Stelute de ianuarie februarie 2007 (1)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liuda1 spune:

unde e cutremur? eu nu stiu nimic
eu sant ca pe luna, ajung tarziu, vad franturi din stiri, politichi din aia zoaie de romanica, unde se scuipa unu' pe celalalt...

Aelitooo - adopta-maaaaa!!!! Ningeee de rupe, abia am miscat masina prin oras, ca a fost cad, 0 grade apoi ninsoare si inghetz si desupt e gheatzaaaa!!! E dezastruuu!!!! M-am saturat!!!
Dar ninge rau de tot, pana maine poate nu intram in nametzi!

Mergi la inceput

Diana, in masina
imi tot baga o mirositoare din aia de masina, o frunza din aia... putzeaaa de iti muta nasul... a gasit ea una, noua, a desfacut-o si mi-o baga pe sub nas
ii zic odata, ca nu imi place, miroase prea tare, sa nu mi-o mai intinda, ea o face iar, numai sa ma agite...
a doua oara am amenintzat ca o arunc pe geam, a zis ca nu mai face, cica...
a treia oara cand mi-o bagase sub nas, am zmuls-o din mana sa o arunc... asta tzipa "nu mai fac"
Apoi zice (cand i-am dat-o inapoi sa nu sa se isterizeze) "doar ti-a zis doctorul ala ca nu aud, nu am auzit ca nu iti place mirosul, ce vrei sa fac daca sant surda, vorbeste cu doctorul sa-ti confirme"
deci va rog io, copilul scoate foloase din orice...

explica Diana oricui o baga in seama povestea cu cerceii,
Uite am cercei, eu ii vroiam pe aia de la mamaia, dar doamna doctor a zis ca nu poate sa faca gaura cu ei, trebuie cu astea medicinatali (medicinali)acum mi-a trecut, dar avea urechea asta inflamata, dar cand mi-a trecut inflamatu nu m-a mai durut nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Aelita cum mai sunteti?
Bine te-ai intors Liuda! Despre polipi pot sa spun ca nepotica mea a fost operata acum doi ani la Bucuresti si au crescut la loc. Anul trecut a operat-o din nou dar i s-au scos si amigdalele.
Eu am fost cu Robert la o dr. sa vad ce e de facut cu amigdalele care erau destul de mari si ea ne-a pus sa-l operam de polipi -Robert nu a sforait niciodata, respira bine pe nas etc. Ne-am dus la alta dr. si aceasta a spus ca nu se pune problema de operatie, nu are nici o treaba cu polipii. Despre amigdale nu a considerat necesara o interventie, il urmarim si vedem cum evolueaza. Deci sunt si medici care nu sar repede cu cutitul.
Hele multa sanatate familionului! Iti doresc sa treaca repede starea de rau!

Poze

Ramona si Iris+
Larisa + Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Trecem si noi la semnat de condica.Ieri nu am mai apucat pentru ca am fost la sala seara si apoi m-am bagat la un film Eat Pray Love.Citisem cartea si vroiam sa vad si filmul neaparat.
Asa ca pina s-a terminat,mi-a expirat timpul si a trebuit sa dorm ca dimineata la 5 aveam trezirea.
Am atat de lucru la servici,de nu mai stiu pe ce sa pun mana.
Nu stiu daca v-am spus dar eu fac un curs de gimnastica pentru copii pina in 5 ani.
Si cursul e martea de la patru,adica dupa munca fug acasa,iau gupil si direct la sala apoi.Trebuie sa pregatesc aparatele pe care fac copii diferite exercitii,la inceput cintam putin si facem incalzirea dupa care au voie la parate.La final primesc copii boamboane si adunam in sala impreuna cu parintii.
Imi place tare mult,mai ales ca sunt vreo 25 de copii si Lucas e tare fericit,doar ca dupa munca sunt rupta pur si simplu.
Astazi am avut carnaval si a fost tare haios,ca am dansat la inceput la incalzire si apoi au avut voie la aparate.
Cind primesc poze,va pun sa vedeti.

Liudo,bine ai reaparut.
Pup Diana sa-i treaca urechiusa.
Si eu am avut infectie la o ureche si doar cu antibiotic am scapat.Tare naspa e durerea de ureche.

Aelita,voi cum mai sunteti?

Auziti tema de casa pentru mamici:-unde e granita intre a forta copilul sa faca ceva sau sa lasam la alegerea lui ce vrea sa faca?
Astept pareerim,pentru ca astia aici zic cica sa lasi copilul sa decida sa faca ce vrea el.
Apai eu nu prea sunt de acord cu ei,ca cer stie el la varsta asta despre decizii?
Copilul vecinei cica nu vrea la fotbal si nici la ski n-a vrut.Si ea nu l-a dus.Pai el de unde sa stie ce e aia?
Eu sunt d parere c a il duc acolo sa vada ce e si incerc sa vedem daca-i place,dar abia pe urma iau decizia cu el daca mai merge sau nu.
Astia aici nu frate,cica nu vrea copilul si gata,nu trebuie dus cu forta.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

ramona asa zic si eu, mai ne mai ducem la altu. Vedem, nu arde, tratam auzul iar polipii mai asteapta, oricum diana rasufla pe nas, n-ar fi o urgenta...

Dana, eu sant de buna voie cu fortza, duc arat, o tura doua, apoi ma hotarasc... Poi asa nu ii duci la gradinitza daca e din ala de nu vrea, apoi zice ca nu vrea la scoala, ce facem? Vagabonzi? Ce e musai cu placere! Fimea zice ca nu vrea la doctor,acum ce ma fac' o tzin asa? a mea zice ca nu vrea la innot, dar eu o vrajesc o tura, doua, apoi ii place si basta! Ii explic ca trebuie, vrei nu vrem taiem unghii, muncim, dormim..spalam dintzii, facem curat...
Diana azi zicea ca vrea sa se faca ca mine sa scape de gradinitza, sa nu se mai duca. Zic, pai si eu nu ma duc la gradi, ma duc la munca! Cica ea nu va fi asa fraera ca mine!!! Las' ca mai cresti si mai vorbim!
Si maine parca o vad cum fuge inaintea mea in gradinitza... Se opun si ei, asa e natura omului, apoi le place! Trebuie sa invetze orice, ii ajuta in viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Liuda bun venit de pe drumuri hoinare!

deci e clar cata valoare au pt copil... cadourile (mai mult sau mai putin valoroase)
e o chestiune de marketing...depinde cum e 'impachetat', contextul si de unde vine cadoul
Dianei ii era tare dor de tine si clat orice venea de la tine...si o sticla goala careia ii faceai niste ochi si o gura cu pixul...ar fi fost de senzatie!

daca ai sti tu de cate ori m-am gandit si eu la Eli din perspectiva de care pomenesti tu...
evident acolo trebuie sa-ti construesti alte repere... pentru supravietuire

oh..bine ca nu mai e mult cel putin

Dana ce fain povestesti tu acolo cu sala si copilashii
Sa stiti ca si eu am descoperit ca cea mai mare placere imi face jocul cu copiii
De la o actiune de anul trecut 'O ora alaturi de copilul tau' in care obiectivul era de a constientiza parintii ca nu e suficient sa fii prezent fizic langa copil...ci ca el are nevoie de implicarea ta ca parinte in joc (sa te pui la mintea lui, sa te gandesti daca ai fi in locul lui cum ti-ar placea sa se poarte parintele cu tine)... asazisul 'timp de calitate'

In ceea ce priveste 'granita' aceea de care intrebi, eu cred ca nu exista granita si ca depinde de fiecare caz in parte.

Personal, incerc sa directionez activitatile ...catre ce cred eu ca i-ar prinde bine

daca il intrebi pe Teo ...mami tu ce te faci cand o sa fii mare...raspunde: 'cand o sa fiu mare, o sa decidem atunci impreuna'
hahaaaa zici ca e un batran sfatos (evident ca pe la noi o fi auzit...ideea e ca si-a insusit si ca probabil intelege el ceva din asta)

ex: mergem la patinoar / la inceput nu era placere neaparat pt el (am invatat amandoi, si evident mai si cadeam) dar asezonam actiunea cu diverse alte lucruri care-i faceau placere:
acadea
jucarie de la mec dupa programul de patinaj
etc

asa incat copilul a asociat actiunea (care initial ii producea neplacere...cadere pe gheata) cu lucruri placute pe care si le dorea

acum ii place la patinoar

la ski i-a placut din prima (acolo a fost in tabara..erau copii mai multi si asta e un lucru motivant pentru ei / grupul / imitatia / dorinta de a fi ca tati, ca mami, de a fi campion)

Singura chestie este de stabilit limite in sensul ca
mergem la gradi...fiecare are serviciul lui... si ca e o regula
ne spalam pe dinti...e o regula!
mancam dimineatza..e o regula!

in viata ne stabilim anumite lucruri dupa niste reguli / ca sa ne fie noua mai usor, sa nu fim dezorganizati...etcetc
chestiuni valabile si pt noi
(de aia am eu ordine in dulap... ca sa-mi gasesc lucrurile, altfel ar fi un haos, ca nu m-ar interesa)

la fel i-am povestit despre litere, cifre, lib engleza (face la gradi) si germana (face cu bunicasa) / sunt lucruri de care avem nevoie ca sa citim cartile de povesti, sa inumaram banii, bomboanele etc, sa intelegem ce se spune in desenele animate etc

e important (ca si in cazul jucariilor) cum prezinti copilului actiunea / eu nu renunt la primul refuzal copilului, nu sunt adepta ca ce nu ii place nu incercam = cel putin in copilaria mica, acum pana la 8-9 ani

mai vorbeam noi, copii acum sunt carticele nescrise, in paginile carora scriem noi; sunt oglinda a ceea ce noi suntem si purtam la randul nostru cu noi (ceea ce parintii nostri au scris in paginile cartii noastre);

nu exista copii rai sau buni, violenti sau calmi...exista copii cu predispozitii de a fi intr-un fel sau altul / ceea ce primesc din lumea aceasta ii directioneaza catre unul din aceste drumuri

hai ca m-am lungit

va pup

Aelita cum sunt copiii?
Hele tu cum te mai simti?
Lala ...ce treaba ai cu NZ?

e teribil ce s-a intamplat acolo
inca un argument in plus ca suntem atat de mici pe pamantul asta, ca lucrurile se pot schimba fundamental intr-o clipita

asa ca propun un exercitiu de optimism, bunatate si recunostinta pentru faptul ca suntem sanatosi si traim intr-un context de o calmitate moderata (daca ne referim la ce se intampla la nivel global:vezi NZ, lumea araba,etc)

si va invit la cafelutze

pt toata lumea!

