LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *281*
Raspunsuri - Pagina 8
ceska777 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emabucuresti milan face de cateva luni figuri la somnul de pranz, adica daca nu e plimbat si obosit bine, nu prea vrea sa mai doarma. abia cand le uniformizasem cat de cat programul amandurora, uf. azi pt ca nu am iesit afara(raciti fiind), a binevoit sa sara cu totul peste somnul de pranz( hihi, acum doarme deja, altfel nu eram eu la ora asta aici ) mai sunt si altii in situatia asta? Ema cu Milan (7.02.2008) si Sasha (31.07.2009) |
Ema,
cam asta se itnampla in jurul varstei de trei ani. Nici B nu mai vrea sa doarma in fiecare dupa-masa. La gradi prima intrebare dupa ce ne pupacim e adresata edcuatoarelor "a dormit azi?" In functie de da sau nu merge la 19 sau la 20 la culcare. Oricum aflu pe pielea mea daca nu a dormit fiindca e marait fara somn. Cam dupa a doua sau a treia zi de nesomn doarme minim 2h neintors. Trebuie sa ne obisnuim si cu asta. Cred ca e greu cand mai ai unul mai mic care inca are nevoie de somn.
Duminica eu picam de oboseala gaza nu si tati l-a pazit pana mi-am refacut "forma".
In alta ordine de idei, copilul meu e super matinal. Azi noapte a venit la noi in pat. Dl sot pune ceasul la 6, abia il aude ca sa stinga alarma si gaza hop! face ochi si eu trebuie sa sar prezent! Si dl sot mai leneveste 30min minim..... UF!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ceska777 spune:
E gata insa cafeaua asa ca......... avem cafea pt toata lumea. Cine nu serveste primeste ceai sau kaba (cacao).
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Ioanact spune:
Buna dimineata!
ceska multumesc pt !
Chiar daca am dormit toata noaptea (in sfarsit!), tot mi-am facut o cafea.
Justina s-a trezit o data (la 3:30), dar i-a dat tati ceai si-a adormit la loc pana la 7:50, cand i-am dat lapticul.
LA MULTI ANI, crissandrada!
LA MULTI ANI, sarbatoritei de azi: Sara Ioana!
Sa fii sanatoasa, cuminte si sa-i faci fericiti pe parinti!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Laura Ioana spune:
Buna, fetelor
sarbatoritilor! Sa fiti frumosi, veseli si sanatosi toata viata!
va pup, fetelor nush cum dar nu reusesc sa tzin ritmul cu voi , m-am dezobisnuit de scris pe forum, of! Dar nu va las, intru cat de des pot!
Sanatate multa clopoteilor bolnaviori
Thea nu mi-a facut nicio chestie mai nasoala de la gradi, cel mult niste muci si un pic de tuse, dar cred ca are legatura si cu bronchovaxomul pe care i l-am dat iarna trecuta si in toamna, urmand ca a 3-a cura sa i-o fac de acum.
Pupici
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
Ellenuta spune:
SARA
La multi ani! Sa fii sanatoasa, sa cresti mare si isteata, sa fii fericita si sa ai parte numai de bine in viata!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
Ellenuta spune:
hello girls
parca sunt un pic mai bine astea mici (sper sa nu cobesc) dupa ce dimineata eva iara a zacut si anna mi-a tras doua scaune varza .. acum e mai ok, au mancat si niste pilaf si morcovei fierti, banane ..
de valentines nu am facut nimic, oricum ptr mine sarbatoarea asta nu are importanta, si oricum sunt la "cutite" cu sotu' .. n-am nici cu cine, nici ce sarbatori ..
grati sanatate multa lui dudu!! tin pumnii ozanei la contestatie!
rox sanatate multa puiutilor!
ema si eva mai face figuri la somnul de pranz, il sare uneori. eu sper totusi sa nu renunte la el caci e prea devreme. oricum, la gradi vrea, nu vrea, tb sa doarma.
laurici ce super ca ii merge bine theutei la gradi si nu a avut vreo raceala serioasa. pup frumoasa!
pa pa
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
ancasoare spune:
Buna,zuzici! Multumim din suflet pentru urari si uram la randul nostru La multi ani tuturor mamicilor si clopoteilor! Citesc pe apucate cand mai am cate o fereastra la job, altfel acasa nu apuc deloc.
Imi pare rau sa citesc despre atatia piticoti bolnaviori, si noi suntem in aceiasi situatie de cand Stefan merge la gradi, din octombrie pana acum, in fiecare luna, cate o saptamana a fost cu rosu in gat, tuse si/sau muci. In plus, dupa fiecare episod de stat acasa, cateva zile protesta la reluarea mersului la gradi.
Incep sa ma cam lase nervii, a baut bietul de el la siropele de tuse, antitermice, etc ... ma apuca depresia cand vad ca orice i-as da, dupa o sapt-doua iar face rosu in gat.
