Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (6)
Raspunsuri - Pagina 16
Nicoleta spune:
Pai cum sa nu fie stresati copiii daca parintii se streseaza asa? Sabina, este unul dintre sutele de genul asta, cu greseli si totusi... Hai, lasa-l incolo, ca nu e nici primul, nici ultimul. O diploma in minus, mare paguba
. Cand vii?
Sabina spune:
Marti vin, pe la 2 ;)
miercuri am controlul, si dupa aia repetitii, dar nu stiu inca ce si cum.
asaca sa ma laud si la voi, n-are sofia cea mai diploma, dar are mama celebra la viena;-), mama care stie ce e aia concurs nedrept, pt ca mama sofiei a picat la admitere la doctorat la zi cu media 10, da, da, cu media 10 ;))))))))
si nu asa, ci cu singurul 10 dintre toti candidatii...ehe...a fost o povetse tare aiurea care a cam zguduit lumea muzicala pe vremea aia. si uite ca n-am ajuns chiar asa rau:P
deci, sa ne laudam:
http://www.steinwayaustria.at/allg_veranstaltungen.htm
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
grati.ela spune:
Sabina, ai putea ramane uimita de ceea ce scriu copiii in limba romana desi in limba matematica scriu bine... eu am facut contestatie de cateva ori, fiind absolut convinsa ca rezolvarea copilului este perfecta (rezolvare relatata de fata acasa).
- acum un an tot la Arhimede: raspunsuri corecte dar rezolvari pe ciorna (se astepta la peste 33p si a luat 19) - nu a realizat ce facuse;
- la olimpiada de matematica anul acesta: rezolvare buna in limba matematica, descrieri horror a ceea ce gandise...rezultat: 1p din 7p (citind cele scrise in lb romana am zis ca nu-i copilul meu
)
- olimpiada de fizica: descriere tehnica de rezolvare, explicatii...de nota 10 - asta acasa...contestatie evident...inspectoare care mi-a citit rand cu rand lucrarea: datele initiale modificate, explicatii fara cap si fara coada...nici in romana nu pricepeam ce spune... rezultat: bag capul in pamant si-mi spun ca eu nu mai contest nota vreodata....
cere-i rezolvari curate inclusiv cand lucreaza pe ciorna...ii intra in sange...
oricum, felicitari pentru rezultat...pentru Arhimede e bun!
Sabina spune:
m-am gandit primul lucru la asta...insa ea pe ciorna scrie toate etapele, nu sare peste ele, e foarte pedanta, e in firea ei.
dar nu stiu, ce trebuie sa scrie in limba romana la o problema de genul
la jocul descrabble, ioana, mara si sara au realizat impreuna 99 de puncte. Cine a castigat concursul daca Ioana si mara au realizat impreuna 66 de puncte, iar mara si sara au obtinut impreuna 51 de puncte?
ea scrie ceva de genul:
a +b+c =99
a+b=66
b+c=51
a= 99 -(b+c)
a= 99-51
a= 48
c=99-(a+b)
c=99-66
c=33
b=51-c
b=51-33
b=18
Ioana are 48 pct
Maria are 18 puncte
Sara are 33 de puncte
acum, nu pot sti sigur daca a scris chiar asa,uite ca nu am intrebat , dar acasa asa le rezolva, si nu de ieri de azi.
Cum se scrie mai bine? lamuriti-ma si pe mine.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
grati.ela spune:
Sabina, nu-mi vine sa cred...la clasa a doua?
ozi rezolva grafic: desena trei fetite, trecea numele sub fiecare, primele doua le introducea intr-o diagrama si scria sub ea 66p, toate trei erau apoi incluse intr-o diagrama mare si scria sub ea 99...deci a treia fetita avea 99-66=33p
desena din nou fetitele numai ca acum a treia avea deja trecut punctajul
ultimele doua fetite erau incluse in diagrama sub care trecea 51p deci penultima fetita avea 51-33=18p
iar desena fetitele prima fara punctaj, celelalte cu punctaj si includea in diagrama mare de 99p...asa prima avea 48p
eu nu am luat in calcul sistemul de ecuatii pana in clasa a cincea...
Sabina spune:
acuma, efectivnu stiu dacaafacut chiar asa, darcam asa le face. Uneori nu mai pune a, b si c si mai face direct, cand vrea sa-mi arate mie cat de repede gandeste....dar de obicei pune.
gratiela, dardacatu zici cafetita tafacea asa, eu una m-am lamurit. Exista training pt concursuri, cum se scrie samd, si mie mi se pare mult prea devreme sa o chinui cu asta sistematic....
Sunt super extra fericita ca le gandeste.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Nicoleta spune:
Cu concursurile, ne-am lamurit. Trebuie sa fii pregatit pentru asta: nu doar sa stii "materia" (mult mai mult decat se face la scoala), dar sa te si descurci in peisaj. Si asta presupune mai mult decat ce se face la scoala. Unii fac mai mult, altii nu fac.
Oare prin alte parti incep la fel de devreme concursurile? Or fi oare si prin Austria si nu am aflat noi? In Ro mi se par si multe tare, si sigur nu doar din motive didactice exista :). Chiar, cat costa participarea la un concurs?
