LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *281*
Raspunsuri - Pagina 6
Ellenuta spune:
buna fetele
desi numa' buna nu e .. a luat-o si anna cu raceala, insa, mult mai nasol ca eva. azi-noapte mi-a facut 40,1 si dupa antitermic, impachetari, sosete ude abia i-a scazut la 39,6 .. in plus, tusea la ea s-a lasat si cu voma. cred ca de la antitermic si supozitor, s-a cacacit, adica sper si sa nu fie vorba de altceva .. imi vine sa injur gradinta asta .. cum se duce, cum culege ceva. acum astept doctorul sa vedem ce zice ..
o zi buna!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
roli25 spune:
Ellenuta, cand eram ca voi (Marc incepuse gradi si Andrei mic...dar mult mai mici...M 1,9 ani si A 3 luni), acomodarea cu virusii adusi din colectivitate a durat 6 luni. El a inceput gradi in martie si pana in sept asa am dus-o...raceli, entero...
Vestea buna, e ca dupa 6 luni s-a terminat atacul virusilor, in sensul ca baietii s-au imunizat.
Vestea si mai buna, e ca Anna va fi imunizata ca va lua gradi de coada. si sanatate!
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
stancutza spune:
Buna seara zuzici!
Nu am mai scris de mult, dar nu sunt absenta de tot...citesc cat de des pot tot ce scrieti din urma, dar cand sa postez imi dau seama ca nu imi mai ajunge timpul si inchid repede pagina :-)
Vreau si eu sa felicit TOATE mamicile si TOTI clopoteii care si-au serbat ziua de nastere in ultimele 2 saptamani. Mamicilor le urez cu drag sa fie sanatoase si energice, iar copilasilor dulci de 3 ani - sa creasca mari, sanatosi si isteti!
SANATATE multa si copilasilor bolnaviori! Si noi ne incadram - sapt, trecuta, dupa 3 zile de viroza usoara tinuta in frau cu oscillococcinum si seara antitermic, joi a facut 39,7 asa ca ne-am dus la dr. unde am aflat ca Sofi are faringoamigdalita (prima amigdalita din viata ei!). Asa ca luam augmentin, aspiram nasuc si cam atat. Febra nu a mai facut dupa primele doua doze, asa cum ma asteptam. Deci suntem spre bine.
Noi suntem in general bine, de 3 sapt am inceput si eu serviciul si parca timpul se scurge printre degete. Dimineata plec din casa la 8 fara un sfert si mai ajung seara la 18.30. Am doua ore si jumatate de petrecut cu puiuta mea (in care mai strecor si putin gatit, spalat rufe etc), dupa aceea baia ei si gata seara. La 10 cand adoarme ea si eu ati[esc de multe ori, dar dupa aceea ma trezesc si o iau de la capt cu treburile si eventual vreun final de film la TV, cand apuc :-)
Partea buna a reluarii serviciului (in afara de cea financiara) este ca acum parca ma simt mai bine in propria piele: ma aranjez si eu dimineata, nu mai sunt mereu in blugi si incaltari plate, ma machiez, pot sa merg pe strada si sa trag cu ochiul la oameni fara sa ma tem ca un tanc de 3 ani imi zbugheste din mana since stie pe unde...in metrou citesc, ascult muzica...in sfarsit, am regasit lucruri de care imi era dor, palavrageala cu colegii, dar si munca efectiva care imi da satisfactii. Poate ca era momentul sa fiu si altceva decat "mami" (si nu e pic de ironie aici, vorbesc strict despre mine si pretuiesc enorm toate mamicile, si pe cele care lucreaza si pe cele care stau acasa sa isi creasca puiutii!).
Dar - mi-am dat seama ca aceste 10 luni acasa cu Sofia au insemnat oarecum si izolarea intr-un "pink bubble" - pt ca mi-a fost greu sa ma acomodez cu anumite aspecte de la munca (glumele "de liceu" ale colegilor mei baieti, agresivitatea altor colegi etc). M-am dezobisnuit de viata in colectiv, clar. Dar ma reacomodez, incet, incet.
Va multumesc si pentru urarile de ziua mea, ca de obicei, voi faceti inima omului sa se incalzeasca cand va citeste!
Un alt aspect care s-a schimbat de curand la noi in familie este ca eu am devenit aproape o personna non grata pentru Sofi, il prefera si il cheama pe tati la baie, la nani etc. Clar este inca suparata pe mine ca lipsesc atat de acasa, dar macar s-a acomodat repede cu faptul ca plecam.
