Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 19
Sabina spune:
haideti sa ne inveselim putin.
la noi doamna a facut cu ei toate problemele, la cea cu bile le-a facut o explicatie grafica f frumoasa, Sofia a facut f bine tot restul,ne-am uitat in caiet cum scrie doamna, le scriu f bine, nu sar etapele si l;a foecare am intrebat dacasi ea a facutl;a fel, la unele mi-a zis ca identic, la altele dupa cum urmeaza:
la cea cu jocul descrabble nu a pus in ecuatie cu abc, ci a zis I S si M.Sper ca nu i-a scazut pentru asta!!
numai ca la aia cu numerele a redactat ceva gresit, a gasit numerele abc si a pus din greseala linie deasupra, dupa care nu a zis xy apartin multimii (numerele) ci tot a,b. poate i-au scazut acolo. nr le-a gasit insa, pe toate.
mai banuiesc eu ca si la problema cu bomboanele a zbarcit ceva in genul asta.
doamna presupune ca a fost o eroare si la clasa ei nu s-a mai corectat enuntul acela.
concluzia in urma discutiei: doamna e impotriva literaturii din concursurile de matematica, nu le preda tintit pt concurs. Copilasii gandesc bine matematic, dar se pare ca nu e destul.
Doamna nu e f f informata cu ce se cere azi ca forma, dar ii pregateste foarte frumos dpdv fond
Ea era multumita de ei si zice ca mai au de exersat atentia. le-a dat un FB in catalog, mai ales ca s-au calificat toti in etapa urmatoare.
De ieri la pranz, numai febra martisoarelor a fost la noi acasa;)
acuma plec, ca tre sa ma sui iun avion.
va pup!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Lalya spune:
Bine v-am regasit,
Felicitari tuturor copiilor pentru rezultate 
Happiness, ma bucur mult pentru reusita fetitei tale, chiar daca nu a luat 100 p., rezultatul ei este un rezultat frumos.
Nici noi nu am atins 100, ne-am oprit la 97.5 p. Si de la noi din clasa au mers 10 copii si doar 1 singur a reusit sa atinga max - 100p. Pentru toti acesti copii - Bravo lor!!
Sorana, maine reincepem si noi scoala. Aducem- "Micutele Doamne".
Lalya
sorana spune:
Tisina eu am incurajat-o pe fi-mea sa mearga pentru a se obisnui cu aceasta situatie. Ea e emotiva si are probleme cu concentrarea si atentia in conditii de stress. La ea problema nu e ca nu stie ci ca se gandeste la chestii gen "Eu nu stiu sa ies de aici si nu stiu daca o voi regasi pe mama"
. Telefonul mobil a rezolvat o buna parte - iese si ma suna
.
In plus la concursuri (dupa cum se vede din relatari) se mai cer si alte chestii care nu sunt punctate in clasa - gen "literatura" la matematica, scris frumos (ordonat), etc, chestii pe care le poti afla doar participand.
Mai nou am vazut si noua lege a invatamantului si e posibil sa si conteze la admiterea in liceu concursurile... deci e bine sa ne obisnuim cu ele, chiar daca momentan nu folosesc la nimic. .
Tisina spune:
Da, Sorana, ai dreptate. Anul asta m-am resemnat, dar am idei proaspete pentru clasa a III-a, cand va fi destul de mare sa vina singur de la scoala (isi doreste tare mult asta) precum si sa participe la cate concursuri doreste (cat de multe). El e o fire foarte sensibila, de aceea nici nu vreau sa il presez. Imi e teama ca daca va merge "de gura mea" si va lua o nota mica, va ramane marcat de asta. Vom lucra pana atunci la consolidarea "self-esteem-ului".
Azi, cand am mers dupa el, mi-a spus doamna ca i-a dat FB la matematica pentru ca a fost cel mai activ. Le-a predat lectie noua pe care el a inteles-o cel mai repede, si aproape ca si-a tinut ora impreuna cu el (care mai le explica si colegilor ce nu intelesesera). Deci cap are, dar trebuie sa mai lucram la "competitivitate".
sorana spune:
Tisina stiu ce zici. Tocmai am zis ca a mea e emotiva, etc. Ideea e ca mergeti la concursuri ca sa invatati ce si cum, sa va obisnuiti, etc, nu pentru nota mare. asta trebuie sa incerci sa-i explici.
