LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *281*
Raspunsuri - Pagina 2
roli25 spune:
Ramona nu ai de ce sa te simti jignita. Eu nu am gasit o generalizare in posturile de mai sus.
Sunt educatoare si educatoare. Si eu zic ca e potrivita o discutie cu educatoarea in cazul Evei, dar nu sunt de acord sa fie insotita de cadou.
Si educatoarea lui Andrei era tare acra la inceputul anului cu noi...nu am vazut ca s-ar fi rasfrant si asupra copilului. Nu am dus decat un mic cadou de Craciun. Insa am vazut parinti care au venit cu sacose mari de cadouri si cu ei sta de vorba cu gura pana la urechi. Am ignorat aspectul. Acum parca nu mai e chiar asa...dar nici prea foarte foarte.
Educatoarele lui Marc (el are 2) sunt painea lui Dumnezeu, calde, mamoase, comunicative, zambarete, tinerele.
Asta, e, nu pot fi toate la fel. Important e sa nu fie vreuna cu probleme psihologice (cum am avut noi ghinion la Waldorf), sau vreuna care sa atinga copiii (cum am auzit oe la altii).
Madalina, iti doresc sa gasesti grupa cu educatoarea si colegii perfecti, dar e destul de greu. Mutatul la alta grupa e putin probabil sa rezolve problema. Cum afli care e educatoarea potrivita? Cum crezi ca in alta grupa nu va exista un alt nazdravan. Asta e colectivitatea si copiii nostri trebuie sa invete sa se descurce. Ei acum incep scoala vietii.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Ellenuta spune:
seara buna
haideti mai fetelor, nu va suparati acum .. va rog eu.
ramona imi pare rau ca te-a suparat mesajul laleid .. dar sa stii ca sunt multee elemente din astea in gradinite si scoli, din pacate. eu sper si iti tin pumnii sa nu te lovesti niciodata de ele/ei si sa gasesti numai oameni adevarati care isi iubesc meseria si o fac cu dedicatie si pasiune, asa cum esti tu.
lala ma bucur ca sunt bine flacaii tai! bogdanel e un super destept, iar andreiu ii calca tare pe urme. mai intru din cand in cand pe blog si ma bucur ca va ce bine invata bogdan si ce rezultate bune are in toate. pdap, azi a fost mult mai bine la gradi ptr eva, am gasit-o vesela, doamna a laudat-o ca a fost cuminte, ca a dormit, ca nu a mai deranjat copiii. chiar eva mi-a spus ca acum ii place de doamna mati si ca i-a placut tare la gradinita .. asta fara sa-i dau nimic .. probabil ca daca as plusa cu ceva, ar fi si mai si .. Doamne ajuta sa fie bine!
mada saru-mana de schema. voi intreba dr evei si o pun in aplicare.
roxana daa, total de acord cu tine .. pauzele sunt dumnezeiesti, mai faci si tu ceva ptr tine .. e frumos sa-i vezi cum se joaca amandoi .. si sa vezi maimutele astea mici cum isi imita fratiorii mai mari .. cel putin asa e la mine, ce face eva, imediat face si anna, o imita la perfectie.
cris eva doarme de obicei cu socrela, insa, cand mai doarme in camera ei noaptea, ma trezeste de 2-3 ori pe noapte, ma striga sa ma duc langa ea .. nu suporta sa doarma singura .. abia astept la vara sa le renovam camera si sa doarma amandoua acolo.
