Cum aleg o gradinita?
Buna ziua tuturor!
Ce criterii trebuie sa iau in considerare atunci cand aleg o gradinita de stat?
Nu cred ca ne vom putea vreodata permite o gradinita particulara.
Am gasit pe Internet o lista cu gradinitele din Braila, toate din lista erau de stat.
Daca le iau la vizitat, la ce sa fiu atenta?
Conteaza daca Daria este nascuta in Cluj-Napoca, eu am buletin de Cluj si nu am mutatie facuta pe Braila, din anumite motive? Tatal este din Braila, cu buletin de Braila.
Multumesc.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Mama ta este invatatoare, nu? Ia cheam-o pe ea la vizionat gradinite, sunt convinsa ca are un ochi deja format, stie exact ce sa urmareasca, mai ales ca si ea se ocupa de copilasi mici. Sper ca ai incredere in ea, nu?
roli25 spune:
E suficient ca tatal are domiciliul in oras.
Trebuie sa te uiti, atat cat ti se va permite (la stat nu prea iti permit vizite...eu intram ca si cum aveam de luat un copil si dadeam cate un ochi prin grupe, bai), la cum arata salile de grupa, grupurile sanitare, in generral curatenia in gradinita, daca are curte si daca e si amenajata corespunzator (de ex eu nu i-am dus la gradinita de langa casa pt ca au o curta mizera cu niste tinchele de jucarii rupte, mizerie pe jos, cioburi, tarana...si copiii acolo sunt scosi).
Si daca ai putea sa ajungi la orele la care sunt dusi/luati copiii, ca sa prinzi niste parinti sa vorbesti putin. Parerile parintilor iti pot da multe indicii despre gradinita, mancare, educatoare.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blackgirl0 Mama ta este invatatoare, nu? Ia cheam-o pe ea la vizionat gradinite, sunt convinsa ca are un ochi deja format, stie exact ce sa urmareasca, mai ales ca si ea se ocupa de copilasi mici. Sper ca ai incredere in ea, nu? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Mama mea e profesoara de engleza si e la 600 de km distanta. :(
luminita2008 spune:
eu as alege cateva din gradinitele din zona mea si as urmari (in ordinea prioritatilor, desi primele 3 ocupa acelasi loc 1
):
- aspecte legate de igiena, in sala de zi, unde dorm, la toaleta, in curtea unde sunt scosi copiii afara, pe holuri, la bucatarie daca ai cum... vizitele nu prea sunt permise la stat, insa daca insisti, eventual dai o atentie, se poate. te 'imprietenesti' cu o educatoare si reusesti, pe mine m-au lasat sa vad si patul in care dorm hunii.
- aspecte legate de mancare - dar aici nu poti sa stii dinainte, decat daca vorbesti cu parintii. o simpla lista cu meniul nu-ti spune neaparat si cum e tinuta sau preparata mancarea etc
- personalul. asta e un aspect f important, dar, la fel, nu-ti poti da seama dintr-o privire... tot cu feedback de la parinti din interior.
- curtea/spatiul de joaca sa fie mare, cat de cat dotat, la fel si camera de zi. activitatile zilnice sunt si ele importante, precum si cele optionale: daca se fac excursii, vizite la teatru, muzee etc
si pana la urma, chiar daca toate astea sunt ok, conteaza cum se va acomoda Daria si ce-ti va spune ea despre cum e acolo. mult succes!
Selene_Bunny spune:
Multumesc, fetelor!
Cu mancarea este cea mai mare problema, pentru ca noi suntem vegetarieni. Si Daria mai e si mofturici.
Inca poarta scutec, nu mananca si nu se dezbraca/imbraca singura.
roli25 spune:
Pana la toamna are timp sa renunte la pampers si sa manance singura. Noi in iulie am da brusc pampersul jos si pana in septembrie am rezolvat problema. Nu se imbraca/dezbraca singur cand a mers la gradi, dar in 2 saptamani de mers acolo a inceput s-o faca.
