LMA!!! Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***308***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

M-am topit cand am vazut pe Ana cu Gazulina mica... As imi plac fetitele-prietene.
Eu am cartea cucoanei "in original", dar n-am citit-o integral. Mi-a luat-o cadou Cristi cand a fost in Ro fara mine si s-a gandit el ca mi-ar placea. Am citit doar un capitol cu ce ma durea pe mine atunci la Alex (nu mai stiu care), dar nu m-a dat pe spate...nici nu m-a oripilat. Dintre toate metodele astea de educatie, eu nu am gasit niciuna, care sa ma satisfaca 100% si nici nu cred ca as fi in stare sa respect cu sfintenie ce ar propovadui cineva in sensul asta oricat ar fi de "specialist".
Altfel, cartile preferate ale Anastasiei sunt taman astea de educatie, gen: "ce reprezinata desenele copiilor", etc.Pe astea le scoate si le insira prin casa.De rupt... e in aceiasi gasca cu injineru: 2 PaGINI DE DICTIONAR si ceva coperti de reviste. Oricum, noi avem la etajele inferioare doar carti pentru copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

ILINCA sa stii ca asta nu mi-a placut mie la Brazelton. Fiindca, desi acorda circumstante atenuante copilului, desi te invata sa empatizezi, presupune ca in relatia parinte-copil tot parintele trebuie sa detina controlul. Si, cu riscul de a calca pe coada niste pisici, eu nu cred ca familia e o haita cu un pol de putere.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3


Na ca m-am simtit
Daca familia nu e o haita cu un pol de putere, de ce ne mai straduim sa "facem oameni" din copiii nostri?
La ce bun sa ne mai straduim sa ii invatam niste norme sociale/de convietuire?
Ca oricum la un moment dat o sa descopere pe pielea lor ca fiecare gest/vorba atrage un anumit gen de reactie care le poate fi favorabila sau nu...

Asta si a propos de perfectiunea de care amintea Ilinca in mesajul anterior. No, s-or fi nascind copiii astia perfecti si puri, dar in cele din urma, trebuie sa reuseasca sa se adapteze unei comunitati = societatea. Care impune niste norme. Si care taxeaza destul de scump abaterile. Si atunci intreb: de ce sa lasam copilul sa invete pe propria piele ca a lovi copiii in parc = insingurare (nimeni nu va mai vrea/nu va mai fi lasat sa se joace cu el), cind eu ca parinte il pot lua de doua, trei, zece ori pe sus, sa plecam in casa imediat, sa il conditionez astfel ca a lovi = naspa? Adica...chiar orice conditionare e musai negativa? Si care anume reactie implica mai putina suferinta pentru copil?

Si...nu e firesc ca parintele sa detina controlul? Adica parintele e providerul, si de haleala dar si de distractie...si de educatie. De actiunile parintelui depinde cum va creste copilul. Ca actiunile astea pot fi reprezentate de simplul exemplu personal (la copiii mai empatici si mai atenti si mai potoliti) sau de vesnicele "spunem te rog, multumesc, cu placere, buna ziua etc" (la copiii mai activi, mai "zapaciti", mai indiferenti - din nascare!! - la aspectele astea)...depinde de "ce cresti in ograda".

Si da, cred ca un copil trebuie sa aiba niste limite: pentru propria siguranta SI pentru binele familiei. Adica eu nu vad unde poate fi marea fericire daca parintii isi autoimpun sa lase copilul "in boii lui" desi o anume actiune a sa ii calca pe nervi, pe amindoi sau pe unul dintre ei.




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui iuca

La multi ani, Ana Bianca!!!

La multi ani, Sorina Maria!!!

La multi ani, PetraTudor!



de 2 minuni Bianca Ioana si Bogdan Andrei - 20.04.2009


La multi ani si de la noi!

Am vazut si pozele, si fustita mortala.
Si ma bag si eu in spirala pt Pisik




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Neata!

La multi ani, Gianina!



http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Neata!

La multi ani, Gianina!



http://www.lucamic.blogspot.com/


LA MULTI ANI SI DE LA NOI !!!!! Sa fii mereu puternica si vesela si increzatoare si sa te bucuri de comoara ta !

(no, daca io nu citesc prima pagina...tre sa ma traga altii de minecuta )




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ma spiralez si eu pt Pisik, care are o familie superba si pentru Ramona si sotul ei .

Andiaroro, am ajuns la vorba ta! De vineri Luca vrea numai Teletubii aia insuportabili! Si ce se mai bucura la ei...

Fetele, eu n-am vazut niciodata supernana aia (lipsa de tv in ultimii 12 ani, acu s-a gasit Moshu sa ma corupa, dar pe spanioleste, si numa' la Bob Esponja), dar nu e vorba de un fel de Marry Poppins? Care vine la mare ananghie, face magic (adica metoda e neortodoxa si "secreta", nu-i frumos de intrebat cate picioare de broasca ii trebe ca sa apara ea frumos atarnata de umbrela), ii face pe copii sa inteleaga/accepte neshte chestii, si-apoi pleaca in treaba ei? Eu n-am inteles niciodata ca ea ar fi supermama...Ea apare in parinteala asa cum apare dentistul in igiena orala - adica in lipsa ei, in situatie extrema si cu metoda extrema, gen scos masele, bla-bla... Ma insel?

Si mai vreau sa fac observatia urmatoare pt Monnvas: fetele care s-au exprimat asemanand familia cu o haita, convietuiesc (sau au convietuit) cu animale, si comparatia e la modul apreciativ. Tu ai folosit comparatia la modul depreciativ, dar eu cred ca tu n-ai avut catel, si daca ai avut, n-ai dormit cu el in pat si nu l-ai privit ca pe un membru al familiei. Nu zic ca asta ar fi un lucru rau, vreau doar sa subliniez ca-i vorba de o diferenta de perceptie aici.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Uof, pisigri, pai am constatat demult cu o oarecare tristete si mirare ca punctele noastre de vedere asupra "parentingului" sunt foarte diferite si ma mira asta fiindca in rest te vad un spirit liber . Eu nu zic ca vai, e rau cum gandesti tu, dar vad la tine (ma rog, asta se vede de la mine) o frica excesiva vis-a-vis de relatia cu copilul, adica dai mereu senzatia ca vrei sa fii in control si tii foarte foarte mult la conventii sociale si reguli, asta mi se pare paradoxal la tine. Dar nu cred ca ai chef sa-ti fac io "psihanaliza" acum, scuza-ma ca am luat-o pe panta asta. Doar ca am vazut (de pe forum) ca ideile tale despre cum trebuie sa fie un copil chiar nu s-au schimbat mult dupa ce ai nascut, deci aveai niste principii clare dinainte. Eu aveam principiul "copiii mici sunt cam enervanti, da' al meu o sa fie grozav" si am ajuns la principiul "TOTI copiii sunt grozavi, in frunte cu al meu"
Referitor la super Petrea, normal ca am avut o "prejudecata" dar dat fiind ca am citit totusi vreo 2 fragmente, fie si scurte, zic ca nu mai e "prejudecata" ci analiza pe text:)))
Sa spun de ce nu-mi place: 1) ca exprimare e o carte super-banala, oricine o putea scrie, nu vad nicio sclipire, nimic inedit sau interesant, banalitati peste banalitati, clisee, proverbe aplicate ca nuca-n perete;
2) introducerea e facuta astfel incat sa cucereasca, vai, cum e ea purtatorul de cuvant al copiilor, cum indeamna la a-i intelege, ce frumos vorbeste despre ei...aiurea, cateva pagini mai incolo trece la dresaj si la lipsa de respect. Introducerea si 80% din ce spune despre bebelusi a ciordit si ea din curentul AP, hehe;
3) exemplele ma scot din minti, in primul rand se vede ca daca nu-s inventate macar sunt muult exagerate si alese in asa fel incat sa-i scoata in evidenta "maiestria"
4) Uite citate concrete care ma fac sa nu dau 2 bani pe ea si pe talentele ei indoielnice de fosta educatoare devenita vedeta peste noapte, o femeie si fara copii si fara studii de specialitate:
"Atentie la propriile tale reactii. Dac#259; exagerezi, fie īl sperii, fie īi dai idei cum s#259;
te manipuleze. "Dac#259; nu m#259; la#351;i afar#259;, am sa plang pān#259; vomit" īsi zice el īn sinea
lui si chiar asa va face. Te-ai ars!"
Aici o data iti spune sa fii neautentica, sa nu "exagerezi" (desi nu pot spune ca nu-s partial de acord, da, trebuie sa incerci sa-ti conrolezi reactiile daca-s de-alea gen "ioooi" cand doar se impiedica) si apoi introduce ideea aia care ma exaspereaza, de copil santajist, care e in stare sa se forteze sa vomite ca sa obtina ceva. Ei, daca un copil ajunge sa faca asta buba nu e la el, ca-i "manipulator", inseamna ca tu ca mama n-ai stiut sa fii atenta la nevoile lui de-a ajuns saracul sa recurga la asemenea subterfugii


"Sa nu faca rau lucrurilor īnseamna s#259; nu distruga īn mod voit un obiect,
o planta, o vietate. A izbi, de nervi, o jucarie e distrugere."
- normal ca nu trebuie sa "distruga" vietati; dar uite ca si un copil are nervi, de ce nu i-ar exprima trantind o jucarie?! Adica io, ca adult, am voie sa trantesc o usa, sa f#t un pumn in perete, tv, dulap (nu stiu voi cum sunteti, dar mie mi se mai intampla de-astea si ma racoresc pe loc:))) dar lui, copilului, nu-i e ingaduit sa-si reverse frustrarea?

