Cum aleg o gradinita?
Raspunsuri - Pagina 2
miereamara spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roli25 E suficient ca tatal are domiciliul in oras. Trebuie sa te uiti, atat cat ti se va permite (la stat nu prea iti permit vizite...eu intram ca si cum aveam de luat un copil si dadeam cate un ochi prin grupe, bai), Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Sincera sa fiu eu m-as feri in primul rand de o astfel de gradinita care lasa orice persoana sa intre "ca si cand ar avea un copil", pai cum e posibil asa ceva? orice persoana straina poate intra in gradinita si nimeni nu tine cont de asta?? Pentru mine siguranta fizica a copilului e pe primul loc.
Scuze pentru off topic dar mi-a sarit in ochi fraza asta si nu mi se pare ok ca gradinitele sa permita accesul persoanelor straine fara nici un fel de rezerva (adica fara sa traca printr-un filtru minim de siguranta).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
roli25 spune:
M-am exprimat gresit/incomplet...detaliez: gradinita are paznic, am fost legitimata, am spus ca merg la directoare sa discut de inscriere si dupa ce am vorbit cu directoarea, am vazut niste sali deschise si m-am uitat. La fel m-am uitat si in bai.
Nu am intrat prin efractie.
La stat nu sta nimeni sa viziteze gradinita cu tine...poate sunt si exceptii.
Pe de alta parte si la mine a fost un punct in plus cand am ales gradinita in defavoarea alteia care nu avea paza..acolo chiar am intrat fara sa ma intrebe nimeni de sanatate.
Foarte bine ca ai pus problema, pt ca asta nu s-a punctat in criteriile de care sa tina cont autoarea subiectului.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
anya spune:
In Romania paza gradinitelor este asigurata din buzunarul parintilor. Unii vor sa plateasca, altii refuza si nu pot fi obligati sa o faca. Iti spun sigur asta pt ca a fost subiectul ultimei sedinte cu comitetul de parinti pe gradinita.
Ca sa iti poti da seama exact daca o gradinita e ok sau nu vorbeste cu o mamica care are copilul in gradinita si roag-o sa te ia cu ea dimineata cand duce copilul. Vei vedea copiii cand vin la gradinita. Daca ei intra zambitori in clase, daca doamnele ii intampina cu drag inseamna ca ei se simt bine. Evident ca mamica respectiva te poate ajuta sa arunci un ochi in sala de clasa, la dormitor sau sala de mese ca sa vezi curatenia/dotarile.
Nu stiu cat de solicitata e gradinita la care intentionezi sa duci copilul. Daca e foarte solicitata, nu spune de la inceput ca preferi meniu vegetarian. Dupa ce incepe gradinita, in toamna, anunti ca din motive de sanatate nu are voie carne si le rogi sa ii dea copilului partea "legumicola" a meniului.
Astazi la gradinita la baiatul meu meniul era: lapte cu cacao si tartina cu unt si cascaval, la pranz: macaroane cu branza, ostropel de pui si mar iar la gustarea de ora 16.00: banana, lapte si corn (de la stat). La noi in fiecare zi exista carne in meniu. Stiu ca in saptamana de dinainte de Paste au avut miercuri si vineri "fara carne" (nu de post) si s-au cam strambat parintii. La gradinitele de stat nu au voie sa le dea peste sau oua. De obicei este carne de pui. Rareori cand au musaca sau chiftelute marinate in tocatura exista carne de vaca.
Selene_Bunny spune:
anya, habar n-am cat de solicitate sau nesolicitate sunt, pentru ca, in domeniul asta, eu, in Braila, sunt in totala necunostinta de cauza. Nu ca in Cluj, de unde sunt eu, as fi mai in cunostinta de cauza, si acolo, tot asa ar trebui mers pe vizitat, vorbit.
In Braila am gasit asa: http://lista-gradinite.ro/gradinite-braila-oras.php
Criteriile sunt aceleasi, indiferent de oras.
Inscrierile nu stiu de cand incep, am inteles ca de la 1 iunie.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui luminita2008 1 iunie ptr septembrie, acelasi an? cred ca e cam tarziu 1 iunie... Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!" www.sos-satelecopiilor.ro/" target="_blank">O mama imaginara nu e o mama! |
Lumi, sincer, nush, asa am citit la alte subiecte. Insa Daria face 3 ani la sfarsitul anului acestuia, pe 18 decembrie.
Lala_D spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Lumi, sincer, nush, asa am citit la alte subiecte. Insa Daria face 3 ani la sfarsitul anului acestuia, pe 18 decembrie. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Inscrierile oficiale sunt candva in iunie, in mai se fac reinscrieri pentru copiii ce au frecventat deja gradinita respectiva.
Vei avea o problema ca nu are 3 ani impliniti la 15 septembrie.
Oficial acesta este motiv de respingere a dosarului.
Neoficial depinde de cat de aglomerata este acea gradinita, daca sunt grupe cu program scurt ( acolo se face abatere de la aceasta regula).
Piciul meu e nascut tot in decembrie si am reusit sa il inscriu numai la grupa cu program scurt inainte de implinirea varstei de 3 ani deoarece aici mai au ramas locuri.
szivarvany spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny [quote]citat din mesajul lui luminita2008 1 iunie ptr septembrie, acelasi an? cred ca e cam tarziu 1 iunie... |
Ce lmai bine sa mergi acum, zilel astea.
In ORADEA inscrierile se fac in ianuarie-martie , nu mai tarziu.

Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Selene_Bunny spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamagiuliei
Ce lmai bine sa mergi acum, zilel astea. In ORADEA inscrierile se fac in ianuarie-martie , nu mai tarziu. ![]() Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !" |
Daria, e o brambureala in capul meu, pentru ca:
Tati de Daria s-a saturat de locul lui de munca, din cauza intrigilor si pupezimii de acolo. S-a gandit la o respecializare si s-a inscris la un curs de Inspector Resurse Umane, pe care l-a terminat cu brio. Isi doreste... enorm de mult sa ne mutam la Cluj, de aia a si facut cursul, mai mult, pentru ca proiectant instalatii nave, ce e el, la Cluj, de unde.
De Revelion am fost la Cluj, la matusa si unchiul meu, si unchiul, auzind de curs, i-a spus ca "da' mai bine faceai un curs de Inspector Protectia Muncii, ca pe urma poti lucra 2 ore la o firma, 2 la alta si-ti ies banii". Si uite asa s-a apucat al meu si de curs de Inspector Protectia Muncii, ocazie cu care a aflat ca nu se mai accepta sa lucreze 2 ore aici, 2 ore dincolo, tre' sa fie angajat cu contract, 8 ore la aceeasi firma. Ca sa poata face chestia cu 2 ore la tine, 2 ore la mine, tre' sa fie PFA, iar ca sa fie PFA, tre' sa faca un curs de expert nush-de-care, care costa o groaza de bani, nu ca astea 2 cursuri de pana acum ar fi fost ieftine, din contra.
Asa, acu' rudele astea ale mele ne-au aburit cum ca se apuca ele de cautat ceva pentru el pe Cluj si ne dau noua de stire. Acu' vreo 2 saptamani, cand am vorbit cu ei, au zis ca "acu' ne apucam de cautat". Iti dai seama ce prost ne-a picat, ca a trecut ceva vreme de la Revelion si pana acum. Basca, erau niste invitati la ei de Revelion, si aia cica "da' cand vreti sa veniti?" Si io zic: "si maine". "O, asa hotarati sunteti?", in conditiile in care noi spunem de mutat la Cluj de vreun an, asa. Al meu s-a enervat si zilele trecute pe frecusurile astea de numa'.
Matusa cica ne pune la dispozitie casa bunicilor, sa avem unde sta.
Asa ca acu' nu suntem nici in car, nici in caruta. Vesti de la Cluj, n-avem, io, de lucru, canci, da' nici nu pot cauta alte colaborari, ca nush unde ramanem, aici, acolo... Daca imi iau mai multe colaborari, ca asta nu mai merge cum trebuie, am nevoie de mai mult timp, adica tre' sa dau copchilu' la gradinita. Da' daca intre timp vine ceva de la Cluj, ce rost mai are sa ma interesez de gradinite in Braila.
Si uite asa stam suspendati aiurea.
Laura25 spune:
Selene, eu sincer n inteleg ce legatura are enervatul sotului cu inscrierea copilului la gradinita. Daca vrei sa o inscrii la o gradinita de stat, totul este gratuit pana la prima luna de gradinita, in septembrie, cand trebuie sa platesti pt masa copilului. Asa ca unde e problema? Nu mai bine te misti tu frmumos, te interesezi unde ar fi mai frumos, mai bine, dintre gradinitele din jurul tau si ai inscrie copila? Daca o fi intr-o zi sa va mutati in CJ, o sa cauti gradi in Cluj atunci. Momentan sunteti in Braila, deci inscrie copilul la o gradi in Braila. Nu mai bine sa ai copilul inscris la o gradi si sa alegi tu sa nu o duci (pt ca va mutati, pt ca nu vrei, pt ca o sa castigi la loto sau mai stiu eu ce?!) decat sa ai nevoie sa o duci si sa nu ai unde ca ai stat tu prea mult in meditare daca sa faci un dosar cu 4-5 acte si o cerere?
Si acu total off-topic, eu una nu prea vad cum asteptati voi sa "va caute" rudele job in CJ. Nu ar trebui voi sa cautati, sa trimiteti CV-uri, sa mergeti la interviuri? Eu stiam ca perioada angajatului prin "m-a bagat nea Gigel la firma X ca stie el pe cineva acolo" a cam trecut.
Sper sa nu te superi pe mine, dar cam asa se vad lucrurile de la mine, din fata monitorului.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me