Ian-Feb2011-Bravo Deea!Madutza! Hai Vas! (192)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deea_sav85 spune:

BINE AI VENIT ACASA TUNDE!!! SA FITI SANATOASE SI TU SI BEBELINA, SI SA VINA LAPTICUL CAT MAI REPEDE

Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Pai Tunde, nu-i da la juma de ora, ca-ti face sfircii pardaf! Da-i la o ora macar si n-o lasa mai mult de 10 minute la un sin. maximum 20 la amindoi. Apoi, spala cu apa calduta sinii, usuca bine prin tamponare, da cu crema Garmastan din belsug (la mine a avut super efect) si lasa tzitzile dezgolite la aer (asa trec ranile cel mai usor, plus ca iti semi-indeplinesti si datoria de nevasta fluturind bidoanele babane prin fatza sotului :). La Ilinca nu sunt sigura, dar la Ioana am avut de pe la 3 saptamini incolo hipergalactogie, muuult, f mult lapte, sugea copilul si cind scuipa tzitza ca s-a saturat, din ea curgea inca lapte siroaie... deci nu era dubiu deloc ca nu se satura. Ei, ce crezi? la 10 minute incepea sa urle, sa se foiasca, sa manince pumnisorii de ziceai ca moare copilul de foame. Daca nu aveam asa lapte, juram ca nu-i ajunge si bagam LP. Deci urletele si gesturile astea nu inseamna neaparat foame, sa nu te panichezi. A! si la Ioana aveam lapte cit 3 vaci, dar cind voiam sa mulg (manual, cu pompa, oricum) nu curgea nici gram. Asa ca nici mulsul nu-i o garantie.
Acum eu minc ceai de 4 zile si sunt vai steau mea... dar tot ii dau tzitzi (care e cam pe sponci...). Om vedea.

Pup,
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea_sav85 spune:

Tunde bebelina seamana cu mami

Andreea mamica de Radu Andrei (07.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabivalceanu

Pai Tunde, nu-i da la juma de ora, ca-ti face sfircii pardaf! Da-i la o ora macar si n-o lasa mai mult de 10 minute la un sin. maximum 20 la amindoi. Apoi, spala cu apa calduta sinii, usuca bine prin tamponare, da cu crema Garmastan din belsug (la mine a avut super efect) si lasa tzitzile dezgolite la aer (asa trec ranile cel mai usor, plus ca iti semi-indeplinesti si datoria de nevasta fluturind bidoanele babane prin fatza sotului :). La Ilinca nu sunt sigura, dar la Ioana am avut de pe la 3 saptamini incolo hipergalactogie, muuult, f mult lapte, sugea copilul si cind scuipa tzitza ca s-a saturat, din ea curgea inca lapte siroaie... deci nu era dubiu deloc ca nu se satura. Ei, ce crezi? la 10 minute incepea sa urle, sa se foiasca, sa manince pumnisorii de ziceai ca moare copilul de foame. Daca nu aveam asa lapte, juram ca nu-i ajunge si bagam LP. Deci urletele si gesturile astea nu inseamna neaparat foame, sa nu te panichezi. A! si la Ioana aveam lapte cit 3 vaci, dar cind voiam sa mulg (manual, cu pompa, oricum) nu curgea nici gram. Asa ca nici mulsul nu-i o garantie.
Acum eu minc ceai de 4 zile si sunt vai steau mea... dar tot ii dau tzitzi (care e cam pe sponci...). Om vedea.

Pup,
Gabi

URLA TARE
Si are o gura!
are un stil de a plange..de trezeste cartierul...si cum e flamanda si nu vine laptele ca lumea din tzatza..se enerveaza..
Eu tot asa..am tzatze beton si nu ma pot mulge nici cu pompa..manual?..-no chance!

