LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *281*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu acum dupa atatia ani de gradinite zic ca e o loterie ce fel de om e educatoarea la care ajungi si trebuie vazut pe parcurs ce e de facut. La fel si cu gradinita...una e ce vezi la o vizita, doua si alta, dupa ce incepe balul.
Deci vazand si facand...la stat sau particulara, e aceeasi loterie.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

Zuzici va multumesc de raspunsuri,credeam ca numai a mea e certata cu somnul.Acum e mai naspa treaba ca pleaca la nursery si este tare obosita dimineata.Prima saptamana ca a fost la program de 2 ore a fost ok,acum la 5 ore deja imi spune ca nu mai vrea sa mearga acolo si plange dimineata putin.Ea are acolo o fata si un baiat ca ingrijitori sa zicem,nu stiu cum sa ii numesc ca educatori nu sunt.Vad ca nu prea e incantata de tipul acela cu toate ca el pare foarte dragut,ei intotdeauna i-am placut persoanele de gen feminin.Sincer la cati bani platesc nu sunt multumita de nursery dar toate aici sunt la fel asa-i sistemul.La pranz daca doarme nu au patuturi ca la noi,ii culca pe niste saltele subtirele pe jos numai la cererea parintilor.De la toamana as putea trece la stat dar are dreptul doar la 3 ore gratuite iar unele gradinite nu iti ofera posibilitatea sa ii mai cumperi niste ore.Gasisem una catolica care e buna dar ne trebuie scrisoare de la biserica ca mergem de 2 ori pe luna la slujba.Treaba este ca biserica romaneasca la noi este la o ora distanta si ne ducem dar nu mereu de 2 ori pe luna.Uneori sotul lucreaza,are proiecte iar la biserica daca ne ducem plecam la 9 dimineata si ne intoarcem la 3-4pm.Biancai ii este rau in masina,acolo nu are rabdare sa stea atatea ore si uite asa preotul a zis ca nu are cum sa ne ajute.Era bine ca o dadeam la stat de la 8am. la 3pm si plateam doar 180 de lire,era perfect.Acolo deasemenea au educatoare,e alta treaba pe cand la nursery nu au.Oricum sunt nevoita sa o las la nursery pana la anul ca altfel nu pot merge la servici.De la toamana deja trebuie sa fac aplicatii pentru scoala mi-au zis,se pare ca am multe de invatat pe aici,sistemul e total diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Eu acum dupa atatia ani de gradinite zic ca e o loterie ce fel de om e educatoarea la care ajungi si trebuie vazut pe parcurs ce e de facut. La fel si cu gradinita...una e ce vezi la o vizita, doua si alta, dupa ce incepe balul.
Deci vazand si facand...la stat sau particulara, e aceeasi loterie.

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Nu contest; dar prima alegere o facem pe baza vizionarii.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui madalina28

Citat:

Madalina, iti doresc sa gasesti grupa cu educatoarea si colegii perfecti, dar e destul de greu. Mutatul la alta grupa e putin probabil sa rezolve problema. Cum afli care e educatoarea potrivita? Cum crezi ca in alta grupa nu va exista un alt nazdravan. Asta e colectivitatea si copiii nostri trebuie sa invete sa se descurce. Ei acum incep scoala vietii.

Multumesc!Nu imi mai aduc bine aminte, oare tu de ce l-ai mutat pe Marc de la gradinita Waldorf?Parca nu erai multumita de educatoare si de sistemul waldorf nu?
De acord cu tine ca de acum incep sa se descurce ca isi incep scoala vietii, dar nu vreau sa si-o inceapa cu frica in san, sa mearga la gradi si sa-i fie frica ca x-lescu da in ea daca indrazneste sa se apropie de el/ea sau ca doamna tipa in loc sa fie un model pt ei, toate acestea poate genera o trauma pt un copil mai sensibil!
Nu vreau sa fac pe desteapta, nici sa jignesc pe nimeni sau sa intru in polemici,poate v-ati dat seama ca nu ma bag in multe discutii las fetele cu experienta sa-si spuna punctul de vedere, dar imi sustin ceea ce spun vis-a-vis de gradinita: trebuie sa mearga acolo de placere!

Roxana ai incercat sa faci paine cu tarate?Eu vreau sa incerc azi sa vedem cum mi-o iesi!

Madalina & Sofia (01.02.2008)
calea sigura a esecului este sa renunti...

La Waldorf era nasoala problema. Sistemul o fi fost el bun in esenta, dar aplicarea era complet gresita, iar educatoarea era de fapt problema mare...avea probleme grave la cap....abia dupa ce am mirosit-o si am renuntat cu totul la gradinita aia am aflat ca a batut o ingrijitoare. Mi s-a propus mutarea la o alta grupa, dar am vrut sa renunt total la Waldorful de Romania, care cel putin in gradinita aia era varza.

Roli, stiu ca mi-ai mai spus, dar am uitat. Vorbesti despre Cristophori sau alta Waldorf?

Eu o am pe Ana la Cristophori si nu sunt multumita...sunt mai mult decat multumita, sunt absolut incantata de aceasta gradinita. Nu stiu cum este la alte grupe, pot sa spun numai din exterior, dar la grupa Anei educatoarele sunt impecabile, se comporta minunat cu toti copiii, sunt rabdatoare, sunt blande, se vede ca iubesc mult copiii. Conditiile materiale ale gradinitei iarasi sunt de exceptie (si nu ma refer la cine stie ce lux ci jucarii simple din materiale naturale, curatenie luna si mancarica bio foarte sanatoasa).

Daca vorbim despre aceeasi gradinita te asigur ca fie s-a schimbat f mult de cand ati fost voi, fie ai avut un ghinion teribil cu acea educatoare (daca imi dai numele pe PM iti pot spune daca mai lucreaza acolo sau nu).

In alta ordine de idei, in cazul in care nu avem recomandari de incredere si alegerea gradinitei este un fel de loterie. Putem sa urmarim anumite criterii la inscriere, dar la fel de bine putem avea surprize mari (placute sau neplacute) pe parcurs.

Ramo sunt sigura ca Lala nu a vrut sa te jigneasca in nici un caz. Tu esti un exemplu de "asa da!" si iti multumesc pentru toate sfaturile si opiniile pe care le scrii aici legate de educatia copiilor!

Elle eu in locul tau as incerca sa mai astept putin si daca totusi nu s-ar adapta Eva, as schimba gradinita. Daca nu este posibila schimbarea gradinitei, sub un pretext plauzibil pentru educatoare, as schimba grupa.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

hello girls

azi s-a lasat cu un pic de marait la gradi, dar e mult mai bine. oricum, mare maimutica eva .. cand sa plec, ma striga .. mamiiiii, stai un pic. o intreb de ce .. si-mi zice .. stai mami sa te iubesc si eu un pic .. si mi=a pus doua stampile pe obraji .... of m-am simtit tare prost ca o las acolo ..

roxanici sincer, nici mie nu mi-a placut la gradi, si am facut numai grupa mare .. o inteleg prefect, insa, trebuie sa se obisnuieasca. in toamna cand ma intorc la job, nu am cum s-o las acasa ..

mada si eu sunt de acord cu ce spui tu legat de gradinte, dar uite ca e greu de pus in practica ..

alinus eu tot mai sper sa fie ok aici caci mi-ar fi greu s-o mut ..

c u girlz

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

Uf am luat-o pe Bia de la nursery cu 39 temperatura la pranz,cand s-o imbrac nu i-am mai gasit bluzita ca nu stia ce a facut cu ea ingrijitoarea.Am stat vro 5 minute sa o caute si am renuntat.
Oricum eu am vazut cateva crese in Romania si pot sa spun ca erau mult mai curate si mai frumoase ca cele de aici.La Bia curatenia nu exceleaza,au linoleu pe jos,mi se par prea multi copii intr-o camera,mancarea nu mi se pare prea ok.
Am vizitat vro 10 dar toate aveau aceleasi standarde deci nu am avut alta alegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui aurel_cris
Gasisem una catolica care e buna dar ne trebuie scrisoare de la biserica ca mergem de 2 ori pe luna la slujba.Treaba este ca biserica romaneasca la noi este la o ora distanta si ne ducem dar nu mereu de 2 ori pe luna.Uneori sotul lucreaza,are proiecte iar la biserica daca ne ducem plecam la 9 dimineata si ne intoarcem la 3-4pm.Biancai ii este rau in masina,acolo nu are rabdare sa stea atatea ore si uite asa preotul a zis ca nu are cum sa ne ajute.

Cristina deBianca Maria 4.03.2008
Bianca
Sunt fetita mare

Dar tb sa stati atatea ore la biserica?
Eu zic, ca important e ca ajungeti si o ora..
Nici Ioana nu sta mai mult de o ora jum .
Sper sa gasesti gradinita potrivita!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Buna dimineata!
Voua va ofer o cafea dar eu ma retrag in pat.... savurez ultima zi de leneveala, de unemployed mama. De luni sunt working mama....

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)

Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Alina, Marc a fost la Waldorf Popa Nan (de stat). Stiu ca la Cristofori e ok. E chiar a directoarei de la Popa Nan. Dar, deh...e pe bani mai multi ca la stat si cu siguranta ca isi da mai mult interes.

Cristina, poate de-aia era agiata puiuta cu somnul...ca o pandea virusache...sa nu fie nimic grav .

Ellenuta, si eu ma topesc cand astia mici tb sa ma pupe obligatoriu pe ambii obraji dimineata cand ne despartim. Sunt asa dulci micutii astia!

Ceska sa savurezi cu placere ultima zi de liniste! Si succes la job!

Mergi la inceput

Eu am o nebunie de zi la job, singura cu 1000 de chestii pe cap. Colega si-a luat liber sa plece de sf Valentin cu iubitu la munte (ehei, tinerica si zbuciumata ), sefa e la Predeal la hotel ca avem grup acolo. Iar eu singurica, azi, maine juma de zi si luni.
Abia astept sapt viitoare. Imi iau liber si joi dupa masa am zburat la brasov la nasi.

Mergi la inceput