FIV Europa(41)
Raspunsuri - Pagina 17
ariadna33 spune:
Eu am 2 cunostinte care au facut protocolul lung la clinica Kaaali cu dr.Kovacs. Una avea endometrioza, cealalta nu stiu exact istoricul ei pentru ca e mai discreta. La "clinica aceea" se da tratament in functie de profilul fiecarei persoane, e adevarat ca majoritatea primesc protocolul scurt si cu doze cat mai mici de hormoni pentru a evita hiperstimularea, dar asta pentru ca protocolul lung nu se mai foloseste in clinicile occidentale decat in cazuri specifice.
In legatura cu legatura intre tipul protocolului si calitatea ovocitelor, eu pot sa spun ca facut si protcolul lung in Ro, protocol care nu era deloc adecvat profilului meu hormonal si mi-a lungit tratamentul total inutil (m-am simtit si foarte rau, ma umflasem), eram mai tanara cu 3 ani si am avut doar 8 ovocite, nu s-a congelat nimic, sa nu mai zic ca nici nu s-a prins nimic, in timp ce pe pe protocolul scurt am avut cate 14 ovocite 3 fivuri la rand, iar ultimul s-a soldat cu gemeni si mai am si 5 embrioni congelati, avand si 38 ani.
balanta_tm spune:
E bine daca si la Kaali se face protocolul lung, inseamna ca sunt maleabili. As fi curioasa daca si PK il face .
balanta_tm spune:
ariadna, daca tot aparusi in zona, te rog, spune-ti parerea si in privinta mea: cu un E2 de 75 (in Ian), crezi ca la mine s-ar pune problema sa fac vreodata protocolul scurt, cu inhibare in final?
aristica spune:
incredibil, iata o pagina cu balanta si ariadna...unele dintre cele mai citite persoane in ale fiv-urilor...lipseste arianaady...eu va pup pe toate trei
balanta sar'mana pentru intentie...sincer, nu am mai citit pe aici de mult, ca acum facem niste IA (ariadna stie)...si n-am observat ca ai plecat din tara. Am cerut ajutorul unei fete care asteapta sa faca et la Kaali-Budapesta. Oricum, inca odata, sar-mana din suflet!
Tousi, sa intreb si aici: Este cineva plecat acum in afara tarii si poate cumpara Merional daca-i dau reteta scanata pe mail si pun banutii in contul cardului persoanei respective? daca da, as putea primi merionalul vineri seara, cel tarziu sambata la pranz?...uite cum ma intind
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
mada81lina spune:
Balanta_tm, ma lamuresti si pe mine, asa cum explici tu frumos, cum sta treaba cu protocol lung/scurt. Nu stiu diferenta intre ele. Multumesc
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
balanta_tm spune:
mada, as prefera sa vorbim pe messenger despre protocoale.
aristica, bafta la inseminare.
aristica spune:
sar'mana
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
samira33 spune:
balanta,personal cunosc 2 cazuri chiar de aici de pe DC ce au facut protocol lung cu PK.
deci nu esti tocmai la curent cu ce intampla pe la Kaali.
adria,
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
1 FET nereusit
urmeaza FET 2
balanta_tm spune:
samira, da' uneori ai asa un ton nervos si parca simti nevoia sa pui pe toata lumea la punct .
Ma bucur ca PK face si protocolul lung. Altceva mai ai de pus la punct pe aici?
ariadna33 spune:
Balanta, dar nu mi s-a parut deloc nervos tonul Samirei. Nu e adevarat ca PK nu procedeaza decat protocolul scurt, asa cum nu e adevarat ca se obtin ovocite mai bune pe protocolul lung decat pe cel scurt.
Ovocitele au calitatea in functie de "materialul clientului" cum se spune. Un protocol sau altul este indicat de anumite aspecte care poate ca noua ne scapa, dar medicii asta au invatat pe la scolile pe unde au umblat.
Iar PK a umblaaaat, slava Domnului si a tot invataaaat prin SUA, a mai scris si o gramada de articole medicale prin reviste medicale recunoscute pe plan mondial. Deci omul chiar stie.
Mai degraba suspectez de plafonare un profesor batran si acrit care crede ca le stie pe toate dar nu mai are deschiderea necesara sa tina pasul cu vremurile in materie de fiv decat pe PK, care e un medic tanar si cu mare pasiune pentru munca sa.
Dar eu nu am intrat aici sa aduc elogii lui PK, am intrat doar sa impartasesc cu voi daca va e de folos din experienta mea. Eu nu cred in protocolul lung, imi amintesc ca in 2004 cand am intrat pe forum se practica la noi in Ro NUMAI protcolul extra-lung, cu injectia unica de diphereline 3,75 in ziua 21 si tinea un tratament fiv de te lua cu rau, nu stiu cate saptamani si cu doze uriase de hormoni, ca sa nu mai vorbesc de politica ET-urilor, ca se transferau cate 5 embrioni unor paciente de 25 ani aflate la primul fiv, stiu caz concret la care s-au prins toti 5 si a trebuit sa mearga afara sa faca embrioreductie. Desigur, asta se practica la Medsana si nu numai, ca acolo se lucra pe loturi si pentru ca acolo era "parintele" fivului, "Profesorul cu pipa" care era atunci foarte batran si asa se facea fiv si "afara". Intre timp lucrurile au evoluat, s-a gasit acest protcol scurt care este mult mai putin daunator pentru organism, nu se mai indoapa pacienta cu hormoni precum puiul de crevedia si rezultatele sunt mult, mult mai bune. E, si ce daca, la noi in Ro tot pe protocolul lung s-a mai mers ani buni, pana cand s-au adaptat, ce sa-i faci...
Adevarul e ca protocolul lung asa cum se facea in 2004 la noi (cu injectia unica de inhibare si dupa circa o luna se incepea un tratament agresiv de stimulare) nu se mai practica nicaieri, ci se mai practica un asa numit protocol lung cu o inhibare de maxim o saptamana pentru cazuri specifice (endometrioza, si nu mai stiu, parca ovare micropolichistice, doctorii stiu mai bine ca mine).