DEEA SAV;MULTUMESC ESTI DRAGUTZA

Tunde mamica de copilasi printesa Sonia-Diana 10.02.2011 si de ursulet Mario 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

E superbaaaaaa zambilicea ta!!!!

fuuug ca=-si ssuge pumnii flamanda mea

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Mergi la inceput

Leeloo, eu nu cred ca s-a deshidratat copilul c-a sarit o masa de Lp... nu cred. Fata mea mare a facut la 10 zile hipoglicemie de la nemincare (dar retine! 4 zile in maternitatea Polizu n-a primit nimi-nimic iar eu d ela cezariana n-aveam lapte nici macar o picatura. Si cu toate astea, prof. dr. mare savant Stoicescu nu i-a dat nimic, a zis ca altfel ratam alaptarea, eu nu cred ca dr ila care e mama neonatologilor si printre cele mai cunoscute salveaza atitea mici vieti si-o risca pe-a fi--mii prin nehranire...) Deci nu neg ca daca lasi copilul nemincat nu exista urmari... dar nici nu sunt de acord sa sari imediat la orice crau cu laptele praf. Trebuie sa te tii tare, sa fii calma, sa-ti spui ca vei avea lapte (vorba Anei Culcer: laptele vine din cap, nu din tzitzi). Ei, si daca nu merge, nu merge, atitia copii frumosi si sanatosi maninca lapte praf! Dar eu zic acilea ca daca vrei musai sa alaptezi, trebuie sa te tii tare pe pozitii, si sa nu te panichezi si sa intinzi putin coarda ca sa-i fie foame cupilului sa traga disperat.
A, si sa inchei pledoaria cu vorbele dragalasului si finutului meu tata care ma incuraja zicind: lasa, tata, ca vine laptele, ai vazut tu vaca sa n-aiba lapte la vitel? sau oaie? sau catzea sa dea completare?! Natura are ratiunile ei pe care ratiunea nu le poate pricepe...

Pup,
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melanies spune:

Bun venit acasa Tunde!

Si fetita mea a baut LP de vreo 5-6 ori in primele zile. I-am dat maxim 30 ml de fiecare data ca imi era mila de ea cum urla de foame si se enerva ca nu curge aproape nimic la san. Dupa o zi jumate acasa am inceput sa produc suficient lapte pt ea si n-au fost probleme, nu mi-a refuzat sanul.

Fetelor, vreau si eu parola de la contul comun daca se poate sa va vad bebeii si sa pun si eu cateva poze cu papusica mea.

Simona, mami de Leah (28.01.2011)

Mergi la inceput

Of, Tunde! Atunci da-i putin lapte praf sa se calmeze oleaca, linisteste-o, plimb-o, calmeaz-o, ca oricum, la nervi nu faceti nimic. Cind e mai odihnita o luati d ela capat. Dar fa pauze, ca e posibil sa-i amesteci laptele in burtica si d-aia sa urle (stiu ca unii zic ca-i doar teorie, dar la mine, la Ioana daca-i dadeam mai des de 2 ore era dezastru apoi!).
Daca ai sinii beton...vineeeee lapticul, vineee! Dar trebuie sa suga cineva (treaba super scirboasa, eu n-am practicat-o, dar in caz de maxima disperare as fi facut-o. M-au invatat neste moase: daca ai sinii prea tari, durerori, rosii, beton si copilul nu reuseste sa suga si urla de foame si tu urli de tzitze, pui sotul sa traga si sa scuipe, desfunda canalele si goleste o parte din sini si gata! Stiu, pare super scirbos, eu prima data cind am auzit eram oripilata, dar apoi, m-am gindit ca decit mastita si alte complicatii... Am avut noroc ca n-a fost cazul... ). Si inca ceva: tot ciudat: asta am folosit si la Ioana, folosesc si la Ilinca: tai unghia de la degetul mic scurt-scurt-scurt.Pilesti sa nu zgirie. Speli fffffff bine si bagi destul la sfirsit in apa plata. Cu partea moale in sus si unghia in jos, bagi des`tul in gura craunitorului... Tace instant si suge la degetul tau cald si moale... deci cu pernuta in sus spre cerul gurii si unghia in jos, spre limba... E misto, incerca.

