Albinute& bondari de mar-apr ' 07 (155)
Raspunsuri - Pagina 5
gabi78 spune:
Buna dimineata!
Jurnal de boala: Tudor - Cefort injectabil, Erdomed, Aerius, Debridat si Singulair
Bianca - Azitromicina, Acc, Singulair si Debridat
Azi noapte nu au mai facut febra si sper sa nu mai faca.
Sanatate multa tuturor caci vad ca tare multi sunt bolnavi.
Anamana e asa cum spune Tzuna .... cu procura se poate face orice. Noi avem niste cunostinte care au divortat cu procura ... ambii soti nu au putut fi de fata la proces si au delegat fiecare pe cine a putut.
Felictatri pentru ca va straduiti sa faceti torturi si tortulete si decoratiuni ...
Sa avem o zi buna si fara probleme!
martutza spune:
La multi ani Mark Alexandru.Sa fii sanatos si norocos.
Sanatate bolnaviorilor mari si mici.
Gaianevia multa sanatate va doresc.Eu ii spun lu'fimiu despre moarte...cand se apropie de aragaz si il deschide si ies gaze de ex ii spun c aputem muri,cand prindem untantar sau o musca...acum despre Misha nu am avt curaj.Isi doreste mult sa avem un pisoi sau sa o aduc pe Misha sa o alerge putin...si nu-mi vine sa-i spun inca...in plus de trei zile ma dispera cu un "vreau sa mor".LA orice prostie face, daca il cert imi spun "vreau sa mor,din cauza ta ca ma faci sa plang"...degeaba ii zic ca il iubesc,ca nu trebuie sa faca prostii si ca orice fapta rea este pedepsita iar faptele bune se rasplatesc....o sa vad ce se intampla.
Arissa mersi de raspuns .La cate luni era Iulia cand facea intoarcerile pe burtica?
BiancaM ce are Andrei de ii faci control la vezica?
Gabi sanatate voua si sper sa NU poarte ochelari Tudor...ca deja ma gandesc si eu miopa cum sunt sa nu fie nevoie si la ai mei.
Carmenfr si Misha mea tot ca Patronelu dormea..dar in ultimii trei ani era la socrii care desi nu voiau pisica in casa au ajuns sa planga dupa ea.
Karla ma bucur ca matzu vostru e bine.A mea a avut cancer si in ultimii doi ani i-am extirpat trei mameloane cu tumori...acum era deja in metastaze osoase.Se pare ca de la anticonceptionalele din primele luni cand stateam cu chirie si nu puteam sa o dam la matz.
Cat despre Luca.... mortala faza...si Vic o are p'asta cu "am glumit".Incerc sa le iau si eu in gluma ca mi-a pus nervii pe bigudiuri cat a stat acasa.
Rox..eu o vedeam saptamanal la inceput apoi, de cand am nascut nu am mai vazut-o...si e tare greu...sa stiu ca nu am fost langa ea in ultimele luni.Eu am visat-o cu o noapte inainte..pe ea si pe cainele meu (un ciobanesc carpatin care a fost lovit de un taran cu o bata in cap cand avea 7 ani..ca cica intra in curtea lui)...dar nu am facut asocierea...e greu...fara ei.
Siuta...dr mea a zis ca tocmai de la vaccin au fost multe cazuri de infectare...contine virusi atenuati care se elimina prin kk..pericol pt intreag familie.Acum tu decizi dar eu nu-l fac.
Rein multa sanatate va doresc.
Krissy ai grija de tine si de burtica.E cam periculos sa conduci pe asa vreme.
Acum sa nu par lipsita de intelegere...stiu ca sunt oameni si copii bolnavi,care sufera... si cei dragi sufera pt ei..si mie mi se rupe sufletul cand vad cazuri grave mai ales la copii...dar asta e oful meu acum....si l-am impartasit cu voi.
ma retrag ca sunt obosita,mai am cateva zile pana la botez si mandra e f activa si vorbareata si numai am cum sa o las prea mult singura.
De muci l-am scapat pe Vic cu Fluimucil,Stodal si RinonefT.Sper sa fie ok pentru sambata sa stam si noi linistiti.
