Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe! (65)
Raspunsuri - Pagina 6
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oshima Ellyshor - de ce spui ca iei napraznic pana in ziua 15? nu poate fii luat neintrerupt? Eu iau 6 cps/zi, cate 2 inainte de fiecare masa principala... |
Iubita eu asa stiu ca se ia. Pana la ovulatie pentru ca actioneaza ca o usoara stimulare. Dupa ovulatie se bea ceai de cretisoara care e progesteronic.
Acum nu mai sunt nici eu sigura de nimic. Am citit ca si napraznicul e progesteronic deci s-ar lua si dupa ovulatie ca ajuta la fixarea embrionului.
Poooop!
Babyboom...vino la mami...acum
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui Rikidone Salutare fetelor! Am cam tras chiulul de pe aici, dar am revenit cu o intrebare: voua vi s-a facut examen histopatologic pentru chisturi? La Giulesti, mie nu mi-a pomenit nimeni de asa ceva, iar eu nu m-am gandit sa intreb. Tocmai am aflat de un caz, o tipa operata pt. chist endo, pe foaia de externare i s-a scris endo gr. 3, iar la rezultatul histo a iesit chist seros. Pupici! |
Mie mi-au facut. Tot la Giulesti m-am operat, in mai, anul trecut, la dr. Niculescu.
Mi-a dat un nr de telefon la care sa sun si sa intreb cand e gata rezultatul analizei si am sunat cam peste o luna asa si era gata.
Am fost si l-am luat. S-a confirmat tesutul endometriozic.
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui lucialu Ellyshor, nu mai stiu cum trebuia luata Evening primrose..., mi-a parut complicat cu nu sh cate zile dintr-un CM, si cred ca sunt printre putinele la care am renuntat in timp. arca doar in faza foliculara. Am preferat tincturi, homeopate la vitex, napraznic cand l-am luat(nu in perioada apropiata cand am ramas gravi)l-am luat sub forma de ceai. Lelu, de citit am citit mult la FIV. Si am incercat sa-mi trag niste concluzii pt mine pt ca asta era un pas urmator dc nu reuseam sa raman gravi natural. Sunt multe lucruri pe care le-am uitat(date tehnice si nu doar acolo )si da cred ca ai dreptate: lucrurile depind de fiecare organism in parte si pot fi diferite. Eu sper din tot sufletul pt fiecare fata sa isi intalneasca puiul, indiferent prin care mijloace se va putea realiza acest lucru. Si sper pt noi toate sa se gaseasca un remediu ca sa ne putem trai vietile frumos. Va pup dragele! inde "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Iti multumesc frumos scumpa pentru raspuns. Asa e si cu naturistele astea, sunt pareri si pareri despre modul de administrare.
La mine, eu indraznesc sa spun ca incep sa-si faca efectul. Nu stiu daca ceva anume, sau toate combinate, dar ce am observat ff clar este ca mi s-a curatat tenul. Eu de cativa ani am inceput sa am probleme cu tenul. Mici cosulete, nu foarte multe, dar destul de vizibile. Ma exasperau.
Si acum, de 1 luna asa am tenul destul de curatel. Mai apare cate 1-2, dar insesizabile.
Sper sa apara rezultatele si in burtica.
Pupicei dulci pentru tine si printesa ta!
Rikidone spune:
citat din mesajul lui lyly_mar Riki,sunt obligati sa faca,intreaba pt rezultat cam dupa 5-6 saptamani,poate chiar 7....nici mie nu mi-au zis....dar o sa sun... |
OK, deci mai am de asteptat. Au trecut abia 2 sapt. Merci!
citat din mesajul lui Ellyshor [brMie mi-au facut. Tot la Giulesti m-am operat, in mai, anul trecut, la dr. Niculescu. Mi-a dat un nr de telefon la care sa sun si sa intreb cand e gata rezultatul analizei si am sunat cam peste o luna asa si era gata. Am fost si l-am luat. S-a confirmat tesutul endometriozic. Babyboom...vino la mami...acum |
Mai stii acel numar la care ai sunat?