"Limitele impuse copilului nu sunt un moft, ci īl pregatesc s#259; traiasca
īn societate. Ca adulti normali, avem acelea#351;i limite, toate impuse
de traiul printre semenii no#351;tri si, cu toate acestea, nu ne putem
plange de lipsa de libertate. Nu-ti fie teama s#259; iti obisnuie#351;ti copilul,
inca de mic, s#259; se comporte civilizat, altminteri creste crezand c#259; are
voie sa faca orice. Lumea nu īl va ierta ca tine, ci īl va sanctiona si
inca mai aspru, mai dureros pentru el decat o poti face tu, ca parinte,
la timpul potrivit."
- eeeei, asta e cliseul care am observat ca place tuturor, ooo daaa, toti aplauda, ce frumooos, asa e, copilul trebuie pregatit pentru societate, altfel societatea il va sanctiona, va fi un neadaptat, un salbatic, ce frumos spune super nanny!!
Ei, mie nu-mi place cum spune! Nu cred ca trebuie sa crestem un robotzel in scopul "redarii" lui societatii, de parca l-am antrena pentru admiterea la un examen, examenul "societatii". De multe ori societatea are reguli de kkt pe care nu le suportam noi, ca adulti, d' apoi copilul. Eu cred ca copilul se va adapta singur, in functie de temperamentul sau si sub EXEMPLUL, nu sanctionarea parintilor. Ce inseamna un "comportament civilizat" la un copil foarte mic, cum sunt ai nostri acum? Sa stea fortzat la o masa daca nu are chef? Sa zambeasca frumos strainilor care-l ciupesc de obrajori si se baga-n seama cu el, altfel e considerat "prost-crescut"?Caci multor parinti LE ESTE RUSINE cu copilul lor mic fiindca au impresia ca fac "lucruri neacceptate de societate", am vazut mame care mor de rusine si chiar spun "vai, ma face de rusine" daca un copil plange-n magazin/ sta cu degetele-n nas/ daca nu vrea sa "socializeze" cu prietenele intalnite pe strada/ daca nu vrea sa cedeze o jucarie ("vaai, e asa de egoist!!")
Asa ca eu zic sa ma lase super nanny cu bunele ei intentii, sunt de fapt pretexte pentru a incuraja dresajul in numele "binelui societatii". Uite ca fiica-mea sta si o ora in scaun la restaurant fara s-o fi dresat eu, ca asa a vazut la noi si i se pare interesant. Alti copii nu o fac? Nu-s pregatiti/ nu vad rostul/ nu le place...putem sa nu-i ducem o perioada sau sa ne rusinam ca vaaai, copilul fuge prin cofetarie si se uita-n farfuria altora, vaaai, nu-i facut pentru societate!
Ma opresc deocamdata aici ca huzband zice ca-s dusa cu pluta ca pot scrie atata si nu ma pot opri cand imi vine mie-n cap sa combat ceva:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06
Intai si intai o sa fiu eu prima care ii ureaza minunii mele LA MULTI ANI! iubita mea, sa fii sanatoasa, fericita, sa traiesti o viata care sa iti placa, sa ai mereu sufletul impacat si sa stii ca mami si tati te iubesc enorm


Kiar cu intarziere, uram si noi (tot familionul) si aici "la multi ani" Micii Minuni si felicitari mamicii!
La multi ani!!!




Tare rau ne-a parut ca nu am putut ajunge... si ca sa ma oftic si mai tare, ma duc sa ma uit la poze.

Mult succes azi la servic!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

ma chinuie niste pofte de prajituri... niste eclere de casa, niste chec cu dulceata as minca :) sau inghetata de fistic cu cioco ... miammm


Mai am eu doo eclere de ieri! Da o fuga pana aici!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

PETRATUDOR

Ce rau imi pare ca nu mai intri pe aici !!sa fii sanatoasa si fericita si de acum incolo !!


La multi ani!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput