"Copilul trebuie "dresat" pavlovian pana la 3 ani"
Raspunsuri - Pagina 5
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Pana la trei ani, nu prea putem vorbi de multa ratiune din partea copilului, de sentimente insa da. |
Categoric. In articol nu este vorba nicio clipa despre sentimente ci doar despre dobandirea constiintei.
Sabina spune:
constiinta oricum o dobandeste, Alice.
de exemplu, refuzul de a se dezbraca dupa prlimbare poate face parte din procesul de dobandire a constiintei, de constientizare a propriei persoane, care doreste sau nu doreste sa se dezbrace;)
Eu una i-am dezbracat pana cand au inceput sa se dezbrace singuri la venirea in casa.
Au inceput sa faca asta chiar inainte de 3 ani,fara sa-i forteze nimeni.
daca nu aveau chef, ii lasam in pace, in 2, 3 minute le venea cheful.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
anca_a spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Tot timpul in devenirea unui copil sunt momente cand, plin de lipsa de respect, esti nevoit sa bagi elefantul in lift si sa lasi pentru carti ritmul propriu de dezvoltare. La un moment dat, de exemplu, a trebuit sa ignor ritmul propriu de dezvoltare si sa-l dau la scoala, unde a inceput sa invete sa scrie total impotriva vointei lui... "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice http://barcapevaluri.blogspot.com/ |
Pai daca ma intrebi pe mine, daca nu e pregatit, nu e musai sa-l dai nici la scoala. Poti amana un an, poti incerca o scoala step-by-step unde invata sa scrie din joaca, ii poti trezi curiozitatea intr-un milion de feluri. Altenative au fost intotdeauna, trebuia doar sa vrei.
Iar a frustra copilul de-a lela, total gratuit si in scop pedagogic doar in ideea ca, oricum il va frustra societatea, e sinonim cu a aplica o metoda, ori, dupa cum spuneam mai sus, copiii sunt fiinte umane egale noua, si nu material didactic pus la dispozitia parintilor.
Laura25 spune:
Eu nu inteleg acel "trebuie" din titlu. De ce "trebuie" ?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
adra_bell spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Deci cand vrei sa-ti inveti copilul ceva nou se numeste ca-l dispretuiesti. Poti sa dormi linistita. Toate cunostintele lumii se vor lua la copilul tau precum virusii, fara sa faci tu absolut nimic. Tu poti sa canti, sa susuri, sa spui povesti, sa te simti bine in continuare facand numai ce-ti face placere si prefacandu-te ca toate celelalte provocari nu exista. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice http://barcapevaluri.blogspot.com/ |
esti foarte agresiva cu tot cu floricelele tale. Pentru mine, discutia cu tine se opreste aici
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
olympia spune:
Si constiinta aia de sine, nu se formeaza pe nicio baza, oare? Eu vad o mare diferenta intre constiinta formata pe tiparul"eu sunt cel ce trebuie sa urmeze reguli, mereu noi, mereu mai multe, mereu grele, mereu ma gasesc nepregatit regulile astea" si "eu sunt cel ce ma simt bine in fiecare zi, sunt important, sunt cel pe care mama-l iubeste si-l alinta"
simali spune:
citat din mesajul lui bird70 habar n-are ce anume face Cezar Millan pe care il aminteste in articol. Vorbeste de 'tehnicile de dresaj' a lui Cezar Millan dar el nu foloseste dresajul. El invata omul sa inteleaga psihologia cainelui si sa foloseasca instinctele cainelui. El nu foloseste conditionarea pentru a obtine anumite comportamente ci foloseste instinctul cainelui. Dresajul este ne-natural si el spune sa 'lucrezi cu natura nu impotriva ei'. Eu il admir foarte mult pe Cezar Millan si aplic multe din sfaturile lui, imi place cum are capacitatea de-a intelege cainii si de-a se face inteles de caine. |
Si eu ma uit la Cezar Millan (n-am caine) si ai dreptate, el incearca sa fie un interpret intre om si cainele lui, tine cont de vointa cainelui, face totul cu un mare respect pentru animale. Dar totusi recompenseaza cu mancare.
Eu cred ca autorul articolului la acest tip de "dresaj" s-a referit. El nu exclude nicaieri intelegerea fiintei umane si a nevoilor acesteia. De acord cu tine insa ca nici nu este explicit in aceasta privinta si ca putem sa intrepretam si invers, ca nu da doi bani pe animal, ca nu-l respecta in niciun fel, ca face apologia dresajului acele primitiv, care implica pozitii de forta din partea stapanului si suprimarea vointei animalului.
simplyana_m spune:
Ba un copil chiar trebuie sa inteleaga ca "trebuie sa". TREBUIE sa-si insuseasca si reguli pe care nu le poate experimenta ori impune singur. Trebuie sa aiba (sa capete) incredere in judecata adultului, in primul rand, lumea devine mai usor de cuprins in felul asta, trebuie sa-si permita sa ia lucrurile pe rand, sa se adapteze si sa se comporte cumva si in situatii pe care nu le intelege...inca. Dar ii sustin efortul de a face asta (de a intelege), nu-l anihilez, nu-l "frang".
Eu nu sunt de acord insa deloc cu dresajul, cu crearea automatismelor care il fac pe copil sa se comporte intr-o maniera trasata de noi, in care el nu are si nu va avea vreodata niciun cuvant de spus. Animalele sunt dresate pentru a impune un comportament ales de noi, si a-l anula pe cel impus de instinct. Da, nu anuleaza vointa si constiinta de sine, pentru ca nu sunt, insa anuleaza instinctul, cel in virtutea caruia se comporta sa supravietuiasca. De ce am anula instinctul unui copil? De ce ne-am dori sa deschida gura cand aprindem lumina?
http://www.lucamic.blogspot.com/
simali spune:
citat din mesajul lui Laura25 Eu nu inteleg acel "trebuie" din titlu. De ce "trebuie" ? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
E cu ghilimele. Am citat exact titlul articolului, titlu pus, evident, ca sa ne provoace. Eu nu cred ca trebuie.
simplyana_m spune:
Exista si la animale notiunea de "educare". Dar dresajul inseamna dresaj, mai ales daca-l pomenim pe Pavlov in ecuatie. Dresajul = automatism, si gata. Un caine dresat face, la cerere, actiuni pe care nu le intelege, pentru ca asa a fost conditionat.
http://www.lucamic.blogspot.com/