Disneyland Paris -4-
Raspunsuri - Pagina 14
Jasmine spune:
fetelor,heeelp!!!
n-am mai dat pe aici de ceva vreme,din motive de timp
acum se apropie plecarea si mi-am dat seama ca nu sunt lamurita deloc in privinta transportului de la DL la Beauvais,in ziua cand plecam inapoi spre RO
avem biletele de avion la Beauvais pt ora 11
din ce vad eu aici :
http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng&soumettre=oui&SENS=1&DEST_PROV=BUCAREST&DATEMVT=2011-05-27+00%3A00%3A00
inteleg ca acest shuttle pleaca la 8 dimineata de la Porte Maillot spre Beauvais
ca sa-l prindem,la ce ora trebuie sa plecam de la DL si mai ales cu ce?
stiu ca s-a discutat mai demult pe tema asta dar n-am retinut,ma poate lumina si pe mine cineva?
e destul de urgent
multumesc
P.S. : lavi02,multumesc pt informatiile despre restaurantele alea
Micky2007 spune:
Jasmin din disney faci cam 40 min cu RER pana la Port Maillot. Dar pentru siguranta ta mai bine pleci cu 1 ora jumate de acolo. Mai bine stai in statie decat sa plece fara voi. De la RER iesi deasupra si gata acolo este statia.
Daca mai ai intrebari sunt aici sa iti raspund daca stiu. Te pup ca te cunosc.
Jasmine spune:
multumesc Micky
adica trebuie sa plec de la DL pe la ora 6 au 6:30,sper sa fie OK asa
acum imi pare rau ca am avion asa de devreme,inseamna ca ultima zi de DL o pierd
fetele care ati mai fost la DL si ati avut zborul spre casa in cursul diminetii,cum ati procedat?
cu cat timp inainte ati plecat de la DL?
lavi02 spune:
Jasmine, hai sa-ti povestesc patania noastra.
Aveam zborul la 18:00 parca din Beauvais. Pentru asta recomandarea lor este sa fii cu 3 ore si 15 minute inainte la Porte Maillot ca sa iei autobuzul. Am zis OK, plecam la 14 din Disneyland.
Pe la 13 sotul s-a dus dupa bagaje la hotel iar eu am ramas cu fetele in parc sa-si cumpere suveniruri.
Ne-am mai lalait un pic prin magazine, numai bine am ajuns pe la 14 si ceva in gara RER. Trenul tocmai plecase. Am asteptat vreo 20 de minute pana la urmatorul, deci am plecat dupa 14:30 din Marne la Valee, deja era clar ca nu mai aveam cum ajunge la 15:00 la Porte Maillot. Atentie ca RER nu opreste la Porte Maillot, ci cu o statie inainte, la Etoile, trebuie sa schimbi RER si sa iei metroul. Am schimbat dar la iesirea din RER nu stiu ce am facut ca nu mi-a luat biletul (trebuie introdus biletul atat la intrare cat si la iesire), am mai pierdut cateva minute si acolo pana am reusit sa ma strecor printre barele alea, noroc ca nu m-a oprit si securitatea .
Una peste alta am ajuns la Porte Maillot cu intarziere. Am aflat la fata locului ca ei au autobuzele pentru un anumit zbor, nu merg din x in x minute. De exemplu al vostru pleaca la 8:00 pentru zborul de 11, si daca il pierdeti nu mai aveti alt autobuz decat pentru urmatorul zbor care va fi din Beauvais dupa ora 11.
Noi pana am luat bilete a plecat si urmatorul autobuz, pentru zborul de dupa al nostru, asa ca am mai asteptat vreo 30 de minute urmatorul autobuz si am tremurat tot drumul sa nu faca vreo pana sau ceva pt ca pierdeam avionul.
Check-in-ul se inchide parca cu 40 sau 45 de minute inaintea zborului si ne era tare frica ca nu mai prindem check-in-ul.
In cele din urma am ajuns fix cu o ora inainte de plecarea avionului, am fost ultimii la check-in dar a fost OK.
(Noi la dus am venit pe CDG, nu pe Beauvais, nu prea stiam la ce sa ne asteptam, avantajul e ca Beauvais e aeroport mic, ajungi imediat in el unde ai nevoie, CDG e imens, acolo n-am fi prins zborul)
In rezumat: te-as sfatui sa plecati la ora 6:00, cel tarziu 6:30 de la hotel cu scopul de a ajunge la 6:30, cel tarziu 7:00 in gara RER.
Jasmine spune:
Lavi,Micky,Vrabiuta,multumesc,o sa plecam cel tarziu la ora 6 din hotel
presupun ca la ora 6 nu poate fi vorba de mic dejun?
sau pot sa le spun cu o seara inainte ca plecam cu noaptea-n cap,sa ne puna ceva la pachet?
Antoanela23 spune:
Buna fetele,
Foarte instructiv subiectul acesta, multumiri tuturor celor care scriu aici.
Planuim si noi o excursie la DL, in iulie (20-23) si acum ma uit dupa hotel.
Ezit intre Santa Fe si Newport, se merita diferenta de pret? Si la Santa Fe ce (dez)avantaj au camerele situate "pe Rio Grande"?
Mersi frumos,
Micky2007 spune:
Antoanela daca nu esti pretentioasa poti sa mergi linistita la Santa fe, dar daca esti ca mine (mai bine mai pun cativa lei si merg la unul mai bun) atunci mergi la Newport.
Eu nu am fost decat la Dream Castel, dar pentru urmatoarea iesire ma gandeam la Newport.
Antoanela23 spune:
Micky, multumesc pentru raspuns .
Recunosc ca-s pricinoasa de felul meu. Newport a fost prima alegere ca are si piscina, desi nu stiu cand vom avea noi timp de piscina, sotul zicea ca poate dam seara o tura.
Apoi am citit ca vorbeau fetele despre Santa Fe aici si cand m-am uitat dferenta de pret e aprox 200-250 euro pt un sejur de trei nopti., adica aprox 25% . Totusi stam doar 3 nopti, daca diferentele nu sunt deranjante si constau numai in fineturi cred ca am fi ok la Santa Fe.
De aceea ezit si am zis sa va intreb pe voi .
Multam, o seara buna,
Iris2002 spune:
Buna fetele,
Antoanela, noi am fost si la Santa Fe si la Newport Bay Club si preferam la.... Sequoia Lodge...acum sa zic, prefer la oricare, pentru ca e la Disneyland... Newport e un pic mai de lux decat Sequoia, dar pentru diferenta de pret nu merita ales, zic eu..pana acum e totusi Sequoia preferatul nostru (am fost de 2x la Sequoia, de 2x la Newport si 1x Santa Fe). Imi place Newport, e super, insa diferenta de comfort cu Sequoia mi se pare minima (la micul dejun ai ceva mai mult). Si Sequoia are bazin dar noi pana acum nu am reusit sa mergem niciodata la bazin. Eu zic ca si Santa Fe e superok, probabil vom merge acolo cand sunt fetele mai mari... problema mea cu Santa Fe-ul nu a fost luxul, ci plimbatul cu autobuzul, dar era iarna, aveam doua carucioare de copilasi dupa noi, era gheata si din cauza aceasta autobuzul venea cam la 1 ora seara. In mod obisnuit e superok... Eu as zice ca cei 250 euro sa ii folosesti la altceva, Santa Fe e ok pentru dormit, si mancarea e decenta.
Eu ma uit acum pentru septembrie, mai merge cineva atunci? Cred ca Sequoia Lodge vom rezerva, dar vreau mai multa reducere, deocamdata e 20 procente doar.... Sequoia are preferinta noastra si din cauza semineului, in serile de iarna a fost foarte romantic, seara sa povestim la lumina focului si copilasii alergau prin lounge-bar sau adormeau pe canapea langa foc....
Editez, m-am orientat prin oferte si la ce e acum disponibil vom alege probabil in septembrie 5 zile 4 nopti la Santa Fe, altfel am avea pentru acelasi pret Sequoia sau Newport Bay Club, dar o zi si o noapte mai putin.