Ma duc sa culc vizigotul mic :-) sper sa pot reveni.
Va pup!
ceska777 spune:
Buna dimineata!
Cafea pentru toata lumea! Sper sa-mi intru azi in forma repede si sa ma tina forma pana se termina prima zi de lucru.
Stancutza,
referitor la revenirea la job... rezonez la fel. Tu macar nu ai stat cei trei ani neintrerupt acasa, ai mai avut vreo "escapada" la birou. Desi jobul meu nu e ce speram, contact putin cu colegi (poate e mai bine asa) multa lumea ce-mi va trece prin fata ochilor. Bine ca pentru inceput e part time! Ce zic si eu: vreau job dar nu il vreau pe tot
Nu o sa am tranvai si un drum de min 45 min spre job ca in Timisoara, sa casca ochii la lume sau sa mi-i ascund in vreo carte... Sar pe bicicleta si pedalez 2km si gata am ajuns. Sa vedem cat de challenging va fi dupa perioada de acomodare.
Intr-un fel nu-mi vine sa cred...
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
codrutaa spune:
Buna dimineata, dragi zuzici!
Desi am lipsit atata timp, v/am citit mereu. Mai pe fuga, e drept, dar zilnic.
Vreau sa incep prin a ura un mare LA MULTI ANI tuturor clopoteilor, fratiorilor de clopotei si mamicilor speciale de clopotei care au aniversat zilele de nastere in ultimul timp. Va doresc tuturor sa fiti sanatosi si fericiti!
Cu mare intarziere le multumesc tuturor care i-au facut urari Alexiei de ziua ei.
Din pacate noi am trecut printr-o perioada neplacuta. Alexia a facut fix de ziua ei pneumonie, a doua zi ne-am internat si am stat 4 zile in spital. Apoi a urmat un infact facut de un verisor al sotului caredin fericire a trecut cu bine dar cu deplasari la Cluj si stresul aferent. Acum suntem mai linistiti, in sfarsit.
Alexia a stat la parintii mei doua saptamnani dupa pneumonie. O s-o aducem de sapatamana viitoare. As fi vreut sa stea departe de colectivitate cat mai mult acum pentru ca nu-i mai lipseste vreun virus dar se pare ca ii este destul de greu departe de noi. Ieri am lasat-o cu lacrimi in ochi si am plecat cu promisiunea ferma ca sambata o aducem acasa.
Stancuta, astia mici intuiesc punctul sensibil si exploateaza acest simt al lor. Alexia isi manifesta supararea pentru faptul ca e "abandonata" la bunici prin faptul ca nu imi vorbeste deloc la telefon. A si spus-o: Daca mi-e dor de ea sa ma duc la ea, nu la telefon. In week/enduri cand merg e lipita de mine, dar in secunda in care am plecat refuza orice discutie cu mine la telefon sau pe internet cu webcamul. In alta ordine de idei, felicitari pentru reintoarcerea la job!
Elle, imi pare rau de ce a dat peste voiatat cu soacra cat si ce fetele. Le doresc insanatosire grabnica si tie multa putere iar sotului multa implicare!
Grati, LalaD dati-mi voie sa imi scot palaria in fata voastra si a scolarilor vostri!
Ceska, adaptare usoara la noul job! Si iti doresc sa ajungi cat mai repede sa faci exact ceea ce iti doresti! Din cat te cunosc eu de aici cred ca vei fi o educatoare de dat exemplu!
Gatta, am citit despre ceasul tau biologic! Of, si al meu ticaie, uneori zbarnaie chiar, dar ratiunea se face ca nu-l aude! E tare greu daca nu ai nici un ajutor aproape. Nu ma plang pentru ca parintii mei sar la orice chemare, dar sunt departe. Si la serviciu am parte de intelegere, insa pana la un punct. Si cu imbolnavirile repetate ale Alexiei deja ma apropiu de punctul respectiv, asa ca fratiorul... e plan indepartat. Mi se pare mie ca sunteti si voi in situatie similara. Probabil ca prea multa ratiune strica in unele situatii.
Natalia, felicitari! Sincere! E minunat ce ti se intampla si esti foarte curajoasa. Ai toata admiratia mea. Ca de altfel toate mamicile cu doi si trei copii!
Am vazut clopotei bolnaviori! Multa, multa sanatate tuturor!
Sigur mai am ceva de scris, dar acum atat ma duce capul!
godzila spune:
Buna zuzici, am tot fost prinsa cu diverse.
