Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***307***
Raspunsuri - Pagina 7
mireal spune:
Salut,Nu am mai intrat,am citit, am vazut pozele si filmuletele cu cele 2 domnisoare vorbarete.Theo e racit, tuseste si ii curge nasul.Simply,naspa situatie cu acel vecin,bine ca s-a rezolvat.Dar ar trebui vazut cine este,pt.ca poate incerca oricand din nou.Pisik, sotul meu a cumparat aceea carte,dar zace in biblioteca, am zis ca ma uit eu, dar nu am avut cand.Ramona si Anamarie,va dau copii de lucru.Theo nu merge la baie decat cu mine si nu il intereseaza decat camerele in care sunt eu prezenta.Ilinca,felicitari pt note.Dodo,felicitari pt ceea ce faci, sunt foarte frumoase martisoarele.
simplyana_m spune:
Ilinca, otrava n-a fost pusa pentru Mura (cred), la sor-mea in gradina se aciuasera o gramada de caini vagabonzi ( 6 fusesera nascuti asta primavara la ea in curte, de cateaua care se adoptase singura pe-acolo, si pe care chiar ii hranea ea, dar se mai adunasera inca pe-atatia, ca intr-un shelter, veneau cand erau haituiti si izgoniti din alte parti. De prins, nu reusea sa prinda cateaua fatatoare, ca sa o castreze, iar hingherii i-au adunat de cateva ori de prin zona la insistente, of corz, si i-au eliberat la cativa km mai incolo, deci egal cu zero, ca s-au intors in aceeasi zi. Sint sigura ca a "actionat" vreun vecin binevoitor in perioada cat a fost Mura la mama la tara, ca o tot indemnau pe sora-mea sa-i killereasca, sa nu le mai fure lor gainile, cica, si ea nimica. Cat a lipsit Mura, au inceput sa cam dispara cainii din gradina, ba a si gasit vreo doua hoituri, dar trecuse deja ceva timp (Mura iesea supravegheata si din acest motiv), dar se pare ca nu s-au multumiti vecinii cu jumatati de masura, ca azidimineata a mai gasit doi caini morti in spatele garajului, deci a fost tura proaspata asta din care s-a servit si Mura. Mai este unul singur din aia 6 de-asta primavara, unul slaaab si jegarit, pe care l-a salvat deja sora-mea de doua ori, si a invatat lectia: ala (nu ca prostovanca de Mura) nu mananca decat de la sora-mea, nici de-ar fi sa moara de foame.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Anaan spune:
Simply, ce ma bucur ca-i bine! Of, cand aud de otravit animale si de hingheri, mi-e rau! Clar ca trebuie cumva rezolvata problema cainilor vagabonzi, dar nu omorandu-i...
simplyana_m spune:
Chato, multam de oferta, o analizez! Nu de Oli ziceam, ca pe ea o tot plimba Valentinul ei, n-ai auzit? Ziceam de Ina, ca ea zicea ca vrea cu fetele.
Ilinca_M. spune:
Of, deci asa statrwaba, Simply Mie mi se face pielea de gaina cand aud de asemenea metode barbare de "eradicare a problemelor" Veci n-om ajunge noi la nivelul altor tzari din punctul asta de vedere, al "managementului" cainilor fara stapan
Tufete, puteti sa o luati de la capat cu felicitatul, ca am primt cataloagele examenelor pe mail, in calitate de "shefa de an" si sunt singuraaaa cu 10 pe linieeee:)))) Ma simt din nou ca in clasele I-IV
pisigri spune:
Mai Ilinco, atunci help !
Sa zicem ca Sophiphi face ceva ce nu are voie, dar care nu are atunci consecinte directe asupra ei. Dar ar fi putut sa aiba; de aceea e un big no-no.
Sau sa presupunem ca Sophiphi intra si ea in faza aia cu NU.
Daca nici "mami se supara pt ca faci asta/nu faci asta" nu e ok....cum sanctionam un comportament gresit?
Ca asta nu inteleg eu la AP: toata lumea spune ca sa lasam copilul sa invete din consecintele neplacute ale faptelor sale: daca bate un copil, va ramine singur prin parc, caci il vor evita copiii ca sa nu ia bataie (bine, mi-e greu sa pricep de ce insingurarea la care se ajunge astfel e un lucru mai bun decit sanctionarea copilului cu plecatul imediat acasa, dar ma rog...). Dar ce faci cind o bate pe mama, care nu poate sa isi ia jucariile sa plece si nici nu e AP sa il pedepseasca?
Eu aici ma pierd in legatura cu Ap-ul asta....
