Mamaliga la 8 luni

Mamaliga la 8 luni | Autor: annnna35

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor!

Fetita mea are 8 luni si am vazut pe tabelul dat de doctorita ei ca se pot introduce de la varsta aceasta urmatoarele: mamaliga cu branza si smantana, budinca de legume, galuste, perisoare (preparate cu galbenus).

Ma intereseaza in principal mamaliga, cum ati preparat-o, cum ati amestecat-o, cu ce, cu ce fel de smantana, de branza, dar astept sfaturi si cu privire la celelalte alimente.

Va rog sa-mi impartasiti din cunostintele si experienta voastra. Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Experienta noastra, nu regula, mamaliga am introdus-o dupa 10 luni, amestecata cu branzica de vaci si/sau iaurt, nu smantana mai devreme de 12 luni, periosare din carne tocata nu la 8 luni, dar fiecare parinte face cum crede.
Eu am expus DOAR experienta noastra.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.

Poze Mos Craciun DC

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Dr noastra ne-a recomandat sa facem mamaliguta cu lapte in loc de apa. Dar cum eu nu sunt asa o mare gospodina si nici copilul asa slabut am pus apa. Nu uita sa NU pui sare.
Apoi noi am amestecato cu branzica (facuta in casa). Nu iti recomanda nimeni la varsta asta smantana. Are colesterol, e prea grasa. Apoi mai puneam o lingurita de iaurt in loc de smantana.
La 10luni am inceput sa-i mai pun si cu peste fiert. Dar tot la recomandarea dr. Multi dr nu recomanda peste decat dupa 1 an.
Galuste eu nu stiu sa fac asa ca facem taitei in casa iar perisoarele numai din piept de pui.
Budinca fac din spanac cu brocoli apoi adaud un pic de branza, galbenus fiert, carnita, sau orez sau cartof.
Aseara a mancat spanac cu brocoli, cu rosi (facute in casa, sau coapte) cu ou, carnita si o lingura de orez.
In seara asta o sa fac pireu de cartofi cu bracoli si branza.
Am incercat si taitei micuti cu branza la cuptor dar nu i-a placut. Asa ca am renuntat momentan. Adevarul e ca fara zahar nu aveau nici un gust...poate cand vom mai creste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Eu fac mamaliga instant ca am timp de plans langa aragaz si o amestec cu branza de vaci, crema de branza si smantana cu 12%grasime. Aici nu prea sunt multe variante in ceea ce priveste smantana. Pana la 1 an nu i-am dat branza pt ca aici nu se recomanda.
Perisoare nu i-am dat inca, de fapt nu i-am dat carne tocata deloc pana acum.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

aici,in state nu se recomanda introducerea laptelui de vaca si produsele lactate decat dupa varsta de 1 an.
Eu i-as face mamaliga in apa sau lapte de mama sau lapte praf si cu iaurt de copii care e singurul care l-am dat noi pana la varsta de 1 anisor.

Mama de Ana si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Eu i-am facut mamaliguta cu lapte , fara sare, branzica din lapte praf (nan) + calciu si in loc de smantana iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Galuste eu nu stiu sa fac asa ca facem taitei in casa iar perisoarele numai din piept de pui.

Off topic. O reteta foarte simpla de galuste pt bebe (probata, super ok): 2 galbenusuri, 1 lingurita de unt, 2 lingurite de gris (cat sa iasa o pasta potrivita, nici tare, nici moale - daca e tare, pui putina apa minerala, daca e prea moale, adaugi inca putin gris). Se freaca spuma galbenusurile cu untul, apoi se adauga treptat, in ploaie, grisul. Ies destule si ies moi, pufoase.

On topic. Am vazut si eu pe net ca se recomanda pana la 1 an mamaliga facuta cu lapte banuiesc ca pentru un plus de gust (am facut si eu o data cu lapte praf si este yak). Am mai vazut o reteta de mamaliga cu apa, fara sare, dar cu malaiul dat prin rasnita (cica iese mai fina) si am s-o incerc cat de curand.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Nici aici in Ro nu se recomanda :) am crezut ca se subintelege ca e vb de LP sau din dotare.
Perisoarele le fac din piep de pui si o toc eu in casa un pic de morcov si ou.
Multumesc Littlelight o sa incerc. Desi m-am jurat ca numai fac dupa ce am fiert 2 ore la ele si tot pietroi au fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu mamaliga o faceam normal, adica in apa. Si o amestecam cu putin unt si cu branza cu smantana, din aia tip Fagaras, pt ca a mea n-a mancat niciodata branza de vaci facuta in casa. La perisoarele din piept de pui puneam si niste orez si putin sifon, ies mai pufoase, altfel sunt pietroaie rau.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Branzica proaspata faceam din lapte praf.Daca e cineva interesat,scriu cum se face!

Mergi la inceput

Io stiu pe cineva care ii dadea branza Fagaras si pulpa de pui (fiarta) la analize a gasit colesterolul mai mare decat al ei... si culmea e ca avea doar 10.500 Kg la 1 an. Deci grasan nu e.
Normal ca oricui iar place mai mult decat branza calcica... dar cum copilul nu stie alt gust decat cel de la alimentele pe care eu i le dau...nu se plange ...

Mergi la inceput