Asigurare de sanatate.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui kid

Rufus Stiu ca acum cativa ani, o data angajat, nu mai trebuia sa platesti din urma asigurarea de sanatate la stat.

Da, asa era.
Dar, tot acum cativa ani, se plateau 6 luni, apoi 1 an in urma.
Acum sunt 5...cine stie ce s-a mai schimbat?
Daca poti sa revii cu detalii, iti multumesc.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Eu am avut o pauza de 1 an si o luna pe cartea de munca si nu am beneficiat de asigurare medicala de la stat. Acum m-am angajat, am luat adeverinta pe care am dus-o la medicul de familie si atat. Nu mai trebuie sa platesc nimic din urma.
Nu ai putea sa te angajezi?
Cei de la cas zic ca trebuie platita asigurarea pe 5 ani inainte, insa mai bine intrebi un medic de familie, sa vezi daca iti poate confirma informatia.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Multumesc.
Intentionam sa ma angajez, insa nu-mi iese asa iute.
Varianta cu 5 ani in urma e confirmata de medicul de familie, el mi-a dat ideea cu coasigurarea.
Mi-a dat o adeverinta pentru serviciul Torei, pe care au solicitat-o cei de la salarizare.
Din cate am vazut (inclusiv de pe la voi) e o mare bulibaseala, se procedeaza in mod diferit, ceea ce eu nu prea inteleg.
Culmea este ca am inteles ca anul trecut se instituise regula celor 5 ani si la plata pensiei, pentru cei care nu aveau carte de munca sau aveau pauze in vechime.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

Rufus(si ceilalti care sunt interesati), hai sa iti zic ce am rezolvat noi, intr-un final, si cum am inteles eu ca stau treburile.am explicat un pic mai inainte situatia noastra, si cred ca te afli si tu intr-o situatie similara, doar ca nu stiu daca tu apari ca si co-asigurat la Tora.

noi am reusit sa platim doar contributia pt sotul meu, ne-a luat in considerare si cele doua luni platite in contul trezoreriei, intre somaj si data la care am facut contractul(17 martie), si am mai platit diferenta pe 4 luni, inclusiv aprilie anticipat, caci poti plati pe cateva luni inainte.contributia este de 37 lei pe luna, si se actualizeaza lunar, in aproape orice zi a lunii in curs, daca nu ati platit anticipat.

in principiu este asa:se ia in considerare situatia particulara a fiecarei persoane, incepand din martie 2006.deci, daca esti acoperit in vreun fel incepand cu martie 2006(angajat, militar, somer, student, pensinoar, coasigurat...), nu va trebui sa platesti din urma, decat pt periadele pt care nu esti asigurat.

acuma, cum vad eu situatia ta in particular :daca tu si Tora sunteti casatoriti legal de cel putin 5 ani, cu copie dupa cartea ei de munca vei putea dovedi calitatea de co-asigurat dupa ea, si vei ramane asa si in continuare.in cazul in care nu ai fost acoperit in acesti 5 ani, cred ca va trebui intr-adevar sa platesti pt toate acele luni, dar nu stiu exact care ar fi optiunea in continuare.probabil sa-ti platesti individual contributia.noi momentan nu lucram nicicare, insa plateste doar sotul contributia, el face dovada la medicul de familie cu chitanta, iar eu cu adeverinta de co-asigurat.

si mai vroiam sa iti spun ceva, sper sa nu te superi.parca Ioana era mai mare din fetele voastre, te-as sfatui sa fii atent si la situatia ei dupa ce implineste 18 ani, sa nu lasi sa treaca mult timp, ca uite cum se tot schimba legile.

sper ca ti-am fost un pic de ajutor si mai sper sa rezolvi repede situatia

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_OR

si mai vroiam sa iti spun ceva, sper sa nu te superi.parca Ioana era mai mare din fetele voastre, te-as sfatui sa fii atent si la situatia ei dupa ce implineste 18 ani, sa nu lasi sa treaca mult timp, ca uite cum se tot schimba legile.

Cristina, iti multumesc pentru interventie.
In legatura cu Ioana, nu stiu de ce sa ma supar. Asa ca aleg sa nu ma supar. La ce te referi cand pomenesti de 18 ani? Ca, daca vorbim de sanatate, pana termina cu scoala inteleg ca are asigurare gratuita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

Rufus, ai dreptate in legatura cu Ioana, eu ma gandisem doar ca are asigurarea gratuita pana la 18 ani, nu luasem in calcul faptul ca ea va fi inca in scoala si dupa-aceea.iarta-ma.intentia era buna.dar m-am zapacit cu atatea legi incalcite.

bafta sa rezolvi cat mai convenabil pt familia voastra.

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput