Stelute de ianuarie februarie 2007 (1)
Raspunsuri - Pagina 12
aelita spune:
A VENIT LIUDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
MARYELA ,hahah ce tare e Mihnea cu amorul lui
vad ca v-ati distrat !
Sofia zicea "ta-ta-ta" la 4 luni.Andres parc a zis mama,eu asa imi amintesc.Miguel pana acum nimic,nimic,ca ma si miram..
el e mai in urma un pic fata de Andres care de mult statea in fund ,si era mai grasan.
nebunelor,hai bagati-mi in cap ca urmatorul e fata
DANA vad ca si voi ati chefuit.super daca mergeti la piscina.
ar trebui si noi,dar mi-e lene rau mie..
ALINUK zici tu ca la 6 luni zice mama..mie mi se parea tarziu.ca Sofia zicea la 4" tatata" si numai asa o tinea si eu asa am crezut ca e normal.bine,stiu ca la inceput ei zic nedirectionat,dar tot e bucurie cand ii auzi.
cum stiu ca Sofia si Andres se intelegeau intre ei cu un limbaj care mie imi scapa,ma bazez pe faptul ca Andres l-a inteles bine ca zice "mama".
Sofia si acum ne traduce cuvintele lui Andres cand nu il intelegem.
azi zicea ca vrea "lalida" de unde sa inteleg eu?o chem pe Sofia ,ea zice " vrea Navidad(craciun)-adica niste desene cu navidad).eu nu stiu cum de ii stie ea tot dictionarul...
asa ca o sa invete Andres limbajul lui Miguel de acum.
Alinuk,adica sa ne intalnim cu 8 copiiiiiiiiiiii?????????? FUUUUUUUUG
haha mmama ce-o sa iasa !
ar fi bine sa mai vina cineva in perioada aia.o sa fie nasol cu caldurile,dar n.ai ce-i face aici.
tati mereu a iesit cu ei ,cu toti trei chiar ,era Miguel abia nascut,si iesea cu toti 3 in parc ca sa dorm eu .
si aproape zilnic,iesea cu o juma de ora-o ora inaintea mea in parc,cu toti 3 si eu terminam de facut curat si spalam pe jos ,ca sa nu mai fie ei,si apoi imi faceam un dus si coboram dupa ei.asta vara stateam 3-4 ore seara afara,ca era cald rau,si ne intalneam cu frate-meu cu copilul si cu altii..
singurul lucru pe care nu l-a facut el copiilor a fost alaptatul si tinutul in burta.in rest,nu cred ca e ceva care nu a facut si el.
baie el le-a facut pana la 6 luni,singur,eu doar clateam.la Miguel am mai facut si eu .in rest,schimbat,bandajat buric,dat cu creme ,dat siropuri,imbracat..
Cand plecam undeva,el ii imbraca pe Sofia si Andres si eu pe Miguel si pe mine.el le alege haine,Sofia e aranjata de el,moare ca nu vrea parul prins in coada
dar na,asta se intampla cand e acasa,in weekend,concedii,zile libere..
Altfel,pe saptamana uneori vine,face dus,mananca si se culca direct inaintea copiilor.si atunci ii tin mai greu,ca ei bantuie dupa el .
noi stim ,care e obosit,se culca si celalat sta cu toti 3,nu avem probleme.
ieri dimineata i-a luat pe S si A si au plecat la frate-meu in vizita,sa dorm eu cu Miguel sa bubuim.
Daconst spune:
Liudo,venisi nebuno?
Hai si baga povestiri adevarate ca deja facem capitol nou.
Alinuk,ia ghici ce fac eu?Tocmai am dormit de pranz iar tati e plecat cu Lucas si buna-sa la piscina.
Hahaha ca ne-am inteles sa ne luam liber de la copii,dar citeodata chiar ca mai ai nevoie si pentru tine de ceva timp liber.
Ce program incarcat de concediu aveti!
Eu imi propusesem tot Costa Blanca anul asta cu Valencia in program,dar nush ca nuntile astea ma dau peste cap.Eu ma gandeam ca scap cu 1000e de amandoua,dar eu atat tre sa dau doar la una.
Scump fata,scump.Mai vedem cu concediul pina atunci.Oricum eu veneam in iunie,daca veneam,altfel imi e prea cald.