Gabi sa ,aacuzi...sunt varza...voiam sa zic sa nu fie nevoie de ochelari...sper sa ma ierti de greseala...
Laina spune:
Buna dragelor!
multa putere va doresc celor care va confruntati cu virusi de tot felul...va trimit multe ganduri bune. Multam, Gabi, ca ai scris ce e cu voi, evident ca stam toate cu grija pentru fiecare bolnavior din stup!...
MARTA, multumim ca ti-ai impartasit necazul cu noi, si stiu ca iti pasa de fiecare! Pup. Iar faza asta a lui Vic...sigur o sa-i treaca, e o chestie noua de care probabil o sa se plictiseasca. Si te mai vede si te tine reactionand la asta..mijloc sigur de a atrage atentia...
KARLA, mai, super ca n-a avut nimica pana la urma! da chiar asa, sa dispara puroiul de la zi la zi?..mai mai...Oricum, bine ca e ok copilu. Asteptam pozeeee!
Vaccin - in afara de astea care sunt musai, eu nu fac niciun vaccin la copil. Nush, is mai paranoica la faze din astea...
La noi iar NINGE...bleah...
RaisaFudulu spune:
Salutare fetele
La multi ani Mark
Ninge si e frig si urat........
Sanatate multa la bolnaviori si bolnavioare.....imi pare tare rau cand aud vesti proaste.
Apropos de vaccinul asta de la 4 ani....daca nu il facem e vreo problema??...eu nu as prea vrea sa i-l fac ca am auzit ca sunt atatea reactii adverse....si am eu piticii mei cu ele
Noi suntem bine sanatosi momentan.....asteptam primavara cu nerabdare ca de frig ni s-a luat......Maine avem filmare la balet....si e foarte emotionata....
Ela multumesc...foarte interesanta carticica.
Pupici dulci la toata lumea.
Arissa sa pui si poze cu tortul dupa ce realizezi formele alea poate ne inspiram si noi
Siuta spune:
Multumesc frumos de raspunsurile cu rotavirusul. Nici eu nu am de gand sa il fac lui Toma. Referitor la vaccinul de la 4 ani, cred ca e rapel la unul deja facut asa ca e cam musai sa-l facem. Oare ma suna dr sa-mi zica de el sau sa navalesc eu peste el cu intrebarile ?
Ma fericeam ca Anastasia e ok pana acum, dar de azi dimineata o tine in niste stranuturi si mucinei siroaie. Bagam ceai, septilin , oscilo si sper sa ramana doar la stadiul asta.
Acus am avut o revelatie :in momentul asta copiii dorm si e o liniste in casa ......oau.Ma asez sa savurez momentul !
magdutah spune:
despre rota-virus: pe Matei nu l-am vaccinat si nici nu a facut pana acum nici o infectie serioasa la stomacel. Cateodata ma gandesc ca poate el e mai rezistent ca l-am alaptat si eu am fost tare problematica la capitolul asta pana pe la 14 ani.
Lui Horia insa l-am facut de frica sa nu aduca totusi ceva Matei de la gradinita si sa ii dea si lui. Medicul nostru a spus ca insa el protejeaza doar in primul an, caci virusii se dezvolta repede de la an la an ... dar pentru bebelusi este important acest prim an. Caci mai toate cazurile de spitalizare sunt cu bebelusi. Si uite asa m-a convins sa il fac, caci nu vroiam nici eu sa il fac. Reactii adverse nu a avut si cred ca nici nu o sa mai aiba deja
roxanici spune:
Mark, La Multi Ani!!! sa fii sanatos!!!
vaccinul de la 4 ani e rapel la cele facute la 2, 4,6, 12 luni....e DTP-ul, nush daca puteti sa il sariti.
Bianca, pana in aprilie se mai linistesc virozele,poate reusiti sa stati nevirusati sa faceti testul.
Marta vad ca intrebi de intoarceri pe burtica la bebelus. nu stii ca nu is doi copii la fel? horia al meu nu s-a intors pana acum recent .....nici nu stiam ca poate cand intr-o zi l-am lasat in pautut si a facut de toate....si cred ca avea. 6-7 luni....ceea ce ar putea fi considerat tarzior pt intoarceri.
kiti te asteptam sa te linistesti si sa ne scrii pe indelete.....oare apuci sa faci asta i. viata asta?!
