FIV Dr. ALBU DRAGOS 23
Raspunsuri - Pagina 18
maria81 spune:
inna08 am inteles, stiam ca ai facut ceva intr-o vineri cand eram noi la monitorizare pt FIV
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit
aristica spune:
maria - eu am facut laparo cu Albu.
Te programeaza pana la ovulatie.
Te duci cu toate analizele (cele mai recente) si probabil ca mai faci homoleucograma.
Vei discuta cu un anestezist (50 lei)
Vei avea de ales intre clisma si fortrans in seara dinnaintea operatiei (eu am ales fortansul)
La operatie te prezinti nemancata, nebauta, fara oja pe unghii, ca ti-o rascheteaza (la mine cu tot cu unghie, ca eram albastra)
Vei avea un ac in vena (imi scapa denumirea).Te imbraca ei. Pe masa vei fi complet goala. Anestezia se face prin acul ala din vena, deci nu vei avea alte intepaturi. Te vei trezi la terapie intensiva, iti revi repede si esti dusa in salon. Vei avea 3 gauri (una mai mare la buric si doua micute in dreptul ovarelor). Va veni doctorul care-ti va da pansamentele jos, vei fi data cu ios si un praf alb. Vei face perfuzii. Vei sta internata o singura noapte, a doua zi vei pleca acasa pe picioarele tale. La o saptamana vei scoate firele. Primele 2-3 zile de la operatie vei manca doar branza fara gust si ciorba cheala. Problema cea mai mare e ca nu vei avea voie la sex timp de 4 saptamani. Noi am comis-o la 15 zile, cand eram deja la mare...deci iti dai seama cat de repede m-am refacut.
Pe mine m-a costat in vara 2.400 lei. Tatal meu s-a operat in decembrie, tot la ei, de hernie ombilicala si i-au acceptat adeverinta de salariat, trimiterea de la medicul de familie si a platit doar 750 lei ("cazarea)
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
maria81 spune:
aristica multumesc pt informatii
nu credeam ca e asa complicata aceasta operatie
am si eu cateva intrebari:
1. anestezistul se palteste separat? nu intra in pretul total? pe site scrie 1850 RON, tu de ce ai dat mai mult? sau se plateste cazarea in plus?
2. eu as fi vrut sa imi fac tot at si biopsia endometrului, dar dupa ce mi-ai povestit tu nu cred ca e posibil in acelasi timp
imi este asa frica
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit
aristica spune:
se plateste separat doar controlul facut de anestezist, inainte cu una-doua zile de operatie. Acum stabileste daca fumezi, daca esti alergica la ceva, etc...
In timpul operatiei, doctorul nu doar "investigheaza", ci ci "lucreaza" - la mine a curatat endometrioza, a bagat un lichid prin trompe, a curatat trompa stanga. Daca tu vrei ceva, absolut orice, spune-i lui Albu, ca tot o sa fie cu instrumentele pe acolo.
Nu vei avea dureri mari dupa, operatia e usoara, ca altfel nu te externau in 24 de ore.
Eu am avut temperatura, stari de lesin si o tensiune f scazuta in noaptea imediat dupa operatie, asa ca mi-au administrat mai multe medicamente (de exemplu, sunt alergica la nospa si mi-au dat "altceva", mai scump), care au fost incluse in factura ca "diverse" - de aici diferenta de pret. A doua zi, dimineata, eram in picioare, imbracata si spuneam tuturor ca in seara aia ma duc la o nunta si mananc fripturi. La 3 zile dupa operatie, eram la serviciu. La 15 zile dupa operatie, eram la mare Nu e o operatie grea.
Sti ca dupa laparo poti ramane gravida? Ca ai trompele curate, stralucitoare si foarte primitoare pentru gigei?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
maria81 spune:
multumesc mult de tot pt informatii, acum macar stiu la ce sa ma astept
asa sper si eu ca dupa sa raman si sa fie asta cauza
aristica spune:
Of, maria, si tu le iei dea-n-doaselea: IA, FIV, Laparo, natural ...bine ca macar nu-s singura
la mine ordinea a fost: FIV, FET, Laparo, FIV, IA
maria81 spune:
asa este aristica ai dreptate
pt ca logic ar fi fost sa fac inainte de IA laparoscopie, dar mie dl.dr. mi-a recomandat sa fac laparoscopie dupa ce am facut FIV (cand am fost la control), atunci mi-a spus defapt ca rezultatul la HSG are in general acuratete 30%, si laparoscopia 100%
din cauza asta sunt hotarata sa fac laparoscopia asta ca asta mi-a mai ramas
de unde sa stiu eu chestiile astea?
dar stii cum e cat traim invatam
simonia spune:
alilumi, tot pe 28 ai si tu punctia? am recitit paginile din urma si am avut o revelatie tarzie.si eu tot atunci o am.
pe 25 alta eco.
menopurul se da si la bucata la farmacie? s-ar putea sa mai am nevoie de 2 fiole si este cam scump ca sa cumpar o cutie intreaga.
cine este din provincie, si a facut fiv? cand se recomanda deplasarea cu masina dupa transfer?
LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit
maria81 spune:
simonia
bafta multa, Doamne ajuta sa fie cu noroc
in legatura cu deplasarea nu stiu ce sa zic, eu am plecat a 2-a zi, cred ca cel mai indicat ar fi sa il intrebi pe dl.dr.
aristica spune:
menopurul se da si la bucata.
TEORETIC - dupa ce ai stat cu parantezele pe perete, poti calatori; PRACTIC - daca tot o ai pe sora-ta in marea capitala a Romaniei, de ce nu ramai peste noapte la ea? asaaa, ca sa ai tu sufletelul impacat, indiferent de rezultat.