Dovleceii veseli se simt bine impreuna!(21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Salutare fete dragi! Iaca sunt si eu pe aici dar imi prind urechile prin bazar.
Va las cate un capuccino spumos!

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Am aterizat pe aici cu o multime de ganduri, idei, stari confuze...Si ca si cand voi n-ati avea destule, vi le expun si pe ale mele.De ce e atat de greu sa iti ierti fratele, sora, parintele, prietenul cand graseste fata de tine?De ce e mai greu treci peste greseala cuiva drag, la care tii sau pe care il iubesti decat sa ierti un strain, un necunoscut...Si ce inseamna sa ierti?Sa fii tolerant, sa treci peste sau sa te impaci cu situatia?Si cand sa ierti, cand ti se cere, sau pur si simplu? In ultima vreme imi caut raspunsuri in Biblie, le gasesc dar apar alte intrebari. "Doamne, de cate ori imi va gresi fratele meu si il voi ierta? Doar pana de sapte ori?" "Nu-ti zic sa ierti de sapte ori, ci pana de saptezeci de ori cate sapte" (Matei 19, 21-22) Adica la infinit...care dintre noi poate asta?
Poate sunt off topic,poate v-am dat de gandit sau poate voi gasi raspunsuri la voi.
Somn usor sa aveti!

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Buna dimineata fete dragi!

Va las niste aromata si aburinda sa aveti o zi buna!

pe mine ma chinuie otita mea de nu pot sa dorm noaptea...dar trece si asta. Ieri seara mi-a crapat si masina de spalat (in timp ce spalam of course) asa ca imi merge bine saptamana asta. Azi vin cei de la service ca inca e in garantie...dar nu imi fac mari sperante

Katerryna..eu nu sunt o mare experta in religie (practicanta doar la sarbatorile mari spre rusinea mea) dar cred ca fundamentul crestinismului este iubirea neconditionata de aproape...ori cand iubesti...ierti si uiti...iubesti doar! Eu asa cred...sper sa iti raspunda alte fete mai intelepte si mai in subiect decat mine la framantarile tale. Eu din punct de vedere strict al unui om de stiinta imi doresc zi de zi ceea ce asa frumos spunea Arghezi in Psalmul lui: "Vreau sa te pipai si sa urlu "este"!" Si aici ma refer strict la Divinitate...

Si daca tot e la moda datul temelor de casa va intreb si eu...unde faceti anul asta vacanta cu dovleceii? Ca noi suntem nehotariti: Grecia, Turcia sau Mamaia? Clar vom merge o saptamana la mare dar nu stim unde....voi ce ati decis?

Va , zi faina!

Isabela Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Neatza!

Intai sa va las un link:

http://www. faracearta.com/t3975-sa-o-ajutam-pe-raisa

Am cunoscut-o pe administratora site-ului pe fb intamplator. Are baietei gemeni apropiati de varsta cu ai mei, o cheama tot Mihaela si e nascuta in 78 O multime de coincidente, asa ca ne-am conversat un pic. A vazut la mess statusul cu blogul Raisei, m-a intrebat cine este si l-a pus si la ea pe site. A fost foarte draguta, nu se stie de unde mai sare cate un iepure care vrea sa ajute.

Cati, eu stiu cum este cu framantarile de genul asta. Eu am parte de cele 2 situatii, cea in care nu poti sa ierti si cea in care o sa iert la infinit probabil. Pe tatal meu nu pot sa il iert, nu pot sa il iubesc, pentru ca a decis ca pe noi ne poate ajuta maica-mea, el sa isi faca bani de bautura si tigari, acum nici pe astia nu si-i scoate si ii cere zilnic mamei mele, daca nu ii da, o injura pana primeste. Nu face nimic acasa, pentru casa, pentru noi. E ca un handicapat de care trebuie sa aiba grija, dar care nu aprecieaza catusi de putin. Pentru orice lucru pe care il rogi sa il faca ( sa plimbe copii cu carutul 15 min), cere bani sa isi ia 2-3 tigari. Exemple sunt multe. Cert este ca din cauza lui am avut alta viata decat ar fi fost normal. Si din punct de vedere emotional, si financiar.Eu am prins o perioada, cand eram mica, cand era cat de cat normal, insa fratele meu nu, si se vede in personalitatea lui ca a crescut intr-un climat plin de stres. Asa ca nu pot sa il iert si nici sa il iubesc, pentru ca nu s-a comportat ca un tata. De multe ori m-am intrebat ce sentimente o sa am in momentul in care o sa inchida ochii. Ramane de vazut.

In alta situatie sunt cu fratele meu, pe care il iubesc, insa care ma supara uneori cu gura lui sparta, care vorbeste fara cap de multe ori. Si este si foarte orgolios, trebuie sa las eu de la mine intotdeauna, chiar daca ii pare rau ca m-a suparat, nu ar recunoaste. Si il iert de fiecare data, si probabil o sa il iert pana o sa mor, pentru ca stiu ca ma iubeste si daca ar fi sa am probleme, ar sari sa ma ajute fara ezitari.