Dar cu meniul nu stiu cum rezolvi. Ca le da la toti acelasi meniu.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Multumesc, fetelor! Cu mancarea este cea mai mare problema, pentru ca noi suntem vegetarieni. Si Daria mai e si mofturici. Inca poarta scutec, nu mananca si nu se dezbraca/imbraca singura. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Sa se imbrace/dezbrace singura v-a invata acolo, odata cu ceilalti pitici. Nici ai mei nu faceau chestiunea asta singuri, dar a fost ok. De pampers trebuie sa scapati pana in toamna, altfel nu o primeste. Iar cu mancarea, o sa vedeti voi. Eu cred ca o sa se ia cu ceilalti copii si o sa ii treaca multe din mofturi. Cand o sa vada cu ce elan baga toti in ei, o sa i se face si ei pofta, probabil. E bine sa vorbesti cu directoarea/educatoarele de cand o vezi pe lista ca e acceptata ca sunteti vegetarieni si sa ii puna in farfurie mai multe din legumele din mancare si mai putin carne si sa nu insiste daca vad ca nu gusta. (sunt multe ingrijitoare/educatoare care au impresia ca scopul lor in viata e sa indoape copilul cu tot ce e in farfurie, dar daca se discuta calm si cu argumente, inteleg si se comporta ok)
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
luminita2008 spune:
laura, la Daria nu e moft, e stilul lor de viata, in familie, fara carne, nu stiu sigur daca s-a inteles...
eu cred totusi ca daca le rogi, poti aduce tu de acasa mancarea, macar gustarile, ptr mic dejun, de ex. si cum spune si laura, separata carnea de legume, nu e un mare efort, cu putina buna vointa se poate...
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui luminita2008 laura, la Daria nu e moft, e stilul lor de viata, in familie, fara carne, nu stiu sigur daca s-a inteles... eu cred totusi ca daca le rogi, poti aduce tu de acasa mancarea, macar gustarile, ptr mic dejun, de ex. si cum spune si laura, separata carnea de legume, nu e un mare efort, cu putina buna vointa se poate... Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!" www.sos-satelecopiilor.ro/" target="_blank">O mama imaginara nu e o mama! |
Stiu, Luminita. Ma refeream la "mofturile" la mancare de care pomenea Selene. la noi la gradinita de ex. doamnele sunt foarte deschise si dispuse sa ajute. La fiecare sedinta cu parintii ne-au rugat sa spunem daca avem ceva de obiectat legat de mancare si chiar au precizat ca au avut copiii la care miercurea si vinerea le dadeau mancare de post, pt ca si acasa posteau in acele 2 zile. Deci se poate si asa. Fetei mele de ex. in diminetile cand toti au iaurt, ei ii dau ceai cu biscuiti sau cu o felie de paine unsa cu ceva pt ca stiu ca ea nu mananca iaurt, dar totusi nu o lasa fara ceva in loc si nici nu insista.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Selene_Bunny spune:
Multumesc din nou!
Da, e stilul nostru de viata, asa este, in casa la noi, Daria nu a vazut carne, in casa la bunica ei, da, gatita, pe masa, si niciodata nu si-a manifestat dorinta de a gusta, desi buni a mai testat limitele si a imbiat-o.
Insa, din considerente de mama ingrijorata, l-am convins pe tati sa ii dam peste, asa ca mananca peste - pastrav, salau. Dar numai amestecat in mancare. Oul, galbenus, la fel.
Laura, mofturile au inceput de mult, de pe la 1 an si 4 luni, atunci doua luni nu a mancat decat paine goala, biscuiti, covrigi, masline... Am fost disperata atunci. Nici acum nu mananca branzeturi sau cascaval, de exemplu, iaurturi simple, mamaliguta, gris cu lapte, orez cu lapte, nici macar daca pun fructe, paine cu unt, cu dulceata, piure de cartofi, bananele nu le mai suporta, si si din ce manca, a renuntat la unele - gen mancarea de ciuperci sau paste. Mananca doar supe, eventual pilaf cu legume, si, avand in vedere asta, buni/eu i le facem mai consistente si bagam acolo pestele fiert si galbenusul fiert. Asa le mananca. Legumele ii plac mult, mai ales morcovul si ardeiul.
Eu am scris la o clinica de-asta de nutritie din CJ, mi-au raspuns, mi-au spus ca, desi dieta ovo-lacto-vegetariana nu e acceptata de majoritatea pediatrilor, se poate ca un copil sa traiasca foarte bine cu ea, dar nu cum face Daria, fara branzeturi, fara ou... M-au poftit la control, dar nu am avut cum.
Asa ca am inceput sa ii amestecam in mancare si sa ne adaptam la mofturile ei.