Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 17
loryi1974 spune:
Sorana a inceput bine
.Apoi clasicul "Plan si rezolvare"
:
1.Aflam cate puncte are X
2.Aflam cate puncte are y
3.Aflam cate puncte are z
Verificare(in caz ca s-a scazut ceva gresit,se mai intampla
):
X+y+z=
Raspuns :x=;y=,z=
Final de rezolvare.Fara prea mare pregatire.
loryi1974 spune:
Nicoleta,nu stiu ce sa zic,la voi se invata inmultirea deja la clasa a doua,la noi abia in clasa a treia.
Totusi si in Ro sunt multe scoli care nu participa la concursuri.
loryi1974 spune:
Ministerul Educatiei ar trebui sa intervina si sa mai faca ordine in aceste concursuri.Daca tot le aproba,inseamna ca unii cred ca e ok sa participe copii de clasa a doua la asa ceva.Atunic ar trebui sa organizeze o competitie scolara gratuita si la clasa a doua.Nu numai sa permita concursuri pe bani.Si ar trebui sa nu mai permita fraudarea lor.Daca tot pun stampila oficiala a statului roman pe aviz.
Intrebarea cheie este ce se intampla cu acesti bani?
Nicoleta spune:
Tu ce crezi ca se intampla cu acesti bani? :)
Fireste ca nu sunt toti copiii stresati de catre parinti, unii chiar se adapteaza usor. Si concursurile le vin ca niste manusi. Ce te faci inca cu restul?
Si oare de cate concursuri este nevoie sa inveti un copil cam cum este la competitii?
Sabina spune:
pai eu n-am ce s-o invat, ca ea le pune pe hartie, nu sare etape, si mama, care a terminat matematica, a fost uimita cat de ordonat le scrie.
N-am eu timp de contestatii, ca maine plec la Viena. dar daca as avea, cui trebuie sa ma adresez? habar nu am.
in mod sigur la clasa lor NU s-a anuntat despre problmea gresita. Nu e chiar asa cascata fata :)
problema aia e super usoara pt sofia, am dat-o doar exemplu.
In rest, da, pt Sofia, cateva probleme in plus ar reprezenta maximum 45 de min pe saptamana, isi face f repede temele, merge bine, gandeste fantastic, nu ar fi greu antrenamentul asta.
Numai ca eu sunt muziciana, nu stiu prea bine sa o ajut.....adica nici nu stiu de unde se iau problemele specifice, poate ne mai scrii cateva ;))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nicoleta Cu concursurile, ne-am lamurit. Trebuie sa fii pregatit pentru asta: nu doar sa stii "materia" (mult mai mult decat se face la scoala), dar sa te si descurci in peisaj. Si asta presupune mai mult decat ce se face la scoala. Unii fac mai mult, altii nu fac. Oare prin alte parti incep la fel de devreme concursurile? Or fi oare si prin Austria si nu am aflat noi? In Ro mi se par si multe tare, si sigur nu doar din motive didactice exista :). Chiar, cat costa participarea la un concurs? Poate intra mamici de prin alte tari sa ne lamureasca. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Rasul este ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro) |
In functie de concurs intre 12 si 20 lei.
Lory o parte din bani ajung la profesorii supraveghetori si care corecteaza, mai costa cate ceva hartia si tiparirea, mai costa diplomele, premiile, medaliile, revistele, etc. Organizatorii au probabil si cativa angajati permanenti, isi fac site, etc. Probabil ca totusi le raman niste bani, nu cred ca e doar reclama pentru editurile care le organizeaza.
La micul matematician primesti o culegere (de fapt cumperi culegerea si participarea la concurs e gratis). Mie asta mi se pare varianta cea mai corecta.
E corect ce zice Lory Loredana - la romana e foarte usor sa pierzi puncte - o litera mancata e -1, un semn de punctuatie uitat -0,5, etc.
Lala_D spune:
Pentru cine vrea subiectele de la Arhimede aici :
http://mate.info.ro/MaterialDescription.aspx?ID=1528
Apasati butonul download.
Vedeti ca problema gresita are inca enuntul formulat gresit.
Sabina faci contestatia azi la centrul unde a dat concursul!
Sabina spune:
ooof, eu nu am cum;( si sotul e impotriva.
zice ca-s nebuna la cap si ii cam dau dreptate ![]()
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Nicoleta spune:
Sabina, nu intra in jocul asta! Este doar un concurs, mare lucru! Asta vor, sa devii jucator! ![]()
Sabina spune:
nu numai ca nu intru, da sunt plina de rusine pt toata drama ;)
faza cu problema gresita a fost o porcarie, restul de-acuma stie sa rezolve, o sa mai facem probleme grele pt ca i se par frumoase si se simte f bine cand le rezolva, (daca ne mai da Lori
) si gata ![]()
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo