Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sabina,nu stiu care e solutia.Poate sa trimiti un mail organizatorilor,e unul pe site si sa le explici situatia.Sau sa scrii pe adresa lor oficiala.Lucrarile ajung la Comisia Centrala care le valideaza.Chiar daca nu contesti in timp util ,cand ai timp incearca sa vezi lucrarea.Poate a gresit pe lucrarea oficiala mai mult decat crede ea.Poate a gresit la ceva simplu fara sa isi dea seama.Nu stiu,eu doar imi dau cu parerea.Sau pune-o pe invatatoare.Sau uita-te ce le preda,poate nu ii invata sa abordeze corect rezolvarea unei probleme.Nu lasa copilul sa creada ca el de fapt merita mai mult.Nici asa nu cred ca e bine.
Tot ce pot sa iti spun este ca la noi la scoala rezultatele reflecta ierarhia de la clasa.Nu exista nicio schimbare spectaculoasa.Exista un grup constant de copii care obtin rezultate bune.Eu ii cunosc deja .Nu toti vor face cariera in matematica,unii sunt foarte buni si la romana,dar sunt convinsa ca ei vor avea rezultate scolare foarte bune in anii ce vor urma.
Daca intr-adevar nu a gresit si a fost depunctata,vor lua masuri.Si nu numai pentru Sofia,ci si in viitor pentru alti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hmm...e f greu sa ii spun scurt pe doi ca atata merita, cand ea stie sa le faca.
E greu sa inteleaga diferenta dintre a sti, si a scrie ca la concurs.

I-am spus de ieri ca e posibil ca ea sa fi uitat sa scrie ceva de pe ciorna, ca se mai intampla. ca nedreptatea e la problema gresita, dar in rest nu stim exact. A fost ok cu asta si cred ca e destul.

Cred ca lucurul asta trebuie sa il invete ea treptat, pas cu pas, a inceput sa-si mai dea seama etc.
E f sensibila, si daca incep acuma sa analizez la sange o va demoraliza, o cunosc.

Si la ei sunt cativa copii mai buni, cu rezultate constante deja. de altfel, putini din clasa au avut curaj de Arhimede. Invatatoarea nu i-a incurajat in masa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Roaga-o pe invtatoare sa mai abordeze din cand in cand si alt gen de probleme,ea ar trebui sa stie cel mai bine ce inseamna dificil.Daca e asa buna la matematica de clasa a doua,da-i probleme de a treia,la inceput simple.Oricum din clasa a treia problemele grele sunt mult mai diversificate.Nu stiu exact ce se potriveste fiecarui copil,nici eu nu sunt in domeniu,dar incerc sa ma adaptez la ce poate ea sa duca in mod rezonabil.Daca nu poate,renunt.Niciodata n-am crezut in genul de articole ce poate copilul sa faca la 6 luni,1 an ,acela este doar etalonul.exact ca la scoala,unii pot mai mult ,altii nu.

Mergi la inceput

Lala,nu este site-ul oficial al concursului.Stim ca initial acel subiect a fost formulat gresit,intrebarea este daca enuntul a fost corectat in timp util la toate centrele de concurs.

PS: Pot doar sa iti spun ca nu copilul a facut corectia pe subiecte,ci invatatoarea asistenta in mod oficial la fiecare copil din clasa.
Dar subiectul in discutie nu avea mai mult de 4 puncte.Poate a mai gresit la unul din cele de trei puncte si la unul de patru.Poate nu a gasit toate numerele la ala cu trei numere consecutive dintre care cel mai mare este 5 si a pierdut puncte aici.fiecare din cele de 3 punte avea un clenci,poate a sarit ceva pe rezolvarea oficiala si a gresit toul chiar daca a facut bine pe ciorna.

Drum bun,Sofi isi va lua revansa la etapa urmatoare.