Cat despre iertat in general, eu cred ca ranchiuna, ura, regretele ingreuneaza sufletul. Nu regret nimic din ceea ce am facut, as schimba unele lucruri daca s-ar mai putea, dar nu se poate si le trec la capitolul experienta de viata. Nu sunt o practicanta a religiei, ma duc la biserica doar de Paste si diverse ceremonii, ca multi oameni imi aduc aminte de D-zeu cand dau de greu, insa sunt constienta ca de mine depinde sa schimb unele lucruri, viata e un sir de alegeri pana la urma. Cum se spune: D-zeu iti da, dar nu iti baga si in sac. Si cred in puterea omului de a fi bun, de a face bine, in afara oricarei religii. Sa fii bun pentru ca asa simti, nu pentru ca asa iti spune religia sau ca ti-e frica ca te pedepseste D-zeu. Asta nu inseamna ca n-am si eu rautatile mele, defectele mele, pana la urma sunt om. Uneori mi-e greu sa le recunosc (sunt Leu, deh!), dar mi le corectez pe cat pot.Si fiind si eu om de stiinta, ma regasesc total in Arghezi, asa cum zice Vik. Cati, nu stiu ce fel de probleme ai tu cu ai tai, insa iertarea aduce multa liniste, zic eu.

Vik, imi pare rau ca ai probleme de sanatate, sper sa te refaci repede.

Cat despre tema ta, eu habar n-am, poate nicaieri ca nu cred ca o sa avem bani. In octombrie trebuie sa dam rata reziduala la masina 2850 de euro si n-avem nici un ban si nici perspective ca i-am avea

Acum sa savurez si eu cafeaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Salutare!

Mimika, o imbratisare calda pt sinceritatea ta.

Vik, nu ai scapat de otita aia pacatoasa? Sanatate multa! Isabela ce mai face? La vara as vrea sa mergem la mare si daca nu ne iese cu marea o sa mergem la vreo manastire.

Aricel, asa-i cu dermatologii, cand nu stiu despre ce e vorba mai nou iti spun ca ai dermatita atopica. Eu am fost diagnosticata de o dr dermatolog cu scabie si eu aveam o infestatie masiva cu giardia care se manifesta la mine cu prurit pe picioare. Sper sa descoperiti de la ce sunt bubitele.

Eu nu prea tin suparare, imi trece relativ repede, dar am alta problema. Cum sa-mi iubesc eu aproapele(inclusiv dusmanul), ca pe mine insami. Cred ca nu o sa ajung niciodata la nivelul asta, adica nu-i port dusmanie, dar cum sa-l iubesc.

Astazi am luat sala si saptamana viitoare dau traseul, dar nu va dau nimic de baut pana nu iau si traseul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Astazi am luat sala si saptamana viitoare dau traseul, dar nu va dau nimic de baut pana nu iau si traseul.

bravo, mami curajoasa! hai ca poti si la traseu!!! pupici

Irina, mami implinita si fericita de nazdravanul ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Adunarea!!!

Vine katteryna acum cu o vesti super bune asa ca treceti la semnat condica!
Nu prea ma pricep la bauturi , dar am barul plin asa ca poftiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Si daca n-ati aflat deja... Avem confirmarea din Germania pt transplantul Raisei.Trebuia sa intre Katteyna,dar Trandafirasul a vrut probabil sa sarbatoreasca.Documentul il gasiti pe maill.
Las pt dimineata! Nici de ceiutul Iulikai nu uit.

Somnic pufos!

Mergi la inceput

Buna dimi! Cafeluta ati baut-o?
Moni mersi ca ai intrat tu aseara sa le spui fetelor, ca eu am avut o maimutica agatata de mine care de vreo cateva zile mai e si mofturoasa si nu sta pic fara mine!
In sfarsit am primit si noi aprobarea!Sunt foarte fericita ca am mai facut un pas!Astazi o sa iau legatura cu o mamica ce a fost cu fetita anul trecut sa aflu mai multe detalii si cum i-a fost fetitei ei dupa interventie.
Vroiam sa ii mai spun lui Vik ca o pupacesc poate ii trece otita mai repede
Mimikamersi mult pentru tot! Am vorbit cu doamna Elena, nu ne-am putut intalni, dar pentru mine a fost de ajuns conversatia la telefon ca am indragit-o imediat! Pentru tot ce ne-ai povestit iti dau o
Sper sa poata fiecare dintre noi sa treaca peste greseala celuilalt!
Diamar felicitari pentru sala! Eu astept de baut! Cand ai traseul, parca miercurea se da, sau asa e pe aici?
De Iulik ce mai stiti? Cum se simte? Au ajuns acasa? A pupat Bruce obrajorii Daniellei?

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR-produsele noastre-
POFTITI IN BAZAR-hainute de la Wakka-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Neatzaaaa! Eu n-am baut cafeaua, Matei inca doarme, Luca e treaz de 1 ora. Hai sa bem o cafeluta, asadar

Cati, sa fie intr-un ceas bun si sa aveti reusite maxime. Ma bucur ca ai placut-o pe dna Elena.

Diamar, sper sa fie bine si la traseu. Trebuie sa fie, o sa fie.

Eu sunt satula de atata stat in acasa, astia mici mai haraie un pic in gat, nu stiu ce sa le mai dau. Ma duc sa il trezesc pe Matei ca se decaleaza prea tare si ma chinui toata ziua apoi.

Mergi la inceput