Ma mai enerveaza o chestie, pe biletul de externare nu au scris dimensiunile chisturilor si nici macar numarul lor. Nu stiu daca ma ajuta cu ceva in viata, dar parca asa mi se pare normal. Gradul endometriozei in functie de ce se stabileste? Nu mi s-a spus ca am endo de grad 1 sau de grad 10 ....
lelu spune:
citat din mesajul lui misspii Lelu - eu nu prea ma pricep la naturiste si nici nu am luat multe ( doar ceva produse Pharmanex pentru imunitate -Teegreen,omega...) dar poate nu ai reactionat bine la stimulare si daca medicul schimba stimulare poate o sa ovulezi fara problema mai ales ca nu ai avut interventie pe ovare (dupa cate stiu eu).Conteaza f mult sa "nimereasca" tratamentul bun pentru stimulare si eu stiu ca este bine ca imediat dupa diph sa faci FIV si nu cred ca ovarele s-au lenevit de la diph doar ca mai au nevoie de putin timp. Linistestete ,ai putina rabdare ( stiu ca este imposibil) si o sa vezi ca o sa fie bine.Te pup si ne mai auzim. |
misspii parca m-am mai linistit acum, cred ca am fost si cam stresata saptamana trecuta, a fost si ziua mea, am alergat cam mult desi nu s-a simtit oboseala si stresul, cred ca tousi au aexistat.
mulrumesc pentru incurajari si o iau asa usurel fara stres
lavi02 spune:
Rikidone, suni la centrala de la Giulesti si ceri laboratorul de anatomie patologica. Acolo intrebi daca e gata rezultatul anatomo-patologic.
oshima spune:
Rikidone – mie mi s-a facut o biopsie dupa operatie si mi s-a confirmat faptul ca am endometrioza desi medicul banuia dinainte de a ma opera. Gradul de severitate a bolii este stabilit in functie de cat de extinsa e... In I si al II-lea grad este prezent tesut endometriozic pe ici si acolo, iar in gradul III si IV (ultimul...nu exista pana la 10...) tesutul endometriozic este prezent peste tot incluzand intestine, vezica, ovare, trompe, etc...absolut peste tot formand un ghem...
Ellyshor – sunt de tot in ceata...problema e ca eu inca nu am ciclu (inca nu-mi revin dupa menopauza) si nu stiu cand am sau daca am ovulatie...am citit si eu ca napraznicul se poate lua inainte si dupa ovulatie, iar cretisoara doar dupa...dar eu nu stiu nici macar cand ovulez....
Rikidone spune:
citat din mesajul lui lavi02 Rikidone, suni la centrala de la Giulesti si ceri laboratorul de anatomie patologica. Acolo intrebi daca e gata rezultatul anatomo-patologic. |
Multumesc!
citat din mesajul lui oshima Rikidone – mie mi s-a facut o biopsie dupa operatie si mi s-a confirmat faptul ca am endometrioza desi medicul banuia dinainte de a ma opera. Gradul de severitate a bolii este stabilit in functie de cat de extinsa e... In I si al II-lea grad este prezent tesut endometriozic pe ici si acolo, iar in gradul III si IV (ultimul...nu exista pana la 10...) tesutul endometriozic este prezent peste tot incluzand intestine, vezica, ovare, trompe, etc...absolut peste tot formand un ghem... Doamne,uita-te la mine,ajuta-ma sa raman insarcinata si sa nasc un copil sanatos! |
Pai si la mine a existat banuiala dinainte de operatie. Eu nu am crezut si m-am plimbat pe la vreo 5 medici. De fapt cu asta a inceput aventura mea cu endometrioza.
Banuiam ca nu exista gradul 10 ... am exagerat si eu un pic La mine au fost 3 chisturi pe ovare si am inteles ca undeva in zona intestinelor, nu mai stiu denumirea exacta.
Eu nu ma pricep, dar pe concediul medical primit de la Giulesti la codul bolii mi-au trecut infertilitate primara, nu era normal sa mi se treaca codul de la endometrioza (nu stiu daca are un cod separat) dar ma gandesc ca infertilitatea primara poate fi determinata de diferite afectiuni.
Ellyshor spune:
Neata fete dragi!
Riki da, mai am numarul de telefon. E scris undeva pe biletul de iesire din spital. Ti-l dau cand ajung acasa astazi.
Poti sa suni si sa intrebi daca ti-a trimis medicul analiza la laborator. Daca da, iti spun cei de acolo si daca e gata sau nu.
Sa insisti cu sunatul ca raspund cam greu.
Poooop dulce!
Oshima parerea mea e ca ar trebui sa mergi macar 2 luni la dr sa faci o monitorizare. Asa vezi clar cat cresc foliculii, daca cresc, cat e endometrul, daca se sparg foliculii, cand anume (mai tarziu, mai devreme, e foarte important) si abia apoi te orientezi catre ceva naturist.
Stiu ca e un efort financiar asta cu monitorizarea(si eu de vreo 2 luni tot zic ca am duc sa vad cum ma mai prezint), dar e cel mai sigur mod de a stii exact care e realitatea.
Pooop dulce!