noapte buna
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
Eliza spune:
Ramona nu ai de ce sa te simti jignita. Din ce a zis Lala nu se deducea ca Elle va cere tratament preferential pentru copilul ei. Uneori nu ai cum sa-ti dai seama ca un copil are nevoie de putin mai multa atentie cand deal in fiecare zi cu 10-20 de copii. Si atunci da, face bine ca parintele sa-ti spuna ca sunt probleme si ca acel copil are nevoie pentru o perioada macar sa fie tratat mai cu caldura sau sa i se dea mai putina atentie. Daca Eva se simte acasa neglijata din cauza Annei si la gradinita vede ca trebuie sa concureze cu alti 10 copii pentru atentie, da poate fi o problema de care educatoarea sa nu stie. Insa trebuie o anumita diplomatie in a-i spune cuiva ca ai vrea sa se schimbe ceva ca sa nu o ia ca atac personal sau invinuire. Toti suntem oameni, toti avem sentimente si poti sa te comporti diferit fara neaparat sa si constientizezi asta. Ceea ce e important pentru un copil poate sa nu conteze cat de putin pentru altul si atunci trebuie sa lucreze impreuna educatoarea si parintii. Cat despre cadou...nu-l privi ca pe o "miturie" e mai mult: iti cer ceva ce stiu ca va implica un efort deosebit si asta e felul meu de rasplata pentru asta. Daca nu sa reuseasca sau pur si simplu o sa refuze sa colaboreze nimeni nu o sa spuna: pai ti-am dat si cadou si tot nu ai facut nimic. Aici chestia cu cadourile e destul de bine pusa la punct si cu toate astea au "teachers day" sau diferite ocazii( Craciun, Velentine's day) cand poti sa duci cadouri profesorilor. Noi le-ma dus si cand ne-am intors din vacante de exemplu si atunci au impartit bomboanele cu copiii din clasa. Nu le-am cerut nimic extraordinar, dar totusi ceva s-a schimbat dupa asta cel putin la comportamentul fata de noi, parca erau un pic mai interesate sa ne spuna ce s-a intamplat peste zi si una din fostele educatoare ne-a spus ca e placut sa vezi ca parintii te apreciaza pentru ce faci si ca se gandesc la tine .
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
doniro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Madalina, iti doresc sa gasesti grupa cu educatoarea si colegii perfecti, dar e destul de greu. Mutatul la alta grupa e putin probabil sa rezolve problema. Cum afli care e educatoarea potrivita? Cum crezi ca in alta grupa nu va exista un alt nazdravan. Asta e colectivitatea si copiii nostri trebuie sa invete sa se descurce. Ei acum incep scoala vietii. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Perfect de acord!
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
ginnette spune:
Neata fetelor,
N-am mai intrat si va gasesc 'suparate'.
Hadeti, va rog, nu va suparati si n-o luati personal.
Ramo , nimeni n-a avut intentia sa te jigneasca; eu sunt sigura ca nu est eo regula general valabila (chestia cu 'atentiile'); este ca si la dr: sunt dr ca nu iau nimik - de ex Dr Ion, la care ma duc eu (chiar dak din joi in Pasti )- si dr care te 'uita' si dak te duci in fiecare sapt , dak n-ai 'grija' sa le reaminteti.
Din pacate, pt cei care lucreaza in domeniile astea cu pasiune (medicina, inavatamant) majoritatea a creat o alta imagine, nefavorabila.
Haide, te rog eu, nu te supara si mai intra pe-aici ca eu una, folosesc pont-urile tale in educatia prescolarilor!
LalaD, nu spun decat atat: chapeau bas! pt Bogdan si pentru tine (sunt convinsa ca este si meritul tau) ca ai stiut cum sa-l inveti sa-nvete.
Helene, off, de cate ori aud de copilasi plangand la gradi, mi se face paru' maciuca (sechelele copilariei).
Eu ma gandesc cu groaza cum va fi cand va incepe bulina; oricum, am zis ca ma duc si pe la 'privatele' de langa mine (daria si nikolas kindergarden) sa vad ce scoruri sunt.
Crisuk, ultima 'aventura' a fost marti noapte, cand s-a trezit la 3am si pana la 5am am facut puzzle cu Aurora si Ariel
Si da, se mai trezeste si pleaca prin casa - o aud cum alearga prin mansarda si muta sacii cu jucarii
(ea, care pana la 2 ani dormea tun )
Simo, multzu de sugestie; am fost la dr si mi-a dat zinat de 500 (o pastila e cat o falanga ) - dr a zis ca deja am infectie (se vedeau 'picourile' de puroi), dar nu pot face exudatul pt ca am luat diverse (inclusiv un antibiotic gasit prin casa) si iese aiurea.
Si spay bioparox, de zici ca-mi dau cu raid de gandaci, asa e de scarbos
M-am intins cat o placinta si-am batut campii
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani
madalina28 spune:
citat din mesajul lui roli25 Madalina, iti doresc sa gasesti grupa cu educatoarea si colegii perfecti, dar e destul de greu. Mutatul la alta grupa e putin probabil sa rezolve problema. Cum afli care e educatoarea potrivita? Cum crezi ca in alta grupa nu va exista un alt nazdravan. Asta e colectivitatea si copiii nostri trebuie sa invete sa se descurce. Ei acum incep scoala vietii. Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Multumesc!Nu imi mai aduc bine aminte, oare tu de ce l-ai mutat pe Marc de la gradinita Waldorf?Parca nu erai multumita de educatoare si de sistemul waldorf nu?
De acord cu tine ca de acum incep sa se descurce ca isi incep scoala vietii, dar nu vreau sa si-o inceapa cu frica in san, sa mearga la gradi si sa-i fie frica ca x-lescu da in ea daca indrazneste sa se apropie de el/ea sau ca doamna tipa in loc sa fie un model pt ei, toate acestea poate genera o trauma pt un copil mai sensibil!
Nu vreau sa fac pe desteapta, nici sa jignesc pe nimeni sau sa intru in polemici,poate v-ati dat seama ca nu ma bag in multe discutii las fetele cu experienta sa-si spuna punctul de vedere, dar imi sustin ceea ce spun vis-a-vis de gradinita: trebuie sa mearga acolo de placere!
Roxana ai incercat sa faci paine cu tarate?Eu vreau sa incerc azi sa vedem cum mi-o iesi!
ginnette spune:
citat din mesajul lui madalina28 De acord cu tine ca de acum incep sa se descurce ca isi incep scoala vietii, dar nu vreau sa si-o inceapa cu frica in san, sa mearga la gradi si sa-i fie frica ca x-lescu da in ea daca indrazneste sa se apropie de el/ea sau ca doamna tipa in loc sa fie un model pt ei, toate acestea poate genera o trauma pt un copil mai sensibil!Nu vreau sa fac pe desteapta, nici sa jignesc pe nimeni sau sa intru in polemici,poate v-ati dat seama ca nu ma bag in multe discutii las fetele cu experienta sa-si spuna punctul de vedere, dar imi sustin ceea ce spun vis-a-vis de gradinita: trebuie sa mearga acolo de placere! Roxana ai incercat sa faci paine cu tarate?Eu vreau sa incerc azi sa vedem cum mi-o iesi! Madalina & Sofia (01.02.2008) calea sigura a esecului este sa renunti... |
Intrutotul de acord cu ce-ai zis! Nu la toti copiii functioneaza metoda " ia sa-l pedespsesc si sa-l critic ca asa il voi face mai ambitios si luptator"
N-am incercat cu faina de tarate pt ca, talentul 'bucataresc' se risipeste putin cate putin, cu fiecare paine-turta scoasa din masina de paine.
Sa-mi spui dak iti iese; poate mai fac o incercare.
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani
ceska777 spune:
Ce subiecte fierbinti se dezbat aici! Eu azi merg sa depun dosarele la doua scoli si cam peste trei ani o sa-mi pot da cu parerea mai avizat. Din dublu rol: de parinte si educator.
Ramonab,
te inteleg! Mai ales ca e vorba de Romania! Si cred ca e bine ca stim ca nu toata lumea e "pierduta"... Speranta e mereu in oameni ca tine si ca multi altii pe care culmea, ii stie putina lume.
