FIV Europa(41)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Frumoasa poveste de succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

aadina, eu cred ca Gonal este mai bun decat Fostimon, iar despre Merional si Menopur, cred ca sunt la fel de bune.
adijo, da, dozele astea mari le-am primit pe baza unui AMH de toata jena. Si totusi...pe ovarul functional aveam ieri 7 foliculi antrali, ceea ce mi se pare f ok.
E foarte bine ca incerci sa te relaxezi si macar pt o perioada sa devii echidistanta fata de problema asta cu bebele.
stefy, iti doresc bebe sanatos.
Si spermograma sotului meu s-a imbunatatit (datorita Profertilului), insa eu nu sper la natural .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

Ingeras , multumesc

Aveam biotics acasa, dar de zapacita ce sant am uitat sa-l iau impreuna cu antibioticul.

LA MULTI ANI !!! tuturor doamnelor, sa aveti o primavara frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

Dragele mele, LA MULTI ANI! Sa aveti o primavara frumoasa, cu multe bucurii si sanatate!
Bruni, bafta la FIV, tinem pumnii stransi!Protocolul mi se pare OK.
Balanta, sa fie FIV norocos!
Arina, bravo pt micutul luptator, sa fie lipicios si sa stea cuminte la mama lui 9 luni!
Sisipisi, ma bucur ca incepi sa-i dai de capat la buclucasa ta de tiroida!
Adijo, e super la Amsterdam, vacanta placuta!
Melisa, pupici la fetita!
Sami

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada81lina spune:

Balanta_tm, doamne ajuta, sa fie bine pana la sfarsit. Sa ne ti la curent, si sa ne arati in curand cele 2 liniutze de pe test
Eu am repetat hormonalele vechi de un an, am avut o surpriza placuta, acel TSH de 2, de care mi-ai atras atentia,a scazut acum la 1.4 :) Nu stiu de la ce, singura schimbare pe care am facut-o, este de a adopta o dieta f echilibrata si usoara.
De data asta am facut analizele in z1 pot zice (imi venise cm cu o seara inainte, si a doua zi dimi am fost la Synevo).
FSH 6.63; Estradiol (tot maricel) 63; LH - 3; Prolactina - 248; Progesteron - 2.67 (dar sigur mai scadea in 1-2 zile)
Eu sunt multumita de rezultat, ma cam supara Estradiolul ala, dar nu stiu ce sa-i fac. Am recoltat si pt AMH, astept inca rezultatul.

Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot

Mergi la inceput

mada, asa e, e cam mare Estradiolul tau. Daca nu cumva ai un chist pe vreun ovar care sa determine o valoare crescuta a E2ului, inseamna ca Estradiolul tau ascunde un FSH mai mare decat cel care ti-a iesit la analize. Oricum, vad ca si raportul FSH/LH il ai 2 si un pic, ceea ce iarasi ar indica ceva probleme cu rezerva ovariana (ideal este sa fie in jur de 1). Dar sa vedem si valoarea AMHului, cand va veni.
Daca E2 il ai mare fara sa ai chist, nu prea ai ce sa tratezi, decat sa primesti la FIV doze mai mari de stimulare. Depinde insa ce inseamna "mari" pt medicul cu care vei face procedura.
Tu ai avut ceva interventii pe ovare? Fiindca daca ti s-au atins ovarele chirurgical, este f posibil sa ai probleme cu rezerva ovariana din cauza asta (eu am facut o laparo pt un chist ovarian - si ca o desteapta ce eram atunci, m-am operat in TM - si de atunci ovarul meu stang este ca si inexistent, in sensul ca nu mai are deloc foliculi antrali in el, plus ca dimensiunea lui este de doar 2 cm; deci la FIV eu ma bazez doar pe ovarul drept, asa cum a fost si la FIV1).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

'neata dragelor,

Cum ati petrecut ieri, de ziua noastra? Sper ca frumos si romantic!