De duminica pana azi noapte ne-a innebunit febra, pana acum n-a facut deloc, abia am scazut-o cu supozitor cu antitermice, paracetamol supozitor si sosete cu otet. Pt ca la 1 noaptea de ziua mea, ii puneam supozitor lui S., si toti 3 eram fresh, Stefan mi-a urat primul la multi ani si m-a pupat cu un botic foaaarte fierbinte
Asa m-am distrat eu de ziua mea si de Valentine's, chiar radeam de sot care isi faceea planuri sa iesim la un rest, i-am propus sa iasa solo pana la o farmacie
Roli, cand am citit de 6 luni, mi-a rasarit speranta in suflet, macar de s-ar imuniza si asta sa fie ultima tura de raceala.
Natalia, felicitari pentru samburel!
Ceska, felicitari pt job!
Ema, S. doarme la pranz dar si-a modificat programul dupa cel de la gradi, la 1 vrea sa se culce iar la 4 si un pic e in picioare, indiferent daca se culca la 1, 2 sau 3.
Grati, felicitari Ozanei, tu si Lala sunteti mamicile-model de copii scolari!
Stancutza, ma recunosc in ceea ce simti referitor la revenirea la job. Din pacate, cand ma gandesc ca ne ramane asa putin timp de petrecut zilnic impreuna... cand il vad cum s-a obisnuit cu doamnele de la gradi, parca-s invidioasa ca ele stau mai mult timp peste zi cu el decat stam noi.
aurel_cris spune:
Yannis
Isabella
Alexandru Luca
Mihnea
Sara
Eliza multumim,bafta multa sa reusiti la noua gradinita.
Ioanact multumim.
Elle ma bucur ca sunteti mai bine.Sa fiu sincera cumnata mea la fel a patit cum pleaca fetita la gradi cum aduce cate ceva si gata cel mic era bolnavior,practic a renuntat sa o mai dea pana la primavara ca nu se mai putea.
Stancutza multa sanatate micutei Sofia,imi dau seama ca esti tare ocupata acum daca te-ai intors la job.
Ceska cum este la noul job?
Nataliamulta sanatate fetitelor.
Grati sper ca Dudu se simte mai bine,felicitari Ozanei.
Zuzici am si eu o intrebare clopotei vostri stiu sa mearga singuri la toaleta sa faca kk-ita si sa se stearga,sa isi ridice pantalonasi ca Bianca nu prea se descurca asa bine.
Am scapat de temperatura si am dat peste altele acum se vaita ca o doare la pasarica,plange de nu mai poate cand o spal,vad ca este putin rosie.La nursery vad ca ii trimite singuri si nu cred ca ea se pricepe sa se stearga,o iau cu chilotei in vine,asa ma enervez ca nu stiu naibi de ce platesc o caruta de bani daca nu o ajuta la nimic.
Azi cand m-am dus sa o iau am vazut ca ei se duceau la toaleta singurei,se chinuiau acolo singurei sa faca toate cele iar o tipa le ziceau ce si cum.Un baietel nu reusea sa isi traga pantaloni il vad ca se aseaza jos cu funduletul gol si ii tragea de zor,am ramas uimita nu alceva.Jos calca toata lumea incaltata acolo,copii si el cu funduletul gol,oare sunt eu cam exagerata??Eu cand am fost la cresa la nepotica in Romania erau ajutati copilasi.
Am mai vb cu inca o prietena si imi zicea ca asa e si la baiatul ei la nursery.
Sunt eu prea exagerata,prea protectiva cu Bianca oare??Eu incerc sa o incurajez sa faca toate astea dar uite ca nu reuseste si acum avem probleme.
Va pupam cu drag
ancasoare spune:
Vroiam sa va intreb daca voi le-ati explicat ce au fetitele si ce au baietii si cum au reactionat E prea devreme?
Noi i-am explicat, a observat ca el are altfel decat mine si dupa ce a inteles ii lua la rand pe toti cunoscutii si ii clasifica la categoria "cu pasarica" sau "cu putzica". Cel mai tare a fost cand a venit maica-mea si i-a strigat tare "Bunicaa, tu ai pasaricaaa!"
ancasoare spune:
Aurel_cris, la S. la gradi sunt incurajati sa se dezbrace si imbrace singuri, sa manance si sa mearga la toaleta. Nu cred, insa, ca sunt lasati numai asa cum reusesc ei; cred ca ii lasa atat cat pot ei si apoi sunt ajutati, Stefan isi ridica chiloteii, dresul cat de cat dar nu l-am gasit niciodata desucheat asa cum se imbraca el. Ingrijitoarele au grija sa ii bage maieul in pantaloni, etc.
Cert e ca acasa refuza ajutorul la imbracat cand se ridica de pe olita, imi spune "mami, lasa-ma, ma descurc singur"
Se dezbraca singur la dush de pantaloni, chiloti, ceea ce e in partea inferioara a corpului si isi pune pantalonii de pijama.
La masa cred ca il lasa singur, el mananca cat si cum poate, cred ca nu suficient caci mereu cand il iau la 5 ii este foame
Nu poate/stie sa se stearga singur la fundulet, face gestul dar fara rezultatul dorit, la gradi se ocupa ingrijitoarele.