Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (186)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

doloress, cat amr pana va primesc la Montesouri? ai siguranta cu locul acolo? Nici eu nu sunt de acord cu bataia, ba mai mult, sunt in stare sa le fac o reclamatie semnata anonima.
Cat mai sta mama ta la voi? eu ma gandeam la ideea de al tine acasa 1-2 luni, daca ai cum. Puiul mic cum e?





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Cleo, la Montessori avem loc din iunie sau din septembrie. Pe 28 februarie avem rendez-vous, sa vedem daca ne primesc. Eu am sa insist atunci si am sa le zic ca sunt disperata, poate gasesc un loc de pe-acum. E gradi mare, cu programe educative bine stabilite, nu prea primesc in mijlocul anului, de obicei din septembrie primesc, atunci se fac noile grupe. Dar mai sunt si exceptii poate.

Mama pleaca pe 28 februarie. Nu mai are cum sa stea. Cu doi acasa e greu, ce sa zic, eu m-as duce la nebuni, sincera sa fiu. Oricat as vrea sa fiu eu mama buna, nu ma simt in stare. Patrick de exemplu aseara i-a scos continuu suzeta lui bebe din gura, l-a mangaiat, in stil agresiv asa o gramada, degete in ochi, in urechi, etc.
Am ridicat tonul la un moment dat, nu m-am mai putut abtine. Si nu vreau sa ridic tonul in fiecare zi. O sa am nevoie si eu sa ma duc la baie, sa mai fac o mancare etc. Nu o sa pot cu amandoi. Si nu inteleg de ce, el nu e deloc agresiv, cu nimeni. Adica inteleg eu, dar nu ma asteptam sa fie chiar asa pornit pe bebe, mai ales ca am facut totul ca la carte.

Cu bebe mic e super, e linistit, papa si doarme toata ziua, papa la 3 ore, se trezeste el de unul singur, laptic am de data asta mai mult decat imi trebuie, ca ma mulg acuma din cauza de sani prea mari si prea plini.
Noaptea dormim tun, numai cu trezirile de papa si atat. Problema e ca vomita, cu jet, ca Patrick, sigur are si el reflux. Trebuie tinut minim vreo ora in sus sau in aceeasi pozitie, daca nu... varsa tot ce-a mancat si trebuie sa o luam de la capat cu masa.

Patrick nu prea vrea sa se implice, eu il mai rog sa faca una, alta pentru bebe, cum am auzit ca se face, si nu prea vrea, asa ca nu-l stressez cu asta. De obicei nu prea il baga in seama si atunci suntem cu totii fericiti, cand il baga in seama, il chinuie. Il acuza de tot felul de chestii. A venit si mi-a zis ca bebe Kevin i-a zis Du-te de-aici! si ca sa-i zic ca nu asa se vorbeste cu fratele mai mare! Nu i-a zis niciodata ca-l iubeste, dar il mai apuca asa cate o duiosie si mai face : Keviiin.., si-i da un pupic. Dar rar. Acuma si noi am fost destul de stressati, ca Patrick a fost bolnav, a avut febra, a tusit, si nu prea l-am lasat sa-i sufle lui bebe chiar in fata. Ce sa fac daca s-a suprapus boala lui cu venirea lui bebe. Am preferat sa-i interzicem decat sa ne trezim cu bebe mic de cateva zile cu febra.

In rest - i-a adus bebe cadou, cum am vazut ca se practica, a fost el foarte bucuros, insa a venit plangand ca el nu are nici un cadou pentru bb Kevin. I-am zis sa-i dea una din jucariile lui, i-a luat o minge si i-a dat-o in cap. Cum ai da-o, tot nu-i bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

Doloress am ras de postarea ta..esti mortala cum povestesti.
sa stii ca intr-adevar e greu cu 2 acasa singura, la mine nu a venit nimeni din motiv de mai bine singura si cum vreau fara nervi decat cu stress si plans toata ziua. e greu..ce s a faci..
eu de ex il duc pe eric la gradi dimineata cate 3-4 ore
mergem toti 3 ...pana ii dau jos din masina pana ii bag in masina...deja mi se pare ok, cu timpul te obisnuiesti si cu astea. cand vine de la gradi pe la 12 30-1 deja e nap time. s e culca si doar dupamasa suntem in formatie de 3 . asa ca poate gasesti si tu o solutie asemanatoare. mai ales ca vine primavara si poti iesi cu bb afara nu iti trebuie masina.
eric nu e gelos pe alissa , ma surprinde placut ii tot face draga draga si o pupa , o tine de mana dar el nu are simtul apasarii si o tine d emana pana plange.., ma ajuta cu pampersul, il duce la gunoi.
acum trece printr-o perioada in care l-a luat pe NU in brate, orice ii zice el rapunde cu NU . numai la cioco zice da....
sper sa gasesti o solutie convenabila pt voi cat mai repede.


Mami de Eric si 22 +

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

am uitat s a schimb semnatura...eu tot gravida eram..in 22 sapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Doloress, imi pare rau de ce ati patit, din pacate asta e realitatea cu gradinitele in mediu familial, orice poate face si nu stii peste cine dai. Nu conteaza ca sunt romani, noi l-am dus pe Alex la o packistaneza la inceput si imi tot spunea sa il invat sa manince la televizor, ca ea sa aiba timp sa faca baie in timpul asta . Sau alta data mi-a spus ca l-a lasat acasa cu fetita ei (7 ani!!!), pina a fugit ea la grocery store....
La gradinitile mari, educatoarele au pregatire de specialitate si chiar daca e dezavantajul numarului mai mare de copii, nu se preteaza la comportamente neadecvate.
Pe nenea ala ai putea sa il reclami, totusi si home daycare-urile astea sunt inspectate si acreditate in vreun fel...dar ii faci rau si sotiei...
Oricum, sper sa rezolvati usor si repede. Va fi greu, bietul Patrick, acuma peste venirea lui bb, care e o mare schimbare pentru el, se suprapune si schimbarea de gradinita! Nu stiu ce sa te sfatuiesc despre comportamentul lui cu bb. Doar rabdare.... Gasiti-va timp sa petreceti si doar cu el, macar pe rind. Pina mai aveti bunica aici, mai lasa-l pe bb cite o ora si iesiti doar cu el, sa se simta in continuare important. Cind ne pui poze cu Kevin?

Simonix, ce incintare sunt intotdeauna pozele puse de tine! Si ce frumosi copii, dar nici cu mamicile nu mi-e rusine! Esme, super cute rochita fetei! Si ciorapei si ghetute asortate!

Lorich, super la baita! Parca e in piscina!

Adriana, sper ca sunteti mai bine! Insanatosire grabnica la fete!

Desiree, cum mai sunteti? Sper ca doar pentru ca ai timp mai mult pentru tine nu scri, dar in rest e totul OK!

Noi suntem bine, putin mucosi, sper sa raminem doar la asta... Pe mine ma omoara rutina asta, parca nu am timp nici de copii, nici de casa, sunt cam down zilele astea, dar lasa ca vine ea primavara! Peste 3 saptamini mergem in Romania, intr-un fel abia astept, mi-e insa si rusine sa recunosc ca mi-e cam groaza de statul cu bunicii Stiu ca nu-i frumos...

Pupici la toata lumea!
Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

PRAG- pai eu eram tare multumita ca erau romani, ca eram pe aceeasi lungime de unda, cu ea, ca nu stiam el ce fel este, ca vorbesc romaneste si asa Patrick a invatat foarte bine romaneste, ca era totul curat si mancarea foarte buna, etc. A avut girja mare de el, il mangaia sa adoarma, ii dadea in gura sa manance. Nimeni nu-i perfect, insa peste anumite chestii eu nu pot trece.
Oricum, incep sa se lege tot felul de chestii, copilul meu care a fost mereu incantat de gradi, de o bucata de vreme nu mai vrea deloc sa mearga, in fiecare dimineata e scandal cu el.

De relatia cu bebe - pai petrecem foarte mult timp numai cu el, ca bebe mai mult doarme. Cand trebuie sa-i dau de mancare lui bebe, taica-su il preia si sta cu el, plus bunica! Numai cu el, activitati, jocuri, etc, exact ca inainte. Cum bebe suge vreo ora - (si cu statul in sus), dupa o ora sunt si eu cu el si vreo doua ore ne jucam nestingheriti (bebe are camera lui, patutul lui, care nu e camera lui Patrick si nici patutul lui Patrick).
Ei, el se duce asa, aprinde lumina si-l trezeste, ii ia suzeta, ii arunca jucarii, etc. Vrea foarte mult sa se joace cu el, si desi ii explic ca nu e papusa sa te joci cu ea si nici nu ii poate raspunde, n-am cu cine vorbi. Si-l chem, il imbii, sa ne jucam in camera noastra, el nimic, e calare pe bebe. Imi inchipui ca e numai la inceput, ca e nou totul, ca mai apoi isi va reveni. Cert e ca avem noroc de un bebe supercuminte.

A propos ca ai zis, am vazut si pozele SIMONIXULUI, superbe, ca intotdeauna, imi place mult cuplul asta Robert-Lorelei. Un cuplu celebru la Odiseea noastra

CA_ERIC - pai sa stii ca la un moment dat eram tare descumpanita, ca tot asa ai intrat si ai postat si am vazut semnatura si ma gandeam, dar cum asa, ca parca ai nascut... Ma gandeam sa te felicit din nou.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

pozici noi:
http://community.webshots.com/user/Doloress15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Superbe Andreea!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Neatza fetelor,
Eu sunt deja dupa o tura de cartier, am iesit la aer si am lasat-o pe bona sa se ocupe de piticutza!!! Ah ce bine e ..........!!!
Doloress super pozele!! Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari!!!
Lori imi pare rau ca aveti probleme cu colicii, noi nu avem deloc
, poate nici nu apar pana la final....va dorim sa dispara monstruletzii din burtica............cat mai repede.
Pupici, ma duc la piticzul meu cu ochi albastrii!!!!!!

Mami de Bogdanici Pogonici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DOLORES,aaa,sunt romani?? atunci nu mai sunt socata e obisnuit sa se poarte f dur cu copiii,doar asa au invatat.
ai sa vezi ca se obisnuieste cu bebe mic,si nu ii mai face ce face acum.La noi s-a potolit,de obicei l-am tinut pe bebe dupa mine,in cosulet ,i-a facut siAndres muuulte,la inceput ,dar apoi se obisnuieste,ai sa vezi! Sofia nici nu prea il mai baga in seama,deja o plictiseste.Andres inca e atent la el ,la orice miscare,imi spune azi "mami,miloase .a facut Miguell kk" .Mie nu imimirosea,noroc cu el.dar unde era Andres cand ii mirosea?la Migue in patut ! balmajea cu el acolo.ii duce jucarii cand plange,ii da suzeta,a invatat cum sa i-o dea ca inainte facea asa cum zici tu,i-o indesa .il puuupa si acum de-l albeste.NU,nu ii da juacariile pe care le vrea el,asta nu,zice ca sunt ale lui,ii explic si atat,nu am ce sa fac,oricum se vor bate pe ele in curand ,e inevitabil.
il mai apuca inca sa maisara in pat langa Miguel,sau sa sara peste el,sau sa faca podul deasupra lui,eei,diverse,dar cum sunt cu ochii pe ei,ii spun mereu ,normal ca si eu mai ridic tonul,ca nu sunt nici eu maica tereza vesnic blanda ,imi sare si mie !
am incercat sa stau mult cu Andres,sa il bag mult in seama,dar si la noi,cu toate astea ca au trecut 6 luni,inca mai fuge la tati si ma impinge pe mine,semn ca tot are ceva cu mine ,de cand am plecat in spital si l-am lasat acasa.doamne cat a plans atunci ,zilele alea,statea numai la usa si plangea "mamiiii,papiiii".A fost greu si pt el .
ai sa vezi ca se obisnuieste si el ,si in acelasi timp bebe mic nu mai e asa mic,se face si el fortos cat sa suporte
Miguel cel mai tare rade in hohote cu Andres.hai ca trec primele luni care sunt grele,apoi o sa va mai linistiti si voi !


UNDE SUNT POZELE DIN 2011?ca pe cele din 2010 le-am vazut.
si am vazut iar Botezul Sofiei "voastre",cea cu costumasul national.vaaaaaaaaaaaai,iti amintesti ca te-am intrebat eu de unde l-au luat ca vreau si eu ?can eram eu gravida cu "fata" Miguel,eram eu convinsa ca e fata,ca eu eram mai tare ca ecograful faceam deja planuri sa cumpar costum din ala ,stii ca te-am intrebat

CA ERIC tot gravida erai ce frumos isi iubeste Eric surioara mica

PRAG ce spui tu acolo de pakistaneza aia !!
adevarul e ca eu nu am incredere in orice natie cand e vorba de ingrijirea copiilor,si nu din rasism,doamne fereste,ci pt ca vin dintr-o tara unde stiu cum se cresteau copiii,si in tarile celelalte slab dezvoltate ,e cel putin la fel sau mai rau.si ei vin cu mentalitatea aia.normal ca pot fi unii ca noi ,dar pot eu sa risc asta?? eu nu pot sa le dau creedit,sa le dau o sansa cand e vorba de copilul meu.in rest,bineinteles ca le dau credit,stiu si am increderea ca sunt oameni la fel de buni ca toti.


MAGNETISM ce bine ca ramane bona cu bebita!asa te mai aerisesti si tu


Andres ieri a facut o mica alergie,banuiesc eu din nou oul crud ,ca a bagat degetul si bineinteles lins.
a fost haios ca il manca gatul,rosu si cu basicute,stiti cum se face la alergie,si eu il intreb:"TE MANANCA?" si el raspunde:"NO,SOLO ME PICA"(nu doar ma "pica"=mananca ; dar el nu pricepe cu "mananca " asta in romaneste care el stie ca are alt rol ,cum adica sa il manance?nu il mananca nimeni,pe el doar il "pica"-un fel de pishca al nostru)


Mergi la inceput