Mamaliga la 8 luni

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

condimentele sunt foarte bune. nu mai spun ca putin iute e si mai bine pentru ca accelereaza metabolismul si omoara parazitii. dar nu dati piper si condimente iuti copilasilor mai mici de 1 an! iar dupa aceea aveti grija la cantitati pt ca produc iritatii.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Eu nu pun condimente pt ca nici noi nu mancam nici picant, nici iute, nici sarat.
Eu prefer mancarea mai dulce...si cum nici o mare gospodina nu sunt... Asa ca mereu uitam sa pun si sare cand imi zicea sotul iar ai uitat...ii spuneam ...lasa draga, mananca asa ca si asa esti gras
sarea retine apa in organism, nu e buna.
Banuiesc ca daca noi mancam picant incercam sa dau si copilului cate un picut...dar asa...ce rost are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu nu m-am referit strict la gust ci la aroma cand am adus vorba de condimente. nici eu nu pun sare la mancare. nici nu am in casa. dar curry, oregano, rozmarin, tarhon, sofran, kurkuma, etc sunt aromatice si dau gust mancarii. Daca voi nu mancati picant, normal ca nu dai nici copilului.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Branzica proaspata faceam din lapte praf.Daca e cineva interesat,scriu cum se face!

Da, te rog sa scrii! Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Am lipsit vreo doua zile si ati scris 4 pagini de informatii extrem de pretioase, chiar daca, pe alocuri, contradictorii.

Multumesc din suflet tuturor!

Daca mai aveti pareri/idei, va rog sa nu ezitati a le impartasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Simplu se face -faci 300 ml laptic din lapte praf-atentie,nu iese din cel hipoalergen!-il pui intr-un vas care merge pe foc si -l incalzesti bine-nu trebuie sa fiarba-cand face basicute pe margini e ok,apoi adaugi cateva picaturi de suc se lamaie si asta e,se coaguleaza.Eu il strecuram printr -un tifon des.Iese o branzica fina.Mai tarziu,poti face din iaurt gras ,acelasi procedeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Narcisam pot sa-ti spun eu cum se pregateste lintea.
Aici se foloseste poate la fel de mult ca si fasolea.Se gaseste in comert si decorticata.Cea care este decorticata are o culoare portocalie , cea care nu este decorticata un verde kaki , are o forma rotunda ca un nasturel.
Eu o pregatesc in fiecare zi pentru baietalul me impreuna cu morcov si cartof -le frulez.Lintea este foarte hranitoare si usor de digerat de catre stomacelul bebelusului

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392

Mergi la inceput

Lintea e leguminoasa,ca si fasolea si mazarea.Eu nu as da-o unui copil sub 2-3 ani,chiar daca este considerata f digerabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

depinde cantitatea pe care o folosesti.

Pediatra mi-a recomandat incepand cu 6 luni-
Eu folsesc o LINGURITA!! ,o jumatate de morcov si o jumatate de cartof pe care le frulez si le amestec cu carne , ulei de masline fructat si un pic de parmigiano.

mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392

Mergi la inceput

Ok,am inteles,asa e acolo schema de diversificare.

Mergi la inceput