Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

haideti sa ne inveselim putin.
la noi doamna a facut cu ei toate problemele, la cea cu bile le-a facut o explicatie grafica f frumoasa, Sofia a facut f bine tot restul,ne-am uitat in caiet cum scrie doamna, le scriu f bine, nu sar etapele si l;a foecare am intrebat dacasi ea a facutl;a fel, la unele mi-a zis ca identic, la altele dupa cum urmeaza:

la cea cu jocul descrabble nu a pus in ecuatie cu abc, ci a zis I S si M.Sper ca nu i-a scazut pentru asta!!

numai ca la aia cu numerele a redactat ceva gresit, a gasit numerele abc si a pus din greseala linie deasupra, dupa care nu a zis xy apartin multimii (numerele) ci tot a,b. poate i-au scazut acolo. nr le-a gasit insa, pe toate.
mai banuiesc eu ca si la problema cu bomboanele a zbarcit ceva in genul asta.

doamna presupune ca a fost o eroare si la clasa ei nu s-a mai corectat enuntul acela.

concluzia in urma discutiei: doamna e impotriva literaturii din concursurile de matematica, nu le preda tintit pt concurs. Copilasii gandesc bine matematic, dar se pare ca nu e destul.
Doamna nu e f f informata cu ce se cere azi ca forma, dar ii pregateste foarte frumos dpdv fond

Ea era multumita de ei si zice ca mai au de exersat atentia. le-a dat un FB in catalog, mai ales ca s-au calificat toti in etapa urmatoare.

De ieri la pranz, numai febra martisoarelor a fost la noi acasa;)

acuma plec, ca tre sa ma sui iun avion.

va pup!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Bine v-am regasit,

Felicitari tuturor copiilor pentru rezultate

Happiness, ma bucur mult pentru reusita fetitei tale, chiar daca nu a luat 100 p., rezultatul ei este un rezultat frumos.
Nici noi nu am atins 100, ne-am oprit la 97.5 p. Si de la noi din clasa au mers 10 copii si doar 1 singur a reusit sa atinga max - 100p. Pentru toti acesti copii - Bravo lor!!

Sorana, maine reincepem si noi scoala. Aducem- "Micutele Doamne".

Lalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Tisina eu am incurajat-o pe fi-mea sa mearga pentru a se obisnui cu aceasta situatie. Ea e emotiva si are probleme cu concentrarea si atentia in conditii de stress. La ea problema nu e ca nu stie ci ca se gandeste la chestii gen "Eu nu stiu sa ies de aici si nu stiu daca o voi regasi pe mama" . Telefonul mobil a rezolvat o buna parte - iese si ma suna .
In plus la concursuri (dupa cum se vede din relatari) se mai cer si alte chestii care nu sunt punctate in clasa - gen "literatura" la matematica, scris frumos (ordonat), etc, chestii pe care le poti afla doar participand.
Mai nou am vazut si noua lege a invatamantului si e posibil sa si conteze la admiterea in liceu concursurile... deci e bine sa ne obisnuim cu ele, chiar daca momentan nu folosesc la nimic. .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Da, Sorana, ai dreptate. Anul asta m-am resemnat, dar am idei proaspete pentru clasa a III-a, cand va fi destul de mare sa vina singur de la scoala (isi doreste tare mult asta) precum si sa participe la cate concursuri doreste (cat de multe). El e o fire foarte sensibila, de aceea nici nu vreau sa il presez. Imi e teama ca daca va merge "de gura mea" si va lua o nota mica, va ramane marcat de asta. Vom lucra pana atunci la consolidarea "self-esteem-ului".
Azi, cand am mers dupa el, mi-a spus doamna ca i-a dat FB la matematica pentru ca a fost cel mai activ. Le-a predat lectie noua pe care el a inteles-o cel mai repede, si aproape ca si-a tinut ora impreuna cu el (care mai le explica si colegilor ce nu intelesesera). Deci cap are, dar trebuie sa mai lucram la "competitivitate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Tisina stiu ce zici. Tocmai am zis ca a mea e emotiva, etc. Ideea e ca mergeti la concursuri ca sa invatati ce si cum, sa va obisnuiti, etc, nu pentru nota mare. asta trebuie sa incerci sa-i explici.