Curaj! Pup fetele,
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

Bine ati ajuns acasa Tunde si bebelina Sonia-Diana

Bine ati ajuns acasa Wudy si bebelina Anais-Maria

Recuperare rapida si sa vina lapticul ! Pt ranile de pe san mie mi-a fost recomandat in spital sa iau MultiMam de la bioclin, a fost super,ma mai dau si acum cand suge prea mult piticul si simt ca ma dor sfarcurile.
wudy ce tare ca nu ai lohii !!! eu nu am mai auzit, dar bravo tie,ca tare urate sunt
gabivalceanu sa te faci bine
madalina hai ca a fost tare bebe tau, v-a pacalit rau , si noi tot pe la 20 ii faceam, dar am reusit sa decalam cu o ora...si deja incerc sa ajung la ora 22.pe noi nu ne-a pacalit inca In legatura cu ceaiul, eu nu ii dau decat cand il doare burtica tare,cam o data la 3 zile, si ii face bine ceiutul cald.eu nu cred ca nu ia in greutate cum trebuie daca ii dai cativa ml de ceai, nu neaparat in fiecare zi.

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Felicitari noilor mamici si mult curaj celor care trebuie sa nasca!!!!

Hai ca azi revenim cu toate pe baricade! Eu sunt acasa de a doua zi dupa nastere insa am fost si cu cupilul mare pe langa mine ca a fost week-end deci nici o sansa sa intru.

In primul rand multumesc mult de tot pentru incurajari si felicitari, sunteti minuntate, tare bine m-am mai simtit citindu-le! De motate am avut nevoie la greu caci am nascut fara happydurala, n-au mai avut timp sa o monteze, deci… cred ca si un stadion de motate mi-ar fi fost de ajutor. Mi-a fost dor de voi toate!!!!

Viata in 4 e faina, dar grea nene cu asta mare… ca deh, e baiatul mamei, speram sa fie din ce in ce mai bine. Cel mic e o dulceata deocamdata , doarme si papa cat 10, la 5 minute dupa nastere tragea cu foc din tzatza. Vreo 3 zile n-am dormit deloc si l-am alaptat din jumate in jumate de ora, ca normal, tragea 5 minute si adormea. Si uite asa a venit si lapticul rapid tare si aseara a fost prima noapte cu un fel de program, ne-am odihnit tare bine. Acum trebuie sa-mi pun tampoane ca deja curg tzatzele intr-o veselie, sunt tare fericita ca am trecut cu bine de primele zile critice si n-am cedat deloc cu LP. Adevarul e ca e si el tare hotarat sa suga si am si grija sa suga corect, pana nu deschide gura mare, sa prinda si areola nu ma las.
Recunosc ca am fost tare agitata si inca sunt din cauza gripei, inca sunt cu gatul in pioneze si tusesc de mama focului, Patrick a facut febra mare de doua zile, il apuca tusea exact peste bb mic…asa ca singura mea speranta sunt anticorpii din lapte, deocamdata vad ca se tine tare bb Kevin, desi e mititel, pare puternic.

In rest, nici nu stiu bine cum plange, e tare linistit, desi il chinuie frate-su la greu, nu-l lasa sa doarma, ii baga mainile in ochi, in urechi, ii baga lanterna in ochi… Acum respiram si noi putin ca am dus micul terorist la gradi.

