Fiica vs. Mama
Raspunsuri - Pagina 16
simplyana_m spune:
Ei hai, ca daca e de dat peste dejetele, cu pretentia de "politically correct", nu mai pot sa ma abtin si sa va intreb: Nu vede nimeni elefantul din camera, in timp ce e fugarit soricelul pisigri?!?!
Pe langa faptul ca o consider cea mai potrivita acestui mediu (un forum), mi se pare si de o mie de ori mai demna dialectica lui Socrate, cu ironia lui cu tot, decat (pseudo)psihanaliza culeasa din barba lui Freud, care, daca zic ca nu-mi place verde, si mai balmajesc una-alta o vreme despre catelul din curtea bunicii, conchide ca am fost abuzata in nu-stiu-care faza anala din pruncie, cand eu vroiam sa mananc banane, dar la masa mi s-a servit peste! Insa am zis ca nu ma pun de-a curmezisul, daca lumea de pe-acilea zice altfel, altfel sa fie! Si uite ca nu-i! Stiu ca daca n-as fi avut grija, as fi fost si eu atacata (mai tare) pentru abordare, mi s-ar fi reprosat si mie (mai tare) lipsa de sensibilitate...dar voi considerati ca e mai bine sa suplinim cu condescendenta? Chiar credeti ca a rezolvat ceva mangaiatul Anei pe capsor, ca a venit sa planga "buuubaaa", iar cand a zis pisigri sa puna spirt, a sarit toata lumea ca "ceeee??? n-auzi ca o doareee???". De ce sunt disecate unele cuvinte, si complet ignorate altele? De ce sunt citate doar unele cuvinte ale Anei, iar altele, trecute cu vederea, privind in alta parte cu condescendenta? Daca e sa ne rezumam totusi la idei, de ce nu ne oprim la argumente? La ce serveste asta? Macar daca era lasata Ana sa planga, macar de era lasata sa se certe cu Pisigri, daca n-avea putere sa o faca cu mama ei, tot era mai castigata! Pur si simplu, aici i s-a pus o eticheta , un pumn in gura (pardon, cuvinte in gura), a venit plangand, ati facut "na-na" la bancuta de care a dat cu capul, si nici sa planga n-a avut loc: daaaa, daaaaa, te doare, stiu, gata-gata, taci cu...surata, ca in cazul asta mama era bancuta cea rea!
Va astept la tranta, haideti!
http://www.lucamic.blogspot.com/
ladyJ spune:
Simplyana, nu se ia nimeni la tranta asa cum nici o persoana de aici nu face psihanaliza. Ca o paranteza, fara referire la tine, observ ca de cate ori apare cineva care isi spune parerea in niste termeni mai..altfel, cu trimitere la carti de specialitate, terapii sau studii de psihologie, este acuzata ca ´´face psihanaliza de doi lei´´.
Bietul Freud a ajuns sa fie aproape o injuratura .. Inchid paranteza.
Cu revenire la subiect, ´´ana´´ nu e persoana ana, deci nu ea insasi, pentru ca nimeni nu o cunoaste personal.Poate fi un troll, de ce nu.
Ana de aici reprezinta un subiect pe forum,subiect care ne vorbeste depre o mama care si-a controlat copilul toata viata si continua sa o controleze si conditioneze si la varsta adulta.Lipsa intelegerii si mangaierii ne-au fost si ele semnalate. Oricare dintre cei care citesc pot sa fi simtit asta in viata lor,nu?
Atat. Asta e subiectul.
Si de aici reactiile.
Sigur, putem sa lasam balta ideea in sine, adica subiectul, si sa consideram ca ana e elefant, subiectul(problema) nu e pe bune, la revedere, nu mai discutam.
Insa s-a discutat.
Daca sunt de condamnat fetele care au dat in BANCUTA, atunci e de condamnat si Pisigri care a dat in COPILUL CARE S-A LOVIT de bancuta. Super exemplul tau, Simplyana.
Eu cred ca se vorbeste(scrie) de pe pozitii diferite, atata tot. Am si eu un defect, de cate ori aud pe cineva ca pune egal intre suferinta si dragoste ma opresc sa-i zic ca greseste. Bine, daca-i sado-masochist nu insist. Ca doamne, multi mai cred ca dragostea se arata cu nuiaua!(fizica sau psihica)
nelia spune:
simplyana_m, tie iti place mesajul tau? Arata exact unde si cum avut cineva cu Socrate? Credeti ca sinteti mai demne de luat in seama daca sinteti ironice si intepatoare? Daca va bateti joc de Freud, preamarindu-l pe Socrate, dar nu l-ati citit pe nici unul?