Krissy f dragut tortul ales dar am o intrebare: is si bune torturile astea? ma uit si la cake boss si fac minunatii de torturi aia dar la compozitie nu ma incanta deloc..,,nu is insiropate deloc....ori asa imi par mie.
sanatate la puisori!!!
magdutah spune:
roxanici tare folositor site-ul cu torturile ! Deja fac lista pentru sot ce sa caute in USA peste 2 saptamani !
BiancaM spune:
Marta, Andrei are reflux la rinichi. Adica el cand face pisu parte din urina se intoarce in rinichi, asta din cauza ca valvele de pe uretere nu sunt dezv normal. De un an de zile ia antibiotic preventiv, sa nu faca infectie in vezica, iar pisu ala infectat sa afecteze rinichii.
Cand am fost la control in octombrie ia facut ecografie la rinichi, si s-a vazut o imbunatatire, in sensul ca diferenta ca marime dintre rinichi s-a redus la jumatate. Acum speram sa se fi remediat si valvele.www.suite101.com/content/kidney-reflux-in-infants-and-toddlers-a208379" target="_blank">uite aici mult.
Aici am vazut ca e procedura standard in cazul in care copilul are infectie urinara automat ii face si test sa vada daca nu cumva are si reflux.
Sanatate tuturor!!!
LA multi ani Mark-Alexandru!!!
tzuna spune:
GABI- 1000 de pupici de la noi si multa sanatate puiutilor. Stiu ca voi nu vedeti acum luminita de la capatul tunelului dar copiii isi revin f repede.
VACCINURI- eu una nu i-am facut Mariei nici un vaccin optional in afara de cel impotriva varicelei(si nici ala nu-l faceam dar am dus-o la o gradinita particulara cand avea 1 an si 6 luni si ni l-au cerut si m-am lasat convinsa si de pediatru ca e mica si nu-i tb varicela etc.).Acum asta de 4 ani il facem ca e rapel la altele dinainte deci e deja in organism. In plus e un vaccin vechi, testat si rastestat. Eu as mai fi fost tentata sa-i fac si vaccinul pt hepatita A dar nu m-am putut hotara si nu cred ca-l facem si probabil i-as fi facut si Rotarixul de frica dar e mai bine ca nu se facea atunci cand era ea mica mai ales ca am citit chestii urate despre el in ultima vreme.
ROXANICI- ce torturi iti mai tb tie fato? Eu as comanda numai de la Vatra Ardealului ala deliciu dc e pt copii sau tiramisu pt noi astia mari si nici nu as avea pretentii de decor nu stiu cum. Ca astea super decorate sunt cum zici tu adica mai neinsiropate (ca sunt mai usor de lucrat si mai rezistente) si pline de coloranti prafuri etc. Asa ca eu vreau o vatra Ardealului In Bucuresti. Nu conteaza unde numai sa avem.
BIANCAM- sper sa fie puiul mic sanatos sa-i faceti testul si sa iasa bine.
MARTUTZA- iti intelegem si tie durerea. Catelul meu a murit anul trecut chiar inainte de Craciun si tot asa nu am reusit sa-l revad desi stiam ca e f bolnav.
Eu sunt bine, Maria binisor. ne tot spune ca o doare capul si burta si are gaze. Chiar nu stiu ce ar putea fi. Dr a vazut-o si a spus ca e bine doar ca e prea slaba, bla,bla... Iar ne-a dat vitamine si atat. dar mie nu mi se pare normal sa o doara capul (nu s-a mai intamplat pana acum) si nici macar burta in fiecare zi chiar dc pt burtica ar fi ceva motive- antibioticul de acum 3 sapt si ceva si indigestia greva foamei timp de 3 zile acum aproape 2 saptamani.
Pana una alta i-am luat niste probiotice pentru stomacel. Nu am gasit ecoflorina nicaieri si am luat un inlocuitor si ma gandeam sa-i duc 3 probe pt coprocultura desi ea are scun la gradi ziua si nu stiu cum as putea recolta... In fine, spre sa-i treaca repede si sa nu fie nimci asa cum ne-a spus medicul.