Aelita,auzi cica numa nu a alaptat Mihai al tau.
Mai rar asa,ca eu la al meu n-am pretentii mari si nici pe alea nu prea le onoreaza.
In schimb sunt bucuroasa ca am libertate la decizii si la bani.
Merg sa-mi fac o cafea,ca la ce vreme e,ma pun iar la somn.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
aelita spune:
DANA dar pana la urma la nunti dai cat poti si cat ai ,ca nu te obliga nimeni,vprbeste cu ei si vedeti ce hotarati.pana la urma doar nu renunti tu la vacante pt doua nunti...
libertate la cumparaturi,eu mai bine tac,ca daca deschid gura ca as vrea ceva,mi le ia si apoi ma enervez cand vad cati bani a dat.si imi ia nu exact ce as vrea eu,ca lui i se pare lui ca e mai bun ce alege el.
mi-a adus placa de par.cica nu am zis eu ca vreau?NUUUUU! eu am zis ca mi-as lua dar nu imi mai iau tampenii ca asa fac mereu,le cumpar si nu le folosesc,poate ca dupa ce probez cu placa sora-mii sa vad daca mi-ar placea...E,s-a dus si a luat,nu ca a sora-mii,una mai scumpa ca cica e mai buna,l-am trimis cu ea inapoi ca nu era pt parul meu..s-a dus ,a cautat iar alta,ma suna si imi explica ce are una ce are alta,m-a tampit de creie ! pana la urma zic ia orice,desi eu ii zisesem sa vina cu banii acasa hahaha ca nu vreau placa.e,pana la urma a adus alta,nu l-am mai trimis inapoi,o tin ,imi fac parul de cateva ori pana ma plictisesc de jucarie .
asa ca eu trebuie sa il tin la punga,si sa-mi tin gura,ca apoi nu isi ia el nimic si imi ia mie,si eu prefer sa isi ia el,ca el e mai dificil.
alinuk spune:
trezireaaaaaa
haideti la cafelutza!!!
am facut una aromata si cu un ingredinet special, din belsug ... 'chef de viata'
Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
Martisoare UMANITARE
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
aelita spune:
Alinuk,merci pt cafeluta,hai ca mai beau una
eu sper sa adoarma Miguel care e maraiiiit ,sa ma vopsesc si eu .sunt toti 3 ragusiti si cu muci in gat.Sofia e la gradi,Miguel nu mananca ,sunt cu laptele "sir" ,vrea numai in brate,dar si acolo plange .acum s-a linistit un pic cand l-am pus in patut,ii e somn si se chinuie sa adoarma.
liuda1 spune:
neatza!
Merge ectraordinar de greu dc pe mobil, cred ca din motiv de publicitate, ca pana o ocolesc ma zboara!!!
Am revenit, vin sa povestim dimineatza!
Ca azi am fost super aglomerata se adunasera mult in lipsa noastra, asa ca am fost in urgentze...
Copilul e bine, maine am program orl cu audiograma, am zis ca eu cred ca e mai ''surda'' dupa ce in ianuarie s-a plans de o ureche, dupa aia imi fac timp de o cafea cu voi!!!
Ce dor mi-a fost!!!
Va zic maine restul...
Helenutza23 spune:
buna
LIUDA, bine ai revenit! bafta la audiograma.
hai sa imi laud si eu sotul ca vad ca se poarta. el mereu a fost un tip atent cu mine si care s-a implicat. dar acum de cand sunt din nou gravida imi vine sa il pup mereu. au ramas multe pe capul lui, ca eu sunt leguma.
ai nostrii toti copii si adultii suntem loviti de raceala. mie asta imi trebuia la cat imi e de rau. :( uuuf!!
v-am zis ca numar saptamanile in fiecare zi? am deja o luna de cand o tin asa tot rau rau, non stop, zi si noapte. sunt vraiste. as vrea sa treaca timpul mai repede.:)
alinuk spune:
Helenutza
la zile mai bune pentru tine
ma bucur sa aud ca ai sprijin in sotz
asa e frumos
pana la urma asta e ratiunea de a exista a unui cuplu... impreuna la bine si la greu
pt toti barbatii care inteleg asta
si pt mamele lor care i-au educat in acest fel si pt noi mamele de baieti care ne crestem copiii in acest spirit
Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
Martisoare UMANITARE
Nimic nu-i intamplator!
liuda1 spune:
eheiii ce va laudati voi!!!
Si la noi mai nou se presteaza iesitul afara, desi madam ar vrea cu mine musai, dar daca zic ca am treaba, fac curat, mancare - se duce ea si asa... ala e pretext cum ar veni!
Noi cu audiograma, timpanograma mai corect, asa scrie pe hartie! Deci, avea urechile infundate normal cu multa "mizerie" - ceea ce e comun pentru toti coiii generatziei noasre, pentru ca baliverna betzisoarelor de urechi este inventata pentru psihicul mamelor, li se pare ca e mai sigur asa, in realitate, medical mai mult incurca, caci infunda mai rau, si sterge doar pe exterior! Deci a curatzato, ca altfel aparatul dadea eroare.
Concluzie - are auz modificat, in urma otitei netratate (chiar daca nu o doare urechea timpanul e tot rosu... si de aici vine problema), care e o chestie reversibila, nu e vorba ca nervul ala de auz ar fi "defect". Antibioticul prescris de gat, il luam in continuare acum de urechi, mai bine asa, ca altfel bagam doua ture, una de gat, apoi trebuia alta pentru urechi, Olinth, aerius, nurofen, panadol, o saptamana, dupa care mergem la control sa o vada daca mai e sau nu inflanata...
Atunci se va vedea daca si polipii ei sant inflamatzi din cauza infecteiei, si daca se modifica indicele la aparatul ala de zice cat aude... deci tratament, apoi consult. Apoi zice el ca er fi bine sa-i scot polipii, insa aici mai vedem, ca nu ma arunc asa aiurea... caci din catzi stiu operatzi de polipi - le-au crescut la loc... Asa ca nu sant inca sigura de acea interventzie, o sa caut o adoua parere a unui doctor care a tratat mai multi copii de-ale cunostintzelor noastre medicamentos de polipi. Si unii char operatzi si crescutzi la loc, apoi i-a preluat el si i-a tratat ca nu au mai stiut de polipi de cativa ani... Deci asta e o varianta care o sa o gandescde viitor.
asta e problema medicala,
oricum de maine la gradi, ca si asa a somat, eri am luat si avizul de apt de colectivitate, ca altfel innebuneste acasa!!!
Anm lipsit de acasa... vreo 4 zile-5, nici nu stiu,
Primele 2 zile nu vorbea nici la telefon cu mine, ca nu o interesa, era cu nenea Jiji, cu Tia, deci visul ei... Dupa care a inceput sa ma suneee "mamiii, cand vii, unde esti, mi-e dor tare de tine"
Am plecat spre casa si la 300 de km am oprit ca nu era drum, polei, gheatza... fata era anuntzata ca ajung... o sun, "mami nu mai ajung" eee alta jele... Sincer m-am gandit de vreo 100 de ori la Elis, cat te doare sufletul sa te cheme copilul si sa nu ai putere sa ajungi la el...
I-am luat cadou, niste prostii, in total nu am dat nici 15 dolari pe jucarii, ca nu ii mai cmpar, ca nu mai incap in casa, si i-am luat o tampenie de peste NEMO, exact la fel ca in film, din ala de baie, de tragi de atza si el misca din coada... nici un dolar nu costa, o chinezerie, I-am luat un arici mic de plus, si inca niste tampenii... mama pestele ala cand l-a vazut a inceput "mamiiii, este cel mai frumos cadou din viatza mea, multzumesc mami ca mi l-ai cumparat, esti cea mai buna mama ca imi cumperi asa jucarii frumoase" Exista smile din ala de se pisa pe el? Imi trebuie clar unu din ala pisat pe el, ca asa eram io!!! Doua zile nu s-a dat jos de pe mine!!!!
Tasooo face niste spumeeeeeeedragul de el, ca na, a vrut si el asa o emotzie!!!
gata, mi-a expirat timpul, va mai povestesc cate ceva cand mai apuc o pauza mica!
aelita spune:
LALA a fost cutremur mare in NZ.sper ca sunt bine ai vostri !
LIUDA bine ca macar stii ce are,vezi apoi dupa tratament,poate scapa asa.
ma bucur ca ai venit !!!
e soare afara,sa stam mai mult si noi.
pup!