Cum aleg o gradinita?
Raspunsuri - Pagina 5
anya spune:
Nu vreau sa o sperii
. Doar sa nu aiba asteptari mai mari ca realitatea. Cand am inscris primul copil la gradinita, la fix 3 ani, l-am dus cateva luni doar program scurt (desi exista si program lung) pt ca la somn inca era cu pampers. La 3 ani si 8 luni, in toamna, cand l-am mutat la gradinita de stat se descurca la pp singur iar la somn a mai scapat de cateva ori. Cand am inscris copilul nr.2 la gradinita, in primavara, la 2 ani jumatate era cu pampers toata ziua. In toamna, la 2 ani s 11 luni era fara pampers incluziv noaptea si nu a "gresit" vre-odata. In perioada urmatoare achizitiile in domeniul asta sunt mari. Mai vorbim noi la toamna si vei vedea ce copil mare ai
.
monicabo spune:
Da, copiii progreseaza ff repede! Ma uit si eula fetele mele!
Intr-adevar, important e sa scapati de pampers ziua, sa faca la olita, WC, nu conteaza, doar sa faca
Ca pe urma se adapteaza cerintelor de la gradi. La noi la gradi au wc-uri pe masura lor, iar acasa fetele fac fie la olita, fie la wc-ul mare, cu reductor.
CU mancatul singura, imbracatul/dezbracatul, se va invata pe parcurs...
Monica, mami de 2
: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 anya, eu zic sa nu o sperii pe Selene. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Stie sa ceara, dar nu cere decat pipi!
Kk prefera sa-l faca pe ea, indiferent daca are sau nu scutec. Si de n-am rugat-o sa-mi spuna, sa o pun la olita... Nu numai ca pute oribil, dar se si mazgaleste, mai ales daca nu are scutec... Ca sa nu mai zic de hainute, covor...Asa, educatoarea mi-a spus ca trebuie sa stie sa manance singura sandwichul, sa si-l desfaca din servetel... Pai Daria mea nu a mancat niciodata sandwich si nici acum nu mananca, am mai spus-o... Nu mananca niciun fel de paine unsa si niciun fel de branzeturi. Mananca cruditati - masline, ardei, mar - si supe, sunt preferatele ei. Si mancare de mazare, pilaf cu legume... Si cam atat.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
trischa spune:
Selene,eu as cauta o gradinita in alta limba decat romana,si nu trebue sa fie ceva scump,banuiesc ca sunt gradinite de stat in limba minoritatilor, gen maghiara sau germana.
Apoi,ar fi bine sa fie cu program lung chiar daca n-o lasi de la inceput atat.Pana la pranz e putin timp si daca vei dorii sa lucrezi nu o sa ai timp.
Despre faptul ca sunteti vegetarieni...aici iti spun din experienta,noi nu mancam carne si pana sa mearga copila noastra la gradi nu a mancat nici ea.Cand a inceput gradi avea 1 an si 11 luni,am anuntat ca ea acasa nu a primit carne dar de doreste si pofteste e libera sa o faca.Copila a gustat si ce i-a placut a mancat.
Acum ea stie ca noi nu mancam carne dar ea poate face ce doreste.Cand are pofta de ceva cumparam de la macelarie si gata.Cand zic cumparam ma refer ca luam ceva gata preparat care poate fi mancat pe loc.
Despre mancarea in servetel da-mi voie sa te linistesc,copila poate avea la ea o doza de plastic in care sa-i pui mancarea ce o prefera si nu neaparat un sandvis cu servetel.
Laura25 spune:
trischa, gradnita de stat in limba minoritatilor (maghiara, germana) nu exista decat in localitatile cu comunitate mare / puternica a respectivei minoritati. Ma indoiesc ca in Braila exista asa ceva.
Sunt gradinite particulare "cu predare" in limba engleza, franceza sau germana dar din nou am mari indoieli ca exista asa ceva intr-un orasel cum e Braila. Doar in Bucuresti, Iasi, Timisoare, Cluj etc daca ai sanse sa gasesti asa ceva. Plus ca sunt si destul de scumpe.
Selene ei daca as fi in locul tau, as da fata la gradintia cu program lung. (poti sa o iei la 13, dupa ce mananca de pranz sa doarma acasa, daca vrei) Daca vrei sa o dai la cea cu programscurt, poti sa ii pui, cum a zis trischa, o caserola cu ce ii place ei sa pape. In fond, la gradi ar manca doar o gustare pe la ora 10, micul dejun si pranzul luandu-le acasa.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me