La France

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Citat:

Ce diploma vrei exact?Pole Emploi finanteaza mai mult formarile facute de catre AFPA.Ca sa-ti aprobe finantarea esti obligata sa fii inscrisa la ANPE, sa faci PPAE, sa-ti aprobe formarea respectiva daca ei considera ca-ti poti gasi de lucru dupa ce termini, sa gasesti un loc(la unele se asteapta destul de mult pentru ca sunt putine locuri).Eu zic sa incepi sa te inscrii deja pentru ca dureaza destul de mult si apoi sa nu te duca cu zaharelul ca abia te-ai inscris, sa mai cauti si apoi sa vada daca iti trebuie diploma respectiva.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Voiam sa fac "Auxiliaire de Puériculture" dar aparent Afpa nu propune. Din cate am inteles este cerere in zona pariziana pentru acest post.
Pot sa am o intrunire la ANPE, fara sa ma insriu, numai pentru orientare?
Formarea in sine nu ar fi f scumpa, dar nu prea reusesc sa-mi fac o idee de fondurile care mai poate genera in plus.
In plus am o prietena care este inscrisa la ei si consilierul ii refuza orice tip de formare care nu este gen manuala: croitor, patisier, etc... Desi ea are studii superioare din Ro.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Ca sa ai finantare de la Pole Emploi trebuie sa fii inscrisa la ei. Pe urma eventual poti cere un "bilan des competences" ,iar apoi vei vedea spre ce te poti orienta!! Pentru cursuri de genul "auxiliaire de puericulture" incearca la Greta daca ai vreunul prin preajma sau daca nu la scolile de gen! nu stiu unde locuiesti,dar in regiunea mea de ex ,am gasit adresele scolilor:
Ecole d’auxiliaire de puériculture d’Amiens
CHU SUD rue René Laënnec 80 054 AMIENS cedex 1

Ecole d’auxiliaire de puériculture de Beauvais
102 rue de la Mie au Roy
60 021 Beauvais Cedex

Ecole d’auxiliaire de puériculture de Soissons
16 avenue du Général de Gaulle
02 209 Soissons

Si inca ceva,poti sa te inscrii la concurs,nimeni nu te poate impiedica,iar daca intri cei de la Pole Emploi sint obligati sa finanteze,dar trebuie sa fii inscrisa! Iar cu cit esti inscrisa de mai mult timp ,cu atit au interes sa te lase sa faci ceva. De fapt ei platesc cursul,iar daca tu nu ai muncit niciodata aici si nu ai dreptul la assedic,atunci vei avea o remuneratie ,dar azi nu mai stiu cum se numeste organismul cu pricina( cind am facut eu cursul se numea CNASEA).
Daca mai ai intrebari,cu placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Acum vad ca esti la Versailles!!
Uite aici adrese de scoli de auxiliaire de puericulture in zona ta!
http://www.123boutchou.com/auxiliaire_puericulture_ecole_IDF.html
Contacteaza-le si vezi ce iti cer ca sa te inscrii la concurs!!

Mergi la inceput

Corina, multumesc!
De la linkul tau am ajuns pe situl unei scoli din departament si aparent pot obtine o finantare daca sunt inscrisa de minim 3 luni la Pole Emploi.
Oricum anul asta am ratat inscrierile, proiectul este pentru anul viitor, dar trebuie pregatit examenul care nu e chiar usor. Mai ales daca nu ai multe notiuni de biologie, cum este cazul meu
Numai ca voiam sa ma inscriu la un curs de pregatire care incepe in sept la Greta, am sunat deja la scoala si mi se propus o intrunire la primarie cu serviciul social, ca sa vada daca ma pot finanta.
Ok, o sa revin cu ce am avansat sapt viit dupa rdv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Buna dimineata!
Gaby dar de ce nu vrei sa te inscrii la ANPE? Normal nu te costa nimic sa fi inscrisa si de obicei cu cat esti de mai mult timp cu atat ai sanse sa iti finanteze o specializare...
Din "experienta" mea cu ANPE-ul, ideal daca vrei sa faci o specializare trebuie sa te asiguri ca e finantabila; eu de obicei ma uit pe situl asta:

http://www.intercariforef.org/formations/reseau-carif.html

Si apoi pt a pune toate sansele de partea ta sa subliniezi logica specializarii in parcursul tau profesional, poti sa iei deja legatura cu centru de formation care poate sa iti sprijine candidatura... Cand ai programarea la ANPE am constat ca e mult mai bine e daca ma duc cu lectiile facute: "as vrea sa fac asta specializarea X,in centru Y, la data Z, pentru ca...." .
Mult succes!

