Puiuti de Sept-Oct 2011(7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

Andreea, imi dai si mie un link pt calculatorul ala? eu folosesc unu de pe alt site.

pana la urma nu mi-a zis nimeni: ce teste obligatorii faceti in ro?

eu sunt insistenta :D

merci

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

May - analizele obligatorii sunt - hemoleucograma completa , TGO,TGP, Uree, Creatinina, Glicemie, Ureea Serica, Sumar urina, Urocultura, markeri virali Hep B , C si HIV, VDRL, grupa sanguina.

Optional unii medici recomanda TORCH, in special la prima sarcina, sa determini daca ai luat sau nu contact cu bolile resp si de ce sa te feresti.

Si tot optional si in functie de varsta dublu si triplu test.

Pup!

Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 11 sapt +
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea2011 spune:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=138

11 saptamani+

Mergi la inceput

mie mi-a dat doctorul si testul papanicolau si o lama .mi-a spus ca sunt tot obligatorii.

11 saptamani+

Mergi la inceput

merci Andreea, ma trimite la sapt a 7-a :|

merci, Natalia.

Doamne, va dati seama ca eu n-am facut niciun test si nici nu-ti fac astia nimic.
sunt foarte trista :(
in tara ajung abia de Paste.
oricum o sa ma duc atunci la ginecolog si o sa fac ce se poate face.
dar nu ma pot opri din a ma intreba daca o fi prea tarziu atunci...

offf, idiotii de englezi cu paracetamolul lor cu tot...

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

fetelor, noi am implinit 12 sapt de sarcina si fac cunostinta mai nou cu senzatii noi. a inceput sa creasca burtica - de cateva zile chiar nu mai e chip sa inchid nasturele blugilor, am usoare ameteli, si am usoare crampe la burtica dar diferite de intepaturile de acum. astea nu cred ca sunt anormale, dar ma preocup mereu de protej slip de frica unei sangerari. merg de 100 de ori la baie pe zi tot sa verific ca e totul bine si curat.
din experienta sau cunostintele voastre, cand e sa fie ceva rau ... e evident,nu? adica o f usoara colorare a protej slip-ului nu trebuie sa ma bage in panica totala..... nu stiu ce inseamna mai precis acele "usoare sangerari normale".

Mergi la inceput

May, dc nu ai facut nici un test asta nu insemna ca nu ai toate sansele sa faci un bebe perfect sanatos.Intreb-o pe mama ta ce teste a facut.Eu nu zic ca nu e bine sa le faci dc ai posibilitatea , dar dc e sa fie bine e bine, cu sau fara teste.
Dc te superi si gandesti negativ nu e bine pt bebe.
Gandeste-te ca el creste oricum. Da vii acasa de Paste sa vorbesti cu cineva sa-ti faca programare din timp sa nu ai surpriza sa fie aglomerat.

Incearca sa nu stai pe langa copii de cresa sau gradinita, risti sa iei de la ei pojar, varicela, Doamne fereste.
Ia acid folic( in Romania il recomanda toti medicii)intre 1-4 mg pe zi.
Si in primul rand evita stresul.
Iarta-ma ca mi-am dat cu parerea si pe deasupra ti-am mai dat si sfaturi necerute.

11 saptamani+

Mergi la inceput

Andreea, merci, stai linistita, orice sfat e bine venit.
eu deocamdata de pe internet imi culeg informatia, ca v-am spus ca de la doctori aici....
vitamine iau. care au si acid folic. luam dinainte de a ramane, deci sunt safe din pct-ul asta de vedere.
am mai intrebat in dreapta si in stanga si cica mi-ar face niste analize sapt viitoare cand vad moasa.
pe mam n-am cum sa o intreb ca nu mai e :( dar nu-ti fa probl :) n-aveai de unde sa stii.

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

Salutare fetelor vad ca ati scris un pic va ajung din urma si eu.Deci am fost ieri la doctorul de familie si mi-a zis ca am o usoara raceala si mi-a dat AMOXICILINA.El mi-a zis ca nu afecteaza sarcina dar eu nu prea cred pt ca eu a citit pe prospect ca e contraindicat in timpul sarcinii asa ca nu iau nimic nici o pastila.Beau mult ceai cu miere si lamaie sper sa treaca asa.Mi se pare ciudat ca mi l-a dat pt ca e un doctor ff bun acum cine stie.Analizele la sange si la urina le-am luat si eu si am o alergie la praf/polen sau ceva de genul asa mi-a zis medicul acum astept sa merg la ginecolog sa vad ce imi zice el,in rest e totul ok sper cel putin.Am o intrebare ce este testul TORCH?Ca aici nu am auzit de asa ceva si in ce consta?In rest e totul bine nu am ici greturi nici nimic parca nici nu as fi gravida abia astept sa vina luni sa merg la doctor sa imi vad bebelul.CE BINE DE VOI CA PUTETI VEDEA DEJA DE LA 12-14 SAPTAMANI CE ESTE EU ABIA LA 20 DE saptamani ca asa se face aici va pup fetelor si bun venit noilor gravidute +8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefy13

Buna Fetelor!
Tocmai m-am intors de la ecografia de 9s. Bebe are 2,43 cm ,are manute si picioruse iar inmioara batea cu 190 BPM.
In legatura cu durerile de burta, e foarte recomandat sa luati Magneziu. Eu iau zilnic 300 mg, ajuta foarte mult uterul sa se mareasca.
Suntem foarte fericiti ca bebe creste frumos si ca e cumintel si nu ii provoaca lui mami greturi si dureri insuportabile.

+ 9

felicitari Stefy . Ne bucuram pentru voi

11+

Mergi la inceput