La multi ani tuturor clopoteilor care au implinit 3 ani :)
Va multumesc pt urarile de ziua mea :)
Noi suntem deocamdata bine, nici o schimbare majora in viata noastra. Deocamdata mai astept cu gradi pt Vlad, am tot trecut prin raceli, am ajuns pt prima oara in spital de cand am copiii cu Vlad care a depasit pragul de 40 de grade, doar o viroza insa, imi pare rau si ca i-am dat antibiotic, dar de am cedat presiunii dr., de internat nici nu am vrut sa aud, aici in Ploiesti e jale.
Tot citesc polemica cu "darul necesar" pt gradi. Hai sa va povestesc o intamplare haioasa. Intrucat acum 2 ani parintii s-au mobilizat si au strans bani pt Craciun, anul trecut m-am trezit in rucsacelul copilului cu o foaie prin care se anunta suma necesara pentru acest "cadou" al d-lor educatoare, cadoul fiind initiativa casierei, ce urma sa fie colectat de d-le educatoare. Am ramas masca. Acum, sincer prefer sa se stranga bani pt d-le educatoare, cred sincer ca merita cadoul, e mult mai comod si poate fi mai eficient asa, dar nici nu m-am putut uita in ochii lor cand am dat banii, penibil moment si pt ele si pt mine.
Ioanact spune:
Buna!
Imi pare rau ca ati avut probleme..bine ca au trecut.
Eu, am intrat sa va servesc cu o prajitura si un pahar de suc , pt ca azi Justina implineste zece lunite.
Sa auzim numai de bine si multa sanatate!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
NataliaS spune:
Salutare!
In primul rand La multi ani! tuturor mamicilor si clopoteilor sarbatoriti azi si zilele trecute! Sa va dea Dumnezeu sanatate, fericire si noroc!
pentru felicitarile si urarile voastre...cand va aud facandu-va pb pentru al doilea copil...ma apuca panica, dar imi spun mereu ca va fi bine, ca ma voi descurca si sunt convinsa ca si acest copilas va aduce in viata noastra cel putin la fel de multa bucurie ca fiecare dintre fetele minunate pe care le am deja...
Stancutza si Ceska - va doresc reacomodare usoara si placuta cu locul de munca. Sincer...va invidiez...il ajut si eu pe Horia cu firma, lucrez destul de mult...insa, de acasa...ceea ce nu cuprinde aranjatul de dimineata, imbracatul cu hainute dragute si toculete, socializatul etc..
Elle - empatizez cu tine...si ale mele sunt de joi (adica dupa fix 3 zile de gradi) cu muci, tuse, aerosoli etc. Asta dupa ce Stefi mi-a bagat si o conjunctivita
Sanatate multa tuturor bolnaviorilor!
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 11 sapt +
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Ellenuta spune:
ISABELLA, ALEXANDRU, MIHNEA
La multi ani cu sanatate si noroc!
La multi ani, Luca!
Sa cresti mare si frumos, sa fii istet si norocos!
SIMONA, FLORINA
La multi ani, mamici!
papa bun
Ellenuta spune:
buna
traiesc un cosmar, din pacate ... este de groaza ce poate face viroza asta (caci sunt ok la plamani si in gat, le-a vazut dr ieri). eva e mai bine, insa, anna jale .. azi-noapte mi-a vomitat de doua ori, o data in pat, deci da-i schimb-o de doua ori, inclusiv patul o data .. febra nu va spun caci cu greu o aduc la 39 cu tot antitermicul si impachetari etc .. mai mult, a dat-o si in diaree .. si eva a deranjata .. le-am facut un pilaf sa vedem cum il accepta. sotul e si el cobza, a luat de la astea mici. noroc cu ai mei ca ma ajuta ziua ca altfel o luam razna. socrela tot la spital, maine se pare ca-i da drumul.
alina multe lunite inainte!
codruta imi pare rau ptr problemele pe care le-ati avut. din pacate, primul an de gradi e tare dificil .. sanatate multa.
stancutza pupam zuzilina mica! sa stii ca si mie mi-e dor de a merge la serviciu, de a ma aranja, de a pune toculete, de o barfa cu fetele .. mai am nitel. imi pare rau sa aud ca sofiuca e in razboi cu tine, te cred ca e suparata fiind obisnita cu tine all dau long, insa, eu cred ca va intelege ca asa decurg lucrurile si isi va schimba atitudinea ..
nati sanatate multa ghindutelor! of si eu ziceam ca dupa grupa mica nu vor mai fi raceli asa dese ..
papa bun