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07

Mergi la inceput

Mada, nu este vorba ca nu vreau sa ma inscriu, dar sunt cam comoda, iar inscrierea atrage de la sine, mers luna de luna la ei, plus mers la tot felul de cursuri inutile: cum sa facem un cv, cum ne imbracam la interviu, etc... Pierdere de timp, care mai e si obligatorie. Asta a patit o prietena de-a mea care voia o formare, din pacate nu a obtinut finantarea si a facut alceva din buzunarul ei.

Oricum o multumesc, o sa ma gandesc la insriere. Tocmai citesc o carte despre cum este incadrata ceea ce vreau sa fac si modalitati de accesare a meseriei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Gabyv, nu cred ca te cheama in fiecare luna la Pole Emploi. De obicei, persoanele non remunerate le lasa libere, ca oricum n-au timp sa se ocupe de toata lumea si dau prioritate celor indemnizati. Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este actualizarea situatiei, prin telefon sau poate, acuma, prin Internet, in fiecare luna. E o poveste ca iti propun posturi daca esti inscrisa la ei. Insa eu cred ca n-ar fi inutil un atelier de fabricat CV si de prezentare la interviu. Ce poti pierde daca-l faci?

Nu stiu care-i situatia cu auxilliaire de puériculture, insa intereseaza-te inainte bine daca nu ai nevoie de ceva diplome fara de care nici nu te poti prezenta la concurs. Am auzit ca in domeniul social sau "animation" cer asa ceva.

Mergi la inceput

Marox, uimitor, dar exact asta citeam in momentul asta. Aparent cei de la Greta, au uitat sa-mi zica ca am nevoie de CAP petite enfance, ca sa accesez la examen.
Am sunat la persoana de contact de acolo si mi-a zis ca ea credea ca e de ajuns fapt ca am fost profa in Ro si ca am muncit 3 ani in invatamant. Dar mie mi-e greu sa cred ca vor accepta asta... Desi am diploma europeeana de pedagogie, dar eu zic ca sunt domenii diferite. Una este invatamant si Ap e mai mult domeniu de sanatate.
Mi-e frica sa cred ca va trebui sa o iau pe drumul cel lung: Assist Mat, ca sa fie usor pt Cap PE si apoi examenul de AP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Buna, fetelor! Am nevoie de o informatie: cand se fac inscrierile pentru scoala in Franta? Fetita mea cea mare va face 5 ani in iulie si e foarte posibil sa ne stabilim pana in septembrie in Paris. Nu e nimic hotarat foarte clar, dar n-as vrea sa ratez inscrierile... (exista posibilitatea sa fie "arondata" bunicii care e stabilita la Paris, daca asta e o necesitate).
Fetita cea mica va avea in toamna 2,7 ani, dar pentru ea nu cred sa fie prea complicat.

Multumesc!

edit : am apucat sa intreb si abia apoi am citit paginile de la subiectul de fata, deci sunt oarecum lamurita (desi ametita). am citit de asemenea ca mirela pomenea de un "28 febr." cand s-ar incheia inscrierile. deci cum e? (asta e ameteala) vin in sept. si inscriu copilele bine-merci sau dau zor zilele astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

karula, daca fetita ta face 5 ani in iulie o sa fie inscrisa la "école maternelle" in grupa mare de la toamna sau in grupa mijlocie daca veniti pana in iunie. Nu exista termen limita de inscriere pentru noii veniti, atunci cand ai o adresa intr-un oras / cartier te duci la primarie cu certificatul ei de nastere (si carnetul cu vaccinurile:) si sunt obligati sa ii faca imediat loc copilului la scoala.
Termene limita exista doar pentru cei ce schimba un ciclu si deja locuiesc intr-un cartier, de ex daca ai copilul deja intr-o maternala si vrei sa-l inscrii la scoala elementara trebuie sa depui dosarul la primarie pana la un anumit termen. Dar termenul asta nu se aplica celor ce abia s-au mutat, ei se pot inscrie oricand.
Sper ca fusei coerenta ca e cam tarziu:)

Mergi la inceput