NU se zice "am decat un mar"!! Nici "doctora"!! -4
Raspunsuri - Pagina 7
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui My_Lady0091 Ultima...auzita tot la "tembelizor":conform unui primar,pluralul cuvantului"clopot" este cloapetele...l-a si articulat |
de la primari eu una n-am pretentii; dar acu' o saptamana, intr-o emisiune in care se toca marunt subiectul zilei (respectiv nunta secolului), am auzit de doua ori pluralul "nunte" din gurita unor persoane care se pretind 'telectuale. si-au dat seama ce porumbel au scos, dar eu tot nu-mi dau seama cum au reusit sa rosteasca asa ceva
gabitza2005 spune:
Zilele astea am navigat pe pagina oficiala Vodafone si la un moment dat ce-mi zice " veti fi redirectat catre..."
Initial am crezut eu ca nu vad bine dar chiar asa scrie acolo.
glimmer spune:
Stiati ca se lucreaza la faza cu "doctora"? Am citit intamplator un articol de acum un an in care e citata o d-na profesor universitar sau ceva, care zice: "limba romāna ar trebui sa contina cuvintele chirurga, doctora sau chelnera, iar faptul ca nu le avem spune multe despre societatea romāneasca..."
Aici articolul:
http://www.gandul.info/reportaj/doctor-doctora-sau-doctorita-limba-romana-le-ar-putea-face-dreptate-femeilor-numele-de-profesii-trecute-si-la-feminin-6093445?p=1
Yaia spune:
Puteti zice voi orice, nu exista nimic mai frumos decat 'mai ma duc acolo' si 'cat este merele?', expresii uzuale in vechiul targ al Bucurestilor! Acasa nu auzisem niciodata asa ceva, dar studentia m-a initiat si in limbajul devenit acum oficial la televiziuni, ca doar toate mi-s de la capitala! Vai de noi cand limba asta in continua evolutie o sa le includa ca formele corecte si oficiale. Atunci poate va include si noua forma descoperita de piciul meu de 3 ani: papucile! Macar el are o scuza. Tot el mi-a aratat ca nu exista nicio diferenta intre furtun - furtuna. Ca doar ultima e sotia furtunului.
Sa stati corecti/corecte lingvistic!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
denizel spune:
Imi poate spune cineva ce inseamna "gen" folosit (zice-se) de piti de Dorobanti?
M-am uitat miercuri la o bucatica din Carcotasi si era o sceneta cu niste piti care tot foloseau "gen" la sfarsitul cate unei propozitii (ca nu vorbeau in fraze :)).
Ce-i cu 'gen' asta? Se pune pur si simplu la sfarsitul unei propozitii/fraze sau e destinat anumitor formulari?
Cris_N spune:
citat din mesajul lui denizel Imi poate spune cineva ce inseamna "gen" folosit (zice-se) de piti de Dorobanti? M-am uitat miercuri la o bucatica din Carcotasi si era o sceneta cu niste piti care tot foloseau "gen" la sfarsitul cate unei propozitii (ca nu vorbeau in fraze :)). Ce-i cu 'gen' asta? Se pune pur si simplu la sfarsitul unei propozitii/fraze sau e destinat anumitor formulari? |
http://www.youtube.com/watch?v=BGMS8sj5hh8&feature=related
argoul asta a aparut asa... ca sa fie mai coooli oamenii . E f in voga si cica punand gen la sf de propozitie se accentueaza ideea...
"Am fost la club, gen Si am vazut o tipa tare, gen. Avea picioare lungi si .. mari gen... "
-------------------------
Cristiana, Andreea si Maria
Daca iubesti pe cineva, iubeste-l(o) asa cum este nu cum a-i dori sa fie!!
Prietenia e un cuvant pe care multi il rostesc, dar putini il inteleg.
Yaia spune:
'Gen' in cazul acesta o fi cu soi de 'man' sau 'bro'...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Simonna spune:
citat din mesajul lui Yaia 'Gen' in cazul acesta o fi cu soi de 'man' sau 'bro'... =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Nu, nu e "man" sau "bro", e chiar "like". Colac peste pupaza, tradus in Quebec in franceza prin: "genre". Asa vorbeste, pe-aici, tot adolescentul care se respecta.
Cam asa:
I need, like, a new haircut, like, and then, like, I'll see if I change the colour, like, bla-bla-bla
Sau:
Je veux, genre, parler avec ta maman, genre, pour bla-bla-bla, genre... etc.
Fiu-meu zice ca e un fel de "aaaa", n-am diacritice, dar A din matura, nu din mama.
Nici n-am stiut ca a fost tradus/preluat si in Ro...
Simonna
Edit: Ari,