Cum aleg o gradinita?
Raspunsuri - Pagina 3
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Selene, eu sincer n inteleg ce legatura are enervatul sotului cu inscrierea copilului la gradinita. Daca vrei sa o inscrii la o gradinita de stat, totul este gratuit pana la prima luna de gradinita, in septembrie, cand trebuie sa platesti pt masa copilului. Asa ca unde e problema? Nu mai bine te misti tu frmumos, te interesezi unde ar fi mai frumos, mai bine, dintre gradinitele din jurul tau si ai inscrie copila? Daca o fi intr-o zi sa va mutati in CJ, o sa cauti gradi in Cluj atunci. Momentan sunteti in Braila, deci inscrie copilul la o gradi in Braila. Nu mai bine sa ai copilul inscris la o gradi si sa alegi tu sa nu o duci (pt ca va mutati, pt ca nu vrei, pt ca o sa castigi la loto sau mai stiu eu ce?!) decat sa ai nevoie sa o duci si sa nu ai unde ca ai stat tu prea mult in meditare daca sa faci un dosar cu 4-5 acte si o cerere? Si acu total off-topic, eu una nu prea vad cum asteptati voi sa "va caute" rudele job in CJ. Nu ar trebui voi sa cautati, sa trimiteti CV-uri, sa mergeti la interviuri? Eu stiam ca perioada angajatului prin "m-a bagat nea Gigel la firma X ca stie el pe cineva acolo" a cam trecut. Sper sa nu te superi pe mine, dar cam asa se vad lucrurile de la mine, din fata monitorului. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Se enerveaza ca oamenii promit si nu fac, de aia se enerveaza, si noi ajungem sa depindem de ei si sa ne facem planurile in functie de promisiunile lor.
Am trimis multe CV-uri, cred ca vreo 50, pe ejobs, bestjobs, myjob.ro. Fiecare cu scrisoare de intentie, adaptata situatiei, in care explicam ca suntem pregatiti sa ne mutam la Cluj.
Nu noi am asteptat de la ei sa "bage pile", cum ar veni, ei s-au oferit. Asa sunt ei, daca faci de capul tau si nu le ceri si lor parerea, se supara - "daca imi spuneai, ma interesam si eu, uite, il stiu pe ala, si pe ala, si pe ala..."
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Laura25 spune:
Selene, concentreaza-te putin! Eu am intrebat ce legatura au nervii lui iubi cu inscrierea copilei la gradinita, nu de ce s-a enervat iubi. Focuseaza-te un pic pe copil, pe nevoie de a o inscrie la o gradintia pt socializare, pt a-i umple timpul, pt a invata ea multe lucruri noi. Nu e vorba despre iubi si rudele care promit si nu se tin de cuvant, ok?
Scuza-ma, dar mereu ajungi la discutii despre altceva decat copil si acum subiectul era gradinita pt copil, nu altul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Selene, concentreaza-te putin! Eu am intrebat ce legatura au nervii lui iubi cu inscrierea copilei la gradinita, nu de ce s-a enervat iubi. Focuseaza-te un pic pe copil, pe nevoie de a o inscrie la o gradintia pt socializare, pt a-i umple timpul, pt a invata ea multe lucruri noi. Nu e vorba despre iubi si rudele care promit si nu se tin de cuvant, ok? Scuza-ma, dar mereu ajungi la discutii despre altceva decat copil si acum subiectul era gradinita pt copil, nu altul. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Legatura era ca... s-a saturat de Braila. Si orice "legare de glie" il streseaza. Inscrierea la gradinita e un fel de... "legare de glie".
Si eu as vrea sa merg impreuna cu el sa vedem gradinitele. Ca nu e doar copilul meu.
szivarvany spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Legatura era ca... s-a saturat de Braila. Si orice "legare de glie" il streseaza. Inscrierea la gradinita e un fel de... "legare de glie". Si eu as vrea sa merg impreuna cu el sa vedem gradinitele. Ca nu e doar copilul meu. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
SELENE, iarta-ma pt ce iti voi scrie
dar tu chiar crezi ca-l intereseaza pe iubi asta gradinitele ?Fa ce trebuie sa faci pt fetita ta sa-i fie ei bine. Si punct.
Ce si cum va fi, veti vedea pe parcurs, daca plecati sau nu, etc.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
miereamara spune:
Selene doar o sugestie (offtopic), nu mai preciza in scrisoare de intentie ca sunteti disponibili sa va mutati in Cluj, nu mentionati ca voi sunteti in Braila. Daca e sa te cheme la interviu si sa iei jobul, mentionezi dupa aceea, va mutati, etc. Dar nu spune inainte, mie personal mi se pare un lucru in defavoarea voastra.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
roli25 spune:
Avand in vedere siuatia, ar trebui sa iei taurul de coarne si sa mergi singura sa inscrii copilul, ca s-ar putea sa va treziti ca va prinde septembrie in Braila si copilul nu are loc in gradinita.
Chiar daca implineste 3 ani dupa 15 septembrie, e posibil sa gasesti gradinite care sa ti-l ia din sepembrie, sau sa ti-l ia dupa ce implineste 3 ani, dar trebuie sa fie inscris in ma-iunie (aici depinde de fiecare gradinita).
Dupa 15 sept nu ti-l mai inscrie nici o gradinita la stat (doar la particular)
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Laura25 spune:
Selene, daca iti este acceptat copilul la o gradinita nu inseamna obligatoriu ca trebuie sa o duci acolo si nu ai voie sa o muti pana nu trece anul. Deci nu e nici o "legare de glie". Si cand a fost vorba de gradinta (desi pt al meu sot copii sunt prioritatea nr. 1 si il preocupa tot ce e legat de ei), eu am fost sa vorbesc cu educatoarele, sa vad cum e, eu merg la sedintele cu parintii. Si nu mi s-a parut niciodata ca ar fi necesar sa ma insoteasca si sotzul. Ca i-am povestit tot cand m-am intors si am discutat impreuna ce era de discutat, e alta poveste. Deci eu chiar nu vad unde e problema ta.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui miereamara Selene doar o sugestie (offtopic), nu mai preciza in scrisoare de intentie ca sunteti disponibili sa va mutati in Cluj, nu mentionati ca voi sunteti in Braila. Daca e sa te cheme la interviu si sa iei jobul, mentionezi dupa aceea, va mutati, etc. Dar nu spune inainte, mie personal mi se pare un lucru in defavoarea voastra. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
miere, dar in CV-ul lui apare adresa de Braila... Mie asa mi s-a parut corect, plus ca, daca il cheama la interviu, nu se poate prezenta de azi pe maine, ca e distanta de 600 de km... O parcurgi in 15 ore cu trenul...
Restul fetelor: OK, am inteles.
roxanaz spune:
Selene, hai sa iti zic cum am ales gradinita pentru Patrick: aveam in jur vreo 4, si cu program lung si scurt. asa ca am fost cu copilul de manuta la fiecare si am vizitat. la propriu a fost aleasa de el. si culmea, a coincis cu ce vroiam si noi. cat timp a functionat gradinita aceea acolo s-a simtti ff bine, fara conflicte, fara probleme, am fost multumita de tot.
deci du-te cu Daria, ca ei trebuie sa ii placa ![]()
Roxana
Selene_Bunny spune:
Am inscris astazi copilul la doua gradinite.
Una este foarte aproape de noi, vorba aia, ies din bloc si intru in gradinita, daca am vazut bine, este cu program prelungit si Step-by-Step, asa scria pe placuta aceea albastra de pe cladire. Nu am apucat sa vad prea multe, doamna directoare era grabita. Am remarcat ca usa de la intrare este inchisa si ca vine cineva sa ti-o deschida daca suni. Am vazut holul, curat, nimic de zis, postul medical, curat si acolo, o asistenta (?) in varsta, am intrebat de baie, cica au toalete pentru copii, dar nu mi s-a raspuns daca separate pentru fiecare copil, dar am fost asigurata ca se face dezinsectia cum trebuie. Este si curte, dar nu am vazut-o, urmeaza sa intre gradinita in renovare.
Cealalta este mai departe, destul de departe de noi, are curte destul de mare, betonata, nu cu iarba, niste leagane din lemn si fier, astea nu mi-au placut deloc, in gradinita tot asa se intra, daca suni, usa e inchisa, am intrat la grupa educatoarei de grupa mica, am vazut grupa de acum, sala, scaunele (de-alea mici, de pe vremuri, din lemn si fier, nu de plastic), masutele, aspect OK, educatoarea mi-a lasat o impresie f. buna. Nu distanta de casa ma deranjeaza, cat faptul ca, pentru grupa mica, nu au program decat pana la 12. Copilul trebuie sa fie obligatoriu fara pampers, sa stie sa vorbeasca bine, sa fie sociabil, sa manance singur (sandwich-ul de acasa), sa se ceara la baie.