Unde a fost jignita si ironizata Pisigri sau tu, asa cum faceti voi cu mesajele celor care vad lucrurile altfel decit le vedeti voi? Concret, pune punctul pe jignire, caci altfel ma supar foc.
Eu am pus mesajul ala tocmai pentru ca m-am saturat de trinte... vreau o discutie civilizata, chiar daca in contradictoriu. Si te invit si pe tine la acelasi lucru, indiferent daca vrei sau nu sa dai curs invitatiei mele. Tu chiar crezi ca Freud si Socrate asa ar fi discutat, cum o facem noi aici!?!
Mai citeste-ti inca o data mesajul, te rog, si spune-mi ca e cel mai frumos si civilizat pe care il puteai concepe. Ia inca o data ideile si pune-le din nou, aceleasi, fara cenzura, intr-o forma demna de dialog.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Ilinca_M. spune:
Asta e chiar culmea, daca simplyana nu a discutat civilizat la acest topic (si in general pe forum!) atunci nu stiu cine, zau...De unde pana unde "sa reformuleze", "intr-o forma demna de dialog", adica pana acum ce a facut? Tocmai ca a incercat un dialog dar nu i s-a raspuns, a vorbit in gol la tot subiectul caci cea careia i-a adresat niste intrebari pertinente n-a binevoit sa-i raspunda. Nu stiu ce sa spun, nelia, inteleg ca ti s-a urat de mesaje agresive/necivilizate etc dar s-o iei in colimator tocmai pe simplyana, mi se pare prea de tot, chiar a avut interventii de bun-simt!
Atata ca pisigri, simplyana si altele probabil au luat in discutie cazul concret "ana si mama ei", au crezut ca despre asta se discuta si mai ales simplyana a incercat sa desluseasca acest caz.
Nu vad de ce s-a deturnat discutia la pure teoretizari, pentru discutii la modul abstract sunt alte topice sau s-ar putea deschide altele, aici se discuta despre un caz concret, normal ca unele fete au cerut detalii pentru a avea o privire obiectiva, doar nu era sa brodeze pe teorii goale.
Ca si la "in unul sau in doi": cateodata se discuta despre divortz/ adulter etc la modul GENERAL si atunci fiecare-si poate expune viziunile proprii dar cateodata apare un caz concret:"nu mai suport, am descoperit ca ma inseala de 3 ani, ce sa fac?" Din cate am observat, intr-un asemenea caz (ultimul) se pun intrebari suplimentare, se cer detalii, se incearca sa se priveasca din diferite unghiuri etc, nu se merge pe oreteta universala:"crapa-i capu'/ taraste-l in tribunal".
Asa si aici, unele erau sincer interesate de cazul concret expus de initiatoarea topicului. Nu toata lumea a considerat ca se incadreaza intr-un pattern, "mama abuzatoare si fiica dezorientata".
(tot nu mi-am dat seama cum ti-ai dat tu seama, nelia, ca simplyana nu i-a citit nici pe Socrate nici pe Freud...Pe Socrate nu cred ca l-ai citit nici tu in mod direct, de altfel).
Alizee spune:
Aoleu, ce mai cearta !!!
Imi amintesc ca la prima interventie, simpliana a dat de pamant cu biata ana, pretinzand ca i-a oferit, de fapt, un umar de ajutor.
Nu inteleg de ce va certati, in schimb initiatoarea nu intervine, macar pt a cere inchiderea acestui subiect.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Ilinca_M. spune:
Inca ceva ce mi se pare hilar: exact zilele astea a aparut un topic in care cineva dorea sa vorbeasca la modul general dar de acolo s-a ajuns la "tu si baietelul tau; tu esti asa; baietelul e special; pe blogul tau ai scris ca..." deci efectiv s-a intors pe toate partile viatza celei care a deschis topicul, cu lux de amanunte si citate din trecut si de pe blog. In conditiile in care ea nu a pomenit nimic de copilul ei si de relatia lor cand a deschis topicul.
Eeeei, aici e fix invers: vine Ana si se plange de mama ei cu amanunte concrete (i-a zis sa se pieptene/ n-a dorit-o/ s-a casatorit ca asa a zis ea/ a facut ce facultate a vrut maica-sa etc) si ne cere parerea iar cand unele incearca sa extraga date suplimentare de la ea sunt ignorate de initiatoarea topicului si bruftuluite de celelalte participante la discutie:"tu nu stii despre ce e vorba, e caz tipic de relatie abuziva, ce conteaza amanuntele, totul e clar etc."
Mi se pare mie sau, facand comparatie intre cele doua topice (stiti cu siguranta care e cel de-al doilea) lucrurile sunt cam...sucite?...
nelia spune:
Ilinca M., te rog, treci si tu la reformulat mesajul, am citit patru rinduri, nu pot merge mai departe.
Din pacate, te inseli in privinta lui Socrate, pe asta chiar l-am citit. Dar imi place mai mullt Freud, chestie de preferinte. Poate ca ea l-a citit doar pe Socrate, dar sa stii ca daca ar fi citit Freud, ar fi inteles ce vor sa spuna fetele de alta parere de pe aici. Si ar fi inteles si de ce, in ciuda a ceea ce sustin, sint totusi impulsionate sa scrie la acest subiect, contra parerilor care spun ca nu faptul ca Ana s-a revoltat ca mama a trimis-o sa se pieptene si mama ei s-a suparat, ranind-o cu cuvinte dure este problema reala, ci dedesupturile si ceea ce a facut sa se ajunga la acest moment. Si, de fapt, tot ceea ce simte Ana... si pentru cei ce au vrut sa citeasca, a tot spus in putinele mesaje scrise de cind a inceput subiectul.
Eu nu am probleme cu ce au scris Sympliana si Pisigri la cest subiect, sint pareri demne de luat in seama ca si celelalte pareri. Eu m-am legat doar de mod si de ton. Daca ti se par in regula, foarte bine, mie nu...
Vrei sa iau subiectul la puricat si sa scot ceea ce nu mi s-a parut in regula? O fac daca se va intelege pina la urma ce am vrut sa spun. Dialog, doamnelor, nu ironii si intepaturi.. cum a fost si a mea ultima, recunosc cu Socrate si cu Freud, dar care nu se referea neaparat la S., ci asa in general, ca tot sint luati mereu in deridere amindoi, mai ales Freud, care merge pe niste cai mai putin vizibile din prima.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
calipso_zeus spune:
EEEEEEEEEiiiiiiiiiii...de la o chestie absolut normala cum e o poveste cu o mama care inca nu vede ca fata ei a crescut si vrea sa zboare si fata care stie ca are aripi dar nu e lasata sa zboare..s-a ajuns la psihanaliza,la teoriile lui Freud....of of.Eu sunt convinsa ca femeia doar a intrebat pur si simplu ce sa faca ca s-a saturat sa fie sub papucul maica-sii.Macar a constientizat asta,de obicei cand e vorba de un barbat sub papuc lucrurile stau altfel.
Nu cred ca e important cine ce a citit,de fapt in afara de propriile noastre vorbe nu scrie nicaieri cate studii si ce studii avem,cat si cum am citit etc etc.De obicei ironia muscatoare e simbolul unei inteligente notabile,e greu sa atingi unde doare folosind doar cuvinte din Dex.E ca in bancul ala.."1 leu ca am lovit roata si 100 ron ca am stiut unde sa lovesc."
Acu` femeia aia nu cred ca a inteles ce sa faca..de fapt nu vrea sa inteleaga si nici nu se agita sa iasa de sub papuc.E foarte simplu.E mare,majora si vaccinata are barbat si totusi ii e frica de maica-sa.Daca ar intoarce spatele si ar pleca spunandu-i in fata tot,ar fi mai simplu.Si ce daca nu a dorit-o?Ea exista si gata.Ce daca nu-i place pieptanatura?Asta e......ma mir cum o rabda sotul pe soacra.Inseamna ca se complac,mai ales ca ea nu depinde financiar de maica-sa.
Simplu.
Ilinca_M. spune:
Hai ca am editat: in loc de "vorbea sa vorbeasca" am vrut sa scriu "dorea sa vorbeasca". Acum e mai clar sau iar imi da toar'sha invatatoare cu rigla peste degete ca sa reformulez?
Nu te-ai prins ce am vrut sa spun prin faptul ca nici tu nu l-ai citit pe Socrate decat eventual indirect...dar nu conteaza, ca nu despre el e topicul asta.
Dar chiar mi-ar placea sa iei la puricat subiectul, cum spuneai, si sa ne zici ce n-a fost in regula, daca se poate in abordarea initiala a Simplyanei, ca la pisigri m-am prins ce nu a convenit.
simplyana_m spune:
Lady, elefantul: postarile Anei, initiatoarea subiectului, au ramas cele mai "pe langa", tocmai ea nu a inteles nimic din ce s-a discutat aici in profunzime. Si pe nimeni nu deranjeaza asta! Se poarta lupte sub un steag pe care nimeni nu da prea multe parale.
Nelia, eu nu am insinuat incultura nimanui, nu am jignit si nici n-am acuzat pe nimeni ca m-ar fi jignit pe mine. Insa tu, inainte sa o pui la punct pe pisigri, de dragul pacii si dreptatii, n-ar fi stricat sa citesti ultima postare a Anei.
http://www.lucamic.blogspot.com/