LalaD,
de acord cu discursul mai putin cu "atentia". Niciodata nu vom scapa de fanariotismele si balcanismele astea daca le tot incurajam, Nu putem fi mereu noi exceptia. Chiar daca e pentru un scop nobil si e vorba de copii. Mai ales ca e vorba de copii. Oare cum se simt mai incolo cand vor realiza diferentele copiii din familii modeste care nu se bizuie decat pe fortele proprii. Ei sunt cei care mai tarziu vor comenta ca e nevoie de spaga, si inca multa spaga ca sa faca meseria pentru care au umblat pe la scoli o gramada de ani, si pe care unii ar face-o din pasiune! Cand stim ca sunt domenii neglijate de stat unde chiar e nevoie de pasiune nu mi se pare ok sa incurajam favoritismele. Poate sunt dura dar subiectul asta m-a ros mereu, de cand ma stiu.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
roli25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui madalina28
Multumesc!Nu imi mai aduc bine aminte, oare tu de ce l-ai mutat pe Marc de la gradinita Waldorf?Parca nu erai multumita de educatoare si de sistemul waldorf nu? De acord cu tine ca de acum incep sa se descurce ca isi incep scoala vietii, dar nu vreau sa si-o inceapa cu frica in san, sa mearga la gradi si sa-i fie frica ca x-lescu da in ea daca indrazneste sa se apropie de el/ea sau ca doamna tipa in loc sa fie un model pt ei, toate acestea poate genera o trauma pt un copil mai sensibil! Nu vreau sa fac pe desteapta, nici sa jignesc pe nimeni sau sa intru in polemici,poate v-ati dat seama ca nu ma bag in multe discutii las fetele cu experienta sa-si spuna punctul de vedere, dar imi sustin ceea ce spun vis-a-vis de gradinita: trebuie sa mearga acolo de placere! Roxana ai incercat sa faci paine cu tarate?Eu vreau sa incerc azi sa vedem cum mi-o iesi! Madalina & Sofia (01.02.2008) calea sigura a esecului este sa renunti... |
La Waldorf era nasoala problema. Sistemul o fi fost el bun in esenta, dar aplicarea era complet gresita, iar educatoarea era de fapt problema mare...avea probleme grave la cap....abia dupa ce am mirosit-o si am renuntat cu totul la gradinita aia am aflat ca a batut o ingrijitoare. Mi s-a propus mutarea la o alta grupa, dar am vrut sa renunt total la Waldorful de Romania, care cel putin in gradinita aia era varza.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Ioanact spune:
citat din mesajul lui aurel_cris As vrea sa va intreb si eu cam de cate ori se trezesc pe noapte clopotei vostri caci Bianca face curand 3 anisori si o tine inca de la 3 treziri in sus.Acum sunt multumita ca nu mai plange si dupa putine lamuriri ca e noapte si trebuie sa doarma sa culca vrand nevrand.Ieri si azi la gradi a facut un pic de galagie ca vrea sa stau acolo cu ea,de maine cred ca o va duce tati sa vedem daca mai plange.Oricum dupa 5 minute a fost ok,tot nu vrea sa pape asa acolo,am ras cand am luat-o ieri ca avea mancare in tot parul dar de mancat ioc. Cristina deBianca Maria 4.03.2008 Bianca Sunt fetita mare |
Buna!
Rareori se trezeste Ioana pt ceai/apa, sau ca a visat urat/s-a speriat..in rest doarme toata noaptea.
Asta imi mai trebuie sa se trezeasca si ea noaptea . E de-ajuns Justina, insa de cateva nopti doarme bine, are vreo 2-3 treziri.
Ioana inca mai doarme in tarc , si de-acolo nu sare, daca ar fi in patul mare sigur s-ar fi dat jos si s-ar fi jucat.
LA MULTI ANI, sarbatoritei de azi: Ana Maria!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!