Alinuk
mama de Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

Martisoare UMANITARE

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetelor

ALINUK, multumesc pt intrebare. ma simt rau in continuare. ce sa zic... intr-o buna zi poate imi va trece. sper mai repede de ziua in care voi naste

LIUDA ha haaa ce explicatii dau Diana. e f comica!... apropo de mirosuri puternice, doar citind mi s-a fcaut ceata in cap. de cand imi e rau la noi in casa nu se mai folosesc spray-uri sau parfumuri. decat stick daca simt parfum in nas, mor, mi se intoarce stomacul.

ei DANA cum poate sa decida un copil chestii importante, ca le-a punctat bine Liuda? pai ce eu stau sa ma uit in gura lui? eu nici cand mergem la doctor nu ii spun. ne imbracam, plecam, el de obicei nu intreaba unde mergem. pai am facut de vreo 2 ori greseala de a-i spune unde mergem si daca nu s-a jeliiit pe drum de nu mai stiam ce sa ii spun. sunt unele probleme pe care nu le poate decide el. a, cu ce jucarie se joaca, ce vrea sa pape, ce vrea sa imbrace(nici aici nu se poate sa decida el mereu), nicio problema, sunt deciziile lui dar oricum in general se merge pe o intelegere care se formeaza in timp. si cred ca in orice familie exista niste bariere, niste reguli care de obicei sunt respectate. nu zic ca sunt si situatii cand se mai forteaza nota, dar in limite obisnuite.

noi suntem inca raciti dar parca un picutz mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

helouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

bai frate cat v-am cautat ! :-))

S-a hotarat si omul sa vina pe forum si nu va gaseste...

Saptamana viitoare vin in tara...sa nu care cumva sa lipsiti de la intalnire ,mai ales ca vin intr-un picior...da? :-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Hele..nu am apucat sa te felicit si iti doresc un bebe sanatos si frumos si fara colici.

Auleu nu-s de ce dar eu la al doilea copi nu mai vroiam s anasc...stiam ce ma asteapta :-)))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
Nu am timp de nimic, din cauza de dictator mic. _sa invata sa se urce pe masa si sa traga de toate lucrurile mele... Da u sutul in monitor, o distractie, ce mai... Daca dispar din raza lui vizuala se pune pe un plans amarnic... in hohote cu lacrimi de crocodil... A invat sa se dea cu fundul de pamant daca nu-l las sa faca ceva... Cere diverse lucruri... De cateva zile e peste; sta cu buzele tuguiate toata ziua... Asa vorbeste, asa papa, trage aer... Cred ca vrea sa-si racoreasca gingiile... Maseaua fantastica n-a iesit, insa i-a mai iesit un dintisor jos...Adica sparge acum... Avem doar 7 si cu asta 8...
Roni a inceput sa tuseasca... Ii dau osccilo si staodal si nurofen... Poate scapam mai usor de data asta... Sa treaca gerul si sa ne facem si noi programare la orl, pt timpanografie...
In linii mari, cam asta facem...
Dana, eu incerc sa-i impun niste limite, de bun simt zic eu... Gen sa nu mai urle seara sau dimineata ca deranjamv ecinii, sa mearga de mana, sa imparta jucariile cu eric... Noi nu facem nici un sport din diverse motive, insa principalul e ca, el nu coopereaza deloc, cu nimeni. Asa ca daca l-as duce la sport, o fac degeaba, acum, ca n-o sa faca nimic si o sa stea sa se uite pe pereti... Am vorbit cu Cornel ca sa incercam ceva din toamna... Mai creste si Roni, scapa si el de teza... Nu stim pt ce sa optam... Eu as vrea inot, ca sa mearga toti trei, baietii... Mai e pana atunci... mai vedem... Cu siguranta o sa-l invete tati tenis de masa... dar mai e... Nu e cooperant si nu accepta sa faca nimic nou... Sa faca altii, nu el...
Ideal ar fi sa-si aleaga el drumul, insa acum e prea mic, pt decizii asa mari... O sa fac tot ce pot sa-i dezvolt aptitudinile si sa-l sustin sa-si urmeze calea sa decida singur ce vrea sa faca... La mine au decis altii si n-a fost bine...
Fug ca mai am ceva treaba...
Pupici tuturor.

Loredana Eric-Mihai 24.09.2009 + Roni-Cristian08.02.2007
Poze Eric
atelierul meu

Mergi la inceput