Asigurare de sanatate.
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
Daca ai persoane in intretinere atunci deducerea personala este mai mare implicit impozitul este mai mic deci persoana castiga bani mai multi in acest caz cel putin din diferenta de impozit. Nu se retine nimic in plus ce dimpotriva impozitul este mai mic.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Cristina_OR spune:
rufus, scuza-ma ca ma bag peste subiectul tau.
marius , scuza-ma si tu te rog, dar n-as vrea sa mai deschid alt subiect la legislative, daca ai putea sa-mi spui si mie cum e situatia noastra actuala(am patit ca si dorsilia, am mers de doua ori la casa de sanatate, dar au calculatoarele blocate, nu pot lucra nimic, si la telefon nu raspunde nimeni).la noi e asa :sotul meu a lucrat pana in septembrie 2009, apoi a fost in somaj pana in octombrie 2010.in tot acest timp, eu am fost coasigurata la el.incepand din septembrie 2010, eu mi-am platit "din mana" contributia pt pensie.in noiembrie si decembrie, sotul meu a platit la trezoreria din oras contributia (lui) pentru asigurarile de sanatate (parca 33 lei), la sugesrtia medicului de familie.iar din ianuarie incoace incercam si noi sa ne clarificam situatia, sa fim si noi asigurati cumva, dar.....nu ne lamureste nimeni nimic.ai putea sa-mi spui eventual care crezi tu ca ar fi situatia noastra in momentul de fata??? te rog
multumesc anticipat
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
marius spune:
Din cate stiu eu nu poti fi coasigurata pe asiguari sociale. Somajul este o forma de aces gen deci nu poti fi coasigurata pe somajul sotului. Cu alte cuvinte de cand sotul are somaj tu nu mai esti asigurata.
In momentul de fata nu stiu care este situatia voastra deci nu stiu ce sa raspund.
Cristina_OR spune:
multumesc Marius pt raspuns
m-ai pus pe ganduri.sa inteleg ca o sa ma puna astia sa platesc pe un an jumate in urma???si totusi, cand am intrebat pe cineva de la birourile lor, la inceputul lunii ianuarie, mi-au spus ca se poate sa fiu co-asigurata la sot, chiar daca el isi plateste din mana contributia, cu conditia sa fim casatoriti de cel putin 5 ani.si de atunci.....le sunt "blocate softurile".
din cate inteleg eu, Rufus e cam in situatia mea, cred.
marius spune:
Daca sotul tau are contract individual de asigurare de sanatate si isi plateste asigurarea - atunci da, te poate lua in coasigurare. Dar nu din somaj.
kid spune:
Rufus Stiu ca acum cativa ani, o data angajat, nu mai trebuia sa platesti din urma asigurarea de sanatate la stat.
Nu stiu insa daca s-au mai schimbat legile intre timp. Revin cu mai multe detalii saptamana viitoare.
Multa sanatate.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kid Rufus Stiu ca acum cativa ani, o data angajat, nu mai trebuia sa platesti din urma asigurarea de sanatate la stat. |
Da, asa era.
Dar, tot acum cativa ani, se plateau 6 luni, apoi 1 an in urma.
Acum sunt 5...cine stie ce s-a mai schimbat?
Daca poti sa revii cu detalii, iti multumesc.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Cristina_OR spune:
nu ati mai aflat nimic???
eu am fost alaltaieri la trezorerie sa imi platesc contributia pt pensie, si ma batea gandul sa platim si pt sanatate(v-am spus ca sotul a platit pe lunile decembrie si noiembrie), insa functionara de acolo m-a sfatuit sa nu mai platim pana nu avem clarificata situatia, caci e absurd sa platesti daca nu ai nici un contract cu casa de sanatate.ceea ce ma nedumereste pe mine este in ce baza incaseaza ei.si ma intreb daca, la o adica, respectivele chitante sunt luate in considerare.mai astept pana in luna martie, apoi voi merge din noua la casa judeteana de sanatate, sa vad daca se rezolva ceva.intre timp, pot doar sa sper sa nu avem nevoie de medici.
Sabina spune:
cristina, sunt indiscreta daca te intreb cat e contributia pt pensie?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cristina_OR spune:
nu, Sabina, sigur ca nu, contributia e de 222 ron, eu am optat pt minimul posibil(incepand cu 1 ianuarie exista un plafon minim si maxim, vezi ca am avut eu un subiect deschis pe la legislative)
si ai grija de tine