In alta ordine de idei noi n-am fost la scoala. De fapt luni m-a sunat doamna sa vin s-o iau ca o doare tare urechea. Medicul de familie a presupus otita. Azi, la ORL am aflat ca e "faringo-amigdalita cronica". Cu alte cuvinte are imunitate buna si a stat printre viroze si raceli multa vreme. Desi nu a facut boala/bolile, deci nu a avut tratament, au ramas ceva urme in gat si nas - acum extinse la urechi.
M-am hotarat s-o mai tin acasa si maine si joi (joi se duc la teatru, n-are rost sa o duc). Ca tratament nurofen, bioparox si vibrocil.
Si uite asa si o imunitate buna poate face figuri
Sau altfel spus daca ceilalti lipsesc ca au febra si ea n-are, macar sa lipseasca si ea

Mergi la inceput

sa vedeti la ce ma gandeam eu in avion (da am ajuns cu bine)

Lori, nu mai scuza ca ai copil destept si care se tine tare, da-o incolo de treaba:))
Am avut asa usor senzatia ca mereu te justifici, nu te justifica, ca n-ai de ce, nu cred ca consideracareva ca stai cu batu pe ea

Copiii supra dotati (supra dotat nu inseamna mega genial, deci nu e chiar asa o vorba mare) sunt un dar pretios si e greu pentru ceilalti sa nu se simta cumva umbriti, dar aici nu e cazul. Nu se simte nimeni umbrit :)
Mie una imi place cand citsc despre astfel decopii, si in general, despre reusitele copiiilor nostri. Pentru ca imi doresc pt ai mei urmasi sa traiasca intr-o lume de oameni inteligenti, asa ca succesul celorlalti imi da sperante:)))

La partea ailalta, Tisina, procedezi f bine cu al tau respectandu-i dorinta. Nici ca poti faceceva mai intelept. Asta stiu de la concursurile de pian, erau copii care nu vroiau in clasele mici, s-au dus abia de pe la 10, 11 ani. dar si cand s-au dus:)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si a mea a scris tot I ,S.Zice ca asa nu le incurca.
Sabina,sincer vorbind,chiar nu vreau sa incep ca a facut ,a dres etc.Dar sunt interesata cu adevarat de evolutia ei si a colegilor ei de generatie.Cu cat sunt mai multi inteligenti si dezghetati,cu atat e mai bine.
Si ai dreptate,sunt unii care isi dau drumul cand nu te mai astepti.Ceea ce nu-i rau.
Adu-ne ceva bun din Viena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Multumesc, Lalya!
Sorana, sanatate Monicai!
Sabina, sa te faci bine cat mai repede!
Azi am fost si noi ocupati cu martisoarele...Maine au la biblioteca o activitate dedicata zilei lui Creanga, deci are desen de facut pentru o expozitie si sa spuna ce poveste ii place si de ce. La romana nu au trecut mai departe, suntem dupa evaluarea de dupa semnele de punctuatie, la mate probleme 100-1000.La cunoasterea mediului au dat test, deci urmeaza capitol nou...Sambata am vazut ca este Euclid. A mai fost cineva la etapa I? Ca nu mai tin minte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sabina, bine ai ajuns cu bine! Mamici, ce sa va trimit de la Viena? Putina relaxare vieneza?

Mergi la inceput

bai, nu stiu cevaaduc, deja am mancat o ciocoalata intreaga. Lindt cu Cointreau. In ritmul asa, niuci nu mai incap in avionul de intoarcere, credca cioco pt copii o cumpar din duty free, altfel e pericol mare sa nu mai ajunga la ei

Voua pot sa va aduc bobo mozart :P

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput