sapun pentru noi-nascuti

sapun pentru noi-nascuti | Autor: oanap85

Link direct la acest mesaj

buna. ce fel de sapun ati folosit in maternitate pentru nou-nascut?data trecuta d-na care ii facea baita m-a intrebat daca am sapun .. eu credeam ca ii spala cu vreun sapun special ,ceva de la ei asa ca nu am luat,se poate folosi in primele zile orice fel de sapun special pt copii?multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

buna. ce fel de sapun ati folosit in maternitate pentru nou-nascut?data trecuta d-na care ii facea baita m-a intrebat daca am sapun .. eu credeam ca ii spala cu vreun sapun special ,ceva de la ei asa ca nu am luat,se poate folosi in primele zile orice fel de sapun special pt copii?multumesc

Daca nu observi ca are ceva probleme de piele (desi astea nu apar chiar in primele zile), poti folosi orice sapun special pentru copii (Nivea, Johnson, Sanosan, etc) sau un gel/lotiune de acelasi tip (exista lotiuni de spalat "din cap pana in picioare).

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna, noi ne-am impacat ff bine cu un gel de dus de la Avene Pediatril...Dar dupa cum spunea si Littlelight poti folosi orice sapun dintr-o gama de bb atat timp cat observi ca nu-i apare vreo iritatie sau alergie. Sa-ti traiasca copilasul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Noua stiu ca ne-a specificat pediatrul in primele zile de viata, sa folosim sapun alb. Deci un sapun de bebe, dar sa fie alb... Banuiesc ca pt evitarea folosirii colorantilor....

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu nu inteleg necesitatea unui sapun la un nou nascut!!! Simpla apa calda este suficienta. Si eventual un masaj cu ulei de masline incalzit nitel pentru hidratarea de dupa baie.

Nu folositi cosmeticale pt bebei care contin coloranti/parfum si alte prostii!!! Am o groaza de copii la cabinet cu alergii extinse dupa ce mamele au folosit diverse uleiuri de corp/creme care miros frumos. Niste porcarii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Cel mai bine ar fi sa folosesti gel si nu sapun solid.
Exista in farmacii o gramada de produse de acest fel, depinde de bugetul tau.
Eu folosesc pentru fetita mea produsele din gama Bubchen, sunt fara coloranti, parabeni, ba chiar e mentionat pe eticheta gelului de dus/corp ca este recomandat pentru pielea sensibila, predispusa la alergii, dermatita atopica sau neurodermite.
O gama foarte buna de produse este si Mustela, insa sunt mai scumpe. Eventual poti sa iei o trusa pentru nou-nascut, ce contine flacoane mici cu produsele necesare ingrijirii si spalarii nou-nascutului.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaraluca spune:

Sa stii ca ai dreptate, au am luat lotiunea cu levantica de la Johnson si mi-am blestemat zilele cand fetita de 4 luni mi s-a facut rosie ca focul si urla de usturime imediat dupa ce am masat-o seara cu ea! Noroc ca nu aruncasem apa din baita si am bagat-o repede din nou si imediat sub dus si am spalat-o!

Aveti mare grija cu lotiunile astea, am zis ca fac un bine (cica sa doarma copilul mai bine )si am fost o proasta. Nu mai fac experimente de astea pe copilul meu, oricat ar fi reclama de reclama!

Culmea e ca m-am dat eu cu lotiunea si m-a usturat si pe mine pielea desi nu sunt si nu am fost alergica la nimic.

Cele mai bune sunt cele fara parfum, coloranti sau parabeni- Mustela, Klorane, Avene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

multumescdeci nu exista un sapun special pentru primele zile de viatavreau ceva care sa fie bun ca decat sa am probleme pe urma prefer sa fie mai scump si sa-i priasca(imi pare rau acum ca nu am intreba-o pe d-na in maternitate ce fel de sapun folosesc pt bebei,era lichid si intr-o sticla transparenta fara eticheta )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

eu am folosit tot din gama Bubchen (pentru ca nu avea parabeni) pana i-a aparut copilului dermatita atopica (nu foarte grava). de atunci folosesc de la Bioderma din gama Atoderm (pentru piele uscata, sensibila sau cu cu tendinta atopica) gel de dus fara sapun, fara miros si crema pentru corp. Copilul e bine cu astea. Sunt multe produse, in farmacii mai ales, bune pentru bebelusi. Acum depinde din ce gama sunt.. ca pretul difera. fara miros sa fie si nu stiu exact daca e bine sa folosesti de la inceput geluri de dus fara sapun, presupun ca astea sunt pentru bebelusi cu pielea cu probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

in multe tari din europa NU se foloseste nici un fel de sapun, gel de dus, sampon, etc pt spalarea bebelusilor in primele 2 luni de viata. Incearca sa nu imbibi pielea copilasului cu chimicale de la nastere.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Prietena mea foloseste Sanosan. E foarte bun, reduce iritatia cauzata de scutec.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput