Strumfi si prichindei iul-aug2011(17)
Raspunsuri - Pagina 3
Burtocika spune:
Si eu, sieu cu greturi !!! Ieri a fost cea mai naspa zi din sarcina asta, mi-a fost greata TOATA ziua, de cand m-am trezit pana m-am culcat, si dupa ! Dimineata - greata, fugi repede la masa ca sa contracarez senzatia; am mancat ceva usor, am fost la baie, m-am imbracat, toate bune si frumoase; dupa ce mi-am pus sutienul si blugii - repede la . Plec la servici, am duce o colega cu masina, e un drum de 10 minute, dar in masina am crezut ca patesc rusinea, am rugat-o sa ma lase un pic mai devreme si . Ajung la servici, m-am mai linistit. Mananc de pranz, la 1/2 ora dupa masa iar . Plec la doctor la ecografie, dupa ne oprim la un restaurant si mananc o salata de fructe, iar pe drumul inapoi in taxi iar imi vine sa , ma abtin eroic dar ma pregatesc cu o punga pe care o aveam prin geanta. Cum ajung acasa da-i si . Mananc o branza Fagaras cu paine prajita ca sa-mi calmez stomacul, ma culca seara si ma zvarcolesc toata noaptea, de vreo 2 ori m-amridicat sa dar pana la urma m-am razgandit
NASOL
Cu insomnia nu stau chiar rau, doar ca ma trezesc o data sa fac pipi, e obicei atunci cand vine fii-mea la noi in pat.
Si ajung si la problema cu dormitul: e o problema spinoasa, care a generat multe discutii aprinse pe forum ... Eu am fost intotdeauna de parere ca parintii trebuie sa doarma separat, sa aiba intimitatea lor (probabil si datorita modelului din familia proprie). Avem norocul sa avem 3 camere, asa ca de la inceput i-am amenajat lui bb camera ei. Pana la 4 luni, cat am putut s-o alaptez, am tinut-o cu mine in camera, dar in patutul ei (doar in primele 2 nopti dupa cezariana am pus-o cu mine in pat, pt ca mi-era greu sa ma ridic, dar mai departe de mine, ca sa n-o strivesc); nici nu s-a cerut altfel, cred ca depinde de fiecare copil, dar mai cred ca multe din obiceiurile care nu ne convin la copii le cream singuri (noi sau bunicii). De la 4 luni am mutat-o in camera ei. A fost greu sa ma scol in fiecare noapte de 2-3 ori sa ma duc la ea, dar am rezistat eroic. Pe la 4 ani, dupa ce am fost de cateva ori in vacanta si a vazut cum e sa dormi cu parintii in camera, a vrut sa doarma cu noi Asa ca ne duceam unul din noi cu ea la culcare, stateam cu ea pana adormea si pe urma veneam in "patul conjugal". Pe la 4-5 dimineata se trezeste si vine la noi in pat. E dulce si haioasa, daca ar fi dupa mine as dormi cu ea (si cand sunt singura mai scap si o iau cu mine, sub diferite pretexte) dar cand suntem amnadoi e foarte incomod, nu putem dormi bine niciunul din noi, ea nu are loc destul, noi ne chinuim sa n-o lovim sau s-o dam jos din pat, asa ca dimineata ne sculam toti obositi.
13+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Ireth spune:
Stiti unde poate ajunge problema cu dormitul copilului cu parintii?
Ma uit la una din colegele mele care e DISPERATA. Are un baiat de 10 ani si nu adoarme decat daca vine maica-sa si sta cu el (da, la 10 ani!!). A incercat orice, sa-l faca de rusine, ca nu mai e copil mic, sa ii lase televizorul deschis ca sa auda zgomot pana adoarme, lasa usile deschise la camera, sa nu ii fie frica, degeaba.... Sunt disperati amandoi parintii. Colega mea imi zice ca e fricos peste masura, ii e frica de intuneric si plange la cel mai mic soc (gen: a ramas intr-o zi pe afara pentru ca a pierdut cheile; pana cand a venit maica-sa de la serviciu - cam jumatate de ora - a plans incontinuu).
Tot ne zice ca daca ar putea sa dea timpul inapoi, nu l-ar mai rasfata cu dormitul cu ei si chestii de genul asta. Uff!
14+
Burtocika spune:
Ieri am fost la ecografie la dr. Herghelegiu, la 14 saptamani. In principiu toate sunt bune, bb e bine, miscacios, dar tot nu ne-a putut spune ce este. Placenta s-a lipit la loc, mai am presiune crescuta pe artera uterina dreapta, dar sper sa nu-mi puna probleme, pt ca analizele pt trombofilie mi-au iesit bine.
Problema pe care mi-a pus-o acum a fost ca a vazut pe interior cicatricea de la cezariana anterioara si mi-a spus ca va trebui "supravegheata, sa speram ca nu va pune probleme" ... M-a bagat in sperieti, pt ca tocmai citisem pe forum niste comentarii cum ca uterul se poate subtia in zona cezarienei si spunea o fata ca ultima luna a stat mai mult in pat, ca sa poata duce sarcina la bun sfarsit ... si ca exista risc de nastere prematura ...
Din fetele care sunt la a doua sarcina, este cineva care a nascut prin cezariana ? Ce v-a spus medicul ? Eu mai am pana pe 21, atunci merg la medic si trebuie s-o intreb una-alta.