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Gianina34 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simplyana_m Nu de Oli ziceam, ca pe ea o tot plimba Valentinul ei, n-ai auzit? |
deci se va intoarce cu o valentina, nuu?
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni
simplyana_m spune:
citat din mesajul lui Anaan Simply, ce ma bucur ca-i bine! Of, cand aud de otravit animale si de hingheri, mi-e rau! Clar ca trebuie cumva rezolvata problema cainilor vagabonzi, dar nu omorandu-i... |
Da, biata de sora-mea se simte vinovata, ca n-a gasit o solutie ok sa rezolve problema si sa evite genul asta de masuri, punand-o si pe Mura in pericol, nu vrea nici sa-i starneasca pe vecini, ca nu sunt chiar blandetea intruchipata in general, acum se mai simteau si indreptatiti, si mai sunt si multi...asa ca eu n-am cerut razbunare, desi i-as fi decapitat pe toti, ba chiar am zis sa nu-si faca procese de constiinta, si sa nu cautam vinovatii.
Nicky09 spune:
ILINCA-te congratulez si eu sa iti mearga fulgii, ca o meriti, auzi...10 pe linie, pai unde s-a mai vazut asa ceva...ai dreptate tu, doar in clasele primare...iti pun o coronita frumoasa cu trandafiri daca iti place si te pup.
Dodo-eu cand eram mica,aveam martisoare asa ca ale tale, crosetate, impletite si cum era pe vremea aceea... , erau considerate un pic...nu in norma, dar mie imi placeau asa de mult! Felicitari pt ceea ce reusesti sa faci.
Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"
Vara 2010
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui pisigri Mai Ilinco, atunci help ! Sa zicem ca Sophiphi face ceva ce nu are voie, dar care nu are atunci consecinte directe asupra ei. Dar ar fi putut sa aiba; de aceea e un big no-no. Sau sa presupunem ca Sophiphi intra si ea in faza aia cu NU. Daca nici "mami se supara pt ca faci asta/nu faci asta" nu e ok....cum sanctionam un comportament gresit? Ca asta nu inteleg eu la AP: toata lumea spune ca sa lasam copilul sa invete din consecintele neplacute ale faptelor sale: daca bate un copil, va ramine singur prin parc, caci il vor evita copiii ca sa nu ia bataie (bine, mi-e greu sa pricep de ce insingurarea la care se ajunge astfel e un lucru mai bun decit sanctionarea copilului cu plecatul imediat acasa, dar ma rog...). Dar ce faci cind o bate pe mama, care nu poate sa isi ia jucariile sa plece si nici nu e AP sa il pedepseasca? Eu aici ma pierd in legatura cu Ap-ul asta.... http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Bine, dar io o sa-ncrc sa-ti raspund cum am facut eu/ cum as face, nu strict din carti, ca acolo e mai mult teorie, nu practic, nu?
Totusi mi-ar placea sa dai exemple mai concrete de "no-no", sa raspund fix pe "material".
Sa-ti zic de ex. unde am cedat eu si ulterior a trebuit sa repar:
- v-am zis ca de vreo 4 luni nu a mai vrut sa fie spalata pe dinti, de unde inainte era super entuziasmata, era distractia ei preferata inainte de culcare. Am tot incercat cateva zile la rand, fara succesuri si am lasat-o moarta. Acum ca m-am speriat de carii, am reintrodus obiceiul. Prima reactie a fost sa refuze iar dar am tinut-o strans si am distrat-o, am facut-o sa rada si in momentele alea jap cu periuta pe dinti, tot vorbindu-i:"haaa, ce bine e, uite maselutele, spalam bineeee". Faza e ca nu s-a impotrivit prea tare, eu nu am bruscat-o, dar am fost ferma priponind-o pe loc si nelasand-o s-o ia la fuga, cum ar fi vrut ea.
Cu comportamentele gresite eu merg pe ideea ca nu le sanctionez ci le indrept. De ex. la vreo 9 luni sau cat a descoperit ca noi ne distram teribil cand ne musca (fiindca asa a fost, prima data cand si-a infipt dintii in mana mea am ras de m-am spart, asa caraghioasa mi s-a parut). Dupa un timp a devenit dureros rau, pit-bull-ul era mic copil fatza de ea, caci incurajata de reactiile noastre i se parea super amuzant sa-si infiga dintii in noi, efectiv ne facea "ceasuri" pe mana.
Si atunci am schimbat tactica, in primul rand am inceput prin a ne abtine de la ras, apoi am zis pe voci triste:"nuuuu, Sophia, ca doare"...ce sa zic, cred ca a durat 1 saptamana pana a uitat de tot de muscat.
Sau zi-mi faze mai concrete, sa nu bat campii pe aici aiurea