Eu daca va zic ce-am facut, o sa ziceti ca sunt iremediabil pierduta! Ieri am fost ziua 21 de ciclu si z5 de la FET. Si pentru ca am avut zi libera de la serviciu, ce m-am gandit eu, sa ma duc sa-mi fac progesteronul, asa, de control. M-am dus la Synevo si in drum spre, mi-a trecut un gand parsiv prin minte: ce-ar fi daca mi-as face si bhcg?? Parsiv rau...Si nu m-am putut abtine si mi-am facut si bhcg. Cred ca intelegeti ca e o intreaga psihologie in spatele gestului Adica, m-am gandit eu, daca iese 0, nu o sa fiu dezamagita pentru ca e prea devreme iar daca iese peste 1-2, atunci o sa fiu super-happy. Deci oricum o luam, iesem invingatoare...deocamdata
Si ca sa nu va mai tin in suspans, azi dimineata am primit rezultatele si bineinteles ca hcg e <0.1 iar prg e 70 (lim superioara 86).
Deci, sunt dusa sau nu???
In alta ordine de idei, in dimineata asta simt o presiune cam ca cea de dinainte de ciclu, sanii nu ma dor, nu ma inteapa, nu sunt sensibili. O fi bine, o fi rau, vom vedea peste o saptamana.

Va pup pe absolut toate si ma rog pentru noi toate,
Arina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada81lina spune:

Balanta_tm, da draga mea, am facut laparo pt desfundarea trompei drepte. Pe hartie scrie :uter aspect normal; tr stg permeabila; ovar stg cu ovulatie prezenta, ovar dr cu aspect anovulatie; tr dreapta cu hidrosalpinx. Apoi ca se fac procedurile: neostomie trompa dr, driling ovarian. Pe hartia de biopsie apare ca mi-a luat material din: perete tr dr si ovarul stang.
De ce nu a lasat ovarul stang in pace, daca avea ovulatie ok nu stiu. Cert este ca de atunci nu mai ovulez pe ovarul stang, doar de 2 ori am ovulat, dar asta cu Closty, care mi-a varzuit endometrul. Ovarul meu stang este mai mic de 2 cm (undeva la 1,7), nu stiu sa-ti spun daca mereu a fost asa de mic, ca nu am mai pastrat foile, atat stiu ca pana la operatie, ovulam natural pe stanga, ca am fost de multe ori la eco, iar dupa operatie nu mai reusesc sa ovulez natural.
Acum nu mai am ce face, dau inainte cu ce am. Pacat ca nu vrea stangul sa functioneze, caci acolo am trompa buna. In rest, dreptul ovuleaza perfect. Sa vedem AMH. Sper totusi sa fac productie de calitate la FIV, incerc la calitate sa fiu atenta, caci cantitatea nu o mai pot influenta.
Nu, nu am chist.
In cat tp ti-a venit tie AMH? Mie pe hartie imi spunea ca vine dupa 21 martie, adica la 2 sapt de la recoltare. Asa de mult dureaza?

Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot

Mergi la inceput

mada, din pacate, si eu cred ca rezerva ta ovariana este afectata, dar, asa cum spui tu, regretele sunt tarzii...
Asa este, la FIV conteaza mai mult calitatea decat cantitatea ovocitelor. De ex, eu la FIV1 am avut 6 ovocite la punctie, din care 4 au fost mature si au rezultat 4 embrioni.
Studiiile spun ca protocolul lung duce la obtinerea ovocitelor mai de calitate decat cel scurt. Ultimele dati cand am citit ce scrisei tu, am vazut ca vroiai sa mergi la dr Kovacs la Budapesta. Trebuie sa stii ca el merge doar pe protocolul scurt; de fapt, am inteles ca in clinica respectiva se face doar protocolul scurt.
Edit: La mine rezultatul de la AMH a venit in vreo 8-9 zile (tot la Synevo).

arinaaaaaaaaaaa, te-ai cam grabit cu analizele (Z5 de la ET...). Eu despre progesteron post ET, habar nu am cum trebuie sa fie valorile, fiindca eu nu mi l-am facut vreodata in alta zi decat in Z2-3 de CM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina21 spune:

Da, Balanta, stiu, si ma simt rusinata acum
Prg eu l-am facut de multe ori in z21. Am zis sa-l fac totusi sa vad cum stau, ca eu iau acum doar duphaston. Dar e OK, asa ca o sa continui cu ce iau acum.

Mergi la inceput