Poate intra mamici de prin alte tari sa ne lamureasca.
loryi1974 spune:
Sabina,am mai intrebat-o iarasi pe fiica-mea vis-a vis de pb gresit formulata.Mi-a spus din nou ca o parte din copii,inclusiv ea,si-au dat seama ca 3 +3 la unitati nu poate fi egal cu 0 la suma si au intrebat.Apoi a venit si un reprezentant al comisiei care a informat-o oficial pe invatatoarea asistenta in timp util.Iar aceasta a facut imediat anuntul.Oricum le daduse dreptate de la inceput.Si mai cred ca aceasta corectie s-a facut de la Comisia centrala si s-a facut peste tot la timp.
Sofia a facut corect problema cu fetele,de altfel im Mate 2000 sunt probleme asemanatoare :a+b+c=;a+b=;b+c=.Nu mi se pare cea mai spectaculoasa problema de la Arhimede.Nici nu trebuia sa le bage in paranteza,ca poate se incurca.A+51=99 si a redus problema la o banalitate.
Intrebarea este ce a scris pe lucrarea oficiala.Ca sa nu ramai cu frustrarea asta ar trebui sa ceri sa vezi lucrarea.
Nu cred ca isi permite cineva sa depuncteze atat de mult aiurea pentru ca o contestatie ,nu pica bine ,mai ales daca diferenta intre rezultatul initial si cel adevarat este mare.
Pe de alta parte planul si rezolvarea nici macar nu presupun pregatire de concurs pentru ca ar fi trebuit sa le faca in clasa de la primele probleme gen :ana are 5 mere si viorica 5 pere si manaca doua,cate mai sunt.Invatatoarea de la clasa trebuia sa ii invete sa faca plan si rezolvare,exact cum faceam noi pe vremuri.
Ne-am invatat cu concursuri gen NAsta ,Cangur care presupun in general incercuirea rezultatului si copiii ,din pacate,sunt incurajati prin asta sa faca in gand-total gresit in matematica,dar si la Nasta etapa competitionala presupune 4 subiecte grele care trebuie rezolvate pe hartia oficiala.
Dar ,ni in ultimul rnd,trebuie sa admitem ca sunt copii care inteleg matematica si atunci ,decat sa frece menta prin ore sau sa faca la nesfarsit doar un anumit tip de probleme,incet incet trebuie sa faca si altceva.Fara presiuni.Presiunea nu face decat sa ii indeparteze.
Am trecut de clasa intai cand inca nu stiam ce poate fiecare copil,acum deja unii incep sa se detaseze.Si repet nu toti copiii care sunt la nivel ridicat sunt nefericiti sau au parinti nebuni care ii incuie in casa sa rezolve pb non stop.
Nu cred ca este un chin sa o inveti sa puna pe hartie ce are in cap.Ba cred ca ii va folosi si in viitor.
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina m-am gandit primul lucru la asta...insa ea pe ciorna scrie toate etapele, nu sare peste ele, e foarte pedanta, e in firea ei. dar nu stiu, ce trebuie sa scrie in limba romana la o problema de genul la jocul descrabble, ioana, mara si sara au realizat impreuna 99 de puncte. Cine a castigat concursul daca Ioana si mara au realizat impreuna 66 de puncte, iar mara si sara au obtinut impreuna 51 de puncte? ea scrie ceva de genul: a +b+c =99 a+b=66 b+c=51 a= 99 -(b+c) a= 99-51 a= 48 c=99-(a+b) c=99-66 c=33 b=51-c b=51-33 b=18 Ioana are 48 pct Maria are 18 puncte Sara are 33 de puncte acum, nu pot sti sigur daca a scris chiar asa,uite ca nu am intrebat , dar acasa asa le rezolva, si nu de ieri de azi. Cum se scrie mai bine? lamuriti-ma si pe mine. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Asa scrie sifi-mea
Pot sa-ti spun ce i-am zis eu sa scrie:
Primul lucru "Notam cu a punctele ioanei, cu b punctele mariei, etc"
Mai mult de atat ... nici eu nu mai stiu.
loryi1974 spune:
Dinubebe,faceti contestatie pentru ca la romana la nasta e foarte simplu sa vezi daca cineva i-a furat puncte.Poate la compunere a scris vreun cuvant gresit sau nu a pus vreun semn de punctuatie sau nu a asezat corect textul.Poate pe parcursul lucrarii a mancat litere si normal ca nu isi aminteste.E foarte usor sa pierzi puncte,1 colo.0.5 dincolo se aduna.Pe de alta parte,poate copilului ii este teama sa spuna ce a gresit,uneori se intampla sa greseasca la nici cu gandul nu gandeai.
Nu le lasati sa creada ca nu meritau atat,poate fi periculos pe viitor.Faceti contestatie si macar vedeti lucrarea.
M-am uitat si eu pe rezultatele la matematica la evaluare.Cel putin la nivel de Buc,in afara de cazul jenant de la 146 cred ca s-a mai facut curatenie.Dar,daca mai stiti cazuri suspecte,impartasiti la toata lumea.Macar atat sa putem face.Si dati-le mail.![]()