Si, in alta ordine de idei: cedez programare la ecografie la dr. HERGHELEGIU, la MEDSANA Primaverii, in data de 14.02.2011, la ora 17.40 !!! Daca o vrea cineva, sa-mi trimiteti PM, ca sa stiu ! Daca nu vrea nimeni intr-o zi, doua, pun anuntul pe forum; e un doctor foarte cautat, se fac programari cu 2 luni inainte la el, nu stiu cum de m-am trezit cu doua Se pare ca e unul din cei mai buni ecografisti, doar ca nu e foarte comunicativ, trebuie sa-l intrebati voi tot ce va intereseaza.
13+
sdcristian spune:
ok
cu dormitul. in prima saptamana cu carol acasa, dormeam toti in living, el in patut. cum misca cum saream sa vedem ce are - deci deranjam copilul care se trezea din cauza noastra. asa ca saptamana 2 am decis sa-l punem la el, ceea ce a dus la faptul ca se trezea doar de 2 ori pe noapte. mie nu imi era greu sa ma duc la el sa il alaptez, ca am facut pe cucoana si mi se aducea de sot copilul, alapta, se ducea copilul la loc, totul bine si frumos. a devenit minunat cand la 6 saptamani eu am ramas fara lapte (asta nu a fost minunat) si biberonul de la 1-2 noaptea i-l dadea cristi, eu pe cel de la 6 dimineata, sa ca eu de cand are carol 6 saptamani DORM. bine, mai am insomnii, dar nu din cauza de copil.
pe nr 2 il punem din prima zi in camera lor, a copiilor, sa se obisnuiasca de la inceput ca ei, fratii, dorm impreuna, asa cum noi dormim impreuna. si evident eu tot cucoana voi fi si mi se va aduce copilul spre alaptare, dar sper macar vreun an de data asta.
in alta ordine de idei de ieri dimineata ma doare capul de imi vine sa imi bat cuie in el sa iasa durerea. ce sa fac???
si imi sangereaza cumplit gingiile cand ma spal pe dinti, am periuta soft, pasta sensitive, si totusi scuip mai mult sange decat spuma.
mama de Carol (29.12.2008) si 16+ cu
Ireth spune:
Stiu ca poti sa iei paracetamol simplu fara probleme. Sau, daca e durere CRUNTA de nu mai poti si iti vine sa te arunci de la balcon de la etajul 5, poti sa iei un Nurofen. Mai bine Nurofen decat cu durere.
14+
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian pe nr 2 il punem din prima zi in camera lor, a copiilor, sa se obisnuiasca de la inceput ca ei, fratii, dorm impreuna, asa cum noi dormim impreuna. si evident eu tot cucoana voi fi si mi se va aduce copilul spre alaptare, dar sper macar vreun an de data asta. |
Si nu-ti e teama ca cel mic il va trezi pe cel mare ? Si noi am vrea sa-i punem impreuna, dar mi-e ca ii va strica somnul fetei ...
Daca nu sunt indiscreta, pot sa te intreb de ce ai pierdut laptele la 6 saptamani ? Si eu am avut probleme cu alaptatul, pt ca aveam sanii foarte mari (si acum sunt si mai mari) si canale putine, copilul sugea cate o ora si nu prea avea ce, asa ca a trebuit sa introduc completarea la 3 saptamani, pt ca nu lua deloc in greutate; laptele a disparut treptat, pana pe la 4 luni am reusit sa alaptez, cu toate ca faceam eforturi disperate si ma mulgeam cu pompa dupa fiecare masa a lui bb ... Acum incecr sa citesc tot ce pot despre alaptat, poate la bb2 reusim mai mult ...
13+
cereline spune:
Neata!imi pare rau de fetele care se simt rau,eu credeam ca sunt singura care de3 4ori pe zi,iar de la acidul ala simt ca imi ia gatul foc;Dar cel mai tare ma deranjeaza ca dupa ce ma doare burta tare,si mi e teama pentru bebe;Oare simte si el durerea???cand am fost la ecograf mi a zis doctorita ca exista riscul ca toata sarcina sa ma simt rau toate burticile! 18+
ramyy spune:
buna fetelor!
ieri am avut o zi in care am zis ca mai am un pic si omor pe cineva, de cand sunt gravida incerc sa nu ma enervez dar ieri nu am mai reusit.
la 4 am mers la hematolog care imi da clexane 0,3ml dupa care merg la faramcie si imi spune farmacista ca nu exista asa ceva ca doza aia nu exista sa fac cu nervi nu alta aproape o iau pe aia de gat ca e proasta ca doar eu recomndarea o am de la dr conferentiar....
ma rog plec de acolo ma interesesz si intradevar farmacista avea dreptate..no zic nu e nimic ca la 7 merg la eco si poate imi zice ginecologul cum sa fac ...ajung la eco si imi zice ca e o problema foarte delicata sa merg inapoi la hematolog...mai aveam un pic si faceam o criza de nervi acolo mai ceva ca o isterica..norocul a fost ca ma bagat repede la eco si l-am vazut pe bebita care statea frumos cu o manuta in gura si am uitat de toti nervi m-am bucurat ca e acolo si ca e bine...asa ca dupa ce am ajuns acasa am scris un mail hematologului care mi-a si raspuns urgent avand in vedere ca era ora 9 seara(jos palaria) si mi-a schimbat doza ...deci in final toate bune si frumoase ...daca as fi dormit bine azinoapte poate ca uitam de tot dar asa cu insomniile mele ....
14+
adra_bell spune:
Dar nu luati nimic pentru arsuri? Eu iau Rennie, nu-i cine stie ce, dar tot e o alinare. Si mai beau cate o gura de lapte, nu prea mult ca nu ma omor dupa lapte
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
Ireth spune:
pai nu stiu, e voie rennie in sarcina? mie mi-a spus doctorita de familie de omez si dicarbocalm dupa 6-7 luni
14+