuturor sa va primiti martisorul mult visat:un bebelus...

Va doresc sa fiti in continuare pline de speranta si sa nu va pierdeti optimismul.Si eu am fost aici si am reusit sa merg mai departe asa ca si pt voi se poate in orice moment sa ajungeti la Odisee..

Si nu in ultimul rand.. o floricica si un pupic pt fiecare!!

32+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

AMR 8 saptamani!!!!

Mergi la inceput

salutare fetelor, a venit primavara sper sa infloriti toate si la toamna sa numaram bobocii si sa transformam endometrioza in endodiseea...
irina ce sa zic mare marja, iti dai seama ca luna viitoare fac analizele a la carte, ma trezesc dimineata nu pap si ma duc la intepat...sunt convinsa ca chiar si asa fsh-ul va fi maricel, dar poate nu chiar atat de mare.....
si eu cred ca e bine la 31 zile, inainte de operatuii aveam cm-ul de la 29 la 32 zile, dar totusi poate este o recatie de la ac-uri...
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oshima spune:

Rikidone – da, asa incepe drumul la toate cele cu endometrioza...intai nu apare bebe, apoi investigatii, banuiala medicului la toate ororile ce povestim ca trecem in fiecare luna la ciclu menstrual si nu numai, operatia, biopsia, conferma, jalea si prapadul...alti medici...zbucium si durere...stres Fiv, etc...
Am inteles eu ca era doar o vorba „pana la 10”, dar cand am scris ca e numai pana la 4 defapt gandeam cu voce tare si eram indecisa daca sa multumesc cerului ca nu e pana la 10 (pentru ca eu sunt la 4 si e vai si amar de mine) sau sa-mi doresc sa fie pana la 10 (ca sa nu port eticheta asta de ultim stadiu...). Oricum nu stiu ce sa iti urez: sa aflii ce stadiu ai sau nu, pentru ca daca il stii intrii mai mult in depresie, daca nu-l stii nu ii ajuti pe alti medici cu care te consulti si trebuie sa te analizeze iar si sa dai mereu explicatii...
Cred ca endometrioza are un cod separat, dar nu stiu care...oricum pentru concediu medical nu tii se va scrie acel cod ci e corect sa iti treaca infertilitate primara sau pre-conceptie (sau ceva in genul asta...)
Asta din cate am auzit si eu, dar nu stiu sa iti spun sigur...

Ellyshor – ai dreptate, dar nu stiu cand mai reusesc sa mai ajung si la ginecolog si apoi de fiecare data sa platesc consultatia pentru 10 minute...
Stiu ca inainte de operatie aveam endometrul 11mm - era bunicel, nu?

Eu la fiecare analiza merg cu stomacul gol pentru ca nu stiu la ce sa ma astept chiar daca imi cam vine cu lesinuri...
Va urez o primavara care sa va implineasca visele mai ales acela de a fii mamica ! Multa sanatate si optimism! si la toate aspirantele si endometrioazele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Va doresc ca primavara sa fie in sufletul vostru tot timpul,sa aveti liniste si putere si mai ales rabdare.
de la 3 in 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rikidone spune:

O primavara frumoasa tuturor! Si sa-si faca berzele cuib in casele noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rikidone spune:

Citat:
citat din mesajul lui oshima

Rikidone – da, asa incepe drumul la toate cele cu endometrioza...intai nu apare bebe, apoi investigatii, banuiala medicului la toate ororile ce povestim ca trecem in fiecare luna la ciclu menstrual si nu numai, operatia, biopsia, conferma, jalea si prapadul...alti medici...zbucium si durere...stres Fiv, etc...
Am inteles eu ca era doar o vorba „pana la 10”, dar cand am scris ca e numai pana la 4 defapt gandeam cu voce tare si eram indecisa daca sa multumesc cerului ca nu e pana la 10 (pentru ca eu sunt la 4 si e vai si amar de mine) sau sa-mi doresc sa fie pana la 10 (ca sa nu port eticheta asta de ultim stadiu...). Oricum nu stiu ce sa iti urez: sa aflii ce stadiu ai sau nu, pentru ca daca il stii intrii mai mult in depresie, daca nu-l stii nu ii ajuti pe alti medici cu care te consulti si trebuie sa te analizeze iar si sa dai mereu explicatii...
Cred ca endometrioza are un cod separat, dar nu stiu care...oricum pentru concediu medical nu tii se va scrie acel cod ci e corect sa iti treaca infertilitate primara sau pre-conceptie (sau ceva in genul asta...)
Asta din cate am auzit si eu, dar nu stiu sa iti spun sigur...

Doamne,uita-te la mine,ajuta-ma sa raman insarcinata si sa nasc un copil sanatos!

Eu sunt mai "altfel" decat majoritatea fetelor .... O ecografie generala dar pentru a investiga vezica biliara, o banuiala aiurea in tramvai a medicului ecografist ca as fi , fuguta repede la ginecolog care imi spune 2 fibroame si un chist endo (habar n-aveam ca chisturile sunt de mai multe feluri), jelesc cele 2 fibroame, medicul nr. 2 imi spune 3 chisturi endo si ce inseamna boala, jale si mai mare , poate era mai bine cu fibroame sau poate nu ..., medicul nr. 3 acelasi lucru ca medicul nr. 2, medicul nr. 4 ... ultima speranta, daca si el imi spune acelasi lucru inseamna ca asa este. Confirma cele spuse de 1, 2 si 3. Dar hai sa mergem si la medicul 5 ca poate totusi schimba ceva, dar nu a schimbat.
Ma mai jelesc vreo 2 zile, rascolim internetul, mii de intrebari fara raspuns, de ce tocmai eu?, de ce boala asta daca nu am simptome? Bine, ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am dureri la menstruatie si sper sa nu am nici de acum incolo.
Contientizez faptul ca bebe o sa apara cam greu (refuz deocamdata sa cred ca nu o sa apara deloc). Ne mai jelim un pic si brusc imi doresc copil. Regret anii in care am luat AC si poate mai bine faceam un copil, poate atunci se putea mai usor ....
Inainte de laparo am avut un stres maxim sa nu imi scoata ovarele. Am scapat si de asta ... Imi propusesem ca in martie sa abordez serios problema , dar .... ... sotul pleaca din tara vreo luna jumate - 2 . Si eu ce fac acum? Ma gandesc sa iau AC, dar nu stiu daca fac bine, sau mai bine stau in banca mea si astept sa se intoarca omu'?
De ce nu sunt si eu o femeie normala?

Mergi la inceput