In alta ordine de idei noi n-am fost la scoala. De fapt luni m-a sunat doamna sa vin s-o iau ca o doare tare urechea. Medicul de familie a presupus otita. Azi, la ORL am aflat ca e "faringo-amigdalita cronica". Cu alte cuvinte are imunitate buna si a stat printre viroze si raceli multa vreme. Desi nu a facut boala/bolile, deci nu a avut tratament, au ramas ceva urme in gat si nas - acum extinse la urechi.
M-am hotarat s-o mai tin acasa si maine si joi (joi se duc la teatru, n-are rost sa o duc). Ca tratament nurofen, bioparox si vibrocil.
Si uite asa si o imunitate buna poate face figuri ![]()
Sau altfel spus daca ceilalti lipsesc ca au febra si ea n-are, macar sa lipseasca si ea ![]()
Sabina spune:
sa vedeti la ce ma gandeam eu in avion (da am ajuns cu bine)
Lori, nu mai scuza ca ai copil destept si care se tine tare, da-o incolo de treaba:))
Am avut asa usor senzatia ca mereu te justifici, nu te justifica, ca n-ai de ce, nu cred ca consideracareva ca stai cu batu pe ea ![]()
Copiii supra dotati (supra dotat nu inseamna mega genial, deci nu e chiar asa o vorba mare) sunt un dar pretios si e greu pentru ceilalti sa nu se simta cumva umbriti, dar aici nu e cazul. Nu se simte nimeni umbrit :)
Mie una imi place cand citsc despre astfel decopii, si in general, despre reusitele copiiilor nostri. Pentru ca imi doresc pt ai mei urmasi sa traiasca intr-o lume de oameni inteligenti, asa ca succesul celorlalti imi da sperante:)))
La partea ailalta, Tisina, procedezi f bine cu al tau respectandu-i dorinta. Nici ca poti faceceva mai intelept. Asta stiu de la concursurile de pian, erau copii care nu vroiau in clasele mici, s-au dus abia de pe la 10, 11 ani. dar si cand s-au dus:)
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Si a mea a scris tot I ,S.Zice ca asa nu le incurca.![]()
Sabina,sincer vorbind,chiar nu vreau sa incep ca a facut ,a dres etc.Dar sunt interesata cu adevarat de evolutia ei si a colegilor ei de generatie.Cu cat sunt mai multi inteligenti si dezghetati,cu atat e mai bine.
Si ai dreptate,sunt unii care isi dau drumul cand nu te mai astepti.Ceea ce nu-i rau.
Adu-ne ceva bun din Viena![]()
happiness spune:
Multumesc, Lalya!
Sorana, sanatate Monicai!
Sabina, sa te faci bine cat mai repede!
Azi am fost si noi ocupati cu martisoarele...Maine au la biblioteca o activitate dedicata zilei lui Creanga, deci are desen de facut pentru o expozitie si sa spuna ce poveste ii place si de ce. La romana nu au trecut mai departe, suntem dupa evaluarea de dupa semnele de punctuatie, la mate probleme 100-1000.La cunoasterea mediului au dat test, deci urmeaza capitol nou...Sambata am vazut ca este Euclid. A mai fost cineva la etapa I? Ca nu mai tin minte.
Nicoleta spune:
Sabina, bine ai ajuns cu bine! Mamici, ce sa va trimit de la Viena? Putina relaxare vieneza? ![]()
Sabina spune:
bai, nu stiu cevaaduc, deja am mancat o ciocoalata intreaga. Lindt cu Cointreau. In ritmul asa, niuci nu mai incap in avionul de intoarcere, credca cioco pt copii o cumpar din duty free, altfel e pericol mare sa nu mai ajunga la ei![]()
Voua pot sa va aduc bobo mozart :P
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo