La France

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Da, da, Doruletz, coerenta rau! Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_2baieti spune:

Multumesc si eu de clarificare Doruletz, ca asta n-o stiam si ma linisteste vestea asta...ca vreau neaparat sa-l dau la scoala cand ajungem in Franta pe piticul mare, iar cum in august face 5 ani,e tocmai bine.

Karula se pare ca suntem cam in aceeasi situatie
sa vedem cum rezolvam si cu piticii mici, ca din ceea ca mi-au spus fetele pentru piticii mici e mai greu ca nu prea sunt locuri...

Dar se va rezolva cumva, daca mai afli ceva interesant, posteaza ca sunt direct interesata.

O zi frumoasa pe unde se poate, ca la Bucuresti numai frumoasa nu e

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Karula, pentru fetita mare e cum a spus Doruletz.
Pentru cea mica (care va fi inca mica) nu e sigur daca la Paris mai sunt clase pentru cei foarte mici nascuti in 2008 (eu am copii "mari" acum). Poti da un telefon sa intrebi la aceeasi scoala ca cea mare daca vor primi si copii de 2,7 luni (in princiu nu-i primeste cu pampersi).

Mergi la inceput

Mirela, daca ne iese planul cu Franta, tu vei fi mai in masura sa-mi dai informatii . Asta pentru ca voua sigur va iese!

Mik, multumesc! M-am prins ca e mai greu de gasit pt. pitica (nascuta 2009), dar nu e un capat de tara daca ne gasim in (pe langa) Paris, pentru ca avem bunica acolo, deci suntem acoperiti o vreme cu ea, pana gasim loc. Si acum m-am linistit si cu cea mare... Ramanem nelinistiti cu noi, astia maturi, dar optimisti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

cu aia mici cred ca va trebui sa asteptati anul in care vor implini 3 ani ca sa-i dati direct la scoala... mai ales daca vizati zona pariziana unde e criza mare de locuri pt piticii sub 3 ani. Pt cei mari nu uitati carnetul de vaccinuri:)

Mik, te-ai intors? am remarcat ca ti-ai schimbat steagul, mai bine asa ca muream de invidie de cate ori il vedeam Cum a fost expatrierea? io sunt fascinata de tara aia, m-am enervat teribil ieri cand am vazut la stiri cum anuleaza expozitiile si evenimentele ... doar pentru ca nu stiu unii sa-si tina gura:( Si, apropos, pana la urma demoazela era vinovata sau nu? ca citesc prin ziare tot felul de informatii contradictorii, macar sa stim pentru ce se plimba mastile maya de colo colo peste ocean:(

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Pt cei mari nu uitati carnetul de vaccinuri:)

aa, nici gand sa-l uitam! suntem noi mai "flower power", dar nu suntem "new age"

Mergi la inceput

Doruletz, a trebuit sa ma intorc pentru job. A fost fain si interesant si cam stresant din motive de securitate.

Donzela nu e inocenta 100%, arestarea filmata e o inscenare, francezii care o zarisera pe vremea cind lucra intr-un restaurant o cred nevinovata. Ceea ce a fost cel mai deranjant : Sarkozy in 2009 cind spunea in gura mare peste tot ca daca vine in Mexic nu pleaca fara Florence. Sfidator si obraznic. da' a venit si a plecat fara ...

Mergi la inceput

karula, e bine ca nu sunteti new age anti-vaccin ca astia ti le cer peste tot aci, pe mine ma intoarsera de vreo doua ori dupa carnet, ca cica uitasem sa fotocopiez nu stiu ce pagini. Pana la urma le dusei carnetul si l-au fotocopiat ei ca sa se convinga ca nu e fals:)

"nu pleaca fara florence", haha, voia sa o "rapeasca" probabil

Si chiar daca ar fi complet nevinovata (ceea ce pare greu de crezut) acu tot nu mai conteaza findca declaratiile iresponsabile ale 'diplomatilor' Sarko si MAM i-au pus oricum toata lumea in cap, si pe francezi si pe mexicani. Nu mai iese ea curand de acolo da' nici noi nu vedem expozitiile mexicane, ne-au aranjat pe toti:)

Noi n-am stat decat cateva zile in mexico da' imi amintesc ca si pe noi ne-a incercat sentimentul de insecuritate mai ales ca toata lumea ne batea la cap sa nu luam taxiul, sa nu bantuim noaptea pe strazi etc. Insa l-am pierdut complet in celelalte orase din mexic, parca trecusem in alta tara cand autobuzul a iesit din ultimul "ciudad perdida" si a "rasarit" soarele.
Voi v-ati intors definitiv sau mai aveti drumuri intracolo?

Mergi la inceput

Doruletz, noi am calatorit mai mult cu avion si masina si evitam cit puteam zonele mai ciudate, drumurile care nu erau autostrazi. Cit timp am stat am avut de auzit destul incidente mai mult sau mai putin tragice.
Da, mai avem acolo legaturi si o sa mai facem drumuri.

Poze destul de recente :
http://mihaelaquoideneuf.blogspot.com/search/label/Mexique
(dar nu sunt toate)

Mergi la inceput

mik, merci pt lectura, f instructiv; si pentru poze, le vazui si pe alea de pe picasa, ati vazut o gramada de locuri superbe (si ai copilasi tare frumosi).
M-a surprins Chihuahua, nu mi-l inchipuiam deloc asa, ma gandeam ca e un trenulet de lemn d'ala din care iti cad gainile in cap cand pune o frana brusca:)) De fapt, vad ca e mai modern decat TGVul:))
Noi fuseram de 3 ori in mexic in turisti, daca ar fi dupa mine m-as duce in fiecare vacanta. Intr-una din vacante am calatorit din mexico pana in Yucatan cu autobuzul (ADO, servicios de lujo, hahaha, imi amintesc si acu numele...erau confortabile da' adevarate frigidere ambulante:)). Am regasit in pozele tale unele locuri care m-au fascinat, casele coloniale colorate din Puebla, acolo ne-am indopat cu burachitos, bomboanele alea cu alcool (tequilla?sau mezcal?), habar nu aveam ca sunt asa tari, m-a durut capul doua zile dupa ele:), si am mancat mole prima data, catedrala din Oaxaca... Acum mi s-a facut dor de vacanta si e abia februarie:)
Copiii au fost la scoala in Mexic sau ati facut scoala de la CNAM (am vazut pozele de la rentrée)? le-a placut "excursia" prelungita?

Mergi la inceput