Mergi la inceput

eu n-am mai vb cu invatatoarea din luna octombrie ;((

probabil de asta sunt mai necajita, ca eu sunt defapt in fault, nu m-am ocupat absolut deloc de ea :((

Temele, tot, face singura...au fost saptamani in care nici nu am avut putere sa ma uit in caiet, nici nu stiam ce fac la clasa :(

cand a luat punctajele alea maxime la romana (ok, a fost f f simplu, dar de la ea din clasa au fost numai 3 fetite, concurs plus baraj), eu nici nu eram langa ea.

ea, la modul obiectiv, a fost un copil total neglijat dpdv scolar pana acum vreo cateva saptamani.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Stiu ca nu-i site-ul oficial
Eu le-am pus in ideea ca folosesc si altcuiva.
Daca au anuntat sau nu in toate centrele , habar nu am. Teoretic, daca nu au facut-o acel subiect, la validare va fi scos din calcul.
Practic, ramane de vazut.

Mergi la inceput

Asa ca sunt mai multe motive pt care nu mai stam acuma sa despicam firul in 4. Nu vreau sa aiba senzatia ca secere prea mult de la ea, pt un copil fara pic de pregatire suplimentara si cu problematicile ei , mai grele decat ale unui copilas lipsit de griji ,e mai constructiv sa lucram pt viitor si gata.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citind din experientele voastre la concursuri, m-am mai linistit. Are dreptate copilul sa nu vrea. Pai mai bine invata pentru el (ca acum) decat pentru concursuri. De fapt, asta e si ideea, sa ii placa sa invete, nu sa se simta constrans de vre-un concurs pentru a invata. Si cata vreme face asta, ar trebui sa ma declar si eu multumita (ma incurajez si eu ). Poate anul viitor ne vine si noua cheful

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Felicitari tuturor pentru rezultate! Fiica-mea a luat 95 p la Evaluare in educatie, romana, si,desi sunt tare mandra de ea,fiind primul concurs atat de complex la care merge, ma supara faptul ca nu stiu macar ce a gresit.Reclamatie nu are rost sa fac, si la scoala si acasa reuseste maxim 98 p, mereu uita o diacritica sau o litera , ceva...Nu ma asteptam deci la 100,dar pe scoala au fost 2 punctaje maxime la a II a, unul din clasa ei si unul din alta clasa. Oricum, la ei la clasa au mers 16 copii, 14 au luat peste 90 p,deci punctaje foarte bune. Am vazut ca la text au pus 20 p, cred ca de acolo a pierdut mai mult, inca nu se exprima frumos, poate si in alta parte, cine stie...Oricum, cred ca punctajele de 100 de p sunt pentru genii, a mea e un copil normal, cu mici greselute, dar chiar si asa e aproape de 10, deci e ok.

Mergi la inceput

Tisina,toti copiii trebuie sa invete in primul si in primul rand pentru ei,nu pentru doamna sau pentru parinti sau pentru mai stiu eu ce.A mea spre exemplu nu invata cu scopul de a participa la concurs,invata pentru ca ii place si pentru ca ii merge mintea.A trimite copilul la un concurs impotriva vointei lui nu prea este normal.Dar exista si copii care vor de buna voie si nesiliti de nimeni sa intre in competitie cu altii.Sa nu facem greseala sa credem ca sunt anormali.
Hapi,un punctaj de 100 la evaluarea Nasta nu este pentru genii,poate unii s-au concentrat mai bine in acea zi si nu au gresit.Oricum peste tot s-au luat punctaje de peste 90 in masa ceea ce nu este rau ,inseamna ca macar la limba romana generatia copiilor nostri pare sa se descurce.Eu am vorbit cu doua mamici din clasa cu copii care au mers la Nasta,stiau ce au gresit.Spre exemplu ,pentru 98 de p unul dintre copii facuse 4 greseli de 0.5 :pusese punct in loc de semnul exclam,nu pusese virgula la intrebare,la vant pusese i din i si presupunea ca a scris un cuvant gresit.Ea si-a dat seama din asta ca mai trebuie lucrat la semnele de punctuatie.

Mergi la inceput