Despre nastere – pe scurt – m-au chemat deci joi dimineata pe la 8-9. Eram destul de calma desi in ultimul hal de gripata, nu chiar leguma cum eram cu o zi inainte, dar nasul curgea siroaie, tuse la greu, nu puteam respira etc.
Pe la 11 mi-au pus perfuzie pentru declansarea contractiilor, am inceput sa le simt, dar nu erau cine stie ce asa ca atunci cand m-au intrebat de epidurala am zis ca mai astept putin, mare greseala din partea mea! La 1,30 au venit sa ma controleze, dilatatia era 3, mi-au rupt si apa, atunci am cerut epidurala, in 10 minute au revenit sa ma pregateasca. Eu dupa 10 minute deja eram verde-albastra si muscam din pat de durere, le-am zis ca eu vreau sa imping acuma!!!! Asa ca a venit repede rezidenta sa vada cat e dilatatia si deodata vad ca striga dupa tot stafful si intra inca vreo 4-5 asistente si o studenta si incep sa ma pregateasca, imi scot picioarele alea de la pat si zic ca gata, sa imping. La care eu, nu, eu astept epidurala. Si le vad zambind ca sunt dilatata 10 si ca nu mai e timp de epidurala. Mai baga si anestezistul capul pe usa, intrebator, si astia cica hai du-te ca nu mai avem nevoie de tine! Mie imi venea sa le zic, nu, nu sa vina numai sa ma scape de-aici!!
M-am pus pe impins, cam greu la cat eram de racita…. Am urlat de s-a luat varul de pe pereti, eu care nu zic de obicei nici au! L-am muscat pe al meu sot de deget ca eu cred ca o sa aiba urme toata viata de-acum incolo. Pur si simplu psihic nu eram pregatita, nasterea naturala 100% nu intrase niciodata in planurile mele. Asistentele ma incurajau, eu le raspundeam in romaneste, mai ca-mi venea sa le injur…Desi una a inceput sa inteleaga ce ziceam acolo, ii repetam NU POT! Ea cica Mais oui!!!Tu peux!
Pana la urma m-am resemnat si m-am mobilizat pentru ca inima lui Kevin incepea sa oboseasca, n-am mai zis nici macar pis ca mi-am dat seama ca tipetele mai mult imi consumau energia. Si parca incepeam sa constientizez ca totul se va termina mult mai repede si mai bine daca stau cuminte si ascult ce-mi zic femeile alea. Si uite asa s-a nascut la 2,26 minunatia mea Kevin, cel mai asteptat copil!Deci cam dupa 40 de minute de impins. Asistentele mi-au zis ca a fost o nastere tare rapida, mie mi s-a parut destul de lunga!
L-au pus imediat pe pieptul meu, acolo l-au curatat, am facut cunostinta pe indelete cat m-au cusut, ca m-am rupt putin de tot, nici nu se compara cu ce-a fost la Patrick. Dupa vreo 5 minute se instalase la tzatza si tragea de zor, deja curgea colostrul. Ce experienta superba, nu-mi venea sa cred, sa ai un bebe la termen! Sa nasti intr-o sala faina, amenajata ca acasa, sa stai cu bebe cat vrei cu el la san, sa nu te mai desparti de el. Doctorul de garda a intrat exact 10 minute cat a durat expulzia, supraveghea rezidenta si studenta, dar nu prea mult, mai isi verifica si Blackberry-ul intre timp, mai trimitea un sms… Spre deosebire de nasterea lui Patrrick, in sala de operatii, rece, o nastere super medicalizata, cu doctor si 3 rezidenti, cu neonatologi misunand, atunci mi-au luat copilul imediat , mi l-au dat fix 1 secunda sa-l vad si apoi l-au si dus la terapie intensiva.
Deci fiecare minut petrecut in burtica a contat enorm, tot chinul ala de stat in repaus a meritat cu varf si indesat!!!

Cam asta…. Va las si mai intru eu.

Pentru listuta – desi am sa intru eu cred sa o completez – 2895 g, 49 de cm, agpar 10.
E micut dar puternic!!!! A scazut in spital la 2735 g, insa azi a venit o asistenta si l-a cantarit, a inceput sa recupereze, are deja 2830 g.

Mami de Patrick(29.04.2008) si 39+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

AMR - 1 zi

Mergi la inceput